Nedelja, 19.01.2014.

14:50

Ana Ivanović – pobeda koju smo dugo čekali

Ana Ivanović osvojila je Rolan Garos 2008. godine trijumfom nad Dinarom Safinom u finalu.

Izvor: Saša Ozmo

Ana Ivanoviæ – pobeda koju smo dugo èekali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

niki NS

pre 10 godina

sada sam odgledqao najbolje delove tog famoznog meca A.Ivanovic-S.wiliams,ana je nadigrala potuno,ma rasturila je.Ana cestitam ti na pobedi od srca,i zzelim da igras Ao2014.Mada i ako izgubis sledi mec nista ti necuuu zameriti jer si pobedila ovu Wiliamsovu koja je fizicki jaca od svih muskih tenisera iz top10 i izgleda kao majmun.puno pozdrava iz NS

ArthurDent

pre 10 godina

*cheers* procitaj ponovo u kom kontekstu je covjek to napisao!... Ne lupaj bezveze, bolje precuti ili pitaj normalno ako sta nije jasno ;) u zdravlje...

TurboNator

pre 10 godina

Odlicna analiza i bravo Ana, samo napred!

Nego - da li je neko ikada video/procitao intervju Serene posle nekog poraza a da ona nije rekla da je bila povredjena ili da je nesto bolelo (kao 'nista ozbiljno ali ipak...'), plus da su njene greske najveci razlog poraza? Ja nisam. Ubaci ona malo kurtoazno 'moja protivnica je igrala odlicno', reda radi, ali uvek su tu povrede i greske.

Serena je arogatna i potcenjuje protivnice, misli da je nepobediva, ne pripremi se dobro i onda ne moze da veruje da je izgubila pa trazi izgovore. Realno - sama je kriva sto vec sada nema najvise Grand Slam titula, posto je stvarno nadmocna fizicki. Da je bila potpuno posvecena tenisu i manje arogantna verovatno bi vec bila najuspesnija svih vremena.

Ali drago mi je da nije!

A jos mi je draze da Ana i Jelena igraju dobro!

dejan msc

pre 10 godina

Bole je ledja jer ima previse misicne mase. A s obzirom da upravo zbog jakih misica I melje protivnice, to ne moze da bude alibi sto je izgubila - kao kad bi se neka druga pravdala sto je izgubila jer Serena ima vise misica.
Tako da... Napred Ana!!!

Jota

pre 10 godina

@U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neo, 19. januar 2014 15:36)

Izneti podatak je netacan. Ana ima dve pobede nad Venus Williams.

AUSTRALIAN OPEN
MELBOURNE, AUSTRALIA 2008. godine u 1/4 finalu 7-6 (3) 6-4 tada je u 1/2 pobedila Hantuhovu , a finalu izgubila od Marije Sarapove.
Zanimljiv je i podatak da je iste godine igrano i 1/4 finala JJ vs Serena Willijams i nasa Jelena je pobedila za 2-0 za Srbiju protiv SAD na AO. da bi u 1/2 izgubila od Mase.

I pomenuta pobeda ove godine AUCKLAND
Auckand, NEW ZEALAND 6-2 5-7 6-4

Pozdrav....

realno

pre 10 godina

@dejavu
Ti ocigledno ne pratis mnogo ovaj sport.
Kakva crna pasivna Serenina igra?
Ograla je ona agresivno kao i uvek.
Medjutim Serena je klasicna americka skola tenisa i tenis joj se pre svega zasniva na jakom servisu.
Vecinu protivnica pobedjuje bas zahvaljujuci tom servisu.
I Anu je u prethodnim susretima pobedjivala samo zahvaljujuci servisu, koji Ana nije uspevala da joj vrati u 80% slucajeva.
Ali danas je prvi put u karijeri dozivela da joj neko zakucava ritern vinere i to jos na njen prvi servis.
O drugom i da ne pricam.
Serena je i danas servirala dobro. 66% ubacenog prvog servisa, prosecna brzina prvog servisa preko 170 km/h, najbrzi servis 194 km/h.
I opet je izgubila jer je Ana reternirala u stilu Novaka Djokovica.
Sve i da je imala neke probleme, to nije alibi za njen poraz.
Protiv ovakve Ane koja ovako reternira izgubila bi i najzdravija i najspremnija.
Ana ju je nadigravala u igri iz polja i u onim prethodnim mecevima koje je glatko gubila.
Ali Ana je te meceve gubila jer prosto u njima nije ni bilo igre na Serenin servis. As, servis viner, as i gotov gem - pa hajde sad da igramo na tvoj servis.

Serena jeste velika teniserka ako se pogledaju njeni uspesi.
Medjutim ubedjen sam da nema takav servis, danas ona ne bi imala ni 2 gren slem titule, a ne 17.
Nikad nije imala bog zna kakvu igru iz polja, nikad neko posebno dobro kretanje, ali servis joj je uvek donosio preko polovine pobeda.

Slobo

pre 10 godina

Pa zar ne vidite da je Serena fizicki potpuno nespremna,a jos to sa ledjima.Videcete u sledecem mecu kad je mala kanadjanka isprasi-koja inace ima dobar bekend i koja ce da forsira Anin bekend!Mozda se desi cudo i uz ovo samopouzdanjem dobije sledeci mec,ali cisto sumnjam.Opet ce to biti ona stara Ana sa losim bekendom,servisom koji je slab za njenu visinu,brzopleta,fizicki nejaka i td.Secate se da je posle prvog mesta Federer odmah provalio i rekao da ce to kratko trajati.

ja

pre 10 godina

Prvo vezano za ove navodne Serenine probleme sa ledjima.
Ne moze neko odservirati 12 aseva i bar jos toliko servis vinera ako ima probleme sa ledjima, tako da te price ne piju vodu.
Ana je oduvek imala igru za Serenu i mislim da nju kao teniserku ne respektuje toliko koliko njenu stariju sestru koja joj je u mladosti bukvalno bila idol.

Od ova prethodna 4 meca Ana je cak 3 meca sa Serenom igrala bas na US Openu, turniru u Sereninoj zemlji i gren slemu koji je Serena 5 puta osvajala.
Ana je inace slicno igrala protiv Serene i u prethodnim mecevima.
2011. na Us Openu Ana je imala 20 vinera, a Serena 16 od cega su 9 bili asevi.
2012. na US Openu Serena je imala 26 viner od kojih su 12 bili asevi.
Serena uvek sem tih aseva napravi bar jos duplo servis vinera.
Samopouzdanje se stice i u samom mecu. Kada neko tako servira to vas prosto frustrira i onda automastski igrate losije i svoje servis gmove.
Dakle kljuc je bio u Annom riternu koji je danas funkcionisao fantasticno. To potvrdjuje i podatak da je u 3 seta Ana imala cak 14 brejk prilika, a u ta prethodna 2 susreta ukupno 5 sansi u 4 odigrana seta.
U samoj igri Ana je uvek bila bolja od Serene, to se videlo i u tim prethodnim susretima, ali kad nekom me mozete da vratite servis onda nema ni igre.
Ana moze svakog da pobedi. Jedine 2 teniserke koje nikada nije pobedila u karijeri su Enan i Klajsters.

mmmm

pre 10 godina

ŠTO PRE ZABORAVITI;SLOŽILE SE TAKTIKA I ŽELJA I VOLJA!VAMOS TAMOS KRAJKE!(ZA TEŠKE TENISERKE I JAKE I NE PLITKE NIKAKO.OVA MALA KANADJAKNA SASVIM DRUGA PRIČA:MLADA BRZA VEĆA MOTIVACIJA DA POBEDI BOLJU OD SEBE(A VEĆ JEDNOM USPELA) A DOK JE PROŠLA DALJE ZNaČI TRENUTNO I BOLJA OD SERENE:TAKO STOJE STVARI!RESTART SISTEMA I ZABORAVITI SERENU;OZBILJNO!

Pera

pre 10 godina

Desavalo se i ranije da Serena izgubi mec, ali obicno kad naleti na nekog ko uspe da drzi lopticu dovoljno dugo u igri i onda ona pocne da gresi, nervira se, forsira... Ali da neko ima vise vinera od nje, da je pobedi ofanzivnom igrom, to ne pamtim. Ana ocigledno ima ofanzivni arsenal s kojim na svakom turniru moze da ide na pobedu, ako uspe da kontrolise kako baca lopticu za servis i emocije, samopouzdanje, protivnice pazite se. A izgleda da je s novim trernerom na dobrom putu, i bez obzira sto je imala duuuuugotrajnu krizu, jos uvek ima samo 26 godina i dosta vremena da nadoknadi propusteno!

Inspector Bloch

pre 10 godina

Naucili su oni nas strpljenju, i onda kada se desi je grandiozno! Ana je, po meni odigrala najbolji mec ikada! Kada ovo kazem, MISLIM na nju, a ne na mec kao mec; kolikogod, da svako od nas ima razlicite percepcije, sta je presudilo, CELA slika je presudila!Licno sam, ako ne vise a onda isto kao i Serena, bio iznenaden Aninim kretanjem, i brzinom!!!Serena je prvo bila iznenadena, riternovima, onda ..sokirana..i na kraju panicna! Kada je Serena panicna..onda po njenoj negativnoj agendi ide forsiranje..i to je uvek njen kraj! Ana je to 'osetila'..ostalo je istorija, nadam se pozitivno upisana..u Aninu buducu tenisku agendu. Strpljenje, i ljubav, sa nasom decom se uvek isplati..kad-tad.

Idemo dalje,

Pozdrav, svima ..a pogotovo dragoj Jovi, Nikol, Smilici- danas..dzentlmensko, najistrajnijim zenama B92..kao i nasoj 'svetskoj'..noleisthebest!

Nikola

pre 10 godina

Svaka čast Ani na sjajnom meču, ali dajte nemojmo da se zavaravamo. Svako ko je makar malo objektivan je mogao da vidi da Serena nije ni na 20% svojih mogućnosti. Serena je pokazala izjavom posle meča da je stvarno najveća. Mogla je da traži alibi u povredi, ali nije i čestitala je Ani na zasluženoj pobedi. Ani želim sreću u nastavku, videćemo dokle će dogurati.

danix

pre 10 godina

Kao i uvijek,fantastican komentar Sase Ozma koji nepogresivo sve vidi i sve zna tako da se tesko moze sta dodati ili oduzeti.
Samo bih zelio reci da protiv male Busarove sve zavisi od Ane,njene psihicke stabilnosti,dakle,njenog samopouzdanja.Mala Busarova je jako talentovana igracica i ako ovako nastavi,za koju godinu ce biti u samom vrhu WTA liste,ali mislim da je,u ovom trenutku i u odnosu na Aninu igru,mnogo slabija i da ce Ana odnijeti pobjedu i vratiti joj za Wimbledon.Opet,kazem,kao sto kaze i Sasa Ozmo,pod uslovom da Ana bude na psihicko-fizickom nivou dva posljednja meca.
Naredni mec ce biti pravi test za Anu i veliko pitanje da li je Ana emotivno istrosena u proslom mecu i da li ce pokazati konstantnost.Ako pobijedi,Ana ce jos vise steci samopouzdanje,a ako,ne daj Boze,izgubi,bice to tezak poraz koji ce umanjiti veliku pobjedu nad Serenom.
Ja se nadam pobjedi,idemo Anci do kraja,do pehara,ajdee.

REKETNI STIT

pre 10 godina

Serena zasluzuje sve cestitke!Posle ovakvog meca,cak i da je bila zdravija nego ikada,ne bi bilo sramota da su je izneli na nosilima!Ana je konacno prelomila izmedju sporta i glamura,tenis joj je zbog toga zahvalan.A Srbe i da ne spominjem.

zoran

pre 10 godina

Saša komentar za 10, po običaju.

Pre meča sam napisao da Ana nema šansi ali da ne zači da ne treba da igra. Nikad se ne zna.

Neko drugi je u nekom komentaru napisao: "Ana, najlepša su na WTA, vreme je da OPET budeš i najbolja" a ja copy-paste...

objektivno

pre 10 godina

Samo treba slusati sta Ana prica, na primer sta je rekla posle ove pobede. Sama je lepo objasnila, kada je osvojila RG ona se prepala, kaze da je stidljiva osoba, da je bezala od silnog pritiska sa svih strana. Sada je to valjda konacno proslo. Donekle. Jer prica vrlo usplahireno, bilo bi mnogo lakse za nju da podigne jos vise svoje samopouzdanje i da se potpuno opusti, ona igra tenis, svaka loptica je jedina koja postoji, itd.

fortissimo

pre 10 godina

Za mene je bitan i jos jedan detalj koji nije pomenut. Serena je pravila velike pauze kod servisa. Ona to cesto radi a u ovom mecu CEO mec posebno kod bitnih poena i posle dugih poena gde je trazila na taj nacin odmor. Onda je pred kraj meca, dobro se sudija setila, da dobije opomenu. I ONDA SLEDI SERVIRANJE SERENE U DRUGU KRAJNOST. Toliko brzo i bez pauza da Ana nije imala vrenena prakticno da se spremi za prijem servisa. Cak je podizala i ruku da kaze Sereni, stani malo zasto tako brzo, nisam ni dosla do osnovne linije?? Sta covek da kaze, nesportski kada je videla da gubi i neko teranje inata sudiji a posebno nekorektno ponasanje prema protivnici... I veliki znaju da budu ..mali..

Jova

pre 10 godina

Saša je opet napisao dobar tekst. Nadam se da će mu na ovom AO to preći u naviku ( gdje će glavni akteri biti Novak i Jelena i – zašto da ne – ponovo Ana )

A sad na zadanu temu.

Ana opet u svoju igru unosi strast i želju, hvala Bogu. Nekako sam ustanovila da sportisti s naših prostora najbolje funkcionišu kad igraju srcem. Kad se zaigraju i zaborave. Ovo danas je bilo skoro pa savršeno. Ako se ispostavi da je samo bljesak, meni je dovoljno. Veliki sam čekač, čekat ću je opet ako bude potrebno. Samo da je zdrava i da uživa na terenu.

I još nešto: skoro da nismo čuli ono čuveno »ajde«, bojni poklič bodrenja same sebe ( zadnjih godina i nesigurnosti, ispostavillo se ). Radila je to tiho, između poena, s pogledom upućenim ka svom boksu. A tamo pleme ( skorojevići, kako ih je Novak nazvao u svojoj knjizi ) sa sve Kontićem na čelu skače li skače. Ne trebaju nama kamene face, da nas disciplinuju, nego dobri ljudi koji nas vole, razumiju i motivišu. Ana to konačno ima. Bilo je krajnje vrijeme.

Srećno Ani u nastavku turnira i pozdrav svima

Istra

pre 10 godina

Svaka cast lijepoj Ani na sjajnoj pobedi.Oduvijek je bila najlepsa,vrlo kulturna a svojevremano i sam vrh svetskog tenisa.Nadam se i od srca zelim da ova pobeda bude nagovestaj njenog povratka prema vrhu,ako ne i na sam vrh.Ajmo Ana,ostani sta duze u turniru,milina te je gledati.Praznik za oci i dusu.Pozdrav iz Istre!

mare, zg

pre 10 godina

Iskrene cestitke iz Splita imenjakinji moje sestre Ane i da osvoji Australiju!
(Jole, 19. januar 2014 15:12)

Daj Croasanu prestani da izmišljaš, sestra, Split...hahaha.....kakav si lik, strašno!

duksevaca

pre 10 godina

Ana, sve cestitke! Jesmo predugo cekali tvoje sampionsko izdanje, ali vredelo je. Ostala su jos tri koraka do pehara. Treba da ides postepeno i da se samo skoncentrises na Kanadjanku i 1/4 finale. Taj mec nece biti nimalo lak, pre svega psiholoski, jer se uvek covek malo emotivno isprazni kada eliminise nekoga ko je suvereno prvi na rang listi. Tebi ce veliki motiv biti pehar. Mozda je malo pretenciozno tako nesto reci, ali posle ovakve blistave pobede, sve osim sampionskog trofeja bilo bi za tebe neuspeh! Samo hrabro, Srbija i Beograd su uz tebe! Idemo, devojcice!

my way

pre 10 godina

Svemirski tenis je Ana odigrala! Postoje potezi i poeni koji samo kod nje mogu da se vide i oni su nesto najlepse i najatraktivnije sto tenis moze da nam pruzi, prava promocija ovog sporta! Da je batalila reket kako su joj neki kao savetovali mi bi ostali uskraceni za sjajne stvari kao sto je ovaj mec! Moje misljenje je da rezultat cak ne odrazava realno stanje i da je Ana bila mnogo bolja od Serene nego sto to brojke govore. Posledica je to 2 greske koje su presudile prvi set i Sereninih sjanih servisa i asova. Na terenu je Ana bila za klasu iznad, sto najbolje govori cinjenica koliko je ona vise duzih poena u kojima se razvila igra osvojila.

dejavu

pre 10 godina

Pošto nisam sinoć ,danas sam odgledao meč.Najobjektivnije što se može reći je da je Ana iskoristila neprepoznatljivo pasivnu i inertnu igru Serene,koja se jako loše kretala i koju je servis spasio još težeg poraza.Ana je dobila veliko samopouzdanje tokom meča kada je primetila da joj udarci prolaze,i da može da se razmahne u igri.S obzirom na dosadasnje godine dominacije ,pomalo je nestvarno deleovala situacija u kojoj je Ana konstantno vršila pritisak na Serenu umesto obrnuto.Meč protiv Bouchard-ove koja je u velikom naletu,može biti i teži nego ovaj prošli.Zato se ne treba zaletati sa prognozama,Ani tek slede veliki izazovi i još veći pritisak očekivanja,i to ne samo srpske javnosti.

analitičar, bg

pre 10 godina

dusu.Pozdrav iz Istre!
(Istra, 19. januar 2014 16:09)

Ma kakva Istra, Split, Zagreb....koji si folirant Zemunac! Pa tamo u Hrvatskoj svi se tresu od rukometne groznice, večeras igraju na EP sa Francuskom! Novak, Ana....njih interesuje tamam toliko koliko i nas u Srbiji šta će biti u tom rukometnom derbiju!

sarlamantan

pre 10 godina

kako moze da igra kad hoce...kad je smirena.kad igra kao da nema sta da izgubi...njena forhend paralela je savrsena ,samo kada je smirena!nadamo se lepoto tvom finalu...a ako Bog da da gledamo tebe i jecu u finalu a DJokovica i Nadala...e to bi bila prava poslastica za sve nas koji ne spavamo nocima da bi vas gledali!SRECNO ANCI!

Nenad

pre 10 godina

Ana je odlicno odigrala,u to nema sumnje.Oduvek sam znao da ona ima ti iskru u sebi.Svako je ima.Samo je sada upalila,oslobodila tu iskru i mentalno pozitivno eksplodirala protiv Serene.Licno,od te tiule u Parizu 2008-e,mislim da je Anu sludeo i mentalno sputao taj uspeh,ogromna kolicina novca i slave koja je dosla uz njega.Nije znala,a mislim da nije ni imala koga da je spusti na zemlju posle toga.Da ostane svesna i smirena i nastavi tako.Ovako,bacila je pet godina,a mogla je mnogo toga uraditi.Ali,dobro.Lepo je sve ovo.Samo ja sada ne osecam nikakvu euforiju.Preplivala je more,sada samo ne treba da se udavi u plicaku.Ali,pravi posao za nju tek sada pocinje.

najdzel stirs….

pre 10 godina

…je bio greska u koracima sada Ana ima pravog naseg trenera…ne umisljenog engleza….bravo za Anu i odabrani tim!…sljedeca faza je kontinuitet!!! sa srecom

Branko

pre 10 godina

Anci-
Vidis kako se postizu pravi rezultati kada se odstrane distrakcije sa strane i koncentracija je na cilj. Naravno na tenis i pobede. Samo junacki napred!!! Voleo bih da vidim da ti I nas drugi teniski biser uzdignutih ruku u paru drzite pobednicke trofeje na AO-u I sa njima zajedno dodjete u Beograd da se tahj uspeh proslavi.
S, velikim postovanjem tebi i ostalim nasim teniserima na AO-u.
Branko (Teniser) iz Amerike

Neo

pre 10 godina

U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima a u sinoćnjem meču ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da se boji serene ili da nema plan u igri upravo suprotno svaka cast veliki uspeh moguće da joj je pobeda protiv Venus dala potrebno samopouzdanje da zna da može nadam se da ce nastaviti bar do finala.

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 10 godina

Da Ana, stvarno smo dugo čekali na ovo, bilo je svašta, od suza, treme, drhtanja pri servisu, nedostatka samopuzdanja....Koliko je samo bilo ružnih komentara na tvoj račun:"idi u manekene", "penzija", "treba ti psiholog i drugi trener".....ali, sada si opet tu! Uživaj, tenis je igra, nije rat, a može i dobro da se zaradi!Svi ljubitelji tenisau Srbiji, a i šire, su sa velikim oduševljenjem dočekali ovaj dan! I krastavčević, psiholog, ivan anastasijević, bliske, ja, realno..a najviše Hrvoje Zemunac, tvoj najveći obožavalac na kugli zemaljskoj!

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 10 godina

Da Ana, stvarno smo dugo čekali na ovo, bilo je svašta, od suza, treme, drhtanja pri servisu, nedostatka samopuzdanja....Koliko je samo bilo ružnih komentara na tvoj račun:"idi u manekene", "penzija", "treba ti psiholog i drugi trener".....ali, sada si opet tu! Uživaj, tenis je igra, nije rat, a može i dobro da se zaradi!Svi ljubitelji tenisau Srbiji, a i šire, su sa velikim oduševljenjem dočekali ovaj dan! I krastavčević, psiholog, ivan anastasijević, bliske, ja, realno..a najviše Hrvoje Zemunac, tvoj najveći obožavalac na kugli zemaljskoj!

Istra

pre 10 godina

Svaka cast lijepoj Ani na sjajnoj pobedi.Oduvijek je bila najlepsa,vrlo kulturna a svojevremano i sam vrh svetskog tenisa.Nadam se i od srca zelim da ova pobeda bude nagovestaj njenog povratka prema vrhu,ako ne i na sam vrh.Ajmo Ana,ostani sta duze u turniru,milina te je gledati.Praznik za oci i dusu.Pozdrav iz Istre!

Branko

pre 10 godina

Anci-
Vidis kako se postizu pravi rezultati kada se odstrane distrakcije sa strane i koncentracija je na cilj. Naravno na tenis i pobede. Samo junacki napred!!! Voleo bih da vidim da ti I nas drugi teniski biser uzdignutih ruku u paru drzite pobednicke trofeje na AO-u I sa njima zajedno dodjete u Beograd da se tahj uspeh proslavi.
S, velikim postovanjem tebi i ostalim nasim teniserima na AO-u.
Branko (Teniser) iz Amerike

Neo

pre 10 godina

U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima a u sinoćnjem meču ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da se boji serene ili da nema plan u igri upravo suprotno svaka cast veliki uspeh moguće da joj je pobeda protiv Venus dala potrebno samopouzdanje da zna da može nadam se da ce nastaviti bar do finala.

Nenad

pre 10 godina

Ana je odlicno odigrala,u to nema sumnje.Oduvek sam znao da ona ima ti iskru u sebi.Svako je ima.Samo je sada upalila,oslobodila tu iskru i mentalno pozitivno eksplodirala protiv Serene.Licno,od te tiule u Parizu 2008-e,mislim da je Anu sludeo i mentalno sputao taj uspeh,ogromna kolicina novca i slave koja je dosla uz njega.Nije znala,a mislim da nije ni imala koga da je spusti na zemlju posle toga.Da ostane svesna i smirena i nastavi tako.Ovako,bacila je pet godina,a mogla je mnogo toga uraditi.Ali,dobro.Lepo je sve ovo.Samo ja sada ne osecam nikakvu euforiju.Preplivala je more,sada samo ne treba da se udavi u plicaku.Ali,pravi posao za nju tek sada pocinje.

najdzel stirs….

pre 10 godina

…je bio greska u koracima sada Ana ima pravog naseg trenera…ne umisljenog engleza….bravo za Anu i odabrani tim!…sljedeca faza je kontinuitet!!! sa srecom

Jova

pre 10 godina

Saša je opet napisao dobar tekst. Nadam se da će mu na ovom AO to preći u naviku ( gdje će glavni akteri biti Novak i Jelena i – zašto da ne – ponovo Ana )

A sad na zadanu temu.

Ana opet u svoju igru unosi strast i želju, hvala Bogu. Nekako sam ustanovila da sportisti s naših prostora najbolje funkcionišu kad igraju srcem. Kad se zaigraju i zaborave. Ovo danas je bilo skoro pa savršeno. Ako se ispostavi da je samo bljesak, meni je dovoljno. Veliki sam čekač, čekat ću je opet ako bude potrebno. Samo da je zdrava i da uživa na terenu.

I još nešto: skoro da nismo čuli ono čuveno »ajde«, bojni poklič bodrenja same sebe ( zadnjih godina i nesigurnosti, ispostavillo se ). Radila je to tiho, između poena, s pogledom upućenim ka svom boksu. A tamo pleme ( skorojevići, kako ih je Novak nazvao u svojoj knjizi ) sa sve Kontićem na čelu skače li skače. Ne trebaju nama kamene face, da nas disciplinuju, nego dobri ljudi koji nas vole, razumiju i motivišu. Ana to konačno ima. Bilo je krajnje vrijeme.

Srećno Ani u nastavku turnira i pozdrav svima

fortissimo

pre 10 godina

Za mene je bitan i jos jedan detalj koji nije pomenut. Serena je pravila velike pauze kod servisa. Ona to cesto radi a u ovom mecu CEO mec posebno kod bitnih poena i posle dugih poena gde je trazila na taj nacin odmor. Onda je pred kraj meca, dobro se sudija setila, da dobije opomenu. I ONDA SLEDI SERVIRANJE SERENE U DRUGU KRAJNOST. Toliko brzo i bez pauza da Ana nije imala vrenena prakticno da se spremi za prijem servisa. Cak je podizala i ruku da kaze Sereni, stani malo zasto tako brzo, nisam ni dosla do osnovne linije?? Sta covek da kaze, nesportski kada je videla da gubi i neko teranje inata sudiji a posebno nekorektno ponasanje prema protivnici... I veliki znaju da budu ..mali..

danix

pre 10 godina

Kao i uvijek,fantastican komentar Sase Ozma koji nepogresivo sve vidi i sve zna tako da se tesko moze sta dodati ili oduzeti.
Samo bih zelio reci da protiv male Busarove sve zavisi od Ane,njene psihicke stabilnosti,dakle,njenog samopouzdanja.Mala Busarova je jako talentovana igracica i ako ovako nastavi,za koju godinu ce biti u samom vrhu WTA liste,ali mislim da je,u ovom trenutku i u odnosu na Aninu igru,mnogo slabija i da ce Ana odnijeti pobjedu i vratiti joj za Wimbledon.Opet,kazem,kao sto kaze i Sasa Ozmo,pod uslovom da Ana bude na psihicko-fizickom nivou dva posljednja meca.
Naredni mec ce biti pravi test za Anu i veliko pitanje da li je Ana emotivno istrosena u proslom mecu i da li ce pokazati konstantnost.Ako pobijedi,Ana ce jos vise steci samopouzdanje,a ako,ne daj Boze,izgubi,bice to tezak poraz koji ce umanjiti veliku pobjedu nad Serenom.
Ja se nadam pobjedi,idemo Anci do kraja,do pehara,ajdee.

zoran

pre 10 godina

Saša komentar za 10, po običaju.

Pre meča sam napisao da Ana nema šansi ali da ne zači da ne treba da igra. Nikad se ne zna.

Neko drugi je u nekom komentaru napisao: "Ana, najlepša su na WTA, vreme je da OPET budeš i najbolja" a ja copy-paste...

dejavu

pre 10 godina

Pošto nisam sinoć ,danas sam odgledao meč.Najobjektivnije što se može reći je da je Ana iskoristila neprepoznatljivo pasivnu i inertnu igru Serene,koja se jako loše kretala i koju je servis spasio još težeg poraza.Ana je dobila veliko samopouzdanje tokom meča kada je primetila da joj udarci prolaze,i da može da se razmahne u igri.S obzirom na dosadasnje godine dominacije ,pomalo je nestvarno deleovala situacija u kojoj je Ana konstantno vršila pritisak na Serenu umesto obrnuto.Meč protiv Bouchard-ove koja je u velikom naletu,može biti i teži nego ovaj prošli.Zato se ne treba zaletati sa prognozama,Ani tek slede veliki izazovi i još veći pritisak očekivanja,i to ne samo srpske javnosti.

my way

pre 10 godina

Svemirski tenis je Ana odigrala! Postoje potezi i poeni koji samo kod nje mogu da se vide i oni su nesto najlepse i najatraktivnije sto tenis moze da nam pruzi, prava promocija ovog sporta! Da je batalila reket kako su joj neki kao savetovali mi bi ostali uskraceni za sjajne stvari kao sto je ovaj mec! Moje misljenje je da rezultat cak ne odrazava realno stanje i da je Ana bila mnogo bolja od Serene nego sto to brojke govore. Posledica je to 2 greske koje su presudile prvi set i Sereninih sjanih servisa i asova. Na terenu je Ana bila za klasu iznad, sto najbolje govori cinjenica koliko je ona vise duzih poena u kojima se razvila igra osvojila.

objektivno

pre 10 godina

Samo treba slusati sta Ana prica, na primer sta je rekla posle ove pobede. Sama je lepo objasnila, kada je osvojila RG ona se prepala, kaze da je stidljiva osoba, da je bezala od silnog pritiska sa svih strana. Sada je to valjda konacno proslo. Donekle. Jer prica vrlo usplahireno, bilo bi mnogo lakse za nju da podigne jos vise svoje samopouzdanje i da se potpuno opusti, ona igra tenis, svaka loptica je jedina koja postoji, itd.

duksevaca

pre 10 godina

Ana, sve cestitke! Jesmo predugo cekali tvoje sampionsko izdanje, ali vredelo je. Ostala su jos tri koraka do pehara. Treba da ides postepeno i da se samo skoncentrises na Kanadjanku i 1/4 finale. Taj mec nece biti nimalo lak, pre svega psiholoski, jer se uvek covek malo emotivno isprazni kada eliminise nekoga ko je suvereno prvi na rang listi. Tebi ce veliki motiv biti pehar. Mozda je malo pretenciozno tako nesto reci, ali posle ovakve blistave pobede, sve osim sampionskog trofeja bilo bi za tebe neuspeh! Samo hrabro, Srbija i Beograd su uz tebe! Idemo, devojcice!

REKETNI STIT

pre 10 godina

Serena zasluzuje sve cestitke!Posle ovakvog meca,cak i da je bila zdravija nego ikada,ne bi bilo sramota da su je izneli na nosilima!Ana je konacno prelomila izmedju sporta i glamura,tenis joj je zbog toga zahvalan.A Srbe i da ne spominjem.

sarlamantan

pre 10 godina

kako moze da igra kad hoce...kad je smirena.kad igra kao da nema sta da izgubi...njena forhend paralela je savrsena ,samo kada je smirena!nadamo se lepoto tvom finalu...a ako Bog da da gledamo tebe i jecu u finalu a DJokovica i Nadala...e to bi bila prava poslastica za sve nas koji ne spavamo nocima da bi vas gledali!SRECNO ANCI!

analitičar, bg

pre 10 godina

dusu.Pozdrav iz Istre!
(Istra, 19. januar 2014 16:09)

Ma kakva Istra, Split, Zagreb....koji si folirant Zemunac! Pa tamo u Hrvatskoj svi se tresu od rukometne groznice, večeras igraju na EP sa Francuskom! Novak, Ana....njih interesuje tamam toliko koliko i nas u Srbiji šta će biti u tom rukometnom derbiju!

niki NS

pre 10 godina

sada sam odgledqao najbolje delove tog famoznog meca A.Ivanovic-S.wiliams,ana je nadigrala potuno,ma rasturila je.Ana cestitam ti na pobedi od srca,i zzelim da igras Ao2014.Mada i ako izgubis sledi mec nista ti necuuu zameriti jer si pobedila ovu Wiliamsovu koja je fizicki jaca od svih muskih tenisera iz top10 i izgleda kao majmun.puno pozdrava iz NS

Nikola

pre 10 godina

Svaka čast Ani na sjajnom meču, ali dajte nemojmo da se zavaravamo. Svako ko je makar malo objektivan je mogao da vidi da Serena nije ni na 20% svojih mogućnosti. Serena je pokazala izjavom posle meča da je stvarno najveća. Mogla je da traži alibi u povredi, ali nije i čestitala je Ani na zasluženoj pobedi. Ani želim sreću u nastavku, videćemo dokle će dogurati.

TurboNator

pre 10 godina

Odlicna analiza i bravo Ana, samo napred!

Nego - da li je neko ikada video/procitao intervju Serene posle nekog poraza a da ona nije rekla da je bila povredjena ili da je nesto bolelo (kao 'nista ozbiljno ali ipak...'), plus da su njene greske najveci razlog poraza? Ja nisam. Ubaci ona malo kurtoazno 'moja protivnica je igrala odlicno', reda radi, ali uvek su tu povrede i greske.

Serena je arogatna i potcenjuje protivnice, misli da je nepobediva, ne pripremi se dobro i onda ne moze da veruje da je izgubila pa trazi izgovore. Realno - sama je kriva sto vec sada nema najvise Grand Slam titula, posto je stvarno nadmocna fizicki. Da je bila potpuno posvecena tenisu i manje arogantna verovatno bi vec bila najuspesnija svih vremena.

Ali drago mi je da nije!

A jos mi je draze da Ana i Jelena igraju dobro!

realno

pre 10 godina

@dejavu
Ti ocigledno ne pratis mnogo ovaj sport.
Kakva crna pasivna Serenina igra?
Ograla je ona agresivno kao i uvek.
Medjutim Serena je klasicna americka skola tenisa i tenis joj se pre svega zasniva na jakom servisu.
Vecinu protivnica pobedjuje bas zahvaljujuci tom servisu.
I Anu je u prethodnim susretima pobedjivala samo zahvaljujuci servisu, koji Ana nije uspevala da joj vrati u 80% slucajeva.
Ali danas je prvi put u karijeri dozivela da joj neko zakucava ritern vinere i to jos na njen prvi servis.
O drugom i da ne pricam.
Serena je i danas servirala dobro. 66% ubacenog prvog servisa, prosecna brzina prvog servisa preko 170 km/h, najbrzi servis 194 km/h.
I opet je izgubila jer je Ana reternirala u stilu Novaka Djokovica.
Sve i da je imala neke probleme, to nije alibi za njen poraz.
Protiv ovakve Ane koja ovako reternira izgubila bi i najzdravija i najspremnija.
Ana ju je nadigravala u igri iz polja i u onim prethodnim mecevima koje je glatko gubila.
Ali Ana je te meceve gubila jer prosto u njima nije ni bilo igre na Serenin servis. As, servis viner, as i gotov gem - pa hajde sad da igramo na tvoj servis.

Serena jeste velika teniserka ako se pogledaju njeni uspesi.
Medjutim ubedjen sam da nema takav servis, danas ona ne bi imala ni 2 gren slem titule, a ne 17.
Nikad nije imala bog zna kakvu igru iz polja, nikad neko posebno dobro kretanje, ali servis joj je uvek donosio preko polovine pobeda.

mare, zg

pre 10 godina

Iskrene cestitke iz Splita imenjakinji moje sestre Ane i da osvoji Australiju!
(Jole, 19. januar 2014 15:12)

Daj Croasanu prestani da izmišljaš, sestra, Split...hahaha.....kakav si lik, strašno!

Pera

pre 10 godina

Desavalo se i ranije da Serena izgubi mec, ali obicno kad naleti na nekog ko uspe da drzi lopticu dovoljno dugo u igri i onda ona pocne da gresi, nervira se, forsira... Ali da neko ima vise vinera od nje, da je pobedi ofanzivnom igrom, to ne pamtim. Ana ocigledno ima ofanzivni arsenal s kojim na svakom turniru moze da ide na pobedu, ako uspe da kontrolise kako baca lopticu za servis i emocije, samopouzdanje, protivnice pazite se. A izgleda da je s novim trernerom na dobrom putu, i bez obzira sto je imala duuuuugotrajnu krizu, jos uvek ima samo 26 godina i dosta vremena da nadoknadi propusteno!

ja

pre 10 godina

Prvo vezano za ove navodne Serenine probleme sa ledjima.
Ne moze neko odservirati 12 aseva i bar jos toliko servis vinera ako ima probleme sa ledjima, tako da te price ne piju vodu.
Ana je oduvek imala igru za Serenu i mislim da nju kao teniserku ne respektuje toliko koliko njenu stariju sestru koja joj je u mladosti bukvalno bila idol.

Od ova prethodna 4 meca Ana je cak 3 meca sa Serenom igrala bas na US Openu, turniru u Sereninoj zemlji i gren slemu koji je Serena 5 puta osvajala.
Ana je inace slicno igrala protiv Serene i u prethodnim mecevima.
2011. na Us Openu Ana je imala 20 vinera, a Serena 16 od cega su 9 bili asevi.
2012. na US Openu Serena je imala 26 viner od kojih su 12 bili asevi.
Serena uvek sem tih aseva napravi bar jos duplo servis vinera.
Samopouzdanje se stice i u samom mecu. Kada neko tako servira to vas prosto frustrira i onda automastski igrate losije i svoje servis gmove.
Dakle kljuc je bio u Annom riternu koji je danas funkcionisao fantasticno. To potvrdjuje i podatak da je u 3 seta Ana imala cak 14 brejk prilika, a u ta prethodna 2 susreta ukupno 5 sansi u 4 odigrana seta.
U samoj igri Ana je uvek bila bolja od Serene, to se videlo i u tim prethodnim susretima, ali kad nekom me mozete da vratite servis onda nema ni igre.
Ana moze svakog da pobedi. Jedine 2 teniserke koje nikada nije pobedila u karijeri su Enan i Klajsters.

Inspector Bloch

pre 10 godina

Naucili su oni nas strpljenju, i onda kada se desi je grandiozno! Ana je, po meni odigrala najbolji mec ikada! Kada ovo kazem, MISLIM na nju, a ne na mec kao mec; kolikogod, da svako od nas ima razlicite percepcije, sta je presudilo, CELA slika je presudila!Licno sam, ako ne vise a onda isto kao i Serena, bio iznenaden Aninim kretanjem, i brzinom!!!Serena je prvo bila iznenadena, riternovima, onda ..sokirana..i na kraju panicna! Kada je Serena panicna..onda po njenoj negativnoj agendi ide forsiranje..i to je uvek njen kraj! Ana je to 'osetila'..ostalo je istorija, nadam se pozitivno upisana..u Aninu buducu tenisku agendu. Strpljenje, i ljubav, sa nasom decom se uvek isplati..kad-tad.

Idemo dalje,

Pozdrav, svima ..a pogotovo dragoj Jovi, Nikol, Smilici- danas..dzentlmensko, najistrajnijim zenama B92..kao i nasoj 'svetskoj'..noleisthebest!

Jota

pre 10 godina

@U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neo, 19. januar 2014 15:36)

Izneti podatak je netacan. Ana ima dve pobede nad Venus Williams.

AUSTRALIAN OPEN
MELBOURNE, AUSTRALIA 2008. godine u 1/4 finalu 7-6 (3) 6-4 tada je u 1/2 pobedila Hantuhovu , a finalu izgubila od Marije Sarapove.
Zanimljiv je i podatak da je iste godine igrano i 1/4 finala JJ vs Serena Willijams i nasa Jelena je pobedila za 2-0 za Srbiju protiv SAD na AO. da bi u 1/2 izgubila od Mase.

I pomenuta pobeda ove godine AUCKLAND
Auckand, NEW ZEALAND 6-2 5-7 6-4

Pozdrav....

dejan msc

pre 10 godina

Bole je ledja jer ima previse misicne mase. A s obzirom da upravo zbog jakih misica I melje protivnice, to ne moze da bude alibi sto je izgubila - kao kad bi se neka druga pravdala sto je izgubila jer Serena ima vise misica.
Tako da... Napred Ana!!!

ArthurDent

pre 10 godina

*cheers* procitaj ponovo u kom kontekstu je covjek to napisao!... Ne lupaj bezveze, bolje precuti ili pitaj normalno ako sta nije jasno ;) u zdravlje...

mmmm

pre 10 godina

ŠTO PRE ZABORAVITI;SLOŽILE SE TAKTIKA I ŽELJA I VOLJA!VAMOS TAMOS KRAJKE!(ZA TEŠKE TENISERKE I JAKE I NE PLITKE NIKAKO.OVA MALA KANADJAKNA SASVIM DRUGA PRIČA:MLADA BRZA VEĆA MOTIVACIJA DA POBEDI BOLJU OD SEBE(A VEĆ JEDNOM USPELA) A DOK JE PROŠLA DALJE ZNaČI TRENUTNO I BOLJA OD SERENE:TAKO STOJE STVARI!RESTART SISTEMA I ZABORAVITI SERENU;OZBILJNO!

Slobo

pre 10 godina

Pa zar ne vidite da je Serena fizicki potpuno nespremna,a jos to sa ledjima.Videcete u sledecem mecu kad je mala kanadjanka isprasi-koja inace ima dobar bekend i koja ce da forsira Anin bekend!Mozda se desi cudo i uz ovo samopouzdanjem dobije sledeci mec,ali cisto sumnjam.Opet ce to biti ona stara Ana sa losim bekendom,servisom koji je slab za njenu visinu,brzopleta,fizicki nejaka i td.Secate se da je posle prvog mesta Federer odmah provalio i rekao da ce to kratko trajati.

Nikola

pre 10 godina

Svaka čast Ani na sjajnom meču, ali dajte nemojmo da se zavaravamo. Svako ko je makar malo objektivan je mogao da vidi da Serena nije ni na 20% svojih mogućnosti. Serena je pokazala izjavom posle meča da je stvarno najveća. Mogla je da traži alibi u povredi, ali nije i čestitala je Ani na zasluženoj pobedi. Ani želim sreću u nastavku, videćemo dokle će dogurati.

mare, zg

pre 10 godina

Iskrene cestitke iz Splita imenjakinji moje sestre Ane i da osvoji Australiju!
(Jole, 19. januar 2014 15:12)

Daj Croasanu prestani da izmišljaš, sestra, Split...hahaha.....kakav si lik, strašno!

analitičar, bg

pre 10 godina

dusu.Pozdrav iz Istre!
(Istra, 19. januar 2014 16:09)

Ma kakva Istra, Split, Zagreb....koji si folirant Zemunac! Pa tamo u Hrvatskoj svi se tresu od rukometne groznice, večeras igraju na EP sa Francuskom! Novak, Ana....njih interesuje tamam toliko koliko i nas u Srbiji šta će biti u tom rukometnom derbiju!

Slobo

pre 10 godina

Pa zar ne vidite da je Serena fizicki potpuno nespremna,a jos to sa ledjima.Videcete u sledecem mecu kad je mala kanadjanka isprasi-koja inace ima dobar bekend i koja ce da forsira Anin bekend!Mozda se desi cudo i uz ovo samopouzdanjem dobije sledeci mec,ali cisto sumnjam.Opet ce to biti ona stara Ana sa losim bekendom,servisom koji je slab za njenu visinu,brzopleta,fizicki nejaka i td.Secate se da je posle prvog mesta Federer odmah provalio i rekao da ce to kratko trajati.

Branko

pre 10 godina

Anci-
Vidis kako se postizu pravi rezultati kada se odstrane distrakcije sa strane i koncentracija je na cilj. Naravno na tenis i pobede. Samo junacki napred!!! Voleo bih da vidim da ti I nas drugi teniski biser uzdignutih ruku u paru drzite pobednicke trofeje na AO-u I sa njima zajedno dodjete u Beograd da se tahj uspeh proslavi.
S, velikim postovanjem tebi i ostalim nasim teniserima na AO-u.
Branko (Teniser) iz Amerike

najdzel stirs….

pre 10 godina

…je bio greska u koracima sada Ana ima pravog naseg trenera…ne umisljenog engleza….bravo za Anu i odabrani tim!…sljedeca faza je kontinuitet!!! sa srecom

Baki Zemunac, Hrvojin komšija

pre 10 godina

Da Ana, stvarno smo dugo čekali na ovo, bilo je svašta, od suza, treme, drhtanja pri servisu, nedostatka samopuzdanja....Koliko je samo bilo ružnih komentara na tvoj račun:"idi u manekene", "penzija", "treba ti psiholog i drugi trener".....ali, sada si opet tu! Uživaj, tenis je igra, nije rat, a može i dobro da se zaradi!Svi ljubitelji tenisau Srbiji, a i šire, su sa velikim oduševljenjem dočekali ovaj dan! I krastavčević, psiholog, ivan anastasijević, bliske, ja, realno..a najviše Hrvoje Zemunac, tvoj najveći obožavalac na kugli zemaljskoj!

Istra

pre 10 godina

Svaka cast lijepoj Ani na sjajnoj pobedi.Oduvijek je bila najlepsa,vrlo kulturna a svojevremano i sam vrh svetskog tenisa.Nadam se i od srca zelim da ova pobeda bude nagovestaj njenog povratka prema vrhu,ako ne i na sam vrh.Ajmo Ana,ostani sta duze u turniru,milina te je gledati.Praznik za oci i dusu.Pozdrav iz Istre!

REKETNI STIT

pre 10 godina

Serena zasluzuje sve cestitke!Posle ovakvog meca,cak i da je bila zdravija nego ikada,ne bi bilo sramota da su je izneli na nosilima!Ana je konacno prelomila izmedju sporta i glamura,tenis joj je zbog toga zahvalan.A Srbe i da ne spominjem.

danix

pre 10 godina

Kao i uvijek,fantastican komentar Sase Ozma koji nepogresivo sve vidi i sve zna tako da se tesko moze sta dodati ili oduzeti.
Samo bih zelio reci da protiv male Busarove sve zavisi od Ane,njene psihicke stabilnosti,dakle,njenog samopouzdanja.Mala Busarova je jako talentovana igracica i ako ovako nastavi,za koju godinu ce biti u samom vrhu WTA liste,ali mislim da je,u ovom trenutku i u odnosu na Aninu igru,mnogo slabija i da ce Ana odnijeti pobjedu i vratiti joj za Wimbledon.Opet,kazem,kao sto kaze i Sasa Ozmo,pod uslovom da Ana bude na psihicko-fizickom nivou dva posljednja meca.
Naredni mec ce biti pravi test za Anu i veliko pitanje da li je Ana emotivno istrosena u proslom mecu i da li ce pokazati konstantnost.Ako pobijedi,Ana ce jos vise steci samopouzdanje,a ako,ne daj Boze,izgubi,bice to tezak poraz koji ce umanjiti veliku pobjedu nad Serenom.
Ja se nadam pobjedi,idemo Anci do kraja,do pehara,ajdee.

Nenad

pre 10 godina

Ana je odlicno odigrala,u to nema sumnje.Oduvek sam znao da ona ima ti iskru u sebi.Svako je ima.Samo je sada upalila,oslobodila tu iskru i mentalno pozitivno eksplodirala protiv Serene.Licno,od te tiule u Parizu 2008-e,mislim da je Anu sludeo i mentalno sputao taj uspeh,ogromna kolicina novca i slave koja je dosla uz njega.Nije znala,a mislim da nije ni imala koga da je spusti na zemlju posle toga.Da ostane svesna i smirena i nastavi tako.Ovako,bacila je pet godina,a mogla je mnogo toga uraditi.Ali,dobro.Lepo je sve ovo.Samo ja sada ne osecam nikakvu euforiju.Preplivala je more,sada samo ne treba da se udavi u plicaku.Ali,pravi posao za nju tek sada pocinje.

Jova

pre 10 godina

Saša je opet napisao dobar tekst. Nadam se da će mu na ovom AO to preći u naviku ( gdje će glavni akteri biti Novak i Jelena i – zašto da ne – ponovo Ana )

A sad na zadanu temu.

Ana opet u svoju igru unosi strast i želju, hvala Bogu. Nekako sam ustanovila da sportisti s naših prostora najbolje funkcionišu kad igraju srcem. Kad se zaigraju i zaborave. Ovo danas je bilo skoro pa savršeno. Ako se ispostavi da je samo bljesak, meni je dovoljno. Veliki sam čekač, čekat ću je opet ako bude potrebno. Samo da je zdrava i da uživa na terenu.

I još nešto: skoro da nismo čuli ono čuveno »ajde«, bojni poklič bodrenja same sebe ( zadnjih godina i nesigurnosti, ispostavillo se ). Radila je to tiho, između poena, s pogledom upućenim ka svom boksu. A tamo pleme ( skorojevići, kako ih je Novak nazvao u svojoj knjizi ) sa sve Kontićem na čelu skače li skače. Ne trebaju nama kamene face, da nas disciplinuju, nego dobri ljudi koji nas vole, razumiju i motivišu. Ana to konačno ima. Bilo je krajnje vrijeme.

Srećno Ani u nastavku turnira i pozdrav svima

objektivno

pre 10 godina

Samo treba slusati sta Ana prica, na primer sta je rekla posle ove pobede. Sama je lepo objasnila, kada je osvojila RG ona se prepala, kaze da je stidljiva osoba, da je bezala od silnog pritiska sa svih strana. Sada je to valjda konacno proslo. Donekle. Jer prica vrlo usplahireno, bilo bi mnogo lakse za nju da podigne jos vise svoje samopouzdanje i da se potpuno opusti, ona igra tenis, svaka loptica je jedina koja postoji, itd.

fortissimo

pre 10 godina

Za mene je bitan i jos jedan detalj koji nije pomenut. Serena je pravila velike pauze kod servisa. Ona to cesto radi a u ovom mecu CEO mec posebno kod bitnih poena i posle dugih poena gde je trazila na taj nacin odmor. Onda je pred kraj meca, dobro se sudija setila, da dobije opomenu. I ONDA SLEDI SERVIRANJE SERENE U DRUGU KRAJNOST. Toliko brzo i bez pauza da Ana nije imala vrenena prakticno da se spremi za prijem servisa. Cak je podizala i ruku da kaze Sereni, stani malo zasto tako brzo, nisam ni dosla do osnovne linije?? Sta covek da kaze, nesportski kada je videla da gubi i neko teranje inata sudiji a posebno nekorektno ponasanje prema protivnici... I veliki znaju da budu ..mali..

zoran

pre 10 godina

Saša komentar za 10, po običaju.

Pre meča sam napisao da Ana nema šansi ali da ne zači da ne treba da igra. Nikad se ne zna.

Neko drugi je u nekom komentaru napisao: "Ana, najlepša su na WTA, vreme je da OPET budeš i najbolja" a ja copy-paste...

ArthurDent

pre 10 godina

*cheers* procitaj ponovo u kom kontekstu je covjek to napisao!... Ne lupaj bezveze, bolje precuti ili pitaj normalno ako sta nije jasno ;) u zdravlje...

niki NS

pre 10 godina

sada sam odgledqao najbolje delove tog famoznog meca A.Ivanovic-S.wiliams,ana je nadigrala potuno,ma rasturila je.Ana cestitam ti na pobedi od srca,i zzelim da igras Ao2014.Mada i ako izgubis sledi mec nista ti necuuu zameriti jer si pobedila ovu Wiliamsovu koja je fizicki jaca od svih muskih tenisera iz top10 i izgleda kao majmun.puno pozdrava iz NS

Neo

pre 10 godina

U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima a u sinoćnjem meču ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da se boji serene ili da nema plan u igri upravo suprotno svaka cast veliki uspeh moguće da joj je pobeda protiv Venus dala potrebno samopouzdanje da zna da može nadam se da ce nastaviti bar do finala.

duksevaca

pre 10 godina

Ana, sve cestitke! Jesmo predugo cekali tvoje sampionsko izdanje, ali vredelo je. Ostala su jos tri koraka do pehara. Treba da ides postepeno i da se samo skoncentrises na Kanadjanku i 1/4 finale. Taj mec nece biti nimalo lak, pre svega psiholoski, jer se uvek covek malo emotivno isprazni kada eliminise nekoga ko je suvereno prvi na rang listi. Tebi ce veliki motiv biti pehar. Mozda je malo pretenciozno tako nesto reci, ali posle ovakve blistave pobede, sve osim sampionskog trofeja bilo bi za tebe neuspeh! Samo hrabro, Srbija i Beograd su uz tebe! Idemo, devojcice!

dejavu

pre 10 godina

Pošto nisam sinoć ,danas sam odgledao meč.Najobjektivnije što se može reći je da je Ana iskoristila neprepoznatljivo pasivnu i inertnu igru Serene,koja se jako loše kretala i koju je servis spasio još težeg poraza.Ana je dobila veliko samopouzdanje tokom meča kada je primetila da joj udarci prolaze,i da može da se razmahne u igri.S obzirom na dosadasnje godine dominacije ,pomalo je nestvarno deleovala situacija u kojoj je Ana konstantno vršila pritisak na Serenu umesto obrnuto.Meč protiv Bouchard-ove koja je u velikom naletu,može biti i teži nego ovaj prošli.Zato se ne treba zaletati sa prognozama,Ani tek slede veliki izazovi i još veći pritisak očekivanja,i to ne samo srpske javnosti.

my way

pre 10 godina

Svemirski tenis je Ana odigrala! Postoje potezi i poeni koji samo kod nje mogu da se vide i oni su nesto najlepse i najatraktivnije sto tenis moze da nam pruzi, prava promocija ovog sporta! Da je batalila reket kako su joj neki kao savetovali mi bi ostali uskraceni za sjajne stvari kao sto je ovaj mec! Moje misljenje je da rezultat cak ne odrazava realno stanje i da je Ana bila mnogo bolja od Serene nego sto to brojke govore. Posledica je to 2 greske koje su presudile prvi set i Sereninih sjanih servisa i asova. Na terenu je Ana bila za klasu iznad, sto najbolje govori cinjenica koliko je ona vise duzih poena u kojima se razvila igra osvojila.

sarlamantan

pre 10 godina

kako moze da igra kad hoce...kad je smirena.kad igra kao da nema sta da izgubi...njena forhend paralela je savrsena ,samo kada je smirena!nadamo se lepoto tvom finalu...a ako Bog da da gledamo tebe i jecu u finalu a DJokovica i Nadala...e to bi bila prava poslastica za sve nas koji ne spavamo nocima da bi vas gledali!SRECNO ANCI!

dejan msc

pre 10 godina

Bole je ledja jer ima previse misicne mase. A s obzirom da upravo zbog jakih misica I melje protivnice, to ne moze da bude alibi sto je izgubila - kao kad bi se neka druga pravdala sto je izgubila jer Serena ima vise misica.
Tako da... Napred Ana!!!

mmmm

pre 10 godina

ŠTO PRE ZABORAVITI;SLOŽILE SE TAKTIKA I ŽELJA I VOLJA!VAMOS TAMOS KRAJKE!(ZA TEŠKE TENISERKE I JAKE I NE PLITKE NIKAKO.OVA MALA KANADJAKNA SASVIM DRUGA PRIČA:MLADA BRZA VEĆA MOTIVACIJA DA POBEDI BOLJU OD SEBE(A VEĆ JEDNOM USPELA) A DOK JE PROŠLA DALJE ZNaČI TRENUTNO I BOLJA OD SERENE:TAKO STOJE STVARI!RESTART SISTEMA I ZABORAVITI SERENU;OZBILJNO!

Inspector Bloch

pre 10 godina

Naucili su oni nas strpljenju, i onda kada se desi je grandiozno! Ana je, po meni odigrala najbolji mec ikada! Kada ovo kazem, MISLIM na nju, a ne na mec kao mec; kolikogod, da svako od nas ima razlicite percepcije, sta je presudilo, CELA slika je presudila!Licno sam, ako ne vise a onda isto kao i Serena, bio iznenaden Aninim kretanjem, i brzinom!!!Serena je prvo bila iznenadena, riternovima, onda ..sokirana..i na kraju panicna! Kada je Serena panicna..onda po njenoj negativnoj agendi ide forsiranje..i to je uvek njen kraj! Ana je to 'osetila'..ostalo je istorija, nadam se pozitivno upisana..u Aninu buducu tenisku agendu. Strpljenje, i ljubav, sa nasom decom se uvek isplati..kad-tad.

Idemo dalje,

Pozdrav, svima ..a pogotovo dragoj Jovi, Nikol, Smilici- danas..dzentlmensko, najistrajnijim zenama B92..kao i nasoj 'svetskoj'..noleisthebest!

Jota

pre 10 godina

@U dve nedelje pobedila je obe sestre williams iako do sada ni u jednom meču nije izašla kao pobednica u duelima sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Neo, 19. januar 2014 15:36)

Izneti podatak je netacan. Ana ima dve pobede nad Venus Williams.

AUSTRALIAN OPEN
MELBOURNE, AUSTRALIA 2008. godine u 1/4 finalu 7-6 (3) 6-4 tada je u 1/2 pobedila Hantuhovu , a finalu izgubila od Marije Sarapove.
Zanimljiv je i podatak da je iste godine igrano i 1/4 finala JJ vs Serena Willijams i nasa Jelena je pobedila za 2-0 za Srbiju protiv SAD na AO. da bi u 1/2 izgubila od Mase.

I pomenuta pobeda ove godine AUCKLAND
Auckand, NEW ZEALAND 6-2 5-7 6-4

Pozdrav....

TurboNator

pre 10 godina

Odlicna analiza i bravo Ana, samo napred!

Nego - da li je neko ikada video/procitao intervju Serene posle nekog poraza a da ona nije rekla da je bila povredjena ili da je nesto bolelo (kao 'nista ozbiljno ali ipak...'), plus da su njene greske najveci razlog poraza? Ja nisam. Ubaci ona malo kurtoazno 'moja protivnica je igrala odlicno', reda radi, ali uvek su tu povrede i greske.

Serena je arogatna i potcenjuje protivnice, misli da je nepobediva, ne pripremi se dobro i onda ne moze da veruje da je izgubila pa trazi izgovore. Realno - sama je kriva sto vec sada nema najvise Grand Slam titula, posto je stvarno nadmocna fizicki. Da je bila potpuno posvecena tenisu i manje arogantna verovatno bi vec bila najuspesnija svih vremena.

Ali drago mi je da nije!

A jos mi je draze da Ana i Jelena igraju dobro!

Pera

pre 10 godina

Desavalo se i ranije da Serena izgubi mec, ali obicno kad naleti na nekog ko uspe da drzi lopticu dovoljno dugo u igri i onda ona pocne da gresi, nervira se, forsira... Ali da neko ima vise vinera od nje, da je pobedi ofanzivnom igrom, to ne pamtim. Ana ocigledno ima ofanzivni arsenal s kojim na svakom turniru moze da ide na pobedu, ako uspe da kontrolise kako baca lopticu za servis i emocije, samopouzdanje, protivnice pazite se. A izgleda da je s novim trernerom na dobrom putu, i bez obzira sto je imala duuuuugotrajnu krizu, jos uvek ima samo 26 godina i dosta vremena da nadoknadi propusteno!

ja

pre 10 godina

Prvo vezano za ove navodne Serenine probleme sa ledjima.
Ne moze neko odservirati 12 aseva i bar jos toliko servis vinera ako ima probleme sa ledjima, tako da te price ne piju vodu.
Ana je oduvek imala igru za Serenu i mislim da nju kao teniserku ne respektuje toliko koliko njenu stariju sestru koja joj je u mladosti bukvalno bila idol.

Od ova prethodna 4 meca Ana je cak 3 meca sa Serenom igrala bas na US Openu, turniru u Sereninoj zemlji i gren slemu koji je Serena 5 puta osvajala.
Ana je inace slicno igrala protiv Serene i u prethodnim mecevima.
2011. na Us Openu Ana je imala 20 vinera, a Serena 16 od cega su 9 bili asevi.
2012. na US Openu Serena je imala 26 viner od kojih su 12 bili asevi.
Serena uvek sem tih aseva napravi bar jos duplo servis vinera.
Samopouzdanje se stice i u samom mecu. Kada neko tako servira to vas prosto frustrira i onda automastski igrate losije i svoje servis gmove.
Dakle kljuc je bio u Annom riternu koji je danas funkcionisao fantasticno. To potvrdjuje i podatak da je u 3 seta Ana imala cak 14 brejk prilika, a u ta prethodna 2 susreta ukupno 5 sansi u 4 odigrana seta.
U samoj igri Ana je uvek bila bolja od Serene, to se videlo i u tim prethodnim susretima, ali kad nekom me mozete da vratite servis onda nema ni igre.
Ana moze svakog da pobedi. Jedine 2 teniserke koje nikada nije pobedila u karijeri su Enan i Klajsters.

realno

pre 10 godina

@dejavu
Ti ocigledno ne pratis mnogo ovaj sport.
Kakva crna pasivna Serenina igra?
Ograla je ona agresivno kao i uvek.
Medjutim Serena je klasicna americka skola tenisa i tenis joj se pre svega zasniva na jakom servisu.
Vecinu protivnica pobedjuje bas zahvaljujuci tom servisu.
I Anu je u prethodnim susretima pobedjivala samo zahvaljujuci servisu, koji Ana nije uspevala da joj vrati u 80% slucajeva.
Ali danas je prvi put u karijeri dozivela da joj neko zakucava ritern vinere i to jos na njen prvi servis.
O drugom i da ne pricam.
Serena je i danas servirala dobro. 66% ubacenog prvog servisa, prosecna brzina prvog servisa preko 170 km/h, najbrzi servis 194 km/h.
I opet je izgubila jer je Ana reternirala u stilu Novaka Djokovica.
Sve i da je imala neke probleme, to nije alibi za njen poraz.
Protiv ovakve Ane koja ovako reternira izgubila bi i najzdravija i najspremnija.
Ana ju je nadigravala u igri iz polja i u onim prethodnim mecevima koje je glatko gubila.
Ali Ana je te meceve gubila jer prosto u njima nije ni bilo igre na Serenin servis. As, servis viner, as i gotov gem - pa hajde sad da igramo na tvoj servis.

Serena jeste velika teniserka ako se pogledaju njeni uspesi.
Medjutim ubedjen sam da nema takav servis, danas ona ne bi imala ni 2 gren slem titule, a ne 17.
Nikad nije imala bog zna kakvu igru iz polja, nikad neko posebno dobro kretanje, ali servis joj je uvek donosio preko polovine pobeda.