Petak, 20.06.2014.

14:50

Žreb: Ko je prošao najbolje?

Prošle sezone na Vimbldonu videli smo mnogo iznenađenja, rane eliminacije Federera i Nadala, kao i Janovičevo polufinale.

Izvor: Saša Ozmo

Žreb: Ko je prošao najbolje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Sofronije

pre 9 godina

"Je l' se kaze Mari ili Marej?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zorba, 20. jun 2014 16:15)"
Kaze se Nedžad.

X=iks

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Muraj :)
(kolektor, 20. jun 2014 19:11)

Za prijatelje Andy (srpski Undaj).
Da se vratimo na temu - unapred sam ocekivao da cu ovde naici na kuknjavu novakoida. Ali, kad sam pogledao raspored, vidim - ovaj put bi itekako imali razloga. Pa kao da su bas sve nagurali u njegovu cetvrtinu! Neverovatno. A oko Undaja pustinja.

Dylan Dog

pre 9 godina

Toliko puta smo imali prilike da vidimo da je i nezahvalno i neozbiljno davati bilo kakve prognoze o ishodu nekog turnira bez određenih ograda i uslova.
Više puta se činilo da neko na papiru ima strašno težak žreb, da bi se nakon nekoliko očekivano-neočekivanih poraza pojedinih favorita, tom nekom put do polufinala ili finala potpuno otvorio. Takođe je nebrojeno puta dotadašnji regularni "pacijent" pronašao "lek za svog doktora" i istog poslao kući na oporavak. Da ne govorimo o raznim "nagaznim minama", koje zaista to i ostanu jer nakon svoje eksplozije, u narednom kolu ne pokažu ni 10. deo iz prethodnog meča.
Dakle, imena jesu bitna, ali nisu presudna.
Uobičajeno je verovanje da za onog tenisera koji pretenduje da osvoji turnir ne postoji lak i težak žreb. Međutim, ako se ima dovoljno sportske sreće da kvalitet protivnika do završnice bude dobro izbalansiran kako bi se forma valjano istempirala, a snaga i svežina sačuvale - šanse za konačan trijumf značajno rastu. Takođe razne "sitnice", koje izmiču oku TV posmatrača mogu da budu veoma značajne, a pod određenim okolnostima čak i presudne.
Veoma je važno kako teniser izađe na meč, odn. KAKAV teniser izađe na meč. Iz govora tela se dosta toga da zaključiti. Pogotovo o onome šta je rađeno u pripremi za meč.
Ovde se često pominjao dr Četojević. Nakon svega viđenog, čini se da je njegova uloga bila daleko značajnija no što se može pretpostaviti: energetski balans organizma je ekstremno važan. I ne samo u tenisu.
Uzdravlje!

Vlada91

pre 9 godina

Federer - Djokovic
za besmrtnost i najvecu titulu u teniskom svetu
Mnogo toga je na liniji,ako Federer osvoji moze odmah u penziju jer onda bi i definitivno bio proglasen za najboljeg igraca na travi i uopste svih vremena.

milance

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.
Kakva senka on je glavni favorit i branilac titule

milance

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života
To nisu ,,radnicke sportske igre ,, pa da pustaju jedni druge...pricate gluposti jer izgleda ne razumete tenis bas mnogo....Marej ima pozitivan skor sa Noletom , mnogo puta ga je pobedio...pustanja nema ni u skolskom dvoristu

NS

pre 9 godina

Novak od zadnjih 6 finala na GS ima 5 poraza sto je jedan od naj gorih rekorda u istoriji. Od RG i OLIm. Igara 2012 Novak gubi finala, do finala igra dobro i onda u finalu potop i to veoma lagano gubi. Verovatno i Sasa to nesme da potencira da se nebi kacio sa Djokovicima ali i posle ovoga Vimb. ce se svi cuditi kaka Nole igra dobro a u finalu ce da lagano izgubi 3 prema 1........ Ako neko dobronamerno to kaze i potencira onda on mrzi Novaka i nezeli mu dobro, a svi oni koji ga hvale i tapsaju posle poraza ga pljuju.........Novak je oterao Cetojevica i posle toga je postao gubitnik a i ako je istina da ga je oterao licno onda je i zasluzio i da dalje gubi u finalima.

milance

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!
To se decko zove ,,paranoja,,

navijach

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!

Deady

pre 9 godina

Ovde niko nije favorit! Karlovic i Raonic bombarderi,ostali igraci koji nisu u top 10 nema sta da izgube,udarace kao maljem.Bice dosta iznenadjenja.

sh

pre 9 godina

@maxim
Zaboravio si da je zbog povrede kolena, propustio citavu drugu polovinu sezone 2012, na teren se vratio tek posle AO 2013. Pre toga je 2009 imao tesku povredu kolena, pa onda opet na AO 2011 protiv Ferera...
Stize on dosta toga i dalje, ali nije ni blizu onome sto je mogao 2006, 2007, 2008 ili 2009. To je bio najbolji Nadal ikada.
A trava je najgora za njegova kolena, tj. nagli prelaz sa sljake na travu, ta promena je kriticna i zbog toga je pitanje kako ce njegova kolena reagovati.
Nadal vise ne moze da priusti luksuz i rizikuje povredu, jer su njegova kolena u takvom stanju da svaka nova povreda moze znaciti i kraj karijere. Zbog toga njegova igra na travi nije ni blizu one iz perioda 2006-2010, a on vise nema ni mogucnosti da pokusa da unapredi tu igru.
Opet ce doziveti debakl na Vimbldonu, ali zato ga se na US Openu treba paziti, jer ce opet imati i vise nego dovoljno vremena da se prilagodi igri na betonu.

rafolirant

pre 9 godina

Jedva čekam da izadje tekst o nadalu, da vidim koliko su Ozmo, ili drugi koji će već pisati, u stvari pristrasni za nadala a ne objektivni. Uporedite tekstove o nadalu i No1etu i sve će vam biti jasno. Kao da je nadal Srbin (daleko bilo!) a ne No1e! Pošto znam da ću dobiti mnogo minusa jer, bože moj, navijam za NAŠEG No1eta, zamolio bih da prvo pročitate taj tekst o ragolirantu pa tek onda lupajte + ili - šta hoćete.

robin hud

pre 9 godina

Što se tiče tog famoznog finala prošle godine. Gledao sam ga ponovo. Novak je u tom meču neuobičajno često stajao daleko iza osnovne linije. U prvom i trećem setu se slomio na kraju. Drugi set(i možda odlučujući) je prokockao posle vođstva od 4 pr. 1. Imao je i dosta grešaka koje su za njega vrlo neuobičajne. Nije imao sreće ni sa hokajom. Ipak ne mogu da verujem da je namerno ispusto meč, mislim da je podlegao više pritisku. Njemu izgleda više fali neki dobar psiholog(čini mi se da je u to vreme išao u neki budistički kamp). Možda on i ima psihologa(izgleda pogrešnog) samo o tome ne priča. Vidim da on pokušava da bude dobar sa svojim konkurentima, ne znam koliko je to dobro, raniji šampioni su ratovali na terenima. Novak je sigurno favorit za finale jer je od poslednjih 8 odigrao 6, ali izgleda da u finalu igraju neki drugi leptiri ne samo teniski. Mislim da Novak nema prava više na bilo kakve izgovore. Najbolje da su ga svi otpisali.

vs

pre 9 godina

Djokovic nije favorit vise ni u jednom GS turniru....
Za moje misljenje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cos@k, 20. jun 2014 17:55)
Prvo nauci da pises, a onda pocni da mislis. Ali, malo bolje promuckaj glavu sledeci put. Najbolji poznavaoci tenisa, bivse velike zvezde Noleta su proglasili favoritom. Ali, ako ti kazes da nije...

Nesa

pre 9 godina

Nadam se da nisam u pravu (ali zaista se nadam), ali ja jednostavno ne vidim kako Nole može da pobedi Marija u polufinalu. Nekako uvek nađe način da ne osvoji turnir. Valjda će taj post jednom prestati. Nadam se da će to da se desi na ovom turniru, ali ne baš previše.

maxim

pre 9 godina

Smesno mi je kad se spomenu Nadalova kolena...kao kako ce reagovati na travu!?
Ne vidim vec godinama da ima bilo kakvih problema sa kolenima i nogama.
Covek stize sve zivo i ide na loptice na koje manje vise svi odustanu. Gde je tu problem sa kolenima?!
To je kao od Deje Savicevica primicac ono kad mi se nije igralo bolio me primicac.

Darko

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života...

konfučije

pre 9 godina

Neću prognozirati ovaj put. Za RG sam napisao da Novak ako stigne do finala osvaja sigurno...ali avaj. London je potpuno druga priča, najviše iznenađenja, Novakov zglob nije fit ko zna. Ipak poseduje kvalitet i iskustvo. Voleo bih da osvoji turnir, ipak štagod da uradi jedini je teniser za kojeg navijam. P.S. Dedino je prošlo u to sam uveren džaba ga ovi Švajcarci iz Malog Mokrog Luga, Kosjerića, Mošorina... prizivaju.

sofija

pre 9 godina

Nadal ako bi ušao u turir malo dalje i popravio servis mogao bi nešto napravit jer je osvajao 2 puta ali nije to ono kretanje na travi kao prije npr 2008 strašno kako je igrao , mene baš čudi kako se on ne može sastaviti sad na vimldonu stvarno čudno dal su koljena šta vi mislite narode

Bojan

pre 9 godina

(Eh sad, 20. jun 2014 18:10)
pa mislim da su dve stvari ciste, Nadal je najgore prosao, Endi najbolje.
Nole ima ta dva jaka imena kod sebe, Berdiha i Congu, ali ne bih rekao da ce imati vecih problema. Conga igra ocajno u poslednje vreme, ima 14 pobeda i 8 poraza ove sezone, dogurao je do finala kategorije 250 gde je izgubio od Gulbisa. Ja bih bio iznenadjen da dodje do Noleta, a ne da ga nesto kao namuci.
Berdih je vec ozbiljniji protivnik u ovom trenutku, standardan je u zavrsnicama turnira i trava mu odgovara, ali nekako bih rekao da je postao standardan Noletov musterija (15-2 u medjusobnim duelima), tako da se ne pribojavam previse tog duela. 3-1 za Novaka mislim da je realan rezultat.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.

Beo

pre 9 godina

Nadalov zreb najtezi. Noletov drugi najtezi. Noleta ako muci zglob nece moci do finala. On moze pobediti svakog iz ovih pocetnih kola, ali ga isto tako mogu istrositi, da zblob bude ranjaviji za neko polufinale, finale. Da je dobio lake protivnike ko Murray, mecevi bi mu bili kraci i zglob jak. Ista situacija kao u zadnjih par turnira. Ovako ce tesko i ne razumem sta je to Nole dobio tako sto su mu udelili da bude 1. nosilac.

Eh sad

pre 9 godina

@Bojan
Federer moze imati tezak mec protiv Benetoa, ostalo ce biti setnja za njega do finala. Janovic ima servis i nista vise, a forma mu je ocajna.
Rafa moze da ispadne od svakoga, ako prodje prv 3 kola, nece proci Nisikorija ili Raonica, to je sigurno.
Djokovic ima mnogo izazova pre Mareja, Conga i Berdih su medju najtezim protivnicima na travi.
Marej ima naoko laksi zreb, ali ako naleti na Dimitrova imacemo jedni senzaciju na Vimbldonu.
Najrealnija polufinala: Federer- Raonic, Novak- Dimitrov
Finale RF-Novak.

rosa u podne

pre 9 godina

@Vojin

Od Wimbledona 2011, svaki GS je osvojio ili Novak ili neko ko je Novaka pobedio. Tako da je tacniji vic: Daj boze da igram sa Djokovicem, onda imam sanse da osvojim GS.

Bojan

pre 9 godina

(Dejan, 20. jun 2014 16:12)
i Novak je podignut na prvog nosioca bez da je prvi na listi, nikakva zavera
a ne bih rekao da je Federer nesto srecno prosao na zrebu.
Drugo kolo Beneto, koji ce ga sigurno bar namuciti, zatim Janovic koji servira kao zmaj i Izner ili Vavrinka, koji je pokazao ove godine, kada je spreman, opasan je.
Nadalu mozda Rosol dodje na megdan :), zatim ide Karlovic pa Raonic, mislim da ako je spreman moze sve da ih prodje bez vecih problema, a ako nije pasce na Rosolu.
Endi je bas dobio laganicu, a Nole, pa generalno do Endija u polufinalu, ozbiljan mec bi mogao imati samo protiv Gulbisa.

profa

pre 9 godina

@ZORBA

'Ajd da se jednom već stavi tačka na ovo večito pitanje.

Dakle u knjizi Tvrtka Prćića "Novi transkripcioni rečnik engleskih ličnih imena", lepo stoji:

MURRAY - Mari - NE Marej; NE Mjurej; NE Murej.

Ok, je l' može sad više da se ne frljamo oko toga?

dino

pre 9 godina

Prvi polufinalni par Djokovic-Marej,drugi Federer-Raonic,mada ubedljivo najtezi put ima Djokovic,dok je Britanac dobio smesne igrace na travi.Zamislite da 2-3 meca Marej igra sa potencijalnim igracima kao sto su Gulbis,Cilic ,Conga i Berdih kako bi se sve to zavrsilo.

Mi i naše "fonetsko" pismo

pre 9 godina

Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

http://www.pronouncenames.com/pronounce/murray
http://www.youtube.com/watch?v=RSX-pHKe9kw
http://en.wiktionary.org/wiki/Murray
http://www.forvo.com/word/murray/

Dakle: Muraj

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano.
V.S.Karadžić

Govori kako piše, piši kako je pročitano.
Ja

Munja

pre 9 godina

...a tu svoju šansu traži Grigor Dimitrov. Osvojio je Kvins, to mu je treća titula ove sezone, i na njega je red da konačno dođe daleko na Gren slemu."

Da bi Dimitrov pravio probleme Mariju, mora prvo da preskoci Austrijanca. Dominic Thiem moze da bude prava senzacija u ovoj cetvrtini. Mislim da ima sjajnu buducnost.

@@@

pre 9 godina

Mogli bi da odradite nesto slicno kao za SP.
Da napravite neki "Wimbledon Special", pisete o najuspesnijim teniserima u istoriji tog turnira, nekim nezaboravnim mecevima, polufinalima, finalima itd. Mnogo ljudi kod nas i nije svesna velicine Samprasa, Borga, Bekera, Edberga, Mekinroa, niti zna za frustracije koje su na Vimbldonu dozivljavale legende tenisa kakve su Lendl, Vilander itd.
Mogli bi to i u toku turnira, siguran sam da bi mnogo zanimljivije bilo citati o tome nego o prostim pregledima meceva itd.
Nadam se da cete razmisliti o tome.
Ne pisem ovo kao neku kritiku, vec pisem na Vasem sajtu jer znam da na nekim drugim portalima niti ima nekoga ko bi znao napraviti takav specijal bez Gugla i Vikipedije, a sve i da ima, ne verujem da bi iko hteo tako da "gubi vreme".
Pozdrav!

kosmajacsale

pre 9 godina

favoriti 1 rafa 2 endi 3 novak 4 rodzer 5 vavrinka. ostali nisu vredni spomena sto se titule tice. cini mi se da novak nece daleko svadba, sve manje intresa za tenis, malo treninga. cini mi se da ce rafa mnogo da grize zbog obaranja federerovog rekorda

Dejan

pre 9 godina

Dakle,zapadni miljenici Marej i Federer jako laki zrebovi,a Nole i Nadal jako teski. Kakva slucajnost,zar ne? P.S. Sta kazete na odluku organizatora da Mareja sa 5-6 mesta svetske rang liste pomere na trece za zreb??

...

pre 9 godina

Djokovicu ce strasno biti tesko protiv Conge i Berdiha, Marej ce se namuciti protiv Dimitrova, a ne bih se iznenadio da Bugarin pobedi, na travi je sjajan, Federer ne bi trebao da ima problema, jedini tezi mec moze ocekivati protiv Benetoa koji mu je jedini uzeo 2 seta 2012 kada je RF osvojio Vimbldon, Nadal ce tesko proci prvu sedmicu, bukvalno ga svako moze pobediti, a u najboljem slucaju moze doci do Raonica ili Nisikorija i tu mu je kraj.
Ako ipak svi dodju do polufinala, Djokovic moze pobediti Mareja, jer je Marej dosta slabiji u odnosu na 2012 i 2013, dok Nadal ne moze pobediti Federera, jer ovo nije vise onaj Nadal koji moze igrati vrhunski i na travi posle sljake, cak mislim da se i ne priprema za travu onako kako se ranije pripremao, a sve zbog kolena. S druge strane, Federer se na travi oseca sigurno, tu ima najvece samopuzdanje, najbolje igra, a kada dodje do polufinala tu je nepobediv. Sve Rafine prednosti se gube na travi, ne moze da se brani jer je prebrza podloga, spin nema efekta, slajs tesko vraca zbog kolena, servis nije ubitacan, a ritern nema efekta protiv snaznih servisa na travi. Zato i ne verujem da ce uopste i doci do polufinala.
Sve u svemu, najrealnije finale Novak-Federer, za Mareja tipujem da nece doci cak ni do polufinala, ako naleti na Dimitrova.

v

pre 9 godina

Novak na papiru nema baš lak žreb, ali to su ipak Novakove redovne mušterije. Prvenstveno tu mislim na Žoa i Tomaša. Marej, po mom ubeđenju, vraca dug. Ja sam možda luda, ali meni ono finale od prošle godine deluje kao loša gluma. Ako Novak dođe do finala, svako može da bude problem, jer Novak prvo tu mpra da pobedi sebe. Tri uzastopna GS finala gubi. Vreme je za prejid crnog niza.

vojin

pre 9 godina

Engleski listovi pisu da medju teniserima kruzi vic: Alo hoces gren slem - nastoj da se sa Novakom sretnes u finalu!
Nazalost, ova sala oslikava cinejnicu da je Đokovic odlican teniser i konstantana, ali da jednostavno nema onaj ubilacki instikt velikih majstora koji su najbolji na gren slemovima. Iskreno, bio bih zadovoljna da Novak dođe i do četvrtfinala, imam osecaj da je on sasvim slomljen nakon Roolan Garosa.

v

pre 9 godina

Novak na papiru nema baš lak žreb, ali to su ipak Novakove redovne mušterije. Prvenstveno tu mislim na Žoa i Tomaša. Marej, po mom ubeđenju, vraca dug. Ja sam možda luda, ali meni ono finale od prošle godine deluje kao loša gluma. Ako Novak dođe do finala, svako može da bude problem, jer Novak prvo tu mpra da pobedi sebe. Tri uzastopna GS finala gubi. Vreme je za prejid crnog niza.

@@@

pre 9 godina

Mogli bi da odradite nesto slicno kao za SP.
Da napravite neki "Wimbledon Special", pisete o najuspesnijim teniserima u istoriji tog turnira, nekim nezaboravnim mecevima, polufinalima, finalima itd. Mnogo ljudi kod nas i nije svesna velicine Samprasa, Borga, Bekera, Edberga, Mekinroa, niti zna za frustracije koje su na Vimbldonu dozivljavale legende tenisa kakve su Lendl, Vilander itd.
Mogli bi to i u toku turnira, siguran sam da bi mnogo zanimljivije bilo citati o tome nego o prostim pregledima meceva itd.
Nadam se da cete razmisliti o tome.
Ne pisem ovo kao neku kritiku, vec pisem na Vasem sajtu jer znam da na nekim drugim portalima niti ima nekoga ko bi znao napraviti takav specijal bez Gugla i Vikipedije, a sve i da ima, ne verujem da bi iko hteo tako da "gubi vreme".
Pozdrav!

...

pre 9 godina

Djokovicu ce strasno biti tesko protiv Conge i Berdiha, Marej ce se namuciti protiv Dimitrova, a ne bih se iznenadio da Bugarin pobedi, na travi je sjajan, Federer ne bi trebao da ima problema, jedini tezi mec moze ocekivati protiv Benetoa koji mu je jedini uzeo 2 seta 2012 kada je RF osvojio Vimbldon, Nadal ce tesko proci prvu sedmicu, bukvalno ga svako moze pobediti, a u najboljem slucaju moze doci do Raonica ili Nisikorija i tu mu je kraj.
Ako ipak svi dodju do polufinala, Djokovic moze pobediti Mareja, jer je Marej dosta slabiji u odnosu na 2012 i 2013, dok Nadal ne moze pobediti Federera, jer ovo nije vise onaj Nadal koji moze igrati vrhunski i na travi posle sljake, cak mislim da se i ne priprema za travu onako kako se ranije pripremao, a sve zbog kolena. S druge strane, Federer se na travi oseca sigurno, tu ima najvece samopuzdanje, najbolje igra, a kada dodje do polufinala tu je nepobediv. Sve Rafine prednosti se gube na travi, ne moze da se brani jer je prebrza podloga, spin nema efekta, slajs tesko vraca zbog kolena, servis nije ubitacan, a ritern nema efekta protiv snaznih servisa na travi. Zato i ne verujem da ce uopste i doci do polufinala.
Sve u svemu, najrealnije finale Novak-Federer, za Mareja tipujem da nece doci cak ni do polufinala, ako naleti na Dimitrova.

maxim

pre 9 godina

Smesno mi je kad se spomenu Nadalova kolena...kao kako ce reagovati na travu!?
Ne vidim vec godinama da ima bilo kakvih problema sa kolenima i nogama.
Covek stize sve zivo i ide na loptice na koje manje vise svi odustanu. Gde je tu problem sa kolenima?!
To je kao od Deje Savicevica primicac ono kad mi se nije igralo bolio me primicac.

rosa u podne

pre 9 godina

@Vojin

Od Wimbledona 2011, svaki GS je osvojio ili Novak ili neko ko je Novaka pobedio. Tako da je tacniji vic: Daj boze da igram sa Djokovicem, onda imam sanse da osvojim GS.

vojin

pre 9 godina

Engleski listovi pisu da medju teniserima kruzi vic: Alo hoces gren slem - nastoj da se sa Novakom sretnes u finalu!
Nazalost, ova sala oslikava cinejnicu da je Đokovic odlican teniser i konstantana, ali da jednostavno nema onaj ubilacki instikt velikih majstora koji su najbolji na gren slemovima. Iskreno, bio bih zadovoljna da Novak dođe i do četvrtfinala, imam osecaj da je on sasvim slomljen nakon Roolan Garosa.

dino

pre 9 godina

Prvi polufinalni par Djokovic-Marej,drugi Federer-Raonic,mada ubedljivo najtezi put ima Djokovic,dok je Britanac dobio smesne igrace na travi.Zamislite da 2-3 meca Marej igra sa potencijalnim igracima kao sto su Gulbis,Cilic ,Conga i Berdih kako bi se sve to zavrsilo.

Munja

pre 9 godina

...a tu svoju šansu traži Grigor Dimitrov. Osvojio je Kvins, to mu je treća titula ove sezone, i na njega je red da konačno dođe daleko na Gren slemu."

Da bi Dimitrov pravio probleme Mariju, mora prvo da preskoci Austrijanca. Dominic Thiem moze da bude prava senzacija u ovoj cetvrtini. Mislim da ima sjajnu buducnost.

Eh sad

pre 9 godina

@Bojan
Federer moze imati tezak mec protiv Benetoa, ostalo ce biti setnja za njega do finala. Janovic ima servis i nista vise, a forma mu je ocajna.
Rafa moze da ispadne od svakoga, ako prodje prv 3 kola, nece proci Nisikorija ili Raonica, to je sigurno.
Djokovic ima mnogo izazova pre Mareja, Conga i Berdih su medju najtezim protivnicima na travi.
Marej ima naoko laksi zreb, ali ako naleti na Dimitrova imacemo jedni senzaciju na Vimbldonu.
Najrealnija polufinala: Federer- Raonic, Novak- Dimitrov
Finale RF-Novak.

Dejan

pre 9 godina

Dakle,zapadni miljenici Marej i Federer jako laki zrebovi,a Nole i Nadal jako teski. Kakva slucajnost,zar ne? P.S. Sta kazete na odluku organizatora da Mareja sa 5-6 mesta svetske rang liste pomere na trece za zreb??

profa

pre 9 godina

@ZORBA

'Ajd da se jednom već stavi tačka na ovo večito pitanje.

Dakle u knjizi Tvrtka Prćića "Novi transkripcioni rečnik engleskih ličnih imena", lepo stoji:

MURRAY - Mari - NE Marej; NE Mjurej; NE Murej.

Ok, je l' može sad više da se ne frljamo oko toga?

Bojan

pre 9 godina

(Dejan, 20. jun 2014 16:12)
i Novak je podignut na prvog nosioca bez da je prvi na listi, nikakva zavera
a ne bih rekao da je Federer nesto srecno prosao na zrebu.
Drugo kolo Beneto, koji ce ga sigurno bar namuciti, zatim Janovic koji servira kao zmaj i Izner ili Vavrinka, koji je pokazao ove godine, kada je spreman, opasan je.
Nadalu mozda Rosol dodje na megdan :), zatim ide Karlovic pa Raonic, mislim da ako je spreman moze sve da ih prodje bez vecih problema, a ako nije pasce na Rosolu.
Endi je bas dobio laganicu, a Nole, pa generalno do Endija u polufinalu, ozbiljan mec bi mogao imati samo protiv Gulbisa.

robin hud

pre 9 godina

Što se tiče tog famoznog finala prošle godine. Gledao sam ga ponovo. Novak je u tom meču neuobičajno često stajao daleko iza osnovne linije. U prvom i trećem setu se slomio na kraju. Drugi set(i možda odlučujući) je prokockao posle vođstva od 4 pr. 1. Imao je i dosta grešaka koje su za njega vrlo neuobičajne. Nije imao sreće ni sa hokajom. Ipak ne mogu da verujem da je namerno ispusto meč, mislim da je podlegao više pritisku. Njemu izgleda više fali neki dobar psiholog(čini mi se da je u to vreme išao u neki budistički kamp). Možda on i ima psihologa(izgleda pogrešnog) samo o tome ne priča. Vidim da on pokušava da bude dobar sa svojim konkurentima, ne znam koliko je to dobro, raniji šampioni su ratovali na terenima. Novak je sigurno favorit za finale jer je od poslednjih 8 odigrao 6, ali izgleda da u finalu igraju neki drugi leptiri ne samo teniski. Mislim da Novak nema prava više na bilo kakve izgovore. Najbolje da su ga svi otpisali.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.

Bojan

pre 9 godina

(Eh sad, 20. jun 2014 18:10)
pa mislim da su dve stvari ciste, Nadal je najgore prosao, Endi najbolje.
Nole ima ta dva jaka imena kod sebe, Berdiha i Congu, ali ne bih rekao da ce imati vecih problema. Conga igra ocajno u poslednje vreme, ima 14 pobeda i 8 poraza ove sezone, dogurao je do finala kategorije 250 gde je izgubio od Gulbisa. Ja bih bio iznenadjen da dodje do Noleta, a ne da ga nesto kao namuci.
Berdih je vec ozbiljniji protivnik u ovom trenutku, standardan je u zavrsnicama turnira i trava mu odgovara, ali nekako bih rekao da je postao standardan Noletov musterija (15-2 u medjusobnim duelima), tako da se ne pribojavam previse tog duela. 3-1 za Novaka mislim da je realan rezultat.

Nesa

pre 9 godina

Nadam se da nisam u pravu (ali zaista se nadam), ali ja jednostavno ne vidim kako Nole može da pobedi Marija u polufinalu. Nekako uvek nađe način da ne osvoji turnir. Valjda će taj post jednom prestati. Nadam se da će to da se desi na ovom turniru, ali ne baš previše.

Beo

pre 9 godina

Nadalov zreb najtezi. Noletov drugi najtezi. Noleta ako muci zglob nece moci do finala. On moze pobediti svakog iz ovih pocetnih kola, ali ga isto tako mogu istrositi, da zblob bude ranjaviji za neko polufinale, finale. Da je dobio lake protivnike ko Murray, mecevi bi mu bili kraci i zglob jak. Ista situacija kao u zadnjih par turnira. Ovako ce tesko i ne razumem sta je to Nole dobio tako sto su mu udelili da bude 1. nosilac.

konfučije

pre 9 godina

Neću prognozirati ovaj put. Za RG sam napisao da Novak ako stigne do finala osvaja sigurno...ali avaj. London je potpuno druga priča, najviše iznenađenja, Novakov zglob nije fit ko zna. Ipak poseduje kvalitet i iskustvo. Voleo bih da osvoji turnir, ipak štagod da uradi jedini je teniser za kojeg navijam. P.S. Dedino je prošlo u to sam uveren džaba ga ovi Švajcarci iz Malog Mokrog Luga, Kosjerića, Mošorina... prizivaju.

kosmajacsale

pre 9 godina

favoriti 1 rafa 2 endi 3 novak 4 rodzer 5 vavrinka. ostali nisu vredni spomena sto se titule tice. cini mi se da novak nece daleko svadba, sve manje intresa za tenis, malo treninga. cini mi se da ce rafa mnogo da grize zbog obaranja federerovog rekorda

Dakle: Muraj

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano.
V.S.Karadžić

Govori kako piše, piši kako je pročitano.
Ja

Darko

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života...

vs

pre 9 godina

Djokovic nije favorit vise ni u jednom GS turniru....
Za moje misljenje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cos@k, 20. jun 2014 17:55)
Prvo nauci da pises, a onda pocni da mislis. Ali, malo bolje promuckaj glavu sledeci put. Najbolji poznavaoci tenisa, bivse velike zvezde Noleta su proglasili favoritom. Ali, ako ti kazes da nije...

Vlada91

pre 9 godina

Federer - Djokovic
za besmrtnost i najvecu titulu u teniskom svetu
Mnogo toga je na liniji,ako Federer osvoji moze odmah u penziju jer onda bi i definitivno bio proglasen za najboljeg igraca na travi i uopste svih vremena.

Sofronije

pre 9 godina

"Je l' se kaze Mari ili Marej?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zorba, 20. jun 2014 16:15)"
Kaze se Nedžad.

Dylan Dog

pre 9 godina

Toliko puta smo imali prilike da vidimo da je i nezahvalno i neozbiljno davati bilo kakve prognoze o ishodu nekog turnira bez određenih ograda i uslova.
Više puta se činilo da neko na papiru ima strašno težak žreb, da bi se nakon nekoliko očekivano-neočekivanih poraza pojedinih favorita, tom nekom put do polufinala ili finala potpuno otvorio. Takođe je nebrojeno puta dotadašnji regularni "pacijent" pronašao "lek za svog doktora" i istog poslao kući na oporavak. Da ne govorimo o raznim "nagaznim minama", koje zaista to i ostanu jer nakon svoje eksplozije, u narednom kolu ne pokažu ni 10. deo iz prethodnog meča.
Dakle, imena jesu bitna, ali nisu presudna.
Uobičajeno je verovanje da za onog tenisera koji pretenduje da osvoji turnir ne postoji lak i težak žreb. Međutim, ako se ima dovoljno sportske sreće da kvalitet protivnika do završnice bude dobro izbalansiran kako bi se forma valjano istempirala, a snaga i svežina sačuvale - šanse za konačan trijumf značajno rastu. Takođe razne "sitnice", koje izmiču oku TV posmatrača mogu da budu veoma značajne, a pod određenim okolnostima čak i presudne.
Veoma je važno kako teniser izađe na meč, odn. KAKAV teniser izađe na meč. Iz govora tela se dosta toga da zaključiti. Pogotovo o onome šta je rađeno u pripremi za meč.
Ovde se često pominjao dr Četojević. Nakon svega viđenog, čini se da je njegova uloga bila daleko značajnija no što se može pretpostaviti: energetski balans organizma je ekstremno važan. I ne samo u tenisu.
Uzdravlje!

rafolirant

pre 9 godina

Jedva čekam da izadje tekst o nadalu, da vidim koliko su Ozmo, ili drugi koji će već pisati, u stvari pristrasni za nadala a ne objektivni. Uporedite tekstove o nadalu i No1etu i sve će vam biti jasno. Kao da je nadal Srbin (daleko bilo!) a ne No1e! Pošto znam da ću dobiti mnogo minusa jer, bože moj, navijam za NAŠEG No1eta, zamolio bih da prvo pročitate taj tekst o ragolirantu pa tek onda lupajte + ili - šta hoćete.

sofija

pre 9 godina

Nadal ako bi ušao u turir malo dalje i popravio servis mogao bi nešto napravit jer je osvajao 2 puta ali nije to ono kretanje na travi kao prije npr 2008 strašno kako je igrao , mene baš čudi kako se on ne može sastaviti sad na vimldonu stvarno čudno dal su koljena šta vi mislite narode

Deady

pre 9 godina

Ovde niko nije favorit! Karlovic i Raonic bombarderi,ostali igraci koji nisu u top 10 nema sta da izgube,udarace kao maljem.Bice dosta iznenadjenja.

NS

pre 9 godina

Novak od zadnjih 6 finala na GS ima 5 poraza sto je jedan od naj gorih rekorda u istoriji. Od RG i OLIm. Igara 2012 Novak gubi finala, do finala igra dobro i onda u finalu potop i to veoma lagano gubi. Verovatno i Sasa to nesme da potencira da se nebi kacio sa Djokovicima ali i posle ovoga Vimb. ce se svi cuditi kaka Nole igra dobro a u finalu ce da lagano izgubi 3 prema 1........ Ako neko dobronamerno to kaze i potencira onda on mrzi Novaka i nezeli mu dobro, a svi oni koji ga hvale i tapsaju posle poraza ga pljuju.........Novak je oterao Cetojevica i posle toga je postao gubitnik a i ako je istina da ga je oterao licno onda je i zasluzio i da dalje gubi u finalima.

Mi i naše "fonetsko" pismo

pre 9 godina

Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

http://www.pronouncenames.com/pronounce/murray
http://www.youtube.com/watch?v=RSX-pHKe9kw
http://en.wiktionary.org/wiki/Murray
http://www.forvo.com/word/murray/

navijach

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!

milance

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života
To nisu ,,radnicke sportske igre ,, pa da pustaju jedni druge...pricate gluposti jer izgleda ne razumete tenis bas mnogo....Marej ima pozitivan skor sa Noletom , mnogo puta ga je pobedio...pustanja nema ni u skolskom dvoristu

X=iks

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Muraj :)
(kolektor, 20. jun 2014 19:11)

Za prijatelje Andy (srpski Undaj).
Da se vratimo na temu - unapred sam ocekivao da cu ovde naici na kuknjavu novakoida. Ali, kad sam pogledao raspored, vidim - ovaj put bi itekako imali razloga. Pa kao da su bas sve nagurali u njegovu cetvrtinu! Neverovatno. A oko Undaja pustinja.

sh

pre 9 godina

@maxim
Zaboravio si da je zbog povrede kolena, propustio citavu drugu polovinu sezone 2012, na teren se vratio tek posle AO 2013. Pre toga je 2009 imao tesku povredu kolena, pa onda opet na AO 2011 protiv Ferera...
Stize on dosta toga i dalje, ali nije ni blizu onome sto je mogao 2006, 2007, 2008 ili 2009. To je bio najbolji Nadal ikada.
A trava je najgora za njegova kolena, tj. nagli prelaz sa sljake na travu, ta promena je kriticna i zbog toga je pitanje kako ce njegova kolena reagovati.
Nadal vise ne moze da priusti luksuz i rizikuje povredu, jer su njegova kolena u takvom stanju da svaka nova povreda moze znaciti i kraj karijere. Zbog toga njegova igra na travi nije ni blizu one iz perioda 2006-2010, a on vise nema ni mogucnosti da pokusa da unapredi tu igru.
Opet ce doziveti debakl na Vimbldonu, ali zato ga se na US Openu treba paziti, jer ce opet imati i vise nego dovoljno vremena da se prilagodi igri na betonu.

milance

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.
Kakva senka on je glavni favorit i branilac titule

milance

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!
To se decko zove ,,paranoja,,

kosmajacsale

pre 9 godina

favoriti 1 rafa 2 endi 3 novak 4 rodzer 5 vavrinka. ostali nisu vredni spomena sto se titule tice. cini mi se da novak nece daleko svadba, sve manje intresa za tenis, malo treninga. cini mi se da ce rafa mnogo da grize zbog obaranja federerovog rekorda

vojin

pre 9 godina

Engleski listovi pisu da medju teniserima kruzi vic: Alo hoces gren slem - nastoj da se sa Novakom sretnes u finalu!
Nazalost, ova sala oslikava cinejnicu da je Đokovic odlican teniser i konstantana, ali da jednostavno nema onaj ubilacki instikt velikih majstora koji su najbolji na gren slemovima. Iskreno, bio bih zadovoljna da Novak dođe i do četvrtfinala, imam osecaj da je on sasvim slomljen nakon Roolan Garosa.

Dejan

pre 9 godina

Dakle,zapadni miljenici Marej i Federer jako laki zrebovi,a Nole i Nadal jako teski. Kakva slucajnost,zar ne? P.S. Sta kazete na odluku organizatora da Mareja sa 5-6 mesta svetske rang liste pomere na trece za zreb??

...

pre 9 godina

Djokovicu ce strasno biti tesko protiv Conge i Berdiha, Marej ce se namuciti protiv Dimitrova, a ne bih se iznenadio da Bugarin pobedi, na travi je sjajan, Federer ne bi trebao da ima problema, jedini tezi mec moze ocekivati protiv Benetoa koji mu je jedini uzeo 2 seta 2012 kada je RF osvojio Vimbldon, Nadal ce tesko proci prvu sedmicu, bukvalno ga svako moze pobediti, a u najboljem slucaju moze doci do Raonica ili Nisikorija i tu mu je kraj.
Ako ipak svi dodju do polufinala, Djokovic moze pobediti Mareja, jer je Marej dosta slabiji u odnosu na 2012 i 2013, dok Nadal ne moze pobediti Federera, jer ovo nije vise onaj Nadal koji moze igrati vrhunski i na travi posle sljake, cak mislim da se i ne priprema za travu onako kako se ranije pripremao, a sve zbog kolena. S druge strane, Federer se na travi oseca sigurno, tu ima najvece samopuzdanje, najbolje igra, a kada dodje do polufinala tu je nepobediv. Sve Rafine prednosti se gube na travi, ne moze da se brani jer je prebrza podloga, spin nema efekta, slajs tesko vraca zbog kolena, servis nije ubitacan, a ritern nema efekta protiv snaznih servisa na travi. Zato i ne verujem da ce uopste i doci do polufinala.
Sve u svemu, najrealnije finale Novak-Federer, za Mareja tipujem da nece doci cak ni do polufinala, ako naleti na Dimitrova.

Darko

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života...

vs

pre 9 godina

Djokovic nije favorit vise ni u jednom GS turniru....
Za moje misljenje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cos@k, 20. jun 2014 17:55)
Prvo nauci da pises, a onda pocni da mislis. Ali, malo bolje promuckaj glavu sledeci put. Najbolji poznavaoci tenisa, bivse velike zvezde Noleta su proglasili favoritom. Ali, ako ti kazes da nije...

v

pre 9 godina

Novak na papiru nema baš lak žreb, ali to su ipak Novakove redovne mušterije. Prvenstveno tu mislim na Žoa i Tomaša. Marej, po mom ubeđenju, vraca dug. Ja sam možda luda, ali meni ono finale od prošle godine deluje kao loša gluma. Ako Novak dođe do finala, svako može da bude problem, jer Novak prvo tu mpra da pobedi sebe. Tri uzastopna GS finala gubi. Vreme je za prejid crnog niza.

navijach

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!

dino

pre 9 godina

Prvi polufinalni par Djokovic-Marej,drugi Federer-Raonic,mada ubedljivo najtezi put ima Djokovic,dok je Britanac dobio smesne igrace na travi.Zamislite da 2-3 meca Marej igra sa potencijalnim igracima kao sto su Gulbis,Cilic ,Conga i Berdih kako bi se sve to zavrsilo.

Eh sad

pre 9 godina

@Bojan
Federer moze imati tezak mec protiv Benetoa, ostalo ce biti setnja za njega do finala. Janovic ima servis i nista vise, a forma mu je ocajna.
Rafa moze da ispadne od svakoga, ako prodje prv 3 kola, nece proci Nisikorija ili Raonica, to je sigurno.
Djokovic ima mnogo izazova pre Mareja, Conga i Berdih su medju najtezim protivnicima na travi.
Marej ima naoko laksi zreb, ali ako naleti na Dimitrova imacemo jedni senzaciju na Vimbldonu.
Najrealnija polufinala: Federer- Raonic, Novak- Dimitrov
Finale RF-Novak.

milance

pre 9 godina

Pogledajte prvu fotku ,ako neko može da kaže da Nole na osnovu držanja, gestikulacije i mimike, nije poklonio tj. drugarski ustupio Maretu GS, taj je asocijalan i druži se sa golubovima isključivo...čak šta više to se videlo tokom celog meča ,pogledajte ga ponovo...Mareta je spucala cela Britanija pre početka Wimbldona, da je ovo ta godina i tačka...da mora da ga osvoji...Nole i on su to rešili još u svlačionici...pa Novak je sve pre finala asfaltirao ko Nemci autoban, i onda odjednom bez emocija i igre ko na treningu puko 3:1...??!!...zadužio ga za života
To nisu ,,radnicke sportske igre ,, pa da pustaju jedni druge...pricate gluposti jer izgleda ne razumete tenis bas mnogo....Marej ima pozitivan skor sa Noletom , mnogo puta ga je pobedio...pustanja nema ni u skolskom dvoristu

Nesa

pre 9 godina

Nadam se da nisam u pravu (ali zaista se nadam), ali ja jednostavno ne vidim kako Nole može da pobedi Marija u polufinalu. Nekako uvek nađe način da ne osvoji turnir. Valjda će taj post jednom prestati. Nadam se da će to da se desi na ovom turniru, ali ne baš previše.

milance

pre 9 godina

Ma, daj bre. Novak je jednostavno prodao britancima pobedu. Treba da se ponovo pogleda prošlogodišnje finale, jer se sa neba vidi loša Novakova gluma, a čak smatram da i ovogodišnji RG liči na prošli WB! Dakle, ipak je Novak najplaćeniji teniser sveta, samo nije proknjižen pun iznos "zarade". Igrač, koji je donedavno imao najbolju "glavu", i nadalje ima tu glavu, ali za računanje dolara. Nije istina? Pročačkajte malo njegove igre sa Nadalom i Marijem, sličicu za sličicom, gde u finalima izigrava "izgubljenu" tintaru. Ma, iđi bre!
To se decko zove ,,paranoja,,

profa

pre 9 godina

@ZORBA

'Ajd da se jednom već stavi tačka na ovo večito pitanje.

Dakle u knjizi Tvrtka Prćića "Novi transkripcioni rečnik engleskih ličnih imena", lepo stoji:

MURRAY - Mari - NE Marej; NE Mjurej; NE Murej.

Ok, je l' može sad više da se ne frljamo oko toga?

konfučije

pre 9 godina

Neću prognozirati ovaj put. Za RG sam napisao da Novak ako stigne do finala osvaja sigurno...ali avaj. London je potpuno druga priča, najviše iznenađenja, Novakov zglob nije fit ko zna. Ipak poseduje kvalitet i iskustvo. Voleo bih da osvoji turnir, ipak štagod da uradi jedini je teniser za kojeg navijam. P.S. Dedino je prošlo u to sam uveren džaba ga ovi Švajcarci iz Malog Mokrog Luga, Kosjerića, Mošorina... prizivaju.

rafolirant

pre 9 godina

Jedva čekam da izadje tekst o nadalu, da vidim koliko su Ozmo, ili drugi koji će već pisati, u stvari pristrasni za nadala a ne objektivni. Uporedite tekstove o nadalu i No1etu i sve će vam biti jasno. Kao da je nadal Srbin (daleko bilo!) a ne No1e! Pošto znam da ću dobiti mnogo minusa jer, bože moj, navijam za NAŠEG No1eta, zamolio bih da prvo pročitate taj tekst o ragolirantu pa tek onda lupajte + ili - šta hoćete.

maxim

pre 9 godina

Smesno mi je kad se spomenu Nadalova kolena...kao kako ce reagovati na travu!?
Ne vidim vec godinama da ima bilo kakvih problema sa kolenima i nogama.
Covek stize sve zivo i ide na loptice na koje manje vise svi odustanu. Gde je tu problem sa kolenima?!
To je kao od Deje Savicevica primicac ono kad mi se nije igralo bolio me primicac.

NS

pre 9 godina

Novak od zadnjih 6 finala na GS ima 5 poraza sto je jedan od naj gorih rekorda u istoriji. Od RG i OLIm. Igara 2012 Novak gubi finala, do finala igra dobro i onda u finalu potop i to veoma lagano gubi. Verovatno i Sasa to nesme da potencira da se nebi kacio sa Djokovicima ali i posle ovoga Vimb. ce se svi cuditi kaka Nole igra dobro a u finalu ce da lagano izgubi 3 prema 1........ Ako neko dobronamerno to kaze i potencira onda on mrzi Novaka i nezeli mu dobro, a svi oni koji ga hvale i tapsaju posle poraza ga pljuju.........Novak je oterao Cetojevica i posle toga je postao gubitnik a i ako je istina da ga je oterao licno onda je i zasluzio i da dalje gubi u finalima.

Dakle: Muraj

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano.
V.S.Karadžić

Govori kako piše, piši kako je pročitano.
Ja

sofija

pre 9 godina

Nadal ako bi ušao u turir malo dalje i popravio servis mogao bi nešto napravit jer je osvajao 2 puta ali nije to ono kretanje na travi kao prije npr 2008 strašno kako je igrao , mene baš čudi kako se on ne može sastaviti sad na vimldonu stvarno čudno dal su koljena šta vi mislite narode

@@@

pre 9 godina

Mogli bi da odradite nesto slicno kao za SP.
Da napravite neki "Wimbledon Special", pisete o najuspesnijim teniserima u istoriji tog turnira, nekim nezaboravnim mecevima, polufinalima, finalima itd. Mnogo ljudi kod nas i nije svesna velicine Samprasa, Borga, Bekera, Edberga, Mekinroa, niti zna za frustracije koje su na Vimbldonu dozivljavale legende tenisa kakve su Lendl, Vilander itd.
Mogli bi to i u toku turnira, siguran sam da bi mnogo zanimljivije bilo citati o tome nego o prostim pregledima meceva itd.
Nadam se da cete razmisliti o tome.
Ne pisem ovo kao neku kritiku, vec pisem na Vasem sajtu jer znam da na nekim drugim portalima niti ima nekoga ko bi znao napraviti takav specijal bez Gugla i Vikipedije, a sve i da ima, ne verujem da bi iko hteo tako da "gubi vreme".
Pozdrav!

Bojan

pre 9 godina

(Dejan, 20. jun 2014 16:12)
i Novak je podignut na prvog nosioca bez da je prvi na listi, nikakva zavera
a ne bih rekao da je Federer nesto srecno prosao na zrebu.
Drugo kolo Beneto, koji ce ga sigurno bar namuciti, zatim Janovic koji servira kao zmaj i Izner ili Vavrinka, koji je pokazao ove godine, kada je spreman, opasan je.
Nadalu mozda Rosol dodje na megdan :), zatim ide Karlovic pa Raonic, mislim da ako je spreman moze sve da ih prodje bez vecih problema, a ako nije pasce na Rosolu.
Endi je bas dobio laganicu, a Nole, pa generalno do Endija u polufinalu, ozbiljan mec bi mogao imati samo protiv Gulbisa.

Beo

pre 9 godina

Nadalov zreb najtezi. Noletov drugi najtezi. Noleta ako muci zglob nece moci do finala. On moze pobediti svakog iz ovih pocetnih kola, ali ga isto tako mogu istrositi, da zblob bude ranjaviji za neko polufinale, finale. Da je dobio lake protivnike ko Murray, mecevi bi mu bili kraci i zglob jak. Ista situacija kao u zadnjih par turnira. Ovako ce tesko i ne razumem sta je to Nole dobio tako sto su mu udelili da bude 1. nosilac.

X=iks

pre 9 godina

@ Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

Muraj :)
(kolektor, 20. jun 2014 19:11)

Za prijatelje Andy (srpski Undaj).
Da se vratimo na temu - unapred sam ocekivao da cu ovde naici na kuknjavu novakoida. Ali, kad sam pogledao raspored, vidim - ovaj put bi itekako imali razloga. Pa kao da su bas sve nagurali u njegovu cetvrtinu! Neverovatno. A oko Undaja pustinja.

rosa u podne

pre 9 godina

@Vojin

Od Wimbledona 2011, svaki GS je osvojio ili Novak ili neko ko je Novaka pobedio. Tako da je tacniji vic: Daj boze da igram sa Djokovicem, onda imam sanse da osvojim GS.

Bojan

pre 9 godina

(Eh sad, 20. jun 2014 18:10)
pa mislim da su dve stvari ciste, Nadal je najgore prosao, Endi najbolje.
Nole ima ta dva jaka imena kod sebe, Berdiha i Congu, ali ne bih rekao da ce imati vecih problema. Conga igra ocajno u poslednje vreme, ima 14 pobeda i 8 poraza ove sezone, dogurao je do finala kategorije 250 gde je izgubio od Gulbisa. Ja bih bio iznenadjen da dodje do Noleta, a ne da ga nesto kao namuci.
Berdih je vec ozbiljniji protivnik u ovom trenutku, standardan je u zavrsnicama turnira i trava mu odgovara, ali nekako bih rekao da je postao standardan Noletov musterija (15-2 u medjusobnim duelima), tako da se ne pribojavam previse tog duela. 3-1 za Novaka mislim da je realan rezultat.

Vlada91

pre 9 godina

Federer - Djokovic
za besmrtnost i najvecu titulu u teniskom svetu
Mnogo toga je na liniji,ako Federer osvoji moze odmah u penziju jer onda bi i definitivno bio proglasen za najboljeg igraca na travi i uopste svih vremena.

Mi i naše "fonetsko" pismo

pre 9 godina

Je l' se kaze Mari ili Marej?
(zorba, 20. jun 2014 16:15)

http://www.pronouncenames.com/pronounce/murray
http://www.youtube.com/watch?v=RSX-pHKe9kw
http://en.wiktionary.org/wiki/Murray
http://www.forvo.com/word/murray/

Munja

pre 9 godina

...a tu svoju šansu traži Grigor Dimitrov. Osvojio je Kvins, to mu je treća titula ove sezone, i na njega je red da konačno dođe daleko na Gren slemu."

Da bi Dimitrov pravio probleme Mariju, mora prvo da preskoci Austrijanca. Dominic Thiem moze da bude prava senzacija u ovoj cetvrtini. Mislim da ima sjajnu buducnost.

robin hud

pre 9 godina

Što se tiče tog famoznog finala prošle godine. Gledao sam ga ponovo. Novak je u tom meču neuobičajno često stajao daleko iza osnovne linije. U prvom i trećem setu se slomio na kraju. Drugi set(i možda odlučujući) je prokockao posle vođstva od 4 pr. 1. Imao je i dosta grešaka koje su za njega vrlo neuobičajne. Nije imao sreće ni sa hokajom. Ipak ne mogu da verujem da je namerno ispusto meč, mislim da je podlegao više pritisku. Njemu izgleda više fali neki dobar psiholog(čini mi se da je u to vreme išao u neki budistički kamp). Možda on i ima psihologa(izgleda pogrešnog) samo o tome ne priča. Vidim da on pokušava da bude dobar sa svojim konkurentima, ne znam koliko je to dobro, raniji šampioni su ratovali na terenima. Novak je sigurno favorit za finale jer je od poslednjih 8 odigrao 6, ali izgleda da u finalu igraju neki drugi leptiri ne samo teniski. Mislim da Novak nema prava više na bilo kakve izgovore. Najbolje da su ga svi otpisali.

milance

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.
Kakva senka on je glavni favorit i branilac titule

sh

pre 9 godina

@maxim
Zaboravio si da je zbog povrede kolena, propustio citavu drugu polovinu sezone 2012, na teren se vratio tek posle AO 2013. Pre toga je 2009 imao tesku povredu kolena, pa onda opet na AO 2011 protiv Ferera...
Stize on dosta toga i dalje, ali nije ni blizu onome sto je mogao 2006, 2007, 2008 ili 2009. To je bio najbolji Nadal ikada.
A trava je najgora za njegova kolena, tj. nagli prelaz sa sljake na travu, ta promena je kriticna i zbog toga je pitanje kako ce njegova kolena reagovati.
Nadal vise ne moze da priusti luksuz i rizikuje povredu, jer su njegova kolena u takvom stanju da svaka nova povreda moze znaciti i kraj karijere. Zbog toga njegova igra na travi nije ni blizu one iz perioda 2006-2010, a on vise nema ni mogucnosti da pokusa da unapredi tu igru.
Opet ce doziveti debakl na Vimbldonu, ali zato ga se na US Openu treba paziti, jer ce opet imati i vise nego dovoljno vremena da se prilagodi igri na betonu.

Dylan Dog

pre 9 godina

Toliko puta smo imali prilike da vidimo da je i nezahvalno i neozbiljno davati bilo kakve prognoze o ishodu nekog turnira bez određenih ograda i uslova.
Više puta se činilo da neko na papiru ima strašno težak žreb, da bi se nakon nekoliko očekivano-neočekivanih poraza pojedinih favorita, tom nekom put do polufinala ili finala potpuno otvorio. Takođe je nebrojeno puta dotadašnji regularni "pacijent" pronašao "lek za svog doktora" i istog poslao kući na oporavak. Da ne govorimo o raznim "nagaznim minama", koje zaista to i ostanu jer nakon svoje eksplozije, u narednom kolu ne pokažu ni 10. deo iz prethodnog meča.
Dakle, imena jesu bitna, ali nisu presudna.
Uobičajeno je verovanje da za onog tenisera koji pretenduje da osvoji turnir ne postoji lak i težak žreb. Međutim, ako se ima dovoljno sportske sreće da kvalitet protivnika do završnice bude dobro izbalansiran kako bi se forma valjano istempirala, a snaga i svežina sačuvale - šanse za konačan trijumf značajno rastu. Takođe razne "sitnice", koje izmiču oku TV posmatrača mogu da budu veoma značajne, a pod određenim okolnostima čak i presudne.
Veoma je važno kako teniser izađe na meč, odn. KAKAV teniser izađe na meč. Iz govora tela se dosta toga da zaključiti. Pogotovo o onome šta je rađeno u pripremi za meč.
Ovde se često pominjao dr Četojević. Nakon svega viđenog, čini se da je njegova uloga bila daleko značajnija no što se može pretpostaviti: energetski balans organizma je ekstremno važan. I ne samo u tenisu.
Uzdravlje!

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Najbolje je prosao Murray. Po rezultatima ove sezone ulazak u polufinale bi mu bio lep uspeh, a po ovom zrebu sve osim toga bi bila senzacija. Jednom kad udje u polufinale i napali navijace jos vise, bice veoma nezgodan protivnik i favorit iz senke, posebno jer nikog nece razocarati ako stane medju top 4.

Deady

pre 9 godina

Ovde niko nije favorit! Karlovic i Raonic bombarderi,ostali igraci koji nisu u top 10 nema sta da izgube,udarace kao maljem.Bice dosta iznenadjenja.

Sofronije

pre 9 godina

"Je l' se kaze Mari ili Marej?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zorba, 20. jun 2014 16:15)"
Kaze se Nedžad.