Nedelja, 26.01.2014.

03:00

RF kritikuje Rafu: Poštujte pravila

Posle poraza od Rafaela Nadala u polufinalu Australijan opena, Rodžer Federer žalio se na stenjanje Španca i na to što troši mnogo vremena između poena.

Izvor: SO

RF kritikuje Rafu: Poštujte pravila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

mozda da mozda ne

pre 10 godina

da li ce njihov skor doci do 30:10. mislim da hoce, ukoliko r.f. ne ispada u 2 ili 3 kolu turnira. Mada je to ponizavajuce.

danijel

pre 10 godina

Pazite, Federer ce igrati dobro ove godine..I dalje je najpopularniji igrac, i dalje zaradjuje najvise, i dalje igra najljepsi tenis, i dalje strepe od njega.. pocustio je congu i mareja..u svoje 33..

na muci se poznaju...

pre 10 godina

Sada mu ne smeta samo Novak, vec i Nadal. Sve vise pokazuje svoje pravo lice, da je nula od coveka. NOVAK JE ZA NJEGA VELICINA.

NS

pre 10 godina

Smesan si Federere, Rafa te malterise redovno duplo vise pobeda u medjusobnim mecevima, i to ne kakve pobede nego si smesan na terenu kada je sa druge strane Rafe i sada nesto pametujes.......Bolje ti je da cutis posto ces ga samo jos vise naljutiti........ A onda ide malterisanje.

Macak

pre 10 godina

da im se produzi vreme izmedju servisa, pored peskira i da se dozvoli tusiranje poslije svakog poena u uglu da se namontira tus, pa i da mogu da se presvuku nakon neparnih gemova da bi mi vidjeli jos vise opreme i da cijene izlaze automatski da nas mame. imam jos dobrih ideja ali za pocetak biovo bilo dovoljno

Damir

pre 10 godina

Zabranio bih Nadalu duge pauze izmedju poena,stenjanje ali bih i tebe u prvom kolu poslao na teren u 13h i to na teren broj 17.
Ukinuo bih nosioce,ne bi prva 3 kola na GS bili zasticeni i dobijali boraniju.Svi bi bili jednaki i valjda se ne bi vise bunio Rogere

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam zasto se RF nije povukao ranije. Ostao bi nepobedjen veliki sampion (sto i jeste) nego ovako da se zali i prenemaze. I gubi povremeno od odlicnog 96 sa ATP liste....

Z

pre 10 godina

"Ne žalim se mnogo na to, ali.... neka razmisle organizatori da ipak MENI DAJU PEHAR... kaze Milka da meni lepse stoji... a i ona bi manje vikala na mene.. a i ja bih bio radosniji... verujte."

Vaše Vime.

pre 10 godina

Rođa i njegova Luj 14 frizura...
Da nije bilo Nadala, ovaj čovek bi imao 64 GS titule do sad :D
I jeste u pravu za Nadala, ali to ništa ne menja činjenicu da ga španac šuri redovno. Ima tenisera kojima prosto ne ide sa određenim protivnikom.
Novaku je to Stan, pored Nadala... Nadalu je to Novak, sa ostalima je nekako nadmoćan ( OK sad je izgubio od vavrenke). A Federeru je Nadal.
Ipak, verujem da nema ljutnje između njih, to su legende, prijatelji, i veliki šampioni, to samo navijači i mediji dižu halabuku, kao i uvek :P

dragan

pre 10 godina

Pošto zajedno rukovode jednom humanitarnom organizacijom nek mu to kaže u lice.Pre 2g je izjavio da su njih dvojica stalno u kontaktu zbog posla.A i vreme je da polako okači reket o klin i bavi se treningom nekog novog Rođera.

o_O

pre 10 godina

Po danasnjem mecu sa Vavrinkom se vidi da Federer ima pravo, donekle. Nadal i Novak su dva najveca ometaca igre, zato im mecevi traju po 4-5 sati

mirko kojotovski

pre 10 godina

Sport je veliki biznis! Profesionalac gleda samo sebe ili inace ne bi bio tu gde jeste.Sportisti sa moralom retko dodju na vrh.Ostanu ne doreceni i veciti talenti.Provokacije maltretiranje omalozavanje su popratne karakteristike u svim sportovima.Cilj pobeda i novac.Pogledajte samo decu na ulici ili na tenisu kad se posvadjaju, a i matori takodje iako nema love.Zamislite da se igra u 100ev? Zbog toga postoje pravila i sudije.Krivica lezi u sudijama sto ne stite pravila.Samo opet dolazimo do novca i moci.Koliko su nas ostetile te sudije? Mnogo jako mnogo puta.Kako su Moniku Seles maltretirali zbog stenjanja i bilo joj je zabranjeno u Vimbldonu zbog Stefi Graf koja je pobedila.Onda se poja nove iz mocnih zemalja koje su kristale i to se dozvoli do dan danas.To je katastrofa.Ujedno se zene vise mrze na turu nego muski.Nadal koristi svoju moc koje stite jaki sponzori kao i Federer.Neko vise neko manje.Svi oni koriste onoliko koliko im sudije dopuste.Na zalost sve sudije su placeni od sponzora pa su tako njima podredjeni.Svaki covek treba da konacno shvati razliku izmedju vikend sportiste i suvog sport profesionalizma.To su dva sveta i razlika je u milijardama evra ili dolara

ercov

pre 10 godina

Moze, svima nama RF biti antipatican i mrzak zbog netrpeljivosti i rivalstva sa Novakom ali niko mu nista ne moze prigovoriti za ono sto prikazuje na terenima tokom svoje igracke karijere.Najbolji je teniser svih vremena a uz to i najkorektniji teniser na terenu,kad je neko tako superioran tesko da ce morati da pribegava svim i svakakvim prljavim potezima ne bi li rivala iznervirao ili dekoncentrisao. On je jednostavno bio ali i ostao teniski kralj na terenu, a ovaj kriticki osvrt na ponasanje Rafaela Nadala je vise nego ispravan.

PSL

pre 10 godina

Apsolutno je u pravu samo je to trebao reci mnogo ranije. Nadal nikad ne dobije opomenu za odugovlacenje kod servisa isto radi Serena ali opomene nema. Zato je stvarno glupo imati pravilo koje se ne po[tuje i niko ne vodi racuna o njemu.

Xepoj

pre 10 godina

A ti stenjes posle meca kad god izgubis ,cak si jedno vreme bio i medicinski strucnjak pa si tvrdio da Djokoviceve povrede nisu realne,sad si se pretvorio u digitalnu stopericu pa si uspeo da izmeris i sekunde koje trosi Nadal ,sve ti radis samo tenis vise ne igras ,nego blago meni da ti dodjes na Kalemegdan kad je lepo vreme da te ja preslisam malo u sahu kao sto je kod nas penzionera red.

.

pre 10 godina

@Branko S.
Pre svega, Federer je dosao do polufinala i pored najtezeg zreb, dok je Novak izleteo u 1/4 finala. Tako da nije bas sigurno da je Novak bolji od njega trenutno. Ne vidim zasto potenciras da je Marej imao povredu? Na AO je bio odlican, izgubio je tek u 1/4 finala, od boljeg protivnika. I Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja pa se nesto ne secam da je neko to pominjao, naprotiv, mnogi su se sladili kada je ispadao na pocetku turnira.
Sto se izjave tice, ovo je izjavljivao i pre 7-8 godina, samo sto vecina u Srbiji tenis prati 2 godine pa ne znaju za to.
Sto se pobednika tice, Vavrinka je upravo dokazao da nece sve biti tako kako si ti zamislio.
A ti sacekaj malo sa prognozama, Federer konstantno podize formu, Nadal je standardno snazan, iako u padu, Novak je u velikom padu forme, pojavio se Vavrinka kao jedan od favorita.... nece ova sezona biti ni nalik 2013.

zoran

pre 10 godina

Chinjenica je da Rafine pripreme izmedju poena su van svakog rezona. Pa, dosadi meni pored ekrana, mogu zamisliti kako je igracu. Ljudi , on tera i do 40sec. !!! To niej normalno....zamislite boksera koji non-stop brise znoj u toku borbe ili se odmara na svakih 10sec. ??? U tom pravcu, mislim da je Rafa jako preterao i d atrba poraditi na tom aspektu njegove igre.
Dranje na terenu, stenjanje kako ga zovu, u zenskom tenisu je van mozga. Muski tenis niej toliko opterecen time, ali zenske mecheve bih prekidao kada dodje do onog nenormalnog urlikanja.

Zoran.hr

pre 10 godina

Sve sta kaze je istina. A jos bi samo zamolio Novaka da se ne dere onako kad napravi poen. Sve te stvari nerviraju jako i suigraca i publiku.

Миријевац

pre 10 godina

Pogledajte konstrukcije recenica RF:
Ne žalim se mnogo na to, ali...
Ne žalim se na mnogo stvari, ali...
Ne smeta mi ako to radi neprestano, ali...
A onda RN:
Žao mi je ako sam ga poremetio, ali...
Kad kazes ali, sve ono pre toga ne vazi.

RF

pre 10 godina

U pravu je...Dokle vise sa stenjanjem, I odugovlacenjem...Jel trebalo zenski sudija da stegne m..a pa da bi drugi shvatili nesto...Smesno...

Svete

pre 10 godina

A tako su se voleli !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ranzo, 26. januar 2014 10:55)

Tacno tako, http://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg , ovo je bilo krajem 2010, tada im je sve bilo potaman !

ultrasrbin

pre 10 godina

Crni RF. Pa mogao si da kazes da ti nije stalo do finala i borbe za titulu kao sto si izjavio pre nekoliko godina posle jednog od mastersa kada te je Nole odrao. Sada se uvlacis Noletu i napadas Nadala koji te je isprasio. Isto tako si sa Nadalom pravio klan kada avs je Novak dobijao. RF je jednostavno vrhunski igrac i nula od coveka. NAdal ovo radi godinama,ali si ranije bio dovoljno dobar pa se nisi zalio. Idi u penziju dok si jos veliki , bar kao igrac.

Starman

pre 10 godina

Sve sto je federer rekao pokazalo se tocnim sad u finalu protiv wawrinke...nadal veliki glumac koji je dokazao da moze servirat i bez svojih rituala kad hoce jer je servirao danas tako u 2 gejma ali on to ne zeli jer time puni svoju koncentraciju i ometa protivnikovu!!!

dosta je više, bre!

pre 10 godina

Zaista je red da se zabrani stenjanje, urlanje i vrištanje na teniskom terenu! Ko nije za beli sport, ima drugih sportova. Neka se bavi plivanjem, pa nek stenje koliko god može.

Goran NS

pre 10 godina

Lako je njemu jedva kap znoja za ceo mec,doduse ne znam kako onoliko curi sa Rafe?! Zabranite peskire izmedju poena cemu znojnice sluze?! On to radi oduvek ti se zalis posle 33 puta?! Igrajte tenis!!!

Damir

pre 10 godina

Ima smisla što priča Roger - Nadal i Đoković kupe koncentraciju sa tim tapkanjem,Nadal i ritualima. Jest to malo smanjeno,ali ipak...Federer nikad nije dobio upozorenje za prekoračenje,nikad ga ne čuješ da stenje,nikad nije napravio foot-fault,nikad nije predao meč,nikad ga nisam vidio da traži medicinski time-out...Poput njega je i Safin servirao,dva-tri tapkanja i udri. Tako treba.

Raca

pre 10 godina

Rafa je i kao teniser i kao čovek daleko bolji od Federera i jednoga dana kada bude završavao tenisku karijeru završiće je kao uspešniji i trofejniji teniser od njega.
To je ono što i sam Federer zna i što ga muči i zbog čega još uvek igra u nadi da osvoji još neki grand slam i time umanji Rafine šanse da ga prestigne po broju osvojenih grand slam -ova.
Jer grand slam titule su ono što se jedino računa u vrhunskom tenisu i po cemu teniseri ostaju upamceni.

Iskreno,niko nije verovao da će neko nadmašiti Samprasa i onda je to pošlo za rukom Federeru.Sada on ne može da se pomiri sa time da će biti nadmašen od Rafe.Otuda i ovo njegovo negodovanje koje apsolutno nije fer prema Rafi,bar ne u ovom momentu.

A ja bih lično najviše voleo da obojica jednoga dana budu nadmašeni i to od Novaka.

Ja...

pre 10 godina

Ajd jos i da dodam da je NEKAD s razlogom tenis bio "gospodski sport", s pravilima koja su se odnosila i na "dres kod" i da se s uzivanjem pratio "dvoboj vitezova i dama"...danas je to sve cirkus za veliku lovu, maltretiranje suigraca(svako jako dobro zna sta onog drugog nervira i trudi se maximalno da to sprovede) i igraca (toplota, osvetljenje...) a o publici i da ne pominjem kako "uziva" dok moderni gladijatori stenju, pljuju u ruke, brisu se, namestaju gace i uckure...ali - nista danas nije po pravilima i sve je dozvoljeno...c'est la vie!

my way

pre 10 godina

Nije Rodzer gledao Serenu protiv Ane, ono je bila sprdnja! Realno, u pravu je, ili ima pravilo, ili nema. Bolje na minut ako treba da produze, pa da to i primenjuju nego ovako.

precanin

pre 10 godina

Prvi put gledao sam tenis 1959. Nikada nisam cuo stenjanje, lomljenja reketa, nerviranje protivnika duzim cakanjem lopte pre servisa !? To rade kako bi nervirali protivnika. Pa svakom normanom smeta arlaukanje posle dobijenog poena, neki agresivni potezi i pogledi, lupanja u grudi , te se pipne za jedno ivo,pa drugo , pa onda nos , pa celo , pa sta to znaci nego pokusaj da se protivnik iznervira ! Pored svega ovoga , treba zabraniti i drzanje reketa sa dve ruke ! Ako cemo po pravilu , niko se na Federera nije zalio da oteze i odugovlaci svoje servise! Normalno da gubi, on je jos pre dve-tri godine oprostio od tenisa, svi ga biju i prvi i stoti na listi, ali ovo sto je re rekao je istina ! Da ne pricam o neukusna imitiranja i egzibicionom mecevima , gde nema ni trunke humora , nego prostakluka i neukusa ! Gledao sam kuce.Prekjuce gledam Ivanisevica u neko egzebicijonom mecu, jer je to smesno ? Meni pored ekrana je bilo neprijatno a on je ispao smesan a o humoru ni traga ! I ta publika , umesto da izvitdi nesportski gest tenisera, ona ga jos nagradjuje aplauzom ?

Realan

pre 10 godina

Pa u pravu je covek.A i znojnici su mu mnogo floroscentni pa mu biju u oci,aaa da i ova sekundara na Rafinom satu...Bas ga dekoncentrise...

Alex

pre 10 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Dok je pobeđivao, ništa mu nije smetalo. Veeeeliki teniser i veoma maaaali čovek i to ne samo zbog ove izjave.

Nemanja

pre 10 godina

Velika nekultura,kompleksi od strane Federera!!! Svaki put provocira Noleta,Nadala i Mareja pred njihov vazan mec (Nadal igra finale AO)
To je cilj i usput Vavrinka je Svajcarac,bas kao i bivsi br.1

GoranS

pre 10 godina

Pa to se može lako rešiti - zvučni signal na 20 ili 25 sekundi koji automatski znači gubitak prvog servisa, a na drugom gubitak poena. Ako je prethodni poen bio dug, to ništa ne menja - ostaje isto vreme, pa ako želi server odmah da servira i iskoristi bolju fizičku spremu ili može da odmori neka čeka skoro do kraja isteka za drugi servis - taktički bi postalo zanimljivije. I zabraniti peškire - ti neka se koriste samo kad se ode klupi posle dva gema.

Kobe sucks

pre 10 godina

A kada si pogodio No1eta u glavu na mrezi ni tada nisi zeleo da ga poremetis jel da? E opsesivno kompulzivni folirantu mnogo tebi veruju na reci. Ajde ti lepo to sto si rekao primeni na nekom mecu tako sto ces praviti manje tikova i rituala za vreme servisa, i manje ometati protivnika. E tada ce ti vecina verovati. Ali ja necu. Za mene ces ostati anti-teniser koji gadja u glavu zbog bednog poena. Sta bi tek uradio da je bila mec lopta?

Bojan

pre 10 godina

(TurboNator, 26. januar 2014 04:47)
spominjao je to i ranije
Secam se 2007. da je bilo tako.
Problem je naravno nesto tako prevaliti preko usta nakon poraza (a nakon pobede nekako i ne razmisljas o tome previse), jer izgleda kao da trazis izgovore, ali za razliku od Nadalovog PR tima koji preuvelicava i najmanju ranicu, ovo utice na samu igru, kao i konsultacije sa trenerom tokom meceva. To sa trenerom je problem jer neko sa strane moze lakse da vidi slabosti u igri protivnika i ti si samim tim u prednosti ako ta informacija dodje do tebe, a ne moras sam da je provaljujes.
Sto se vremena tice, to je cisto da bi se protivnik izbacio iz svoje rutine tokom igre, i Nadal to radi prilicno bezobrazno, svaki put se na pres konferencijama pravi naivan, a svestan je da svakom njegovom protivniku izgleda glupavo da dize ruku i prijavljuje vremenski prekrsaj, a kod sudija ide na izgradjen autoritet. Sto se toga tice Fed je u pravu, nije u redu da se kaznjava neki no name teniser zbog prekrsaja, a Nadal ne.

@@@

pre 10 godina

Samo obratite paznju na Rafinu reakciju!
Da je ovo bilo ko drugi rekao odmah bi Rafa krenuo u napad, kao kada je napao sudiju koji ga je opomenuo za to protiv Nisikorija.
Ali kada ga RF kritikuje Rafa odmah postaje fin i dobar, pa se izvinjava.
Inace, RF je potpuno u pravu, da me neko pogresno ne shvati, ali mi upads u oci to sto Rafa jedino njemu ne odgovara na nacin na koji bi odg. npr Novaku ili nekom drugom.
Rafa jeste trenutno najbolji, ali ipak bi lepse bilo da pocne konacno da postuje pravila.

Branko S.

pre 10 godina

Federer preteruje i veoma je nesportski trazitu da se kazni kolega ili izlika za poraz.Svako ko je gledao mec mogao je konstatovati da je Nadal bio bolji jer je Federer igrao slabo i napravio dvostruko vise gresaka od Rafe!Nisam primetio da "stenje" vise ili manje prilikom igranja to svi rade,zene posebno!Ja na primer ne gledam mec ako igraju jedna protiv druge Azarenko i Sarapova jer mi smeta preglasna stenjanja obe!Interesantno kako se komentari menjaju,do juce je RF bio "negativan tip" i pljustale su kritike.Posto je sad Rafa ispred naseg Noleta udri po njemu od strane komentatora na ovom blogu!Novak i Rafa su veoma dobri prijatelji uz to veoma dobri momci.Rafa je malo vise povucen rekli bi nasi stidljiv,Nole totalno drugaciji!Prednost naseg Noleta je sto prima poraz drugacije od Rafe i Federera!Ego je izrazeniji kod velikog sampiona Federera sto je normalno.Rafi se ljutnja zbog poraza ogleda u licu sto odaje veoma samokriticnu osobu,ali nikad nije trazio uzroke poraza u drugom,bas kao i Nole!Ova izjava bas nije trebala Federeru i neznam sta je ovim hteo da postigne!Ali novinari ko novinari postave uvek neka pitanja da pronadju senzaciju ili kako vec da opisem ovu opasku!Federer se mora pomiriti da je njegove vreme proslo,a ruku na srce i Novak i Rafa su bolji sada!Da Mari nije operisao kuk i polako se vraca u formu rivalstvo ove trojice bilo bi interesantnije.Tako da cemo u narednim mesecima gledati borbu ove trojice oko trofeja,a uvek ce se naci poneki da im "zasmeta"!

rafa!!!

pre 10 godina

ljubomora... nema veze prebice te Rafa sledeci put jos jace, samo mu daj razlog.
a ovi sto komentarisu- jujuju koja mrznja, evo bas se potresao Rafa. ne brinite sad ce sa 14. GS titulom da vas obraduje pa da kukate kako je novak ipak bolji (mozda u ciscenju snega)

snowman

pre 10 godina

Ne kazem da Federer nije u pravu sto se ovih zamerki na vreme izmedju poena i stenjanja tice,ali sam siguran da ih ne bi iznosio da je dobio mec...
Iskreno,ne secam se da je neki mec u karijeri izgubio,a da nije imao neke zamerke na teren,sudiju,organizaciju ili protivnika.Da je veliki igrac,jeste,ali ne ume da gubi.

Jednoruki Krstivoje

pre 10 godina

Kompleksi su čudo zaprepašćujuće loš skor protiv Nadala ipak je ostavio velike posledice po Federera koji je to dugo skrivao ali je to tek sad pokazao! Ne mogu da verujem da čovek ne može sportski prihvati poraz, pa oduvao ga je 3:0 nije bilo ni malo neizvesno, zar ne može čovek sad na kraju karijere sportski da podnese poraz? Pa Nole je pravi gospodin za ovog Federera teško primi i on poraz ali smogne snage i nahvali rivala koji ga je pobedio i pruži ruku, a ovo bruka ito pod stare dane!

Svasta

pre 10 godina

Nikad mi to nije bilo jasno, publici "silence please. Thank you" kao da nebi ometali, a teniseri mogu da se deru i kao time ne ometaju.

TomaS

pre 10 godina

Čudi me da Federer nije pomenuo da Nadalovi redovno krše i pravilo da trener ni na koji način ne sme da savetuje svog igrača na terenu u toku celog meča!?

Chi

pre 10 godina

Xaxaxaxa.A Jelena Jankovic nju si zaboravio da kritikujes kao nekad.E moj Fedzo jade u penziju iskoristio si vakum u tenisu da bi postao slavan.Sad je stvarno kraj za tebe

WTATP

pre 10 godina

Pa da!
I za Troickog je bio u pravu za PRAVILA. Onda vam je škripalo, a?

NIJE BIO U PRAVU RAFA koji se zalagao da se postupa s malo više sagledavanja bitnih činjenica. I koji je imao "bubrege" da se suprotstavi teniskim vlastima.

Mislim da je ovo tužakanje kolege sramno, sve da je u pravu. Uostalom, ŠVAJCARSKI novinar je bio zaprepašćen ovim gestom.
Pa nije Rafa učinio kriminalno delo, pa da se kolega oseća MORALNO obaveznim da to prijavi.

Ako ćemo po pravilima, SME LI SE KAO SEKICA PLAKATI na jednom Grand Slamu i time ometati slavljenička ceremonija?

A Rafa je IMAO RAZUMEVANJE!!!

Молер

pre 10 godina

Медиокритет је имао (незаслужену) шансу да се пензионише као бр.1 кад је на кратко претекао Новака, али није успео да је препозна! С друге стране, ушао је у историју јер је играо у одређеном временском периоду, а све пре и после је било медиокритетски. Онај један Моникин ГС, након ножа у леђа, вреди више него сви његови!

sale

pre 10 godina

Meni je glupo sto svi ljudi ili vole mesija ili ronalda... jednog vole drugog maltene mrze! Ja volim da gledam obojicu majstori su! Tako i rafa i fedex pa oni su vele majstori, ovo sto je fedex rekao ima istine i deo taktike je za ubuduce to je sport toga ce uvek biti! Isto tako mi nije jasno kada noleta pljujete pa covek je trenutno drugi na svetu treba da budete srecni sto imate tu cast da ga gledate. Boze zdravlja ja cu jednog dana svom detetu pricati kakav je majstor bio kao sto meni sada pricaju kakav je bio majstor agasi, sampras i td... A Nole je Srbin treba da budemo ponosni na njega!

TurboNator

pre 10 godina

Ne navijam ni za jednog ni za drugog i mislim da je Federer u pravu - u principu. Ali to nije nista novo, pa nije Nadal to poceo da radi juce, spor je izmedju poena i stenje tokom istih vec godinama zar ne? Zasto Federer onda to nije pitao ranije tokom svih ovih godina? Dok je imao sanse (koliko toliko) protiv Rafe nije mu smetalo, a sada...

Ali slazem se - pravila su pravila i trebalo bi da se postuju i primenjuju ravnopravno prema svima, a preterano stenjanje je iritantno i trebalo bi to regulisati - u muskom i u zenskom tenisu.

Bocca

pre 10 godina

auuuuuuu, pa ovo ce jos postati interesantno...ionako svi smaraju sa korektnim izjavama. lepo recite jedan drugome sve i ima da prsti na terenu!

master magister

pre 10 godina

šta reći osim "eto zašto mo nije simpatičan"
sa svima je u ljubavi, osim ako ga pobede. tako je sada i sa nadalom.
zaTo volim SAFINA...

zoran

pre 10 godina

Tako je Rodžere, objasni o kakvom se folirantu radi. A ovaj Nadal stalno izigrava neku dobricu, te nisam hteo, te nisam znao, te ovo, te ono... Ko ga ne zna, skupo bi ga platio. Đoković i Federer su gospoda, a Špancu je mesto u nekoj mesari sa takvim ponašanjem...

Petar

pre 10 godina

@zoran Koliko ostrascenosti.. Pre ce biti da je Federer folirant. 33 puta je igrao sa Nadalom i tek sad mu je toliko zasmetalo da trazi od sudije da oduzme Rafi poene. Los gubitnik kao i uvek. Nadal nije jedini koji to radi. I Novak ispusta zvuke dok udara loptu i cesto prekrsi pravilo o vremenu. Pa sta? Nadal igra sa zivom ranom na ruci, gde je kolegijalnost ovom velikom igfacu a losem coveku...

Pavelski

pre 10 godina

Pritisak pred finale zbog Vavrinke! Zezam se...Pa u pravu je sto se tice pravila u vezi 20 sekundi. Non stop Nadal prelazi preko toga, lepo je rekao, ili postoje pravila ili ne.

Ilija Vujanovic

pre 10 godina

Rodzere ti si uz Dzordana i Holifilda moj najdrazi sportista, niko nece moci da igra tako leprsavo kao ti..pomerio si granice tenisa, najtrofejni si igrac u istoriji tenisa..ali mora da se prizna da je nadal bolji teniser!Jeste da ne moze da se poredi lepota tvog tenisa sa njegovim..ali on te dobija u svakoj prilici i to sa pola snage(na moju veliku zalost)!Sto sde tice ovih propisa..sigurno to nebi pomenuo da si pobedio mec!

dacha

pre 10 godina

Hahaha...Federer je car! Mogu ljudi da ga vole ili ne, ali Svajcarac je u pravu! Nadal je od sudije u mecu protiv Dimitrova zatrazio da mu se previje ruka kad je Bugarin bio u naletu...zna Spanac sve prljave igre, a sve je to deo taktike isplanirane ujaka koji mu raznim signalima govori sta da radi i kad... Na ESPN su dosta govorili o vremenu izmedju Nadalovih servisa...a u uglu vreme...27,28,29,30...

tull

pre 10 godina

meni izgleda kao da ljudi traze nesto da Nadal ispadne los covek. A ja sam sve vise ubedjen da je on jedna neverovatna indivudua koja je jedino i maksinalno skoncentrisana na tenis.
Veliki moj idol. Inspiracija.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Čovek je totalno u pravu. Ili pravilo postoji, ili ne. Ispada da je to pravilo za kažnjavanje igrača koji nisu u centru pažnje.
Što se tiče stenjanja, takođe mislim da je u pravu. Ako neko stenje stalno, znači da mu je to prirodno. Ako neko u jednom poenu stenje, a u drugom ne...to je već nedostatatak fer-pleja i pokušaj da se omete protivnik.

mile

pre 10 godina

Bravo Rodjo, neko je morao vise da spomene to preterano odmaranje izmedju ponena spanca. Da se pitam ( a ne pitam se ) zabranio bi da se koristi peskir izmedju poena, ako je tako onda fudbaleri treba da zakace peskire za pojas i da se brisu svakih minut od znoja, stvarno jedna od vecih gluposti u tenisu i stvar koja jako iritira.

Zoran

pre 10 godina

E zato ga nikada nisam voleo.Zbog te svoje arogantnosti i nekorektnih izjava, potcenjivanje i omalovazavanje slabijih od sebe. To mu se naravno osvetilo a u poslednje vreme i cesto!!! Hajde ti lepo u penziju, vreme je !!!

dacha

pre 10 godina

Hahaha...Federer je car! Mogu ljudi da ga vole ili ne, ali Svajcarac je u pravu! Nadal je od sudije u mecu protiv Dimitrova zatrazio da mu se previje ruka kad je Bugarin bio u naletu...zna Spanac sve prljave igre, a sve je to deo taktike isplanirane ujaka koji mu raznim signalima govori sta da radi i kad... Na ESPN su dosta govorili o vremenu izmedju Nadalovih servisa...a u uglu vreme...27,28,29,30...

Pavelski

pre 10 godina

Pritisak pred finale zbog Vavrinke! Zezam se...Pa u pravu je sto se tice pravila u vezi 20 sekundi. Non stop Nadal prelazi preko toga, lepo je rekao, ili postoje pravila ili ne.

sale

pre 10 godina

Meni je glupo sto svi ljudi ili vole mesija ili ronalda... jednog vole drugog maltene mrze! Ja volim da gledam obojicu majstori su! Tako i rafa i fedex pa oni su vele majstori, ovo sto je fedex rekao ima istine i deo taktike je za ubuduce to je sport toga ce uvek biti! Isto tako mi nije jasno kada noleta pljujete pa covek je trenutno drugi na svetu treba da budete srecni sto imate tu cast da ga gledate. Boze zdravlja ja cu jednog dana svom detetu pricati kakav je majstor bio kao sto meni sada pricaju kakav je bio majstor agasi, sampras i td... A Nole je Srbin treba da budemo ponosni na njega!

mile

pre 10 godina

Bravo Rodjo, neko je morao vise da spomene to preterano odmaranje izmedju ponena spanca. Da se pitam ( a ne pitam se ) zabranio bi da se koristi peskir izmedju poena, ako je tako onda fudbaleri treba da zakace peskire za pojas i da se brisu svakih minut od znoja, stvarno jedna od vecih gluposti u tenisu i stvar koja jako iritira.

TurboNator

pre 10 godina

Ne navijam ni za jednog ni za drugog i mislim da je Federer u pravu - u principu. Ali to nije nista novo, pa nije Nadal to poceo da radi juce, spor je izmedju poena i stenje tokom istih vec godinama zar ne? Zasto Federer onda to nije pitao ranije tokom svih ovih godina? Dok je imao sanse (koliko toliko) protiv Rafe nije mu smetalo, a sada...

Ali slazem se - pravila su pravila i trebalo bi da se postuju i primenjuju ravnopravno prema svima, a preterano stenjanje je iritantno i trebalo bi to regulisati - u muskom i u zenskom tenisu.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Čovek je totalno u pravu. Ili pravilo postoji, ili ne. Ispada da je to pravilo za kažnjavanje igrača koji nisu u centru pažnje.
Što se tiče stenjanja, takođe mislim da je u pravu. Ako neko stenje stalno, znači da mu je to prirodno. Ako neko u jednom poenu stenje, a u drugom ne...to je već nedostatatak fer-pleja i pokušaj da se omete protivnik.

Bocca

pre 10 godina

auuuuuuu, pa ovo ce jos postati interesantno...ionako svi smaraju sa korektnim izjavama. lepo recite jedan drugome sve i ima da prsti na terenu!

zoran

pre 10 godina

Tako je Rodžere, objasni o kakvom se folirantu radi. A ovaj Nadal stalno izigrava neku dobricu, te nisam hteo, te nisam znao, te ovo, te ono... Ko ga ne zna, skupo bi ga platio. Đoković i Federer su gospoda, a Špancu je mesto u nekoj mesari sa takvim ponašanjem...

master magister

pre 10 godina

šta reći osim "eto zašto mo nije simpatičan"
sa svima je u ljubavi, osim ako ga pobede. tako je sada i sa nadalom.
zaTo volim SAFINA...

Ilija Vujanovic

pre 10 godina

Rodzere ti si uz Dzordana i Holifilda moj najdrazi sportista, niko nece moci da igra tako leprsavo kao ti..pomerio si granice tenisa, najtrofejni si igrac u istoriji tenisa..ali mora da se prizna da je nadal bolji teniser!Jeste da ne moze da se poredi lepota tvog tenisa sa njegovim..ali on te dobija u svakoj prilici i to sa pola snage(na moju veliku zalost)!Sto sde tice ovih propisa..sigurno to nebi pomenuo da si pobedio mec!

Starman

pre 10 godina

Sve sto je federer rekao pokazalo se tocnim sad u finalu protiv wawrinke...nadal veliki glumac koji je dokazao da moze servirat i bez svojih rituala kad hoce jer je servirao danas tako u 2 gejma ali on to ne zeli jer time puni svoju koncentraciju i ometa protivnikovu!!!

Petar

pre 10 godina

@zoran Koliko ostrascenosti.. Pre ce biti da je Federer folirant. 33 puta je igrao sa Nadalom i tek sad mu je toliko zasmetalo da trazi od sudije da oduzme Rafi poene. Los gubitnik kao i uvek. Nadal nije jedini koji to radi. I Novak ispusta zvuke dok udara loptu i cesto prekrsi pravilo o vremenu. Pa sta? Nadal igra sa zivom ranom na ruci, gde je kolegijalnost ovom velikom igfacu a losem coveku...

tull

pre 10 godina

meni izgleda kao da ljudi traze nesto da Nadal ispadne los covek. A ja sam sve vise ubedjen da je on jedna neverovatna indivudua koja je jedino i maksinalno skoncentrisana na tenis.
Veliki moj idol. Inspiracija.

Zoran

pre 10 godina

E zato ga nikada nisam voleo.Zbog te svoje arogantnosti i nekorektnih izjava, potcenjivanje i omalovazavanje slabijih od sebe. To mu se naravno osvetilo a u poslednje vreme i cesto!!! Hajde ti lepo u penziju, vreme je !!!

ercov

pre 10 godina

Moze, svima nama RF biti antipatican i mrzak zbog netrpeljivosti i rivalstva sa Novakom ali niko mu nista ne moze prigovoriti za ono sto prikazuje na terenima tokom svoje igracke karijere.Najbolji je teniser svih vremena a uz to i najkorektniji teniser na terenu,kad je neko tako superioran tesko da ce morati da pribegava svim i svakakvim prljavim potezima ne bi li rivala iznervirao ili dekoncentrisao. On je jednostavno bio ali i ostao teniski kralj na terenu, a ovaj kriticki osvrt na ponasanje Rafaela Nadala je vise nego ispravan.

Goran NS

pre 10 godina

Lako je njemu jedva kap znoja za ceo mec,doduse ne znam kako onoliko curi sa Rafe?! Zabranite peskire izmedju poena cemu znojnice sluze?! On to radi oduvek ti se zalis posle 33 puta?! Igrajte tenis!!!

PSL

pre 10 godina

Apsolutno je u pravu samo je to trebao reci mnogo ranije. Nadal nikad ne dobije opomenu za odugovlacenje kod servisa isto radi Serena ali opomene nema. Zato je stvarno glupo imati pravilo koje se ne po[tuje i niko ne vodi racuna o njemu.

Macak

pre 10 godina

da im se produzi vreme izmedju servisa, pored peskira i da se dozvoli tusiranje poslije svakog poena u uglu da se namontira tus, pa i da mogu da se presvuku nakon neparnih gemova da bi mi vidjeli jos vise opreme i da cijene izlaze automatski da nas mame. imam jos dobrih ideja ali za pocetak biovo bilo dovoljno

na muci se poznaju...

pre 10 godina

Sada mu ne smeta samo Novak, vec i Nadal. Sve vise pokazuje svoje pravo lice, da je nula od coveka. NOVAK JE ZA NJEGA VELICINA.

Damir

pre 10 godina

Ima smisla što priča Roger - Nadal i Đoković kupe koncentraciju sa tim tapkanjem,Nadal i ritualima. Jest to malo smanjeno,ali ipak...Federer nikad nije dobio upozorenje za prekoračenje,nikad ga ne čuješ da stenje,nikad nije napravio foot-fault,nikad nije predao meč,nikad ga nisam vidio da traži medicinski time-out...Poput njega je i Safin servirao,dva-tri tapkanja i udri. Tako treba.

zoran

pre 10 godina

Chinjenica je da Rafine pripreme izmedju poena su van svakog rezona. Pa, dosadi meni pored ekrana, mogu zamisliti kako je igracu. Ljudi , on tera i do 40sec. !!! To niej normalno....zamislite boksera koji non-stop brise znoj u toku borbe ili se odmara na svakih 10sec. ??? U tom pravcu, mislim da je Rafa jako preterao i d atrba poraditi na tom aspektu njegove igre.
Dranje na terenu, stenjanje kako ga zovu, u zenskom tenisu je van mozga. Muski tenis niej toliko opterecen time, ali zenske mecheve bih prekidao kada dodje do onog nenormalnog urlikanja.

TomaS

pre 10 godina

Čudi me da Federer nije pomenuo da Nadalovi redovno krše i pravilo da trener ni na koji način ne sme da savetuje svog igrača na terenu u toku celog meča!?

Миријевац

pre 10 godina

Pogledajte konstrukcije recenica RF:
Ne žalim se mnogo na to, ali...
Ne žalim se na mnogo stvari, ali...
Ne smeta mi ako to radi neprestano, ali...
A onda RN:
Žao mi je ako sam ga poremetio, ali...
Kad kazes ali, sve ono pre toga ne vazi.

Bojan

pre 10 godina

(TurboNator, 26. januar 2014 04:47)
spominjao je to i ranije
Secam se 2007. da je bilo tako.
Problem je naravno nesto tako prevaliti preko usta nakon poraza (a nakon pobede nekako i ne razmisljas o tome previse), jer izgleda kao da trazis izgovore, ali za razliku od Nadalovog PR tima koji preuvelicava i najmanju ranicu, ovo utice na samu igru, kao i konsultacije sa trenerom tokom meceva. To sa trenerom je problem jer neko sa strane moze lakse da vidi slabosti u igri protivnika i ti si samim tim u prednosti ako ta informacija dodje do tebe, a ne moras sam da je provaljujes.
Sto se vremena tice, to je cisto da bi se protivnik izbacio iz svoje rutine tokom igre, i Nadal to radi prilicno bezobrazno, svaki put se na pres konferencijama pravi naivan, a svestan je da svakom njegovom protivniku izgleda glupavo da dize ruku i prijavljuje vremenski prekrsaj, a kod sudija ide na izgradjen autoritet. Sto se toga tice Fed je u pravu, nije u redu da se kaznjava neki no name teniser zbog prekrsaja, a Nadal ne.

dosta je više, bre!

pre 10 godina

Zaista je red da se zabrani stenjanje, urlanje i vrištanje na teniskom terenu! Ko nije za beli sport, ima drugih sportova. Neka se bavi plivanjem, pa nek stenje koliko god može.

Xepoj

pre 10 godina

A ti stenjes posle meca kad god izgubis ,cak si jedno vreme bio i medicinski strucnjak pa si tvrdio da Djokoviceve povrede nisu realne,sad si se pretvorio u digitalnu stopericu pa si uspeo da izmeris i sekunde koje trosi Nadal ,sve ti radis samo tenis vise ne igras ,nego blago meni da ti dodjes na Kalemegdan kad je lepo vreme da te ja preslisam malo u sahu kao sto je kod nas penzionera red.

Z

pre 10 godina

"Ne žalim se mnogo na to, ali.... neka razmisle organizatori da ipak MENI DAJU PEHAR... kaze Milka da meni lepse stoji... a i ona bi manje vikala na mene.. a i ja bih bio radosniji... verujte."

NS

pre 10 godina

Smesan si Federere, Rafa te malterise redovno duplo vise pobeda u medjusobnim mecevima, i to ne kakve pobede nego si smesan na terenu kada je sa druge strane Rafe i sada nesto pametujes.......Bolje ti je da cutis posto ces ga samo jos vise naljutiti........ A onda ide malterisanje.

my way

pre 10 godina

Nije Rodzer gledao Serenu protiv Ane, ono je bila sprdnja! Realno, u pravu je, ili ima pravilo, ili nema. Bolje na minut ako treba da produze, pa da to i primenjuju nego ovako.

Raca

pre 10 godina

Rafa je i kao teniser i kao čovek daleko bolji od Federera i jednoga dana kada bude završavao tenisku karijeru završiće je kao uspešniji i trofejniji teniser od njega.
To je ono što i sam Federer zna i što ga muči i zbog čega još uvek igra u nadi da osvoji još neki grand slam i time umanji Rafine šanse da ga prestigne po broju osvojenih grand slam -ova.
Jer grand slam titule su ono što se jedino računa u vrhunskom tenisu i po cemu teniseri ostaju upamceni.

Iskreno,niko nije verovao da će neko nadmašiti Samprasa i onda je to pošlo za rukom Federeru.Sada on ne može da se pomiri sa time da će biti nadmašen od Rafe.Otuda i ovo njegovo negodovanje koje apsolutno nije fer prema Rafi,bar ne u ovom momentu.

A ja bih lično najviše voleo da obojica jednoga dana budu nadmašeni i to od Novaka.

o_O

pre 10 godina

Po danasnjem mecu sa Vavrinkom se vidi da Federer ima pravo, donekle. Nadal i Novak su dva najveca ometaca igre, zato im mecevi traju po 4-5 sati

Jednoruki Krstivoje

pre 10 godina

Kompleksi su čudo zaprepašćujuće loš skor protiv Nadala ipak je ostavio velike posledice po Federera koji je to dugo skrivao ali je to tek sad pokazao! Ne mogu da verujem da čovek ne može sportski prihvati poraz, pa oduvao ga je 3:0 nije bilo ni malo neizvesno, zar ne može čovek sad na kraju karijere sportski da podnese poraz? Pa Nole je pravi gospodin za ovog Federera teško primi i on poraz ali smogne snage i nahvali rivala koji ga je pobedio i pruži ruku, a ovo bruka ito pod stare dane!

GoranS

pre 10 godina

Pa to se može lako rešiti - zvučni signal na 20 ili 25 sekundi koji automatski znači gubitak prvog servisa, a na drugom gubitak poena. Ako je prethodni poen bio dug, to ništa ne menja - ostaje isto vreme, pa ako želi server odmah da servira i iskoristi bolju fizičku spremu ili može da odmori neka čeka skoro do kraja isteka za drugi servis - taktički bi postalo zanimljivije. I zabraniti peškire - ti neka se koriste samo kad se ode klupi posle dva gema.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Sport je veliki biznis! Profesionalac gleda samo sebe ili inace ne bi bio tu gde jeste.Sportisti sa moralom retko dodju na vrh.Ostanu ne doreceni i veciti talenti.Provokacije maltretiranje omalozavanje su popratne karakteristike u svim sportovima.Cilj pobeda i novac.Pogledajte samo decu na ulici ili na tenisu kad se posvadjaju, a i matori takodje iako nema love.Zamislite da se igra u 100ev? Zbog toga postoje pravila i sudije.Krivica lezi u sudijama sto ne stite pravila.Samo opet dolazimo do novca i moci.Koliko su nas ostetile te sudije? Mnogo jako mnogo puta.Kako su Moniku Seles maltretirali zbog stenjanja i bilo joj je zabranjeno u Vimbldonu zbog Stefi Graf koja je pobedila.Onda se poja nove iz mocnih zemalja koje su kristale i to se dozvoli do dan danas.To je katastrofa.Ujedno se zene vise mrze na turu nego muski.Nadal koristi svoju moc koje stite jaki sponzori kao i Federer.Neko vise neko manje.Svi oni koriste onoliko koliko im sudije dopuste.Na zalost sve sudije su placeni od sponzora pa su tako njima podredjeni.Svaki covek treba da konacno shvati razliku izmedju vikend sportiste i suvog sport profesionalizma.To su dva sveta i razlika je u milijardama evra ili dolara

@@@

pre 10 godina

Samo obratite paznju na Rafinu reakciju!
Da je ovo bilo ko drugi rekao odmah bi Rafa krenuo u napad, kao kada je napao sudiju koji ga je opomenuo za to protiv Nisikorija.
Ali kada ga RF kritikuje Rafa odmah postaje fin i dobar, pa se izvinjava.
Inace, RF je potpuno u pravu, da me neko pogresno ne shvati, ali mi upads u oci to sto Rafa jedino njemu ne odgovara na nacin na koji bi odg. npr Novaku ili nekom drugom.
Rafa jeste trenutno najbolji, ali ipak bi lepse bilo da pocne konacno da postuje pravila.

Ja...

pre 10 godina

Ajd jos i da dodam da je NEKAD s razlogom tenis bio "gospodski sport", s pravilima koja su se odnosila i na "dres kod" i da se s uzivanjem pratio "dvoboj vitezova i dama"...danas je to sve cirkus za veliku lovu, maltretiranje suigraca(svako jako dobro zna sta onog drugog nervira i trudi se maximalno da to sprovede) i igraca (toplota, osvetljenje...) a o publici i da ne pominjem kako "uziva" dok moderni gladijatori stenju, pljuju u ruke, brisu se, namestaju gace i uckure...ali - nista danas nije po pravilima i sve je dozvoljeno...c'est la vie!

precanin

pre 10 godina

Prvi put gledao sam tenis 1959. Nikada nisam cuo stenjanje, lomljenja reketa, nerviranje protivnika duzim cakanjem lopte pre servisa !? To rade kako bi nervirali protivnika. Pa svakom normanom smeta arlaukanje posle dobijenog poena, neki agresivni potezi i pogledi, lupanja u grudi , te se pipne za jedno ivo,pa drugo , pa onda nos , pa celo , pa sta to znaci nego pokusaj da se protivnik iznervira ! Pored svega ovoga , treba zabraniti i drzanje reketa sa dve ruke ! Ako cemo po pravilu , niko se na Federera nije zalio da oteze i odugovlaci svoje servise! Normalno da gubi, on je jos pre dve-tri godine oprostio od tenisa, svi ga biju i prvi i stoti na listi, ali ovo sto je re rekao je istina ! Da ne pricam o neukusna imitiranja i egzibicionom mecevima , gde nema ni trunke humora , nego prostakluka i neukusa ! Gledao sam kuce.Prekjuce gledam Ivanisevica u neko egzebicijonom mecu, jer je to smesno ? Meni pored ekrana je bilo neprijatno a on je ispao smesan a o humoru ni traga ! I ta publika , umesto da izvitdi nesportski gest tenisera, ona ga jos nagradjuje aplauzom ?

.

pre 10 godina

@Branko S.
Pre svega, Federer je dosao do polufinala i pored najtezeg zreb, dok je Novak izleteo u 1/4 finala. Tako da nije bas sigurno da je Novak bolji od njega trenutno. Ne vidim zasto potenciras da je Marej imao povredu? Na AO je bio odlican, izgubio je tek u 1/4 finala, od boljeg protivnika. I Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja pa se nesto ne secam da je neko to pominjao, naprotiv, mnogi su se sladili kada je ispadao na pocetku turnira.
Sto se izjave tice, ovo je izjavljivao i pre 7-8 godina, samo sto vecina u Srbiji tenis prati 2 godine pa ne znaju za to.
Sto se pobednika tice, Vavrinka je upravo dokazao da nece sve biti tako kako si ti zamislio.
A ti sacekaj malo sa prognozama, Federer konstantno podize formu, Nadal je standardno snazan, iako u padu, Novak je u velikom padu forme, pojavio se Vavrinka kao jedan od favorita.... nece ova sezona biti ni nalik 2013.

ultrasrbin

pre 10 godina

Crni RF. Pa mogao si da kazes da ti nije stalo do finala i borbe za titulu kao sto si izjavio pre nekoliko godina posle jednog od mastersa kada te je Nole odrao. Sada se uvlacis Noletu i napadas Nadala koji te je isprasio. Isto tako si sa Nadalom pravio klan kada avs je Novak dobijao. RF je jednostavno vrhunski igrac i nula od coveka. NAdal ovo radi godinama,ali si ranije bio dovoljno dobar pa se nisi zalio. Idi u penziju dok si jos veliki , bar kao igrac.

Svete

pre 10 godina

A tako su se voleli !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ranzo, 26. januar 2014 10:55)

Tacno tako, http://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg , ovo je bilo krajem 2010, tada im je sve bilo potaman !

RF

pre 10 godina

U pravu je...Dokle vise sa stenjanjem, I odugovlacenjem...Jel trebalo zenski sudija da stegne m..a pa da bi drugi shvatili nesto...Smesno...

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam zasto se RF nije povukao ranije. Ostao bi nepobedjen veliki sampion (sto i jeste) nego ovako da se zali i prenemaze. I gubi povremeno od odlicnog 96 sa ATP liste....

Zoran.hr

pre 10 godina

Sve sta kaze je istina. A jos bi samo zamolio Novaka da se ne dere onako kad napravi poen. Sve te stvari nerviraju jako i suigraca i publiku.

Svasta

pre 10 godina

Nikad mi to nije bilo jasno, publici "silence please. Thank you" kao da nebi ometali, a teniseri mogu da se deru i kao time ne ometaju.

Молер

pre 10 godina

Медиокритет је имао (незаслужену) шансу да се пензионише као бр.1 кад је на кратко претекао Новака, али није успео да је препозна! С друге стране, ушао је у историју јер је играо у одређеном временском периоду, а све пре и после је било медиокритетски. Онај један Моникин ГС, након ножа у леђа, вреди више него сви његови!

Branko S.

pre 10 godina

Federer preteruje i veoma je nesportski trazitu da se kazni kolega ili izlika za poraz.Svako ko je gledao mec mogao je konstatovati da je Nadal bio bolji jer je Federer igrao slabo i napravio dvostruko vise gresaka od Rafe!Nisam primetio da "stenje" vise ili manje prilikom igranja to svi rade,zene posebno!Ja na primer ne gledam mec ako igraju jedna protiv druge Azarenko i Sarapova jer mi smeta preglasna stenjanja obe!Interesantno kako se komentari menjaju,do juce je RF bio "negativan tip" i pljustale su kritike.Posto je sad Rafa ispred naseg Noleta udri po njemu od strane komentatora na ovom blogu!Novak i Rafa su veoma dobri prijatelji uz to veoma dobri momci.Rafa je malo vise povucen rekli bi nasi stidljiv,Nole totalno drugaciji!Prednost naseg Noleta je sto prima poraz drugacije od Rafe i Federera!Ego je izrazeniji kod velikog sampiona Federera sto je normalno.Rafi se ljutnja zbog poraza ogleda u licu sto odaje veoma samokriticnu osobu,ali nikad nije trazio uzroke poraza u drugom,bas kao i Nole!Ova izjava bas nije trebala Federeru i neznam sta je ovim hteo da postigne!Ali novinari ko novinari postave uvek neka pitanja da pronadju senzaciju ili kako vec da opisem ovu opasku!Federer se mora pomiriti da je njegove vreme proslo,a ruku na srce i Novak i Rafa su bolji sada!Da Mari nije operisao kuk i polako se vraca u formu rivalstvo ove trojice bilo bi interesantnije.Tako da cemo u narednim mesecima gledati borbu ove trojice oko trofeja,a uvek ce se naci poneki da im "zasmeta"!

dragan

pre 10 godina

Pošto zajedno rukovode jednom humanitarnom organizacijom nek mu to kaže u lice.Pre 2g je izjavio da su njih dvojica stalno u kontaktu zbog posla.A i vreme je da polako okači reket o klin i bavi se treningom nekog novog Rođera.

Vaše Vime.

pre 10 godina

Rođa i njegova Luj 14 frizura...
Da nije bilo Nadala, ovaj čovek bi imao 64 GS titule do sad :D
I jeste u pravu za Nadala, ali to ništa ne menja činjenicu da ga španac šuri redovno. Ima tenisera kojima prosto ne ide sa određenim protivnikom.
Novaku je to Stan, pored Nadala... Nadalu je to Novak, sa ostalima je nekako nadmoćan ( OK sad je izgubio od vavrenke). A Federeru je Nadal.
Ipak, verujem da nema ljutnje između njih, to su legende, prijatelji, i veliki šampioni, to samo navijači i mediji dižu halabuku, kao i uvek :P

WTATP

pre 10 godina

Pa da!
I za Troickog je bio u pravu za PRAVILA. Onda vam je škripalo, a?

NIJE BIO U PRAVU RAFA koji se zalagao da se postupa s malo više sagledavanja bitnih činjenica. I koji je imao "bubrege" da se suprotstavi teniskim vlastima.

Mislim da je ovo tužakanje kolege sramno, sve da je u pravu. Uostalom, ŠVAJCARSKI novinar je bio zaprepašćen ovim gestom.
Pa nije Rafa učinio kriminalno delo, pa da se kolega oseća MORALNO obaveznim da to prijavi.

Ako ćemo po pravilima, SME LI SE KAO SEKICA PLAKATI na jednom Grand Slamu i time ometati slavljenička ceremonija?

A Rafa je IMAO RAZUMEVANJE!!!

Kobe sucks

pre 10 godina

A kada si pogodio No1eta u glavu na mrezi ni tada nisi zeleo da ga poremetis jel da? E opsesivno kompulzivni folirantu mnogo tebi veruju na reci. Ajde ti lepo to sto si rekao primeni na nekom mecu tako sto ces praviti manje tikova i rituala za vreme servisa, i manje ometati protivnika. E tada ce ti vecina verovati. Ali ja necu. Za mene ces ostati anti-teniser koji gadja u glavu zbog bednog poena. Sta bi tek uradio da je bila mec lopta?

Damir

pre 10 godina

Zabranio bih Nadalu duge pauze izmedju poena,stenjanje ali bih i tebe u prvom kolu poslao na teren u 13h i to na teren broj 17.
Ukinuo bih nosioce,ne bi prva 3 kola na GS bili zasticeni i dobijali boraniju.Svi bi bili jednaki i valjda se ne bi vise bunio Rogere

Chi

pre 10 godina

Xaxaxaxa.A Jelena Jankovic nju si zaboravio da kritikujes kao nekad.E moj Fedzo jade u penziju iskoristio si vakum u tenisu da bi postao slavan.Sad je stvarno kraj za tebe

Alex

pre 10 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Dok je pobeđivao, ništa mu nije smetalo. Veeeeliki teniser i veoma maaaali čovek i to ne samo zbog ove izjave.

snowman

pre 10 godina

Ne kazem da Federer nije u pravu sto se ovih zamerki na vreme izmedju poena i stenjanja tice,ali sam siguran da ih ne bi iznosio da je dobio mec...
Iskreno,ne secam se da je neki mec u karijeri izgubio,a da nije imao neke zamerke na teren,sudiju,organizaciju ili protivnika.Da je veliki igrac,jeste,ali ne ume da gubi.

Realan

pre 10 godina

Pa u pravu je covek.A i znojnici su mu mnogo floroscentni pa mu biju u oci,aaa da i ova sekundara na Rafinom satu...Bas ga dekoncentrise...

danijel

pre 10 godina

Pazite, Federer ce igrati dobro ove godine..I dalje je najpopularniji igrac, i dalje zaradjuje najvise, i dalje igra najljepsi tenis, i dalje strepe od njega.. pocustio je congu i mareja..u svoje 33..

rafa!!!

pre 10 godina

ljubomora... nema veze prebice te Rafa sledeci put jos jace, samo mu daj razlog.
a ovi sto komentarisu- jujuju koja mrznja, evo bas se potresao Rafa. ne brinite sad ce sa 14. GS titulom da vas obraduje pa da kukate kako je novak ipak bolji (mozda u ciscenju snega)

Nemanja

pre 10 godina

Velika nekultura,kompleksi od strane Federera!!! Svaki put provocira Noleta,Nadala i Mareja pred njihov vazan mec (Nadal igra finale AO)
To je cilj i usput Vavrinka je Svajcarac,bas kao i bivsi br.1

mozda da mozda ne

pre 10 godina

da li ce njihov skor doci do 30:10. mislim da hoce, ukoliko r.f. ne ispada u 2 ili 3 kolu turnira. Mada je to ponizavajuce.

Zoran

pre 10 godina

E zato ga nikada nisam voleo.Zbog te svoje arogantnosti i nekorektnih izjava, potcenjivanje i omalovazavanje slabijih od sebe. To mu se naravno osvetilo a u poslednje vreme i cesto!!! Hajde ti lepo u penziju, vreme je !!!

tull

pre 10 godina

meni izgleda kao da ljudi traze nesto da Nadal ispadne los covek. A ja sam sve vise ubedjen da je on jedna neverovatna indivudua koja je jedino i maksinalno skoncentrisana na tenis.
Veliki moj idol. Inspiracija.

Petar

pre 10 godina

@zoran Koliko ostrascenosti.. Pre ce biti da je Federer folirant. 33 puta je igrao sa Nadalom i tek sad mu je toliko zasmetalo da trazi od sudije da oduzme Rafi poene. Los gubitnik kao i uvek. Nadal nije jedini koji to radi. I Novak ispusta zvuke dok udara loptu i cesto prekrsi pravilo o vremenu. Pa sta? Nadal igra sa zivom ranom na ruci, gde je kolegijalnost ovom velikom igfacu a losem coveku...

zoran

pre 10 godina

Tako je Rodžere, objasni o kakvom se folirantu radi. A ovaj Nadal stalno izigrava neku dobricu, te nisam hteo, te nisam znao, te ovo, te ono... Ko ga ne zna, skupo bi ga platio. Đoković i Federer su gospoda, a Špancu je mesto u nekoj mesari sa takvim ponašanjem...

Ilija Vujanovic

pre 10 godina

Rodzere ti si uz Dzordana i Holifilda moj najdrazi sportista, niko nece moci da igra tako leprsavo kao ti..pomerio si granice tenisa, najtrofejni si igrac u istoriji tenisa..ali mora da se prizna da je nadal bolji teniser!Jeste da ne moze da se poredi lepota tvog tenisa sa njegovim..ali on te dobija u svakoj prilici i to sa pola snage(na moju veliku zalost)!Sto sde tice ovih propisa..sigurno to nebi pomenuo da si pobedio mec!

o_O

pre 10 godina

Po danasnjem mecu sa Vavrinkom se vidi da Federer ima pravo, donekle. Nadal i Novak su dva najveca ometaca igre, zato im mecevi traju po 4-5 sati

dacha

pre 10 godina

Hahaha...Federer je car! Mogu ljudi da ga vole ili ne, ali Svajcarac je u pravu! Nadal je od sudije u mecu protiv Dimitrova zatrazio da mu se previje ruka kad je Bugarin bio u naletu...zna Spanac sve prljave igre, a sve je to deo taktike isplanirane ujaka koji mu raznim signalima govori sta da radi i kad... Na ESPN su dosta govorili o vremenu izmedju Nadalovih servisa...a u uglu vreme...27,28,29,30...

master magister

pre 10 godina

šta reći osim "eto zašto mo nije simpatičan"
sa svima je u ljubavi, osim ako ga pobede. tako je sada i sa nadalom.
zaTo volim SAFINA...

mile

pre 10 godina

Bravo Rodjo, neko je morao vise da spomene to preterano odmaranje izmedju ponena spanca. Da se pitam ( a ne pitam se ) zabranio bi da se koristi peskir izmedju poena, ako je tako onda fudbaleri treba da zakace peskire za pojas i da se brisu svakih minut od znoja, stvarno jedna od vecih gluposti u tenisu i stvar koja jako iritira.

rafa!!!

pre 10 godina

ljubomora... nema veze prebice te Rafa sledeci put jos jace, samo mu daj razlog.
a ovi sto komentarisu- jujuju koja mrznja, evo bas se potresao Rafa. ne brinite sad ce sa 14. GS titulom da vas obraduje pa da kukate kako je novak ipak bolji (mozda u ciscenju snega)

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Čovek je totalno u pravu. Ili pravilo postoji, ili ne. Ispada da je to pravilo za kažnjavanje igrača koji nisu u centru pažnje.
Što se tiče stenjanja, takođe mislim da je u pravu. Ako neko stenje stalno, znači da mu je to prirodno. Ako neko u jednom poenu stenje, a u drugom ne...to je već nedostatatak fer-pleja i pokušaj da se omete protivnik.

NS

pre 10 godina

Smesan si Federere, Rafa te malterise redovno duplo vise pobeda u medjusobnim mecevima, i to ne kakve pobede nego si smesan na terenu kada je sa druge strane Rafe i sada nesto pametujes.......Bolje ti je da cutis posto ces ga samo jos vise naljutiti........ A onda ide malterisanje.

Молер

pre 10 godina

Медиокритет је имао (незаслужену) шансу да се пензионише као бр.1 кад је на кратко претекао Новака, али није успео да је препозна! С друге стране, ушао је у историју јер је играо у одређеном временском периоду, а све пре и после је било медиокритетски. Онај један Моникин ГС, након ножа у леђа, вреди више него сви његови!

Zoran.hr

pre 10 godina

Sve sta kaze je istina. A jos bi samo zamolio Novaka da se ne dere onako kad napravi poen. Sve te stvari nerviraju jako i suigraca i publiku.

Starman

pre 10 godina

Sve sto je federer rekao pokazalo se tocnim sad u finalu protiv wawrinke...nadal veliki glumac koji je dokazao da moze servirat i bez svojih rituala kad hoce jer je servirao danas tako u 2 gejma ali on to ne zeli jer time puni svoju koncentraciju i ometa protivnikovu!!!

Chi

pre 10 godina

Xaxaxaxa.A Jelena Jankovic nju si zaboravio da kritikujes kao nekad.E moj Fedzo jade u penziju iskoristio si vakum u tenisu da bi postao slavan.Sad je stvarno kraj za tebe

Alex

pre 10 godina

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Dok je pobeđivao, ništa mu nije smetalo. Veeeeliki teniser i veoma maaaali čovek i to ne samo zbog ove izjave.

na muci se poznaju...

pre 10 godina

Sada mu ne smeta samo Novak, vec i Nadal. Sve vise pokazuje svoje pravo lice, da je nula od coveka. NOVAK JE ZA NJEGA VELICINA.

Xepoj

pre 10 godina

A ti stenjes posle meca kad god izgubis ,cak si jedno vreme bio i medicinski strucnjak pa si tvrdio da Djokoviceve povrede nisu realne,sad si se pretvorio u digitalnu stopericu pa si uspeo da izmeris i sekunde koje trosi Nadal ,sve ti radis samo tenis vise ne igras ,nego blago meni da ti dodjes na Kalemegdan kad je lepo vreme da te ja preslisam malo u sahu kao sto je kod nas penzionera red.

Goran NS

pre 10 godina

Lako je njemu jedva kap znoja za ceo mec,doduse ne znam kako onoliko curi sa Rafe?! Zabranite peskire izmedju poena cemu znojnice sluze?! On to radi oduvek ti se zalis posle 33 puta?! Igrajte tenis!!!

WTATP

pre 10 godina

Pa da!
I za Troickog je bio u pravu za PRAVILA. Onda vam je škripalo, a?

NIJE BIO U PRAVU RAFA koji se zalagao da se postupa s malo više sagledavanja bitnih činjenica. I koji je imao "bubrege" da se suprotstavi teniskim vlastima.

Mislim da je ovo tužakanje kolege sramno, sve da je u pravu. Uostalom, ŠVAJCARSKI novinar je bio zaprepašćen ovim gestom.
Pa nije Rafa učinio kriminalno delo, pa da se kolega oseća MORALNO obaveznim da to prijavi.

Ako ćemo po pravilima, SME LI SE KAO SEKICA PLAKATI na jednom Grand Slamu i time ometati slavljenička ceremonija?

A Rafa je IMAO RAZUMEVANJE!!!

ultrasrbin

pre 10 godina

Crni RF. Pa mogao si da kazes da ti nije stalo do finala i borbe za titulu kao sto si izjavio pre nekoliko godina posle jednog od mastersa kada te je Nole odrao. Sada se uvlacis Noletu i napadas Nadala koji te je isprasio. Isto tako si sa Nadalom pravio klan kada avs je Novak dobijao. RF je jednostavno vrhunski igrac i nula od coveka. NAdal ovo radi godinama,ali si ranije bio dovoljno dobar pa se nisi zalio. Idi u penziju dok si jos veliki , bar kao igrac.

Pavelski

pre 10 godina

Pritisak pred finale zbog Vavrinke! Zezam se...Pa u pravu je sto se tice pravila u vezi 20 sekundi. Non stop Nadal prelazi preko toga, lepo je rekao, ili postoje pravila ili ne.

Raca

pre 10 godina

Rafa je i kao teniser i kao čovek daleko bolji od Federera i jednoga dana kada bude završavao tenisku karijeru završiće je kao uspešniji i trofejniji teniser od njega.
To je ono što i sam Federer zna i što ga muči i zbog čega još uvek igra u nadi da osvoji još neki grand slam i time umanji Rafine šanse da ga prestigne po broju osvojenih grand slam -ova.
Jer grand slam titule su ono što se jedino računa u vrhunskom tenisu i po cemu teniseri ostaju upamceni.

Iskreno,niko nije verovao da će neko nadmašiti Samprasa i onda je to pošlo za rukom Federeru.Sada on ne može da se pomiri sa time da će biti nadmašen od Rafe.Otuda i ovo njegovo negodovanje koje apsolutno nije fer prema Rafi,bar ne u ovom momentu.

A ja bih lično najviše voleo da obojica jednoga dana budu nadmašeni i to od Novaka.

TurboNator

pre 10 godina

Ne navijam ni za jednog ni za drugog i mislim da je Federer u pravu - u principu. Ali to nije nista novo, pa nije Nadal to poceo da radi juce, spor je izmedju poena i stenje tokom istih vec godinama zar ne? Zasto Federer onda to nije pitao ranije tokom svih ovih godina? Dok je imao sanse (koliko toliko) protiv Rafe nije mu smetalo, a sada...

Ali slazem se - pravila su pravila i trebalo bi da se postuju i primenjuju ravnopravno prema svima, a preterano stenjanje je iritantno i trebalo bi to regulisati - u muskom i u zenskom tenisu.

Branko S.

pre 10 godina

Federer preteruje i veoma je nesportski trazitu da se kazni kolega ili izlika za poraz.Svako ko je gledao mec mogao je konstatovati da je Nadal bio bolji jer je Federer igrao slabo i napravio dvostruko vise gresaka od Rafe!Nisam primetio da "stenje" vise ili manje prilikom igranja to svi rade,zene posebno!Ja na primer ne gledam mec ako igraju jedna protiv druge Azarenko i Sarapova jer mi smeta preglasna stenjanja obe!Interesantno kako se komentari menjaju,do juce je RF bio "negativan tip" i pljustale su kritike.Posto je sad Rafa ispred naseg Noleta udri po njemu od strane komentatora na ovom blogu!Novak i Rafa su veoma dobri prijatelji uz to veoma dobri momci.Rafa je malo vise povucen rekli bi nasi stidljiv,Nole totalno drugaciji!Prednost naseg Noleta je sto prima poraz drugacije od Rafe i Federera!Ego je izrazeniji kod velikog sampiona Federera sto je normalno.Rafi se ljutnja zbog poraza ogleda u licu sto odaje veoma samokriticnu osobu,ali nikad nije trazio uzroke poraza u drugom,bas kao i Nole!Ova izjava bas nije trebala Federeru i neznam sta je ovim hteo da postigne!Ali novinari ko novinari postave uvek neka pitanja da pronadju senzaciju ili kako vec da opisem ovu opasku!Federer se mora pomiriti da je njegove vreme proslo,a ruku na srce i Novak i Rafa su bolji sada!Da Mari nije operisao kuk i polako se vraca u formu rivalstvo ove trojice bilo bi interesantnije.Tako da cemo u narednim mesecima gledati borbu ove trojice oko trofeja,a uvek ce se naci poneki da im "zasmeta"!

Jednoruki Krstivoje

pre 10 godina

Kompleksi su čudo zaprepašćujuće loš skor protiv Nadala ipak je ostavio velike posledice po Federera koji je to dugo skrivao ali je to tek sad pokazao! Ne mogu da verujem da čovek ne može sportski prihvati poraz, pa oduvao ga je 3:0 nije bilo ni malo neizvesno, zar ne može čovek sad na kraju karijere sportski da podnese poraz? Pa Nole je pravi gospodin za ovog Federera teško primi i on poraz ali smogne snage i nahvali rivala koji ga je pobedio i pruži ruku, a ovo bruka ito pod stare dane!

Nemanja

pre 10 godina

Velika nekultura,kompleksi od strane Federera!!! Svaki put provocira Noleta,Nadala i Mareja pred njihov vazan mec (Nadal igra finale AO)
To je cilj i usput Vavrinka je Svajcarac,bas kao i bivsi br.1

ercov

pre 10 godina

Moze, svima nama RF biti antipatican i mrzak zbog netrpeljivosti i rivalstva sa Novakom ali niko mu nista ne moze prigovoriti za ono sto prikazuje na terenima tokom svoje igracke karijere.Najbolji je teniser svih vremena a uz to i najkorektniji teniser na terenu,kad je neko tako superioran tesko da ce morati da pribegava svim i svakakvim prljavim potezima ne bi li rivala iznervirao ili dekoncentrisao. On je jednostavno bio ali i ostao teniski kralj na terenu, a ovaj kriticki osvrt na ponasanje Rafaela Nadala je vise nego ispravan.

Damir

pre 10 godina

Zabranio bih Nadalu duge pauze izmedju poena,stenjanje ali bih i tebe u prvom kolu poslao na teren u 13h i to na teren broj 17.
Ukinuo bih nosioce,ne bi prva 3 kola na GS bili zasticeni i dobijali boraniju.Svi bi bili jednaki i valjda se ne bi vise bunio Rogere

.

pre 10 godina

@Branko S.
Pre svega, Federer je dosao do polufinala i pored najtezeg zreb, dok je Novak izleteo u 1/4 finala. Tako da nije bas sigurno da je Novak bolji od njega trenutno. Ne vidim zasto potenciras da je Marej imao povredu? Na AO je bio odlican, izgubio je tek u 1/4 finala, od boljeg protivnika. I Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja pa se nesto ne secam da je neko to pominjao, naprotiv, mnogi su se sladili kada je ispadao na pocetku turnira.
Sto se izjave tice, ovo je izjavljivao i pre 7-8 godina, samo sto vecina u Srbiji tenis prati 2 godine pa ne znaju za to.
Sto se pobednika tice, Vavrinka je upravo dokazao da nece sve biti tako kako si ti zamislio.
A ti sacekaj malo sa prognozama, Federer konstantno podize formu, Nadal je standardno snazan, iako u padu, Novak je u velikom padu forme, pojavio se Vavrinka kao jedan od favorita.... nece ova sezona biti ni nalik 2013.

Realan

pre 10 godina

Pa u pravu je covek.A i znojnici su mu mnogo floroscentni pa mu biju u oci,aaa da i ova sekundara na Rafinom satu...Bas ga dekoncentrise...

Z

pre 10 godina

"Ne žalim se mnogo na to, ali.... neka razmisle organizatori da ipak MENI DAJU PEHAR... kaze Milka da meni lepse stoji... a i ona bi manje vikala na mene.. a i ja bih bio radosniji... verujte."

mlekadzija

pre 10 godina

Ne znam zasto se RF nije povukao ranije. Ostao bi nepobedjen veliki sampion (sto i jeste) nego ovako da se zali i prenemaze. I gubi povremeno od odlicnog 96 sa ATP liste....

sale

pre 10 godina

Meni je glupo sto svi ljudi ili vole mesija ili ronalda... jednog vole drugog maltene mrze! Ja volim da gledam obojicu majstori su! Tako i rafa i fedex pa oni su vele majstori, ovo sto je fedex rekao ima istine i deo taktike je za ubuduce to je sport toga ce uvek biti! Isto tako mi nije jasno kada noleta pljujete pa covek je trenutno drugi na svetu treba da budete srecni sto imate tu cast da ga gledate. Boze zdravlja ja cu jednog dana svom detetu pricati kakav je majstor bio kao sto meni sada pricaju kakav je bio majstor agasi, sampras i td... A Nole je Srbin treba da budemo ponosni na njega!

Kobe sucks

pre 10 godina

A kada si pogodio No1eta u glavu na mrezi ni tada nisi zeleo da ga poremetis jel da? E opsesivno kompulzivni folirantu mnogo tebi veruju na reci. Ajde ti lepo to sto si rekao primeni na nekom mecu tako sto ces praviti manje tikova i rituala za vreme servisa, i manje ometati protivnika. E tada ce ti vecina verovati. Ali ja necu. Za mene ces ostati anti-teniser koji gadja u glavu zbog bednog poena. Sta bi tek uradio da je bila mec lopta?

Vaše Vime.

pre 10 godina

Rođa i njegova Luj 14 frizura...
Da nije bilo Nadala, ovaj čovek bi imao 64 GS titule do sad :D
I jeste u pravu za Nadala, ali to ništa ne menja činjenicu da ga španac šuri redovno. Ima tenisera kojima prosto ne ide sa određenim protivnikom.
Novaku je to Stan, pored Nadala... Nadalu je to Novak, sa ostalima je nekako nadmoćan ( OK sad je izgubio od vavrenke). A Federeru je Nadal.
Ipak, verujem da nema ljutnje između njih, to su legende, prijatelji, i veliki šampioni, to samo navijači i mediji dižu halabuku, kao i uvek :P

Damir

pre 10 godina

Ima smisla što priča Roger - Nadal i Đoković kupe koncentraciju sa tim tapkanjem,Nadal i ritualima. Jest to malo smanjeno,ali ipak...Federer nikad nije dobio upozorenje za prekoračenje,nikad ga ne čuješ da stenje,nikad nije napravio foot-fault,nikad nije predao meč,nikad ga nisam vidio da traži medicinski time-out...Poput njega je i Safin servirao,dva-tri tapkanja i udri. Tako treba.

snowman

pre 10 godina

Ne kazem da Federer nije u pravu sto se ovih zamerki na vreme izmedju poena i stenjanja tice,ali sam siguran da ih ne bi iznosio da je dobio mec...
Iskreno,ne secam se da je neki mec u karijeri izgubio,a da nije imao neke zamerke na teren,sudiju,organizaciju ili protivnika.Da je veliki igrac,jeste,ali ne ume da gubi.

Миријевац

pre 10 godina

Pogledajte konstrukcije recenica RF:
Ne žalim se mnogo na to, ali...
Ne žalim se na mnogo stvari, ali...
Ne smeta mi ako to radi neprestano, ali...
A onda RN:
Žao mi je ako sam ga poremetio, ali...
Kad kazes ali, sve ono pre toga ne vazi.

dragan

pre 10 godina

Pošto zajedno rukovode jednom humanitarnom organizacijom nek mu to kaže u lice.Pre 2g je izjavio da su njih dvojica stalno u kontaktu zbog posla.A i vreme je da polako okači reket o klin i bavi se treningom nekog novog Rođera.

precanin

pre 10 godina

Prvi put gledao sam tenis 1959. Nikada nisam cuo stenjanje, lomljenja reketa, nerviranje protivnika duzim cakanjem lopte pre servisa !? To rade kako bi nervirali protivnika. Pa svakom normanom smeta arlaukanje posle dobijenog poena, neki agresivni potezi i pogledi, lupanja u grudi , te se pipne za jedno ivo,pa drugo , pa onda nos , pa celo , pa sta to znaci nego pokusaj da se protivnik iznervira ! Pored svega ovoga , treba zabraniti i drzanje reketa sa dve ruke ! Ako cemo po pravilu , niko se na Federera nije zalio da oteze i odugovlaci svoje servise! Normalno da gubi, on je jos pre dve-tri godine oprostio od tenisa, svi ga biju i prvi i stoti na listi, ali ovo sto je re rekao je istina ! Da ne pricam o neukusna imitiranja i egzibicionom mecevima , gde nema ni trunke humora , nego prostakluka i neukusa ! Gledao sam kuce.Prekjuce gledam Ivanisevica u neko egzebicijonom mecu, jer je to smesno ? Meni pored ekrana je bilo neprijatno a on je ispao smesan a o humoru ni traga ! I ta publika , umesto da izvitdi nesportski gest tenisera, ona ga jos nagradjuje aplauzom ?

dosta je više, bre!

pre 10 godina

Zaista je red da se zabrani stenjanje, urlanje i vrištanje na teniskom terenu! Ko nije za beli sport, ima drugih sportova. Neka se bavi plivanjem, pa nek stenje koliko god može.

PSL

pre 10 godina

Apsolutno je u pravu samo je to trebao reci mnogo ranije. Nadal nikad ne dobije opomenu za odugovlacenje kod servisa isto radi Serena ali opomene nema. Zato je stvarno glupo imati pravilo koje se ne po[tuje i niko ne vodi racuna o njemu.

danijel

pre 10 godina

Pazite, Federer ce igrati dobro ove godine..I dalje je najpopularniji igrac, i dalje zaradjuje najvise, i dalje igra najljepsi tenis, i dalje strepe od njega.. pocustio je congu i mareja..u svoje 33..

Bocca

pre 10 godina

auuuuuuu, pa ovo ce jos postati interesantno...ionako svi smaraju sa korektnim izjavama. lepo recite jedan drugome sve i ima da prsti na terenu!

Svasta

pre 10 godina

Nikad mi to nije bilo jasno, publici "silence please. Thank you" kao da nebi ometali, a teniseri mogu da se deru i kao time ne ometaju.

RF

pre 10 godina

U pravu je...Dokle vise sa stenjanjem, I odugovlacenjem...Jel trebalo zenski sudija da stegne m..a pa da bi drugi shvatili nesto...Smesno...

TomaS

pre 10 godina

Čudi me da Federer nije pomenuo da Nadalovi redovno krše i pravilo da trener ni na koji način ne sme da savetuje svog igrača na terenu u toku celog meča!?

@@@

pre 10 godina

Samo obratite paznju na Rafinu reakciju!
Da je ovo bilo ko drugi rekao odmah bi Rafa krenuo u napad, kao kada je napao sudiju koji ga je opomenuo za to protiv Nisikorija.
Ali kada ga RF kritikuje Rafa odmah postaje fin i dobar, pa se izvinjava.
Inace, RF je potpuno u pravu, da me neko pogresno ne shvati, ali mi upads u oci to sto Rafa jedino njemu ne odgovara na nacin na koji bi odg. npr Novaku ili nekom drugom.
Rafa jeste trenutno najbolji, ali ipak bi lepse bilo da pocne konacno da postuje pravila.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Sport je veliki biznis! Profesionalac gleda samo sebe ili inace ne bi bio tu gde jeste.Sportisti sa moralom retko dodju na vrh.Ostanu ne doreceni i veciti talenti.Provokacije maltretiranje omalozavanje su popratne karakteristike u svim sportovima.Cilj pobeda i novac.Pogledajte samo decu na ulici ili na tenisu kad se posvadjaju, a i matori takodje iako nema love.Zamislite da se igra u 100ev? Zbog toga postoje pravila i sudije.Krivica lezi u sudijama sto ne stite pravila.Samo opet dolazimo do novca i moci.Koliko su nas ostetile te sudije? Mnogo jako mnogo puta.Kako su Moniku Seles maltretirali zbog stenjanja i bilo joj je zabranjeno u Vimbldonu zbog Stefi Graf koja je pobedila.Onda se poja nove iz mocnih zemalja koje su kristale i to se dozvoli do dan danas.To je katastrofa.Ujedno se zene vise mrze na turu nego muski.Nadal koristi svoju moc koje stite jaki sponzori kao i Federer.Neko vise neko manje.Svi oni koriste onoliko koliko im sudije dopuste.Na zalost sve sudije su placeni od sponzora pa su tako njima podredjeni.Svaki covek treba da konacno shvati razliku izmedju vikend sportiste i suvog sport profesionalizma.To su dva sveta i razlika je u milijardama evra ili dolara

Macak

pre 10 godina

da im se produzi vreme izmedju servisa, pored peskira i da se dozvoli tusiranje poslije svakog poena u uglu da se namontira tus, pa i da mogu da se presvuku nakon neparnih gemova da bi mi vidjeli jos vise opreme i da cijene izlaze automatski da nas mame. imam jos dobrih ideja ali za pocetak biovo bilo dovoljno

Bojan

pre 10 godina

(TurboNator, 26. januar 2014 04:47)
spominjao je to i ranije
Secam se 2007. da je bilo tako.
Problem je naravno nesto tako prevaliti preko usta nakon poraza (a nakon pobede nekako i ne razmisljas o tome previse), jer izgleda kao da trazis izgovore, ali za razliku od Nadalovog PR tima koji preuvelicava i najmanju ranicu, ovo utice na samu igru, kao i konsultacije sa trenerom tokom meceva. To sa trenerom je problem jer neko sa strane moze lakse da vidi slabosti u igri protivnika i ti si samim tim u prednosti ako ta informacija dodje do tebe, a ne moras sam da je provaljujes.
Sto se vremena tice, to je cisto da bi se protivnik izbacio iz svoje rutine tokom igre, i Nadal to radi prilicno bezobrazno, svaki put se na pres konferencijama pravi naivan, a svestan je da svakom njegovom protivniku izgleda glupavo da dize ruku i prijavljuje vremenski prekrsaj, a kod sudija ide na izgradjen autoritet. Sto se toga tice Fed je u pravu, nije u redu da se kaznjava neki no name teniser zbog prekrsaja, a Nadal ne.

Ja...

pre 10 godina

Ajd jos i da dodam da je NEKAD s razlogom tenis bio "gospodski sport", s pravilima koja su se odnosila i na "dres kod" i da se s uzivanjem pratio "dvoboj vitezova i dama"...danas je to sve cirkus za veliku lovu, maltretiranje suigraca(svako jako dobro zna sta onog drugog nervira i trudi se maximalno da to sprovede) i igraca (toplota, osvetljenje...) a o publici i da ne pominjem kako "uziva" dok moderni gladijatori stenju, pljuju u ruke, brisu se, namestaju gace i uckure...ali - nista danas nije po pravilima i sve je dozvoljeno...c'est la vie!

zoran

pre 10 godina

Chinjenica je da Rafine pripreme izmedju poena su van svakog rezona. Pa, dosadi meni pored ekrana, mogu zamisliti kako je igracu. Ljudi , on tera i do 40sec. !!! To niej normalno....zamislite boksera koji non-stop brise znoj u toku borbe ili se odmara na svakih 10sec. ??? U tom pravcu, mislim da je Rafa jako preterao i d atrba poraditi na tom aspektu njegove igre.
Dranje na terenu, stenjanje kako ga zovu, u zenskom tenisu je van mozga. Muski tenis niej toliko opterecen time, ali zenske mecheve bih prekidao kada dodje do onog nenormalnog urlikanja.

Svete

pre 10 godina

A tako su se voleli !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ranzo, 26. januar 2014 10:55)

Tacno tako, http://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg , ovo je bilo krajem 2010, tada im je sve bilo potaman !

GoranS

pre 10 godina

Pa to se može lako rešiti - zvučni signal na 20 ili 25 sekundi koji automatski znači gubitak prvog servisa, a na drugom gubitak poena. Ako je prethodni poen bio dug, to ništa ne menja - ostaje isto vreme, pa ako želi server odmah da servira i iskoristi bolju fizičku spremu ili može da odmori neka čeka skoro do kraja isteka za drugi servis - taktički bi postalo zanimljivije. I zabraniti peškire - ti neka se koriste samo kad se ode klupi posle dva gema.

my way

pre 10 godina

Nije Rodzer gledao Serenu protiv Ane, ono je bila sprdnja! Realno, u pravu je, ili ima pravilo, ili nema. Bolje na minut ako treba da produze, pa da to i primenjuju nego ovako.

mozda da mozda ne

pre 10 godina

da li ce njihov skor doci do 30:10. mislim da hoce, ukoliko r.f. ne ispada u 2 ili 3 kolu turnira. Mada je to ponizavajuce.