Utorak, 08.07.2014.

09:09

Pilić: Novak dokazao da je najbolji

Bivši trener Novaka Đokovića Nikola Pilić rekao je da je srpski teniser na Vimbldonu ponovo dokazao da je najbolji na svetu.

Izvor: JT

Piliæ: Novak dokazao da je najbolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 9 godina

"Ovaj Pilić stvarno smješan ,izgleda da godine čine svoje!
(obektivno, 8. jul 2014 21:20)"
Vidis sta ti je zivot, njega su pitali novinari za komentar, a tebe nisu...

Lav

pre 9 godina

@Oskar Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.

.

pre 9 godina

@Oskar
Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
A sto se finala tice, slazem se da je jedno od najboljih.

Art

pre 9 godina

Iako bi se dalo zaključiti da Nole ne uspeva da mirno završi svoje mečeve zbog psiholoških padova, sada posle ovog četvrtog seta jasno je da je on pao kondiciono i da mu je bukvalno trebalo pet gemova da se povrati.
2011 je po prvi put delovao stabilno kroz ceo meč, a sada ponovo teško diše i zato možda ne deluje toliko superiorno kao tada. Mada mora se reći te godine Nole je svima zadao domaći zadatak i svi su strašno napredovali a Rafa i Rođa pogotovo.

Oskar

pre 9 godina

@Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
(., 8. jul 2014 18:25)

Tih godina nije igrao ni malo bolje nego ove godine, a naročito ne sporije. U nedjelju je trčao kao lud. Ali tih godina nije ni igrao protiv Djokovića. Ovaj put je naletio na Djokovićevu najbolju igru, i ja mislim da nije imao sreće zbog toga. A tada je jako teško pobijedit ko god da je s druge strane. Da je Novak ikada odigrao ovako u finalu RG, odavno bi ga osvojio, bez obzira kakav bi bio Nadal. Ali ko zna kad će Djoković odigrat ovakvo finale naredni put. Evo kad se izuzme ovaj Wimbldon, prošlo je 2,5 godine od kad je u završnici gren slema bio ovakav.

niki

pre 9 godina

novak je u potpunosti zasluzio da bude broj jedan, ucestvovao je na 4 manje turnira od rafe i osvojio 605 bodova vise, do kraja sezone novak je favorit da ce uzeti vise bodova od rafe i to bar za 2000, no da ne prognoziramo nista, problem novaku je mentalna stabilnost i to vec duzi period, neko misli da je dobio federera zbog stabilnosti, nije, dobio je jer je bio dosta bolji u tom finalu, novak je finale wimbldona trrebao sa 3 prema nula da dobije, ako se secate prvog seta gde je prokockao dve set lopte? 2 i 3 set novak je dobio sa 60 posto, o cetvrtom da ne pricamo, mucno se secati, protiv cilica, dimitrova, wavrinke na AO, brejk viska u petom setu i dozvoljava da wavrinka preokrene sa dva brejka mec, Us open, totalna dominacija(devojka jedna koja je gledala prvi put mec, bila tu prisutna kad se gledalo, pitala ali onako iskreno kad neko nepristrasan koga ne zanima tenis i ko se ne razume kaze jel moguce da je novak ovoliko bolji od nadala, ovo izgleda smesno) i tri vezane brejk lopte za 2 prema 1 u setovima, on gubi, gotovo u strahu odigrano finale RG 2014, ok, novak je vrhunski teniser, ali realno je sam sebi najveci protivnik, sto automatski znaci da je mentalno slab a u drugu ruku, koliko je u stvari dobar, jer bukvalno svaki mec koji je izgubio je izgubio zbog svojih gresaka i nekog straha od neuspeha, cini mi se da on igra pod najvecim pritiskom od svih! neverovatno koliko je Novak bio bolji od federera u ovom finalu, vise to raduje nego sama titula, glava je problem!

Milan

pre 9 godina

Novak je pobedio i od srca mu čestitam!Ali svi koji ste gledali taj meč između Đokovića i Federera i navijali za Đokovića ste,verovatno,ostali bez daha u četvrtom setu kod rezultata 5:2 u korist Novaka i Novak izgubi taj set.To ukazuje i zabrinjava da Đoković igra promenljivo,često se sapliće i pada i prava je sreća da se ne povredi ozbiljnije.Koji su pravi uzroci tako promenljive igre u zadnje vreme? Ja ne znam,ali bi se njegov stručni štab morao ozbiljno pozabaviti sa tim problemom.Onda one česte greške koje ni početnici ne rade(često ga sreća spašava),česte greške u prvoj servi i ponavljanje drugog servisa koji protivniku daje šansu da uzvrati,blagi i mlahavi udarci,davanje protivniku lopte ko na tanjiru-ukratko:u pitanju je taktika,strategija, fizička i psihička pripremljenost. Ne znam da li njegov štab zajedno sa Novakom vrši analizu protivnika i sagledava sve njegove dobre i slabe strane,jer Đoković ponavlja uvek iste greške.Znam da je ljudski i sportski pobeđivati i gubiti,znam da je veliko psihičko opterećenje igrati protiv jednog asa Fererera i cele publike koja je bila na strani Federera - na tim pitanjima štab mora puno raditi,jer je najbitnije imati u sebe poverenje i od prvog udarca ići samo na pobedu,pobedu.Tačno je i to da smo samo ljudi sa svim svojim dobrim i slabim osobinama i nije uvek svaki dan berićetan i uspešan -ima dana kad čoveku ništa ne ide od ruke.Pametnim i strpljivim radom sve se da popraviti.Novak je veliki svetski as, ali mora još puno raditi.!

Oskar

pre 9 godina

@Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.
(., 8. jul 2014 15:17)

Federer i Djoković su na Wimbldonu odigrali jedno od najboljih svojih finala u svom životu. A Federer se kretao i servirao brže i bolje nego ikad. Da ti kažem, pošto očigledno nisi gledao meč.

Kide

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns., 8. jul 2014 10:1


Djokovica voli i postuje vecina u Hrvatskoj,komentar ti je zansovan na nekoliko provokatora koji svakako necine javno mnenje.

sasa

pre 9 godina

Ma kako god, radujmo se još par godina poslednjem svetlu tunela, našem šampionu koji je ušao u besmrtne što sam i pisao koliko ova titula ima značaj, znao je to i car bolje od svih nas, u pauzi u petom setu kad je otišao da se sabere ceo život mu je stao u tih 5 minuta, čim sam ga video kako izlazi znao sam da će učiniti nadljudski napor, bio je to set više od igre, više od tenisa, gde staje ceo život u jednom setu, nisam se plašio tog zadnjeg seta, u tom zadnjem setu ni da su stajali i Nadal i Federer preko puta nebi ga dobili, jer je bilo pitanje postojanja sopstvenog identiteta, ušao je u besmrtne, bio jednom jedan Novak Đoković i bio je Srbin...

Srdjan

pre 9 godina

@Katarina

Naravno da Pilic utice na ljude da komentarisu, itekako. Nasem narodu baci kost i svi ima da se "pokolju" za tu jednu kost. Prvi Pilic je rekao kako nr treba teniseri da pokazuju emocije, pre par godina je to izjavio, a sad govori suprotno od toga. Dvostruki arsini su svuda, svi su pljuvali Novaka posle RG, kako nema psihu u finalima GS, a sad ga ti isti duzu u nebesa. Hvala!

MariannaMihailidi

pre 9 godina

(pero, 8. jul 2014 11:47) Meni Novak postaje vrlo antipatičan ali ne iz razloga vezanih za sport.Ali kako može bilo ko od nas suditi o nj. mentalnoj ili bilo kojoj drugoj snazi? Jel neko od vas tj. nas bio u finalu Wimbledon-a,US Open-a ili Roland Garros-a? Novak nestabilan i slab, a Federer izgubio? Vi tu ne vidite manu u sistemu? Tenis ipak nije fudbal gde ima 22 igrača pa je jedan dovoljan da zakopa svoj tim svojom greškom. Pominjete sve silne titule Federera a Novak ga dobio u finalu iako je Federer igrao skoro kao na vrhuncu karijere.Dakle Novak je bio jači.I mentalno i na terenu.

.

pre 9 godina

@MariannaMihailidi
Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.

Milko

pre 9 godina

Čitam ove komentare i sve mi je očiglednije zašto Srbiju vode Nikolić i Vučić.
Novak Djoković jeste vanserijski teniset, jeste najbolji na svetu poslednje dve, tri godine.
Nikola Pilić jeste kvalifikovan da to kaže, bez ikakve sumnje.

ivan78bg

pre 9 godina

@balkan sindrom
Dali ti znash koji je odnos osvojenih GS i odigranih finala GS ima Novak?Dali znas u istoriji ovog sporta koji igraci su imali koji odnos?Nemas pojma cim si ovako nesto napisao.Koliko vas boli sto je Novak osvojio W.Jako boli:))Tek ce da boli sledecvih 3 godine.Skoro da mi vas je zao:)

tenis tupan

pre 9 godina

Moje skromno vidjenje (iz komentara vidim da nije samo moje) da je recept za tortu: red Bekera, pa red Vajde,veoma veoma los.Koji su to saveti kada covek puca na 5:2 i gubi set??? Vidi se da se Djokovic bori sa svojim, kako sam rece demonima.Pa onda lepo G.N.Djokovicu, okrenite telefon Ronnie "Rocket" Sulliven-a, pa ga lepo zamol;ite za kontakt njegovog shrink-a. Covek ne da je pukao nego kao sljiva nije igra vise od godinu dana. bio pod direktnim savetima i terapija pomenutog psihologa (psihijatra) sta li vec,i vratio se kao cudo sa Marsa.Razbucavao je sve nabolje igrace snookera kao amatere.Znaci demoni,citaj problemi u glavi se ne resavaju laicima poput Becker-a vec savetima pravog svetskog strucnjaka.Verujem da bi posle 5-6 meseci saradnje Djokovica i tog gospodina rezultiralo visegodisnjim NEDODIRLJIVIM vladanjem ATP-a. Look the Yellow pages of London!!
P.S. Apsolutno ne razumem sve negativne komentare na racun G.Pilica, ko iole zna sta je tenis zna sta je bio i sta njegova akademija znaci, na stranu sto je VELIKI GOSPODIN!

hawkeye

pre 9 godina

Cenim Nikolu Pilića ali nikako se nemogu složiti sa njim,plakao je Sampras kada mu je dan prije finala AO preminuo trener i još nebrojeno puta je pokazivao emocije,Federer? kada je osvojio AO i uručio mu pokal legendarni Rod Lejver i rekao da mu je čast što mu uručuje pokal ovde Fedex nije mogao da zaustavi suze,i još nebrojeno puta tako da ove tvrdnje Pilića ne piju vodu,sa svim ostalim se u potpunosti slažem.

Bojan

pre 9 godina

(velikoslovog, 8. jul 2014 10:41)
pa, s obzirom na to da do kraja sezone Nadal brani vise poena, rekao bih da je Nadal i prosle godine uzeo vise poena na betonu od Novaka, a to je pored te 2010. uradio cini mi se i 2009.

Nije Nadal uopste toliko los na betonu koliko ga kritikuju, na kraju krajeva, ima 2 USOa.

Katarina

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Čekaj ne razumem najbolje. Da li Pilić greši kad tvrdi da je Federer hladan kao špricer ili greše pojedini komentatori koji tvrde da je plačljivko?
Nikako ne vidim kako Pilić može da utiče na ljude da Federera nazivaju plačljivkom, a još manje da razni komentatori utiču na Pilića da tvrdi da je Federer hladan kao špricer.
A gde su tu dvostruki aršini...
Ne bih te zbunjivala sa tim pitanjem

VS

pre 9 godina

... Jos da dokaze, sebi i drugima, da je fizicki, sledstveno tome i psihicki - potpuno spreman.No, za to ce biti potreban poseban poduzi trening.

velikoslovog

pre 9 godina

@Bojan U pravu si, Nadal je igrao polufinale Sangaja i Pariza, uzeo je jedno 100 poena vise od Novaka prosle godine. Pomislio sam da je ispao u cetvrtfinalu, moja greska!

pakpac

pre 9 godina

Bravo care! Pa ni ti sam nisi svestan da ces za koju godinu da budes prvi reket sveta! A sta se bunite sto igra protiv prvog nosioca to mu je super jer su ramirez i masu bolji od korije kojeg ce nole naravno da oduva... A u finalu masua i eto mu konacno neki trofej kojih ce u buducnosti da ima bezbroj..
(bravo, 21. jul 2006 23:26)

... nemam reci

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Pilic je bas dobra osoba, to se oseca u njegovim mislima....
Mnogo puta sam ga gledao, slusao o cemu govori, uvek sam imao takav osecaj. Da je dobar....

I dalje sam pod utiskom Novakove pobede.
Kralj kraljeva.

nikola90

pre 9 godina

Novak brani na mastersu u Kanadi 360(polufinale),a Nadal 1000 bodova(titula),pa onda u Sinsinatiju Novak 180(cetvrtfinela),a Rafa 1000(titula),pa na US-Openu Novak brani 1200(finale),a Rafa 2000 bodova(titula)...Nakon toga,Novak brani 4 titule-Peking 500 bodova,Sangaj 1000 bodova,Pariz 1000 bodova i zavrsni Masters u Londonu 1500 bodova,dok Rafa u tom vremenu brani Peking 300 bodova(finale),Sangaj 360(polufinale) bodova,Pariz 360 bodova(polufinale) i zavrni masters u Londonu 1000 bodova(finale)

Lav

pre 9 godina

@velikoslovog Prvo Nadal i te kako zna da uzme bodove na betonu, covek je osvojio Sinsinati, Montreal i Us open u nizu. Nadal uz to mnogo bolje igra kad je drugi na listi. Pilic prica nesto sti svi znamo, Novak ce ostati broj 1 nakon Us opena jer Nadal brani tri titule. Ali ono sta sledi posle US opena je druga prica. Prvo, Novakovo dete ce se roditi u tom periodu, zar zaista mislis da ce on juriti sa turnira na turnir u tom periodu? I da ce njegova motivacija i spremnost da osvaja trofeje biti na maksimumu? Pa i on je samo covek. Realno Nadal ima vise sanse da zavrsi godinu na prvom mestu. Ali sve to nije bitno, bitno je koliko ce gren slemova oni osvojiti. I Nole i Rafa imaju sansu da na US openu osvoje drugu gren slem titulu u sezoni. Sto je njima sigurno bitnije od raznih atp lista.

Oskar

pre 9 godina

@ma jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 8. jul 2014 11:21)

Novaku sve podloge jednako odgovaraju!. Po tome je poznat. Takav slučaj nikad u tenisu nije zabilježen. Njemu samo ne odgovara teren gdje ima previše prostora iza osnovne linije, jer to povećava mogućnost da drugim igračima da se odbrane od njegovih udaraca, a njemu slabe udarci kad udara iz velike daljine. Takav je slučaj na US openu, i tamo bi trebalo da je Nadal favorit i ove godine.

RafEx

pre 9 godina

@(Фрфљави, 8. jul 2014 11:25)
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb Novakovi poeni
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb Nadalovi poeni
Do kraja sezone Novak brani 5740 a Nadal 6020. Ostalo je jos 7 turnira. U sledeca 3 Nadal brani 4000 a Nole 1740 poena.

Igor

pre 9 godina

Pa ovo nije tacno, pogotovo da Federer nema emocija..plakao je kao kisa kad je izgubio protiv Nadala na Vimbldonu.. i on je otac cetvoro dece pa samim tim mu ne moze nedostajati emocija...inace ne treba ceniti igrace prema tome koliko su emotivni ili ne..Federer je najveci gospodin teniser isportista koji je igrao a ovi sto ih je nabrojao Pilic nemaju bas mnogo veze. Bez njih bi tenis i mogao da se zamisli ali ne i bez Rogera

Boki

pre 9 godina

5 finala US opena ima Djokovic, od toga cetiri za redom. Dva je izgubio od Nadala 2010. i 2013. jedno od Mareja 2012.i jedno od Federera2007. 2011. je osvojio US open.

istina&pravda

pre 9 godina

Sta god ljudi ovde govorili o Bekeru, kukajuci za Vajdom i bez namere da omalovazim Vajdin doprinos ali Beker je za osam meseci radeci kao trener NDj zadobio cetiri titule, tri masters serije i jedan GS i to Wimbledon, plus imao jedno finale GS na Rolland Garrosu. Za mene je to impresivan rezultat.
On jeste u najmanju ruku kontroverzan covek ali ocigledno zna sta treba da radi. Pritom, ovo je prvi put da radi kao teniski trenere!

O Nikoli Pilicu ne treba puno govoriti. Sve sto je do sada uradio za tenis i kako igrac i kao trener govori za sebe.

pero

pre 9 godina

Ne bih da budem negativan niti da podcjenjujem Novakov uspheh ali npricati o mentalnoj snagi i Bekerovoj pomoci je malo bezveze. On iz meca u mec sebi komplikuje zivot vracajuci protivnike u igru kada bi bilo koji teniser njegovog kalibra to rutinski priveo kraju. Da mu je Beker ista pomogao, 5;2 u 4 setu bi bilo 6;2 bez problema. Ali razumijem, mora se opravdati investicija na Bekera za koju svi znaju da je bezuspjesna. Svaka cast Novaku ali citav Wimbldon ( iako je imao najteze protivnike) nije bio ubjedljiv.

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.

Dantes

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Zaboravio si da je tekst pisao Nikola Pilić.
Ako ne znaš ko je to - izguglaj malo.
Federer jeste veliki ali samo kao teniser.

Фрфљави

pre 9 godina

Јел може неко да каже колико и где све Новак брани поене а где и колико Рафа?

ns.

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.

velikoslovog

pre 9 godina

E sad se nadam da ce dugo ostati no.1 :) do USO moze da poveca prednost na 2000-3000. Nakon toga brani dosta toga ali sanse da Nadal uzme vise poena od Noleta na betonu su ravne nuli (mislim da je to jedino 2010.uradio), a Nole vodi u atp race-u. E onda sledi pauza od 2 meseca, pa Australian Open i Dubai, gde opet brani slabe rezultate. Iskreno, ako ne izgubi no.1 tu negde oko Indian Velsa-Majamija, verujem da niko ne moze da mu preuzme prvu poziciju do sledeceg Vimbldona.

balkan sindrom

pre 9 godina

Mentalno jak? U finalu RG dva puta pravi duplu gresku na servis i to na mec loptu. Sto je nezabelezeni rekord u istoriji grand slamova. Pored toga broj izgubljenih finala povlaci pitanje da je mozda on mentalno najslabiji osvajac GS-ova.

bobban

pre 9 godina

Divne reči, emotivno i ujedno realno je ovaj vrsni teniski stručnjak i dobar čovek opisao Novaka i njegovu poziciju. Novak je u očima svih dobronamernih, iskrenih ljudi oličenje ljudskih vrlina i težnji ka najuzvišenijim idealima. Prevazišao je okvire jedne države, on je kosmopolita, čovek koji pripada svim narodima i uzor je milionima dece i omladine. Srećno Nole, sve najbolje!

mattko

pre 9 godina

Nikola Pilic je osnivac jugoslovenskog vrhunskog tenisa. On je sazidao temele na kojima su nikli svi ostali vrhunski igraci. Pored Djokovica, Tipsarevica i Troickog tu su i Ivanisevic,Cilic, ljubicic pa i Boba Zivojinovic. Nikola je bio prvi za koga se culo van granica bivse zemlje uz svo postovanje za Boru Jovanovica i Franulovica.
Ya zenski tenis je zasluzna Jelena Gencic koja je otvorila put slave i slabijem polu sa ovih prostora.
I tako je tenis u Srbiji postao sport broj 1 uz kojeg slavi,nervira se ali i ponekad i pati cela nacija.

Petar Pecikoza

pre 9 godina

"Mogu da garantujem da će Nole i posle US opena ostati na toj poziciji."

Bravo proroce! Cak i da Nole ne izadje na teren do tada, Nadal ce morati da skupi oko 2300 bodova da bi ga prestigao. :)

Petar Pecikoza

pre 9 godina

"Mogu da garantujem da će Nole i posle US opena ostati na toj poziciji."

Bravo proroce! Cak i da Nole ne izadje na teren do tada, Nadal ce morati da skupi oko 2300 bodova da bi ga prestigao. :)

velikoslovog

pre 9 godina

E sad se nadam da ce dugo ostati no.1 :) do USO moze da poveca prednost na 2000-3000. Nakon toga brani dosta toga ali sanse da Nadal uzme vise poena od Noleta na betonu su ravne nuli (mislim da je to jedino 2010.uradio), a Nole vodi u atp race-u. E onda sledi pauza od 2 meseca, pa Australian Open i Dubai, gde opet brani slabe rezultate. Iskreno, ako ne izgubi no.1 tu negde oko Indian Velsa-Majamija, verujem da niko ne moze da mu preuzme prvu poziciju do sledeceg Vimbldona.

mattko

pre 9 godina

Nikola Pilic je osnivac jugoslovenskog vrhunskog tenisa. On je sazidao temele na kojima su nikli svi ostali vrhunski igraci. Pored Djokovica, Tipsarevica i Troickog tu su i Ivanisevic,Cilic, ljubicic pa i Boba Zivojinovic. Nikola je bio prvi za koga se culo van granica bivse zemlje uz svo postovanje za Boru Jovanovica i Franulovica.
Ya zenski tenis je zasluzna Jelena Gencic koja je otvorila put slave i slabijem polu sa ovih prostora.
I tako je tenis u Srbiji postao sport broj 1 uz kojeg slavi,nervira se ali i ponekad i pati cela nacija.

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.

bobban

pre 9 godina

Divne reči, emotivno i ujedno realno je ovaj vrsni teniski stručnjak i dobar čovek opisao Novaka i njegovu poziciju. Novak je u očima svih dobronamernih, iskrenih ljudi oličenje ljudskih vrlina i težnji ka najuzvišenijim idealima. Prevazišao je okvire jedne države, on je kosmopolita, čovek koji pripada svim narodima i uzor je milionima dece i omladine. Srećno Nole, sve najbolje!

Dantes

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Zaboravio si da je tekst pisao Nikola Pilić.
Ako ne znaš ko je to - izguglaj malo.
Federer jeste veliki ali samo kao teniser.

istina&pravda

pre 9 godina

Sta god ljudi ovde govorili o Bekeru, kukajuci za Vajdom i bez namere da omalovazim Vajdin doprinos ali Beker je za osam meseci radeci kao trener NDj zadobio cetiri titule, tri masters serije i jedan GS i to Wimbledon, plus imao jedno finale GS na Rolland Garrosu. Za mene je to impresivan rezultat.
On jeste u najmanju ruku kontroverzan covek ali ocigledno zna sta treba da radi. Pritom, ovo je prvi put da radi kao teniski trenere!

O Nikoli Pilicu ne treba puno govoriti. Sve sto je do sada uradio za tenis i kako igrac i kao trener govori za sebe.

Oskar

pre 9 godina

@Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.
(., 8. jul 2014 15:17)

Federer i Djoković su na Wimbldonu odigrali jedno od najboljih svojih finala u svom životu. A Federer se kretao i servirao brže i bolje nego ikad. Da ti kažem, pošto očigledno nisi gledao meč.

Kide

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns., 8. jul 2014 10:1


Djokovica voli i postuje vecina u Hrvatskoj,komentar ti je zansovan na nekoliko provokatora koji svakako necine javno mnenje.

ns.

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.

Bojan

pre 9 godina

(velikoslovog, 8. jul 2014 10:41)
pa, s obzirom na to da do kraja sezone Nadal brani vise poena, rekao bih da je Nadal i prosle godine uzeo vise poena na betonu od Novaka, a to je pored te 2010. uradio cini mi se i 2009.

Nije Nadal uopste toliko los na betonu koliko ga kritikuju, na kraju krajeva, ima 2 USOa.

sasa

pre 9 godina

Ma kako god, radujmo se još par godina poslednjem svetlu tunela, našem šampionu koji je ušao u besmrtne što sam i pisao koliko ova titula ima značaj, znao je to i car bolje od svih nas, u pauzi u petom setu kad je otišao da se sabere ceo život mu je stao u tih 5 minuta, čim sam ga video kako izlazi znao sam da će učiniti nadljudski napor, bio je to set više od igre, više od tenisa, gde staje ceo život u jednom setu, nisam se plašio tog zadnjeg seta, u tom zadnjem setu ni da su stajali i Nadal i Federer preko puta nebi ga dobili, jer je bilo pitanje postojanja sopstvenog identiteta, ušao je u besmrtne, bio jednom jedan Novak Đoković i bio je Srbin...

niki

pre 9 godina

novak je u potpunosti zasluzio da bude broj jedan, ucestvovao je na 4 manje turnira od rafe i osvojio 605 bodova vise, do kraja sezone novak je favorit da ce uzeti vise bodova od rafe i to bar za 2000, no da ne prognoziramo nista, problem novaku je mentalna stabilnost i to vec duzi period, neko misli da je dobio federera zbog stabilnosti, nije, dobio je jer je bio dosta bolji u tom finalu, novak je finale wimbldona trrebao sa 3 prema nula da dobije, ako se secate prvog seta gde je prokockao dve set lopte? 2 i 3 set novak je dobio sa 60 posto, o cetvrtom da ne pricamo, mucno se secati, protiv cilica, dimitrova, wavrinke na AO, brejk viska u petom setu i dozvoljava da wavrinka preokrene sa dva brejka mec, Us open, totalna dominacija(devojka jedna koja je gledala prvi put mec, bila tu prisutna kad se gledalo, pitala ali onako iskreno kad neko nepristrasan koga ne zanima tenis i ko se ne razume kaze jel moguce da je novak ovoliko bolji od nadala, ovo izgleda smesno) i tri vezane brejk lopte za 2 prema 1 u setovima, on gubi, gotovo u strahu odigrano finale RG 2014, ok, novak je vrhunski teniser, ali realno je sam sebi najveci protivnik, sto automatski znaci da je mentalno slab a u drugu ruku, koliko je u stvari dobar, jer bukvalno svaki mec koji je izgubio je izgubio zbog svojih gresaka i nekog straha od neuspeha, cini mi se da on igra pod najvecim pritiskom od svih! neverovatno koliko je Novak bio bolji od federera u ovom finalu, vise to raduje nego sama titula, glava je problem!

Milko

pre 9 godina

Čitam ove komentare i sve mi je očiglednije zašto Srbiju vode Nikolić i Vučić.
Novak Djoković jeste vanserijski teniset, jeste najbolji na svetu poslednje dve, tri godine.
Nikola Pilić jeste kvalifikovan da to kaže, bez ikakve sumnje.

Lav

pre 9 godina

@velikoslovog Prvo Nadal i te kako zna da uzme bodove na betonu, covek je osvojio Sinsinati, Montreal i Us open u nizu. Nadal uz to mnogo bolje igra kad je drugi na listi. Pilic prica nesto sti svi znamo, Novak ce ostati broj 1 nakon Us opena jer Nadal brani tri titule. Ali ono sta sledi posle US opena je druga prica. Prvo, Novakovo dete ce se roditi u tom periodu, zar zaista mislis da ce on juriti sa turnira na turnir u tom periodu? I da ce njegova motivacija i spremnost da osvaja trofeje biti na maksimumu? Pa i on je samo covek. Realno Nadal ima vise sanse da zavrsi godinu na prvom mestu. Ali sve to nije bitno, bitno je koliko ce gren slemova oni osvojiti. I Nole i Rafa imaju sansu da na US openu osvoje drugu gren slem titulu u sezoni. Sto je njima sigurno bitnije od raznih atp lista.

nikola90

pre 9 godina

Novak brani na mastersu u Kanadi 360(polufinale),a Nadal 1000 bodova(titula),pa onda u Sinsinatiju Novak 180(cetvrtfinela),a Rafa 1000(titula),pa na US-Openu Novak brani 1200(finale),a Rafa 2000 bodova(titula)...Nakon toga,Novak brani 4 titule-Peking 500 bodova,Sangaj 1000 bodova,Pariz 1000 bodova i zavrsni Masters u Londonu 1500 bodova,dok Rafa u tom vremenu brani Peking 300 bodova(finale),Sangaj 360(polufinale) bodova,Pariz 360 bodova(polufinale) i zavrni masters u Londonu 1000 bodova(finale)

Pera

pre 9 godina

"Ovaj Pilić stvarno smješan ,izgleda da godine čine svoje!
(obektivno, 8. jul 2014 21:20)"
Vidis sta ti je zivot, njega su pitali novinari za komentar, a tebe nisu...

Boki

pre 9 godina

5 finala US opena ima Djokovic, od toga cetiri za redom. Dva je izgubio od Nadala 2010. i 2013. jedno od Mareja 2012.i jedno od Federera2007. 2011. je osvojio US open.

RafEx

pre 9 godina

@(Фрфљави, 8. jul 2014 11:25)
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb Novakovi poeni
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb Nadalovi poeni
Do kraja sezone Novak brani 5740 a Nadal 6020. Ostalo je jos 7 turnira. U sledeca 3 Nadal brani 4000 a Nole 1740 poena.

MariannaMihailidi

pre 9 godina

(pero, 8. jul 2014 11:47) Meni Novak postaje vrlo antipatičan ali ne iz razloga vezanih za sport.Ali kako može bilo ko od nas suditi o nj. mentalnoj ili bilo kojoj drugoj snazi? Jel neko od vas tj. nas bio u finalu Wimbledon-a,US Open-a ili Roland Garros-a? Novak nestabilan i slab, a Federer izgubio? Vi tu ne vidite manu u sistemu? Tenis ipak nije fudbal gde ima 22 igrača pa je jedan dovoljan da zakopa svoj tim svojom greškom. Pominjete sve silne titule Federera a Novak ga dobio u finalu iako je Federer igrao skoro kao na vrhuncu karijere.Dakle Novak je bio jači.I mentalno i na terenu.

Oskar

pre 9 godina

@Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
(., 8. jul 2014 18:25)

Tih godina nije igrao ni malo bolje nego ove godine, a naročito ne sporije. U nedjelju je trčao kao lud. Ali tih godina nije ni igrao protiv Djokovića. Ovaj put je naletio na Djokovićevu najbolju igru, i ja mislim da nije imao sreće zbog toga. A tada je jako teško pobijedit ko god da je s druge strane. Da je Novak ikada odigrao ovako u finalu RG, odavno bi ga osvojio, bez obzira kakav bi bio Nadal. Ali ko zna kad će Djoković odigrat ovakvo finale naredni put. Evo kad se izuzme ovaj Wimbldon, prošlo je 2,5 godine od kad je u završnici gren slema bio ovakav.

ivan78bg

pre 9 godina

@balkan sindrom
Dali ti znash koji je odnos osvojenih GS i odigranih finala GS ima Novak?Dali znas u istoriji ovog sporta koji igraci su imali koji odnos?Nemas pojma cim si ovako nesto napisao.Koliko vas boli sto je Novak osvojio W.Jako boli:))Tek ce da boli sledecvih 3 godine.Skoro da mi vas je zao:)

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Pilic je bas dobra osoba, to se oseca u njegovim mislima....
Mnogo puta sam ga gledao, slusao o cemu govori, uvek sam imao takav osecaj. Da je dobar....

I dalje sam pod utiskom Novakove pobede.
Kralj kraljeva.

Oskar

pre 9 godina

@ma jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 8. jul 2014 11:21)

Novaku sve podloge jednako odgovaraju!. Po tome je poznat. Takav slučaj nikad u tenisu nije zabilježen. Njemu samo ne odgovara teren gdje ima previše prostora iza osnovne linije, jer to povećava mogućnost da drugim igračima da se odbrane od njegovih udaraca, a njemu slabe udarci kad udara iz velike daljine. Takav je slučaj na US openu, i tamo bi trebalo da je Nadal favorit i ove godine.

balkan sindrom

pre 9 godina

Mentalno jak? U finalu RG dva puta pravi duplu gresku na servis i to na mec loptu. Sto je nezabelezeni rekord u istoriji grand slamova. Pored toga broj izgubljenih finala povlaci pitanje da je mozda on mentalno najslabiji osvajac GS-ova.

Igor

pre 9 godina

Pa ovo nije tacno, pogotovo da Federer nema emocija..plakao je kao kisa kad je izgubio protiv Nadala na Vimbldonu.. i on je otac cetvoro dece pa samim tim mu ne moze nedostajati emocija...inace ne treba ceniti igrace prema tome koliko su emotivni ili ne..Federer je najveci gospodin teniser isportista koji je igrao a ovi sto ih je nabrojao Pilic nemaju bas mnogo veze. Bez njih bi tenis i mogao da se zamisli ali ne i bez Rogera

tenis tupan

pre 9 godina

Moje skromno vidjenje (iz komentara vidim da nije samo moje) da je recept za tortu: red Bekera, pa red Vajde,veoma veoma los.Koji su to saveti kada covek puca na 5:2 i gubi set??? Vidi se da se Djokovic bori sa svojim, kako sam rece demonima.Pa onda lepo G.N.Djokovicu, okrenite telefon Ronnie "Rocket" Sulliven-a, pa ga lepo zamol;ite za kontakt njegovog shrink-a. Covek ne da je pukao nego kao sljiva nije igra vise od godinu dana. bio pod direktnim savetima i terapija pomenutog psihologa (psihijatra) sta li vec,i vratio se kao cudo sa Marsa.Razbucavao je sve nabolje igrace snookera kao amatere.Znaci demoni,citaj problemi u glavi se ne resavaju laicima poput Becker-a vec savetima pravog svetskog strucnjaka.Verujem da bi posle 5-6 meseci saradnje Djokovica i tog gospodina rezultiralo visegodisnjim NEDODIRLJIVIM vladanjem ATP-a. Look the Yellow pages of London!!
P.S. Apsolutno ne razumem sve negativne komentare na racun G.Pilica, ko iole zna sta je tenis zna sta je bio i sta njegova akademija znaci, na stranu sto je VELIKI GOSPODIN!

Katarina

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Čekaj ne razumem najbolje. Da li Pilić greši kad tvrdi da je Federer hladan kao špricer ili greše pojedini komentatori koji tvrde da je plačljivko?
Nikako ne vidim kako Pilić može da utiče na ljude da Federera nazivaju plačljivkom, a još manje da razni komentatori utiču na Pilića da tvrdi da je Federer hladan kao špricer.
A gde su tu dvostruki aršini...
Ne bih te zbunjivala sa tim pitanjem

Art

pre 9 godina

Iako bi se dalo zaključiti da Nole ne uspeva da mirno završi svoje mečeve zbog psiholoških padova, sada posle ovog četvrtog seta jasno je da je on pao kondiciono i da mu je bukvalno trebalo pet gemova da se povrati.
2011 je po prvi put delovao stabilno kroz ceo meč, a sada ponovo teško diše i zato možda ne deluje toliko superiorno kao tada. Mada mora se reći te godine Nole je svima zadao domaći zadatak i svi su strašno napredovali a Rafa i Rođa pogotovo.

Фрфљави

pre 9 godina

Јел може неко да каже колико и где све Новак брани поене а где и колико Рафа?

pero

pre 9 godina

Ne bih da budem negativan niti da podcjenjujem Novakov uspheh ali npricati o mentalnoj snagi i Bekerovoj pomoci je malo bezveze. On iz meca u mec sebi komplikuje zivot vracajuci protivnike u igru kada bi bilo koji teniser njegovog kalibra to rutinski priveo kraju. Da mu je Beker ista pomogao, 5;2 u 4 setu bi bilo 6;2 bez problema. Ali razumijem, mora se opravdati investicija na Bekera za koju svi znaju da je bezuspjesna. Svaka cast Novaku ali citav Wimbldon ( iako je imao najteze protivnike) nije bio ubjedljiv.

pakpac

pre 9 godina

Bravo care! Pa ni ti sam nisi svestan da ces za koju godinu da budes prvi reket sveta! A sta se bunite sto igra protiv prvog nosioca to mu je super jer su ramirez i masu bolji od korije kojeg ce nole naravno da oduva... A u finalu masua i eto mu konacno neki trofej kojih ce u buducnosti da ima bezbroj..
(bravo, 21. jul 2006 23:26)

... nemam reci

Srdjan

pre 9 godina

@Katarina

Naravno da Pilic utice na ljude da komentarisu, itekako. Nasem narodu baci kost i svi ima da se "pokolju" za tu jednu kost. Prvi Pilic je rekao kako nr treba teniseri da pokazuju emocije, pre par godina je to izjavio, a sad govori suprotno od toga. Dvostruki arsini su svuda, svi su pljuvali Novaka posle RG, kako nema psihu u finalima GS, a sad ga ti isti duzu u nebesa. Hvala!

hawkeye

pre 9 godina

Cenim Nikolu Pilića ali nikako se nemogu složiti sa njim,plakao je Sampras kada mu je dan prije finala AO preminuo trener i još nebrojeno puta je pokazivao emocije,Federer? kada je osvojio AO i uručio mu pokal legendarni Rod Lejver i rekao da mu je čast što mu uručuje pokal ovde Fedex nije mogao da zaustavi suze,i još nebrojeno puta tako da ove tvrdnje Pilića ne piju vodu,sa svim ostalim se u potpunosti slažem.

Milan

pre 9 godina

Novak je pobedio i od srca mu čestitam!Ali svi koji ste gledali taj meč između Đokovića i Federera i navijali za Đokovića ste,verovatno,ostali bez daha u četvrtom setu kod rezultata 5:2 u korist Novaka i Novak izgubi taj set.To ukazuje i zabrinjava da Đoković igra promenljivo,često se sapliće i pada i prava je sreća da se ne povredi ozbiljnije.Koji su pravi uzroci tako promenljive igre u zadnje vreme? Ja ne znam,ali bi se njegov stručni štab morao ozbiljno pozabaviti sa tim problemom.Onda one česte greške koje ni početnici ne rade(često ga sreća spašava),česte greške u prvoj servi i ponavljanje drugog servisa koji protivniku daje šansu da uzvrati,blagi i mlahavi udarci,davanje protivniku lopte ko na tanjiru-ukratko:u pitanju je taktika,strategija, fizička i psihička pripremljenost. Ne znam da li njegov štab zajedno sa Novakom vrši analizu protivnika i sagledava sve njegove dobre i slabe strane,jer Đoković ponavlja uvek iste greške.Znam da je ljudski i sportski pobeđivati i gubiti,znam da je veliko psihičko opterećenje igrati protiv jednog asa Fererera i cele publike koja je bila na strani Federera - na tim pitanjima štab mora puno raditi,jer je najbitnije imati u sebe poverenje i od prvog udarca ići samo na pobedu,pobedu.Tačno je i to da smo samo ljudi sa svim svojim dobrim i slabim osobinama i nije uvek svaki dan berićetan i uspešan -ima dana kad čoveku ništa ne ide od ruke.Pametnim i strpljivim radom sve se da popraviti.Novak je veliki svetski as, ali mora još puno raditi.!

.

pre 9 godina

@MariannaMihailidi
Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.

.

pre 9 godina

@Oskar
Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
A sto se finala tice, slazem se da je jedno od najboljih.

velikoslovog

pre 9 godina

@Bojan U pravu si, Nadal je igrao polufinale Sangaja i Pariza, uzeo je jedno 100 poena vise od Novaka prosle godine. Pomislio sam da je ispao u cetvrtfinalu, moja greska!

VS

pre 9 godina

... Jos da dokaze, sebi i drugima, da je fizicki, sledstveno tome i psihicki - potpuno spreman.No, za to ce biti potreban poseban poduzi trening.

Lav

pre 9 godina

@Oskar Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.

balkan sindrom

pre 9 godina

Mentalno jak? U finalu RG dva puta pravi duplu gresku na servis i to na mec loptu. Sto je nezabelezeni rekord u istoriji grand slamova. Pored toga broj izgubljenih finala povlaci pitanje da je mozda on mentalno najslabiji osvajac GS-ova.

Petar Pecikoza

pre 9 godina

"Mogu da garantujem da će Nole i posle US opena ostati na toj poziciji."

Bravo proroce! Cak i da Nole ne izadje na teren do tada, Nadal ce morati da skupi oko 2300 bodova da bi ga prestigao. :)

ns.

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.

pero

pre 9 godina

Ne bih da budem negativan niti da podcjenjujem Novakov uspheh ali npricati o mentalnoj snagi i Bekerovoj pomoci je malo bezveze. On iz meca u mec sebi komplikuje zivot vracajuci protivnike u igru kada bi bilo koji teniser njegovog kalibra to rutinski priveo kraju. Da mu je Beker ista pomogao, 5;2 u 4 setu bi bilo 6;2 bez problema. Ali razumijem, mora se opravdati investicija na Bekera za koju svi znaju da je bezuspjesna. Svaka cast Novaku ali citav Wimbldon ( iako je imao najteze protivnike) nije bio ubjedljiv.

Igor

pre 9 godina

Pa ovo nije tacno, pogotovo da Federer nema emocija..plakao je kao kisa kad je izgubio protiv Nadala na Vimbldonu.. i on je otac cetvoro dece pa samim tim mu ne moze nedostajati emocija...inace ne treba ceniti igrace prema tome koliko su emotivni ili ne..Federer je najveci gospodin teniser isportista koji je igrao a ovi sto ih je nabrojao Pilic nemaju bas mnogo veze. Bez njih bi tenis i mogao da se zamisli ali ne i bez Rogera

.

pre 9 godina

@MariannaMihailidi
Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.

Lav

pre 9 godina

@Oskar Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.

VS

pre 9 godina

... Jos da dokaze, sebi i drugima, da je fizicki, sledstveno tome i psihicki - potpuno spreman.No, za to ce biti potreban poseban poduzi trening.

Milan

pre 9 godina

Novak je pobedio i od srca mu čestitam!Ali svi koji ste gledali taj meč između Đokovića i Federera i navijali za Đokovića ste,verovatno,ostali bez daha u četvrtom setu kod rezultata 5:2 u korist Novaka i Novak izgubi taj set.To ukazuje i zabrinjava da Đoković igra promenljivo,često se sapliće i pada i prava je sreća da se ne povredi ozbiljnije.Koji su pravi uzroci tako promenljive igre u zadnje vreme? Ja ne znam,ali bi se njegov stručni štab morao ozbiljno pozabaviti sa tim problemom.Onda one česte greške koje ni početnici ne rade(često ga sreća spašava),česte greške u prvoj servi i ponavljanje drugog servisa koji protivniku daje šansu da uzvrati,blagi i mlahavi udarci,davanje protivniku lopte ko na tanjiru-ukratko:u pitanju je taktika,strategija, fizička i psihička pripremljenost. Ne znam da li njegov štab zajedno sa Novakom vrši analizu protivnika i sagledava sve njegove dobre i slabe strane,jer Đoković ponavlja uvek iste greške.Znam da je ljudski i sportski pobeđivati i gubiti,znam da je veliko psihičko opterećenje igrati protiv jednog asa Fererera i cele publike koja je bila na strani Federera - na tim pitanjima štab mora puno raditi,jer je najbitnije imati u sebe poverenje i od prvog udarca ići samo na pobedu,pobedu.Tačno je i to da smo samo ljudi sa svim svojim dobrim i slabim osobinama i nije uvek svaki dan berićetan i uspešan -ima dana kad čoveku ništa ne ide od ruke.Pametnim i strpljivim radom sve se da popraviti.Novak je veliki svetski as, ali mora još puno raditi.!

mattko

pre 9 godina

Nikola Pilic je osnivac jugoslovenskog vrhunskog tenisa. On je sazidao temele na kojima su nikli svi ostali vrhunski igraci. Pored Djokovica, Tipsarevica i Troickog tu su i Ivanisevic,Cilic, ljubicic pa i Boba Zivojinovic. Nikola je bio prvi za koga se culo van granica bivse zemlje uz svo postovanje za Boru Jovanovica i Franulovica.
Ya zenski tenis je zasluzna Jelena Gencic koja je otvorila put slave i slabijem polu sa ovih prostora.
I tako je tenis u Srbiji postao sport broj 1 uz kojeg slavi,nervira se ali i ponekad i pati cela nacija.

Oskar

pre 9 godina

@ma jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 8. jul 2014 11:21)

Novaku sve podloge jednako odgovaraju!. Po tome je poznat. Takav slučaj nikad u tenisu nije zabilježen. Njemu samo ne odgovara teren gdje ima previše prostora iza osnovne linije, jer to povećava mogućnost da drugim igračima da se odbrane od njegovih udaraca, a njemu slabe udarci kad udara iz velike daljine. Takav je slučaj na US openu, i tamo bi trebalo da je Nadal favorit i ove godine.

.

pre 9 godina

@Oskar
Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
A sto se finala tice, slazem se da je jedno od najboljih.

Dantes

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Zaboravio si da je tekst pisao Nikola Pilić.
Ako ne znaš ko je to - izguglaj malo.
Federer jeste veliki ali samo kao teniser.

Фрфљави

pre 9 godina

Јел може неко да каже колико и где све Новак брани поене а где и колико Рафа?

MariannaMihailidi

pre 9 godina

(pero, 8. jul 2014 11:47) Meni Novak postaje vrlo antipatičan ali ne iz razloga vezanih za sport.Ali kako može bilo ko od nas suditi o nj. mentalnoj ili bilo kojoj drugoj snazi? Jel neko od vas tj. nas bio u finalu Wimbledon-a,US Open-a ili Roland Garros-a? Novak nestabilan i slab, a Federer izgubio? Vi tu ne vidite manu u sistemu? Tenis ipak nije fudbal gde ima 22 igrača pa je jedan dovoljan da zakopa svoj tim svojom greškom. Pominjete sve silne titule Federera a Novak ga dobio u finalu iako je Federer igrao skoro kao na vrhuncu karijere.Dakle Novak je bio jači.I mentalno i na terenu.

Katarina

pre 9 godina

@ Srdjan, 8. jul 2014 10:52
Čekaj ne razumem najbolje. Da li Pilić greši kad tvrdi da je Federer hladan kao špricer ili greše pojedini komentatori koji tvrde da je plačljivko?
Nikako ne vidim kako Pilić može da utiče na ljude da Federera nazivaju plačljivkom, a još manje da razni komentatori utiču na Pilića da tvrdi da je Federer hladan kao špricer.
A gde su tu dvostruki aršini...
Ne bih te zbunjivala sa tim pitanjem

hawkeye

pre 9 godina

Cenim Nikolu Pilića ali nikako se nemogu složiti sa njim,plakao je Sampras kada mu je dan prije finala AO preminuo trener i još nebrojeno puta je pokazivao emocije,Federer? kada je osvojio AO i uručio mu pokal legendarni Rod Lejver i rekao da mu je čast što mu uručuje pokal ovde Fedex nije mogao da zaustavi suze,i još nebrojeno puta tako da ove tvrdnje Pilića ne piju vodu,sa svim ostalim se u potpunosti slažem.

tenis tupan

pre 9 godina

Moje skromno vidjenje (iz komentara vidim da nije samo moje) da je recept za tortu: red Bekera, pa red Vajde,veoma veoma los.Koji su to saveti kada covek puca na 5:2 i gubi set??? Vidi se da se Djokovic bori sa svojim, kako sam rece demonima.Pa onda lepo G.N.Djokovicu, okrenite telefon Ronnie "Rocket" Sulliven-a, pa ga lepo zamol;ite za kontakt njegovog shrink-a. Covek ne da je pukao nego kao sljiva nije igra vise od godinu dana. bio pod direktnim savetima i terapija pomenutog psihologa (psihijatra) sta li vec,i vratio se kao cudo sa Marsa.Razbucavao je sve nabolje igrace snookera kao amatere.Znaci demoni,citaj problemi u glavi se ne resavaju laicima poput Becker-a vec savetima pravog svetskog strucnjaka.Verujem da bi posle 5-6 meseci saradnje Djokovica i tog gospodina rezultiralo visegodisnjim NEDODIRLJIVIM vladanjem ATP-a. Look the Yellow pages of London!!
P.S. Apsolutno ne razumem sve negativne komentare na racun G.Pilica, ko iole zna sta je tenis zna sta je bio i sta njegova akademija znaci, na stranu sto je VELIKI GOSPODIN!

Lav

pre 9 godina

@velikoslovog Prvo Nadal i te kako zna da uzme bodove na betonu, covek je osvojio Sinsinati, Montreal i Us open u nizu. Nadal uz to mnogo bolje igra kad je drugi na listi. Pilic prica nesto sti svi znamo, Novak ce ostati broj 1 nakon Us opena jer Nadal brani tri titule. Ali ono sta sledi posle US opena je druga prica. Prvo, Novakovo dete ce se roditi u tom periodu, zar zaista mislis da ce on juriti sa turnira na turnir u tom periodu? I da ce njegova motivacija i spremnost da osvaja trofeje biti na maksimumu? Pa i on je samo covek. Realno Nadal ima vise sanse da zavrsi godinu na prvom mestu. Ali sve to nije bitno, bitno je koliko ce gren slemova oni osvojiti. I Nole i Rafa imaju sansu da na US openu osvoje drugu gren slem titulu u sezoni. Sto je njima sigurno bitnije od raznih atp lista.

Oskar

pre 9 godina

@Federer nij bio ni blizu na nivou na kojem je bio dok je bio na vrhuncu. Ni blizu. Sporiji je, slabije se krece, servis je slabiji.
Dakle, nije ni blizu onom nivou iz 2004, 2005,2006,2007.
(., 8. jul 2014 15:17)

Federer i Djoković su na Wimbldonu odigrali jedno od najboljih svojih finala u svom životu. A Federer se kretao i servirao brže i bolje nego ikad. Da ti kažem, pošto očigledno nisi gledao meč.

Srdjan

pre 9 godina

@Katarina

Naravno da Pilic utice na ljude da komentarisu, itekako. Nasem narodu baci kost i svi ima da se "pokolju" za tu jednu kost. Prvi Pilic je rekao kako nr treba teniseri da pokazuju emocije, pre par godina je to izjavio, a sad govori suprotno od toga. Dvostruki arsini su svuda, svi su pljuvali Novaka posle RG, kako nema psihu u finalima GS, a sad ga ti isti duzu u nebesa. Hvala!

velikoslovog

pre 9 godina

E sad se nadam da ce dugo ostati no.1 :) do USO moze da poveca prednost na 2000-3000. Nakon toga brani dosta toga ali sanse da Nadal uzme vise poena od Noleta na betonu su ravne nuli (mislim da je to jedino 2010.uradio), a Nole vodi u atp race-u. E onda sledi pauza od 2 meseca, pa Australian Open i Dubai, gde opet brani slabe rezultate. Iskreno, ako ne izgubi no.1 tu negde oko Indian Velsa-Majamija, verujem da niko ne moze da mu preuzme prvu poziciju do sledeceg Vimbldona.

bobban

pre 9 godina

Divne reči, emotivno i ujedno realno je ovaj vrsni teniski stručnjak i dobar čovek opisao Novaka i njegovu poziciju. Novak je u očima svih dobronamernih, iskrenih ljudi oličenje ljudskih vrlina i težnji ka najuzvišenijim idealima. Prevazišao je okvire jedne države, on je kosmopolita, čovek koji pripada svim narodima i uzor je milionima dece i omladine. Srećno Nole, sve najbolje!

niki

pre 9 godina

novak je u potpunosti zasluzio da bude broj jedan, ucestvovao je na 4 manje turnira od rafe i osvojio 605 bodova vise, do kraja sezone novak je favorit da ce uzeti vise bodova od rafe i to bar za 2000, no da ne prognoziramo nista, problem novaku je mentalna stabilnost i to vec duzi period, neko misli da je dobio federera zbog stabilnosti, nije, dobio je jer je bio dosta bolji u tom finalu, novak je finale wimbldona trrebao sa 3 prema nula da dobije, ako se secate prvog seta gde je prokockao dve set lopte? 2 i 3 set novak je dobio sa 60 posto, o cetvrtom da ne pricamo, mucno se secati, protiv cilica, dimitrova, wavrinke na AO, brejk viska u petom setu i dozvoljava da wavrinka preokrene sa dva brejka mec, Us open, totalna dominacija(devojka jedna koja je gledala prvi put mec, bila tu prisutna kad se gledalo, pitala ali onako iskreno kad neko nepristrasan koga ne zanima tenis i ko se ne razume kaze jel moguce da je novak ovoliko bolji od nadala, ovo izgleda smesno) i tri vezane brejk lopte za 2 prema 1 u setovima, on gubi, gotovo u strahu odigrano finale RG 2014, ok, novak je vrhunski teniser, ali realno je sam sebi najveci protivnik, sto automatski znaci da je mentalno slab a u drugu ruku, koliko je u stvari dobar, jer bukvalno svaki mec koji je izgubio je izgubio zbog svojih gresaka i nekog straha od neuspeha, cini mi se da on igra pod najvecim pritiskom od svih! neverovatno koliko je Novak bio bolji od federera u ovom finalu, vise to raduje nego sama titula, glava je problem!

Bojan

pre 9 godina

(velikoslovog, 8. jul 2014 10:41)
pa, s obzirom na to da do kraja sezone Nadal brani vise poena, rekao bih da je Nadal i prosle godine uzeo vise poena na betonu od Novaka, a to je pored te 2010. uradio cini mi se i 2009.

Nije Nadal uopste toliko los na betonu koliko ga kritikuju, na kraju krajeva, ima 2 USOa.

ivan78bg

pre 9 godina

@balkan sindrom
Dali ti znash koji je odnos osvojenih GS i odigranih finala GS ima Novak?Dali znas u istoriji ovog sporta koji igraci su imali koji odnos?Nemas pojma cim si ovako nesto napisao.Koliko vas boli sto je Novak osvojio W.Jako boli:))Tek ce da boli sledecvih 3 godine.Skoro da mi vas je zao:)

Oskar

pre 9 godina

@Ajde sad fino pogledaj na internetu kako je igrao Federer finale WB 2006, 2007 ili 2009, pa ces videti ko je u pravu.
(., 8. jul 2014 18:25)

Tih godina nije igrao ni malo bolje nego ove godine, a naročito ne sporije. U nedjelju je trčao kao lud. Ali tih godina nije ni igrao protiv Djokovića. Ovaj put je naletio na Djokovićevu najbolju igru, i ja mislim da nije imao sreće zbog toga. A tada je jako teško pobijedit ko god da je s druge strane. Da je Novak ikada odigrao ovako u finalu RG, odavno bi ga osvojio, bez obzira kakav bi bio Nadal. Ali ko zna kad će Djoković odigrat ovakvo finale naredni put. Evo kad se izuzme ovaj Wimbldon, prošlo je 2,5 godine od kad je u završnici gren slema bio ovakav.

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost tvrda podloga više odgovara Novaku od trave a na Wimbldonu ima 2 titule iz tri finala dok na us openu ima jednu od četiri finala to je dosta neobično valjda će popraviti odnos već ovog leta.

istina&pravda

pre 9 godina

Sta god ljudi ovde govorili o Bekeru, kukajuci za Vajdom i bez namere da omalovazim Vajdin doprinos ali Beker je za osam meseci radeci kao trener NDj zadobio cetiri titule, tri masters serije i jedan GS i to Wimbledon, plus imao jedno finale GS na Rolland Garrosu. Za mene je to impresivan rezultat.
On jeste u najmanju ruku kontroverzan covek ali ocigledno zna sta treba da radi. Pritom, ovo je prvi put da radi kao teniski trenere!

O Nikoli Pilicu ne treba puno govoriti. Sve sto je do sada uradio za tenis i kako igrac i kao trener govori za sebe.

Milko

pre 9 godina

Čitam ove komentare i sve mi je očiglednije zašto Srbiju vode Nikolić i Vučić.
Novak Djoković jeste vanserijski teniset, jeste najbolji na svetu poslednje dve, tri godine.
Nikola Pilić jeste kvalifikovan da to kaže, bez ikakve sumnje.

Art

pre 9 godina

Iako bi se dalo zaključiti da Nole ne uspeva da mirno završi svoje mečeve zbog psiholoških padova, sada posle ovog četvrtog seta jasno je da je on pao kondiciono i da mu je bukvalno trebalo pet gemova da se povrati.
2011 je po prvi put delovao stabilno kroz ceo meč, a sada ponovo teško diše i zato možda ne deluje toliko superiorno kao tada. Mada mora se reći te godine Nole je svima zadao domaći zadatak i svi su strašno napredovali a Rafa i Rođa pogotovo.

RafEx

pre 9 godina

@(Фрфљави, 8. jul 2014 11:25)
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=rb Novakovi poeni
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb Nadalovi poeni
Do kraja sezone Novak brani 5740 a Nadal 6020. Ostalo je jos 7 turnira. U sledeca 3 Nadal brani 4000 a Nole 1740 poena.

Kide

pre 9 godina

eto I vas hrvat kaze da je djokovic najbolji, molim sve ostale hrvate da se uzdrze I ne pisu nikakve komentare jer uglavnom nisu dostojni a ni pristojni a ako bas zelite komentarirati onda to radite na nekom od vasih sajtova za vasa sportase/tenisace i fudbalere koji su popili spricer u brazilu pa dobili takme u bazenu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ns., 8. jul 2014 10:1


Djokovica voli i postuje vecina u Hrvatskoj,komentar ti je zansovan na nekoliko provokatora koji svakako necine javno mnenje.

sasa

pre 9 godina

Ma kako god, radujmo se još par godina poslednjem svetlu tunela, našem šampionu koji je ušao u besmrtne što sam i pisao koliko ova titula ima značaj, znao je to i car bolje od svih nas, u pauzi u petom setu kad je otišao da se sabere ceo život mu je stao u tih 5 minuta, čim sam ga video kako izlazi znao sam da će učiniti nadljudski napor, bio je to set više od igre, više od tenisa, gde staje ceo život u jednom setu, nisam se plašio tog zadnjeg seta, u tom zadnjem setu ni da su stajali i Nadal i Federer preko puta nebi ga dobili, jer je bilo pitanje postojanja sopstvenog identiteta, ušao je u besmrtne, bio jednom jedan Novak Đoković i bio je Srbin...

Pera

pre 9 godina

"Ovaj Pilić stvarno smješan ,izgleda da godine čine svoje!
(obektivno, 8. jul 2014 21:20)"
Vidis sta ti je zivot, njega su pitali novinari za komentar, a tebe nisu...

nikola90

pre 9 godina

Novak brani na mastersu u Kanadi 360(polufinale),a Nadal 1000 bodova(titula),pa onda u Sinsinatiju Novak 180(cetvrtfinela),a Rafa 1000(titula),pa na US-Openu Novak brani 1200(finale),a Rafa 2000 bodova(titula)...Nakon toga,Novak brani 4 titule-Peking 500 bodova,Sangaj 1000 bodova,Pariz 1000 bodova i zavrsni Masters u Londonu 1500 bodova,dok Rafa u tom vremenu brani Peking 300 bodova(finale),Sangaj 360(polufinale) bodova,Pariz 360 bodova(polufinale) i zavrni masters u Londonu 1000 bodova(finale)

Boki

pre 9 godina

5 finala US opena ima Djokovic, od toga cetiri za redom. Dva je izgubio od Nadala 2010. i 2013. jedno od Mareja 2012.i jedno od Federera2007. 2011. je osvojio US open.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Pilic je bas dobra osoba, to se oseca u njegovim mislima....
Mnogo puta sam ga gledao, slusao o cemu govori, uvek sam imao takav osecaj. Da je dobar....

I dalje sam pod utiskom Novakove pobede.
Kralj kraljeva.

velikoslovog

pre 9 godina

@Bojan U pravu si, Nadal je igrao polufinale Sangaja i Pariza, uzeo je jedno 100 poena vise od Novaka prosle godine. Pomislio sam da je ispao u cetvrtfinalu, moja greska!

pakpac

pre 9 godina

Bravo care! Pa ni ti sam nisi svestan da ces za koju godinu da budes prvi reket sveta! A sta se bunite sto igra protiv prvog nosioca to mu je super jer su ramirez i masu bolji od korije kojeg ce nole naravno da oduva... A u finalu masua i eto mu konacno neki trofej kojih ce u buducnosti da ima bezbroj..
(bravo, 21. jul 2006 23:26)

... nemam reci