Utorak, 10.09.2013.

12:31

Đoković: Najbolje tek dolazi

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas da ga je treći set koštao pobede u finalu US opena, ali je priznao da je Rafael Nadal igrao bolje u finalu.

Izvor: AK

Ðokoviæ: Najbolje tek dolazi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

muki

pre 10 godina

Ljudi kome vi pravdate Noleta nekolici dezurnih hejtera koji ni wc ne znaju da koriste!Nole je nas novi Tesla po njemu ce se dvorane,stadioni,ulice zvati.

kuki

pre 10 godina

Onaj ko je spreman na nova razocarenja moze i dalje da negira Nadala i da trazi izgovore za Novaka. Novak nema borbenost i mentalnu stabilnost. Nije bez razloga citav svet prognozirao da bi Nadal pobedio u 4 seta, osim nas. Ja cu biti radosnija ako sledeci put Novak ne izgubi u 3 seta.
To ne umanjuje moju zahvalnost za sve sto je ucinio za Srbiju. Hvala mu do vecnosti.

saša

pre 10 godina

Kad prestane da igra videcete kakvog coveko smo imali, onda cete navijati za nekog Janovica, Dimitrova, e moji ljudi, meni je ovaj covek vratio nadu u bolje danas, u bolje sutra...

Liberal

pre 10 godina

Za sve ove sto ga kritikuju za ples: Osvojite vi 6 Grand Slam titula pa onda pametujte! Na kraju krajeva Nole je manje vise u finalima osvojio ih ili ne! Ako igra i moze mu se! Najbolji ambasador Srbije i Balkana uopste. Veseo i vedar covek pun pozitivnih osobina pa zato NEK IGRA! Svaka cast Nole i hvala ti za sve sve momente i one nervozne i one lepe! UZ TEBE SMO!!

crtani

pre 10 godina

Kako li ce Rafa da odbrani ove silne poene iduce sezone to samo Nole zna tako da bez panike molim sve ce se vratiti na svoje mesto ....

Sasa jokic

pre 10 godina

Nole jutros sam poludeo, jer si izgubio a bio si bolji, nikad Nadala nije tako demolirao ka u drugom i trecem.
Pogledao ga je Univerzum kod 0:40, ali sport je to, desava se.
Koliko puta tim koji se zabarakadirao, da gol iz kontre, posle uzasno dosadne igre, ali to nije dokaz da je bolji.
Steta za ovu priliku, zakucao bi se na No.1, ali nema nazad, samo napred.

asus

pre 10 godina

U Kini ima realne sanse, nece igrati ni Nadal, ni Marej ni niko bitan iz top 20, verovatno. Jer ukoliko se neko od njih pojavi.... Da se razumemo, finale jeste ogroman uspeh, ako se uzme u obzir da je jedva prosao Vavrinku u 1/2. Al se nakupio tanjirica na US openu, jos malo citav servis.

Bili Piton

pre 10 godina

Nole care, traktor vozi, bolje ti ide! Malo šale, ti si car , bori se ne daj se, provodi se, igraj tenis, živi život, ne slušaj druge, ne kaj se!

Sasha

pre 10 godina

Ljudi, jeste li culi da Novak ne ide odmah u BG da se sprema za Davis Cup? Ostaje u NY jer sutra ima jos jednu dobrotvornu gala veceru, ovaj put Jelena Ristic je organizovala i on mora da se pojavi. Vise ne znam ko je iza ovih suludih i nerazumnih aranzmana, Novak ili njegova djevojka.

Davis Cup je za manje od 48 sati nakon toga, nova vremenska zona, potpuno drugacija podloga.... Doci ce mu ove gala vecere i provodi glave u smislu teniskih rezultata. Bez teksta sam.

Mirko

pre 10 godina

Nole, mi smo tvoji doživotni navijači i nemaš šta da se brineš oko toga ko će te i kada i koliko podržavati, bilo da pobeđuješ bilo da gubiš, jer to ne utiče na našu naklonost i zahvalnost za sve što si uradio do sada.

Verujem da ćeš naći načina da obnoviš svoje uspehe iz 2011 i početka '12 i ove godine.
Ja sam, lično, od onih koji su veruju da je dr.Četojević postavio završni "glanc" na ono što Novak Đoković jeste, i čitajući njegov intervju, video sam da on veruje da ćeš ti naći načina da se izboriš sa novonastalom situacijom. Ako ipak stvari ne budu išle, uvek možeš da ga pozoveš da ti pomogne.

Za razliku od prethodnih izgubljenih finala, za ovo se nisam nasekirao, jer sam već imao unutrašnji osećaj da će izgubiti. Čak sam se iznenadio kad je počeo da ga dobija u trećem, i poverovao sam da je bio lažan osećaj, ali nije bio, nažalost.

Isto tako, predvideo sam da će Novak vladati tri godine i to se ostvaruje, ali sada imam novo predviđanje: Novak će vladati 7 godina Svetskim tenisom!!! Naravno sa pauzom/pauzama. To će biti više i od Federera, a videćemo se za tih četiri-pet godina i znati da li sam bio u pravu ili ne. Sve izjave su u mojim bookmark-ovima i lako ćemo ih naći.

Srećno NOle!!!

laik

pre 10 godina

Tako je obecavao i dok je bio treci da ce postati prvi!! Verujemo i mi, a na osnovu ovog sto smo videli, i osecamo, i znamo da mozes!!! Srecno!!!

Šampion je najbolji

pre 10 godina

"I ODJEDNOM, on vodi 2-1 u setovima!" - kaže Novak Đoković! Pa šta si mislio, da će da te čeka i pita kako si, možda čaj da skuva da se oporaviš od izgubljenog gema? To je RAFAEL NADAL, pogriješio si 3 puta i dok si se okrenuo on te počistio sa terena. Izjava kao da je s Marsa pao.

Ајмо Ноле

pre 10 godina

Браво Ноле!!!Ало, финале УС Опена, мало ли је...јесте да си нас размазио, али треба бити објективан. Ти ниси машина, него човек и то Веееликииии Човек и зато те волимо.

loki

pre 10 godina

53-20 vinera u korist Djokovica sve govori. Nadal je bio pokretna meta koji evidentno dopingovan uspeo mnogo toga da stigne i vrati. To nije fer prema ostalim teniserima, a i on sam je delovao kao zamorce.

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

Republika Srpska

pre 10 godina

Nole,srce mi se kidalo nocas poslije meca,boli ta tuga u tvojim ocima.... A poletjeli smo u 2.setu pa fenomenalan pocetak 3.seta,rekoh evo ga,to je to,vjerujuci da ce te taj talas nositi do kraja,kad ono pad....
Svaka cast za odlican mec,veliki si ti sampion,nastavi da radis,rezultat ce doci,i jos nesto...znas kako se kaze "Nicija nije do zore",posce i ova njegova uzlazna putanja,to je sigurno i neminovno,kolo se okrece,samo polako i strpljivo! Nedaj se Srbine,izdrzi! Voli te Republika Srpska!!!

Buć- buć- buć..

pre 10 godina

Novače, kralj si bio, kralj si i osto, imaš još minimum 5 godina vrhunskih rezultata ispred sebe. Verujem u tebe i podržavam te bez rezerve i bez ostatka, a hejterima preporučujem da iskoriste sunčan dan za nešto konstruktivno- npr. da se udave u sopstvenim otrovima.

KCV

pre 10 godina

Uvek sam se pitao, sta bi bilo kada ne bi postojali Nadal i Federer... Da li bi Novak uzimao sve Gren Slemove, i bio najbolji teniser svih vremena? Ali verovatno se to ne bi desilo. Rivalitet stvara sampione i generalno prvake u bilo cemu. Mercedes ima Audi, Coca Cola Pepsi, Canon ima Nikon...
Medjutim, Novaku nije bio dovoljan jedan super rival, trebala su mu dva! Jer smo mi , sa ovih prostora, takvi, najjaci kada je najteze. Nema veze poraz od juce, ja sam ponosan na tebe, a siguran sam i cela Srbija. Mnogo si uradio do sad, a ceka te jos mnogo toga u buducnosti. Sve cestitke!

mikin

pre 10 godina

"Osvajač šest grend slem trofeja u karijeri rekao je da će nastaviti da se trudi i da se razvija. "
------------------------------------------------------------------
A kako bi bilo da prestanes neko vreme da dajes obecanja i izjave za stampu i da se malo vise posvetis tenisu? Pa kako bude.

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

Jovica

pre 10 godina

Vrlo korektna analiza od Djoleta. Bravo. Sa takvim stavom gledacemo te jos dugo dugo . Nadal je suvise tezak za tenis I nema gradju tela kao Novak , tako da nece moci da dugo iydrzi ovakvim tempom. Pozdrav za obojicu.

ja

pre 10 godina

Рафа није био бољи већ прецизнији. Друга ствар, Надал је веровао у победу док Новак није. Треће, Рафа пуца од самопоуздања и у стању је да се подигне после пада, док Новак тренутно није у стању да уради нешто слично. Новак га је разбио у другом и почетком трећег сета али није имао ни стрпљења ни снаге да га задржи у " конопцима ". Тренинг, тренинг и опет тренинг... Реприза 2011. године је неминовна. Ноле ће бити бруталан и следеће године, Рафа мора посустати. То је тенис.

Nenad

pre 10 godina

Nole volimo te! Ti ces uvek biti nasa uzdanica u ovim teskim trenucima i vremenima. Izdrzi ovaj pritisak i bez opustanja u svakom mecu barem jos 10 godina :)

Krivokapic

pre 10 godina

Nole glavu gore. Mislim da ti je jedina greska sto si igrao protiv Amera u Davis Kupu. Nisi uzeo ni jednu pauzu za razliku od Rafe I Endija. Malo bolje organizuj 2014. i batali Davis Cup. Srecno!!

darko

pre 10 godina

We can stay here, until the shit kicked out of us or
we can fight our way back into the light.
We can climb out of hell , one inch at a time to be able at any moment to sacrifice what we are for what we will become.

NOLE CE OSVOJITI PREKO 10 GREN SLEMOVA , NAJBOLJE TEK DOLAZI !!!

Lalegator

pre 10 godina

Djole,nema veze sto nisi osvojio,nema veze sto si igrao tonu finala i tu stao,rezultat nije bitan.

Ono sto je cinjenica,je da ti sa tenisom koji tenutno igras mozes da budes samo neko mesto u prvih pet,prvi nikako.Igras kao baba.Nadal je za stepenik bolji od tebe,ma koliko ga je ne voleo.

Bar sam tu brigu prebrinuo.Jos 2-3 GS da uzmes sa ovom igrom,nije uopste lose.Problem je sto si obecavao i realno mogao MNOGO vise od toga.

Nadam se da ce te ova sezona trgnuti.Nisi mator ali ma koliko ti izgledao profesionalan na terenu,izgleda da nisi profesionalan na treninzima.

anica

pre 10 godina

Svakako da dolazi, odigrao si dobar mec, nazalost u kljucnim trenucima nisi mentalno bio cvrst, sto se tice tvog tenisa sve je ok, uzivam dok te gledam kako igras, u odnosu na mec sa Vavrinkom bio si ostriji, steta za treci set ali dobro, idemo dalje...verujem da ces se trgnuti za nastavak sezone...i odrzati se na prvom mestu...imas Nole igru, sve ide iz glave...bice to dobro:)igraces ti jos dosta finala US opena WB...RG samo polako:)...OBOZAVAM TE!!!!

Aleksandar-patriota

pre 10 godina

Podrška za Noleta! Usponi i padovi su sastavni dio života, pa tako i Noletovog života.. Samo oni koji nemaju nikakav uspjeh iza sebe, mogu da pljuju ovaj "neuspjeh"..

djoka

pre 10 godina

Novace ljudino,toliko sam utucen zbog meca od sinoc,ti svojim izjavama hrabris navijace,umesto oni tebe,hvala ti za sve.Ti si jedan zivotni ucitelj.Samo hrabro ljudino!

Nina

pre 10 godina

Nole je imao fantasticnu 2011. godinu, ostvario je dosta svojih ciljeva - osvojio Vimbldon, postao No1. I onda je proćerdao naredne dvije godine. Realno, 2012. mu, mozda, i mozemo "oprostiti" , nakon prethodne fantasticne sezone normalan je pad i zamor, ali nastaviti tako u 2013. nije nikako smio sebi dozvoliti! Ima 26 godina, izgubio je dvije najjace godine, kada je u najvecoj snazi i kada je trebao biti u najvecoj formi, a zasto? Zato sto je malo trenirao a puno odmarao i bavio se drugim stvarima. Te dobrotvorne vecere, te knjiga o ishrani, te one idiotske imitacije i plesovi koje nisu dostojni Broja 1, zabavljao je publiku umjesto da se fokusira na tenis i samo tenis. Hvala njemu sto je ambasador Srbije, ali ja bih vise voljela da je on u ove dvije godine osvojio jos 2-3 Grand Slama umjesto toga, time bi bio jos bolji ambasador. On treba sada da sjedne i doooobro se presabere, da rascisti sam sa sobom sta mu je bitno u zivotu i sta zeli - da li samo pare i slavu (koja traje 5 minuta) ili treba da ostavari svoju zemaljsku misiju i svoj puni potencijal - a to je da uđe u tenisku istoriju, jer to je ono zbog cega je stvoren i za šta ima predispozicije! Na njemu je odluka.
P.S. ovo sve govorim iz velike ljubavi prema Noletu, koji je jedan sjajan mladi čovjek i veliki sportista, ali koji očigledno nema prave savjetnike da ga vode kroz život, a on je mlad i nezreo da sam spozna neke stvari. Sve najbolje u narednom periodu Nole!

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ozonski omotač, sunčeve pege, kisele kiše, nestajanje amazonske šume, očuvanje populacije pandi, efekat staklene bašte, globalno (za) hladjenje...su pitanja kojima od danas možeš da počneš da se baviš. Tenisom, više - NE!

Radovan

pre 10 godina

Samo hrabro, pametno i u nove pobede! Od strane svih iskrenih Srba i ljubitelja tenisa uvek ćes imati podršku, u pobedama i porazima. Sve čestitke Nadalu na tituli.

nikola

pre 10 godina

jedini pravi razlog novakovog poraza jeste realizacija brejk lopti,tj najbitniji poeni..nije bitno ni sto je imao 60 neiznudjenih gresaka niti bilo sta,covek je dozvolio da ga nadal brejkne 7 puta od 12 pokusaja skoro 60 posto je osvojio poena na brejk loptu kada protivnik servira i to na betonu,skoro 2 puta svaki set,to je ono sto se i predvidjalo kao najveca novakova mana pred ovaj mec,a to je glava..igra kao 2011 ali mu je glava u 2009oj..na stranu, novak je napravio samo 3 brejka od 11 pokusaja i mislim da je to ono sto je presudilo,ne izlazak na mrezu,ne problemi sa protivnikovim slajsom,i da, mislim da ce nova uloga za novaka na mestu broj 2 ga pogurati i naterati da bude bolji da se ponovo bori,ne znam sto ali novak se predao posle 3 seta,po meni,ne znam sto mi je tako delovalo.deluje prezasiceno od tenisa na momente,ali se videlo i da mu je bilo na kraju ipak mnogo krivo..verujemo nole u tebe,i svi ovde koji komentarisu i dobro i lose o njemu komentarisu jer su duboko verovali u njega,NAROCITO ONI KOJI KOMENTARISU LOSE i razocarenje je neizbezno,kad se sve sagleda drazi mi je ovakav poraz nego ona pobeda protiv wavrinke i ono otpadanje na terenu..AJMO BRE NOVAK!!!!!

AleksaBar

pre 10 godina

IZdrzi druze, nije sramota pasti no treba ustati i pokazati svijetu da si najbolji. Mi to odje svi znamo!
Kad vidim ovu sliku dodje mi da zaplacem..Ajde Nole uvjek ces biti ponos i dika nas Srba na cijelom svijetu zauvjek.

Dragan

pre 10 godina

Novace,pocni vise i ozbiljnije da treniras i bices onaj stari,mec protiv Nadala se ne moze dobiti ako se ne gadjaju uglovi terena a ti to ne mozes jer nisi siguran kao pre.Zelim ti sve najbolje!!

alen

pre 10 godina

E moj Djokovicu ti pobjedi sam sebe. Sledeci meseci treniras backhand i smatch to ti je arhilova peta trenutno. Mani se ko je kakvi veceras, generalni skupstina i sta vec. Imat ces vremena sa to kad odes u penziju

ma stvarno !

pre 10 godina

Mislim stvarno vise od 20 vesti,10 su o Djokovicu.Postujem ja njega i sve sto je ucinio,ali nema smisla da se samo o tome pise.Izgubio je,sta je tu je,prema tome mislim da su 3 vesti dovoljne.U toku sezone,te otisao je da igra golf,te putuje na jahti,te druzio se ovim-onim... Mislim jos treba i da pisete satnicu kad je otisao u WC ?!

pivljanin

pre 10 godina

Ne treba sada pljuvati čoveka. Verovatno najbolji srpski sportista ikada...
Činjenica je da se Nole bavi mnogo čime što nije tenis a trenira nedovoljno. Ono što najviše zabrinjava je da je u poslednjih (čini mi se ) sedam GS finala pobedio samo jednom. Uz to vratio se igri od pre par godina(kalkulantska, dosadna, mlitava..). Najbolje je prošlo za ovu godinu( četiri GS finala). Ovo što je ostalo Kina itd je kamilica.

ja

pre 10 godina

Od danas prestajem da te pratim, mozda odgledam neko finale, ali stvarno sam razocaran. Onako lako da izgubi treci set, onakvi promaseni smecevi, toliko otvorenih udaraca u aut, to je sve posledica nedovoljne ozbiljnosti. Pa necu ja valjda da se nerviram zbog toga. Neka ti je srecno Novace, ja nemam nameru da gubim zivce na tebe. Ali, ipak, svaka cast na igri u drugom i pocetkom treceg seta, tu je razbio Nadala.

ogr

pre 10 godina

Nole , pred AO uzmi mesec dana priprema, nemoj toliko da odmaraš, tvoj najveći problem što si previše odmarao i bavio se drugim stvarima. Bila bi prava šteta da igrač tvog kalibra ne dočeka kraj karijere s 10 GS .

Milan

pre 10 godina

Meni je ovo veceras bio pokazatelj koliko je Novak u stanju da igra ljepsi tenis od Rafe, da napada, da unistava protivnika vinerima. S druge strane Rafa je u stanu da stigne svaku lopticu, da se odbrani iz nemoguce situacije, ima fantastican forhend i ne grijesi mnogo i zato je i najbolji. Ne moze se porediti njegov i Noletov bekend, juce ste vidjeli koliko puta je Nadal udarao bekend slajs samo da umrtvi igru i saceka da se namjesti na forhend. Steta sto je Novak grijesio, mislim da je igrao dobro ali previse je gresaka napravio.

koma

pre 10 godina

Nekada su se Nadal i Federer smenjivali na vrhu,niko to nije komentarisao da jedan polako odlazi a drugi dolazi
Jednostavno trenutna forma igra veliku ulogu kod takvih igraca
Trenutno je Nadal taj koji je bolji, sto ne znaci da vec sledece godine Novak nece biti taj
Obojica imaju jos sigurno po 3-4 godine vrhunskog tenisa da nam prokazu i ovakve promene ce biti normalna stvar
I nije lose sto je tako ,jer time dobijaju svi koji vole tenis Jednostavno jedan drugoga teraju da se usavrsavaju napreduju,a nama pruzaju sve zanimljivije i neizvesnije meceve
Kad je jedan Federer mogao gubiti od Nadala a svi znamo ko je Federer, ne vidim niti jedan razlog da sada svi napadamo Novaka za to isto
Ok ove godine mozda zavrsi kao drugi ,vec sledece napasce on Nadala i biti ponovo prvi,to je sport i dobro je sto je tako

satelit

pre 10 godina

Djokovic od pre 2 godine bi ovog Nadala razbio,sto tempom sto preciznoscu udaraca,a o psihi i da ne govorim. Nadal nije bolji igrac od Djokovica vec je vredniji,motivisaniji,hrabriji u ovom trenutku!

iskreno

pre 10 godina

Nadal se povukao 7 meseci,i uvežbavao igru kojom će moći pobediti Noleta,uveo je dosta novina,sad ostaje da Nole i njegov tim prouče njegovu igru i pronađu odgovor na nju,a posle i uvežbaju novitete.I na taj način njih dvojica unapređuju tenis,i uskoro će njih dvojica redovno igrati finala,jer će biti br 1 i br 2,a ostali će moći samo čekati da neko od njih ima stvarno loš dan,da bi mogli dalje od polufinala.

doktor

pre 10 godina

Samo jednu cinjenicu zelim da iznesem. Posle osvajanja Monte Carla, Novak je izjavio da ce mu ovo biti najbolja sezona-od tada ni jedan turnir nije osvojio.Dakle,ja ne pljujem nego zelim da iznesem cinjenice,a voleo bi i drugi tako da rade .Inace,uvek cu navijati kao patriota za nase,necu valjda za strane ,ali cu i da kritikujem kada smatram da je to normalno.I za kraj.Ovakve izjave daje i Ana vec par godina!

Daniel

pre 10 godina

Nole, svaka cast i tebi i Rafi odigrali ste sjajno i bilo vas je milina gledati! Cestitke i tebi i Rafi ovakav tenis nisam video jos od one polufinale s Wawrinkom. Gazio si ga u trecem i trebao si da nastavis istim ritmom ali to i ti znas bolje od mene. Nema veze nole to sam rekao i posle Wimbledona i sad ponavljam isto, ti si nas i mi te volimo pa makar bio 100-ti na svetu! Idemo dalje i to je to, glavu gore junacino!

Aca Maca

pre 10 godina

Žao mi je i Noleta jer je on i naš, djelom Hrvat, ali se mora priznati da je Nadal bolji i veći šampion i da će do kraja godine sigurno povratiti broj jedan. Nole je odlično iskorstio rupu koja se pojavila ozljedom Nadala i padom Federera ali sada se polako stvari vraćaju na mjesto.

Александар Петров

pre 10 godina

Када је оно 2012.-те у финалу Аустралијен Опена Новак победио Надала, Рафа је изјавио да је Новак био бољи и да он (Надал) сада мора пуно да тренира како би се ситуација изменила у његову корист.

То је за мене највиши стадијум спортског витештва и људске скромности - а управо тако нешто је и Новак сада изјавио.

Зато сам оптимиста, и верујем да ће у будућим окршајима Новак опет славити.

Ratko

pre 10 godina

Tako je majstore. Pali u Kinu da igras tamo bar dominiras. Samo da i Rafa ne krene tamo i pokupi te bezvezne turnire koji se igraju samo za novac. GS titule se igraju za slavu i istoriju. Sve do zavrsnog mastersa je nebitno tako da uz dobar zreb i odsustvo najboljih iz top 10 mozda i osvojis nesto. Zamisli finale mastersa u Sangaju pa ko to pamti. Rafa ako se sada napuni jos sa bodovima celu sledecu godinu je obezbedio na prvom mestu i ne postoji sansa da ga stignes do 2015 godine. To je jednostavno realnost.

koma

pre 10 godina

Nekada su se Nadal i Federer smenjivali na vrhu,niko to nije komentarisao da jedan polako odlazi a drugi dolazi
Jednostavno trenutna forma igra veliku ulogu kod takvih igraca
Trenutno je Nadal taj koji je bolji, sto ne znaci da vec sledece godine Novak nece biti taj
Obojica imaju jos sigurno po 3-4 godine vrhunskog tenisa da nam prokazu i ovakve promene ce biti normalna stvar
I nije lose sto je tako ,jer time dobijaju svi koji vole tenis Jednostavno jedan drugoga teraju da se usavrsavaju napreduju,a nama pruzaju sve zanimljivije i neizvesnije meceve
Kad je jedan Federer mogao gubiti od Nadala a svi znamo ko je Federer, ne vidim niti jedan razlog da sada svi napadamo Novaka za to isto
Ok ove godine mozda zavrsi kao drugi ,vec sledece napasce on Nadala i biti ponovo prvi,to je sport i dobro je sto je tako

ogr

pre 10 godina

Nole , pred AO uzmi mesec dana priprema, nemoj toliko da odmaraš, tvoj najveći problem što si previše odmarao i bavio se drugim stvarima. Bila bi prava šteta da igrač tvog kalibra ne dočeka kraj karijere s 10 GS .

AleksaBar

pre 10 godina

IZdrzi druze, nije sramota pasti no treba ustati i pokazati svijetu da si najbolji. Mi to odje svi znamo!
Kad vidim ovu sliku dodje mi da zaplacem..Ajde Nole uvjek ces biti ponos i dika nas Srba na cijelom svijetu zauvjek.

Daniel

pre 10 godina

Nole, svaka cast i tebi i Rafi odigrali ste sjajno i bilo vas je milina gledati! Cestitke i tebi i Rafi ovakav tenis nisam video jos od one polufinale s Wawrinkom. Gazio si ga u trecem i trebao si da nastavis istim ritmom ali to i ti znas bolje od mene. Nema veze nole to sam rekao i posle Wimbledona i sad ponavljam isto, ti si nas i mi te volimo pa makar bio 100-ti na svetu! Idemo dalje i to je to, glavu gore junacino!

doktor

pre 10 godina

Samo jednu cinjenicu zelim da iznesem. Posle osvajanja Monte Carla, Novak je izjavio da ce mu ovo biti najbolja sezona-od tada ni jedan turnir nije osvojio.Dakle,ja ne pljujem nego zelim da iznesem cinjenice,a voleo bi i drugi tako da rade .Inace,uvek cu navijati kao patriota za nase,necu valjda za strane ,ali cu i da kritikujem kada smatram da je to normalno.I za kraj.Ovakve izjave daje i Ana vec par godina!

ja

pre 10 godina

Рафа није био бољи већ прецизнији. Друга ствар, Надал је веровао у победу док Новак није. Треће, Рафа пуца од самопоуздања и у стању је да се подигне после пада, док Новак тренутно није у стању да уради нешто слично. Новак га је разбио у другом и почетком трећег сета али није имао ни стрпљења ни снаге да га задржи у " конопцима ". Тренинг, тренинг и опет тренинг... Реприза 2011. године је неминовна. Ноле ће бити бруталан и следеће године, Рафа мора посустати. То је тенис.

djoka

pre 10 godina

Novace ljudino,toliko sam utucen zbog meca od sinoc,ti svojim izjavama hrabris navijace,umesto oni tebe,hvala ti za sve.Ti si jedan zivotni ucitelj.Samo hrabro ljudino!

ja

pre 10 godina

Od danas prestajem da te pratim, mozda odgledam neko finale, ali stvarno sam razocaran. Onako lako da izgubi treci set, onakvi promaseni smecevi, toliko otvorenih udaraca u aut, to je sve posledica nedovoljne ozbiljnosti. Pa necu ja valjda da se nerviram zbog toga. Neka ti je srecno Novace, ja nemam nameru da gubim zivce na tebe. Ali, ipak, svaka cast na igri u drugom i pocetkom treceg seta, tu je razbio Nadala.

saša

pre 10 godina

Kad prestane da igra videcete kakvog coveko smo imali, onda cete navijati za nekog Janovica, Dimitrova, e moji ljudi, meni je ovaj covek vratio nadu u bolje danas, u bolje sutra...

Nenad

pre 10 godina

Nole volimo te! Ti ces uvek biti nasa uzdanica u ovim teskim trenucima i vremenima. Izdrzi ovaj pritisak i bez opustanja u svakom mecu barem jos 10 godina :)

alen

pre 10 godina

E moj Djokovicu ti pobjedi sam sebe. Sledeci meseci treniras backhand i smatch to ti je arhilova peta trenutno. Mani se ko je kakvi veceras, generalni skupstina i sta vec. Imat ces vremena sa to kad odes u penziju

Ајмо Ноле

pre 10 godina

Браво Ноле!!!Ало, финале УС Опена, мало ли је...јесте да си нас размазио, али треба бити објективан. Ти ниси машина, него човек и то Веееликииии Човек и зато те волимо.

Buć- buć- buć..

pre 10 godina

Novače, kralj si bio, kralj si i osto, imaš još minimum 5 godina vrhunskih rezultata ispred sebe. Verujem u tebe i podržavam te bez rezerve i bez ostatka, a hejterima preporučujem da iskoriste sunčan dan za nešto konstruktivno- npr. da se udave u sopstvenim otrovima.

satelit

pre 10 godina

Djokovic od pre 2 godine bi ovog Nadala razbio,sto tempom sto preciznoscu udaraca,a o psihi i da ne govorim. Nadal nije bolji igrac od Djokovica vec je vredniji,motivisaniji,hrabriji u ovom trenutku!

Александар Петров

pre 10 godina

Када је оно 2012.-те у финалу Аустралијен Опена Новак победио Надала, Рафа је изјавио да је Новак био бољи и да он (Надал) сада мора пуно да тренира како би се ситуација изменила у његову корист.

То је за мене највиши стадијум спортског витештва и људске скромности - а управо тако нешто је и Новак сада изјавио.

Зато сам оптимиста, и верујем да ће у будућим окршајима Новак опет славити.

Republika Srpska

pre 10 godina

Nole,srce mi se kidalo nocas poslije meca,boli ta tuga u tvojim ocima.... A poletjeli smo u 2.setu pa fenomenalan pocetak 3.seta,rekoh evo ga,to je to,vjerujuci da ce te taj talas nositi do kraja,kad ono pad....
Svaka cast za odlican mec,veliki si ti sampion,nastavi da radis,rezultat ce doci,i jos nesto...znas kako se kaze "Nicija nije do zore",posce i ova njegova uzlazna putanja,to je sigurno i neminovno,kolo se okrece,samo polako i strpljivo! Nedaj se Srbine,izdrzi! Voli te Republika Srpska!!!

Nina

pre 10 godina

Nole je imao fantasticnu 2011. godinu, ostvario je dosta svojih ciljeva - osvojio Vimbldon, postao No1. I onda je proćerdao naredne dvije godine. Realno, 2012. mu, mozda, i mozemo "oprostiti" , nakon prethodne fantasticne sezone normalan je pad i zamor, ali nastaviti tako u 2013. nije nikako smio sebi dozvoliti! Ima 26 godina, izgubio je dvije najjace godine, kada je u najvecoj snazi i kada je trebao biti u najvecoj formi, a zasto? Zato sto je malo trenirao a puno odmarao i bavio se drugim stvarima. Te dobrotvorne vecere, te knjiga o ishrani, te one idiotske imitacije i plesovi koje nisu dostojni Broja 1, zabavljao je publiku umjesto da se fokusira na tenis i samo tenis. Hvala njemu sto je ambasador Srbije, ali ja bih vise voljela da je on u ove dvije godine osvojio jos 2-3 Grand Slama umjesto toga, time bi bio jos bolji ambasador. On treba sada da sjedne i doooobro se presabere, da rascisti sam sa sobom sta mu je bitno u zivotu i sta zeli - da li samo pare i slavu (koja traje 5 minuta) ili treba da ostavari svoju zemaljsku misiju i svoj puni potencijal - a to je da uđe u tenisku istoriju, jer to je ono zbog cega je stvoren i za šta ima predispozicije! Na njemu je odluka.
P.S. ovo sve govorim iz velike ljubavi prema Noletu, koji je jedan sjajan mladi čovjek i veliki sportista, ali koji očigledno nema prave savjetnike da ga vode kroz život, a on je mlad i nezreo da sam spozna neke stvari. Sve najbolje u narednom periodu Nole!

KCV

pre 10 godina

Uvek sam se pitao, sta bi bilo kada ne bi postojali Nadal i Federer... Da li bi Novak uzimao sve Gren Slemove, i bio najbolji teniser svih vremena? Ali verovatno se to ne bi desilo. Rivalitet stvara sampione i generalno prvake u bilo cemu. Mercedes ima Audi, Coca Cola Pepsi, Canon ima Nikon...
Medjutim, Novaku nije bio dovoljan jedan super rival, trebala su mu dva! Jer smo mi , sa ovih prostora, takvi, najjaci kada je najteze. Nema veze poraz od juce, ja sam ponosan na tebe, a siguran sam i cela Srbija. Mnogo si uradio do sad, a ceka te jos mnogo toga u buducnosti. Sve cestitke!

loki

pre 10 godina

53-20 vinera u korist Djokovica sve govori. Nadal je bio pokretna meta koji evidentno dopingovan uspeo mnogo toga da stigne i vrati. To nije fer prema ostalim teniserima, a i on sam je delovao kao zamorce.

ma stvarno !

pre 10 godina

Mislim stvarno vise od 20 vesti,10 su o Djokovicu.Postujem ja njega i sve sto je ucinio,ali nema smisla da se samo o tome pise.Izgubio je,sta je tu je,prema tome mislim da su 3 vesti dovoljne.U toku sezone,te otisao je da igra golf,te putuje na jahti,te druzio se ovim-onim... Mislim jos treba i da pisete satnicu kad je otisao u WC ?!

Milan

pre 10 godina

Meni je ovo veceras bio pokazatelj koliko je Novak u stanju da igra ljepsi tenis od Rafe, da napada, da unistava protivnika vinerima. S druge strane Rafa je u stanu da stigne svaku lopticu, da se odbrani iz nemoguce situacije, ima fantastican forhend i ne grijesi mnogo i zato je i najbolji. Ne moze se porediti njegov i Noletov bekend, juce ste vidjeli koliko puta je Nadal udarao bekend slajs samo da umrtvi igru i saceka da se namjesti na forhend. Steta sto je Novak grijesio, mislim da je igrao dobro ali previse je gresaka napravio.

Sasa jokic

pre 10 godina

Nole jutros sam poludeo, jer si izgubio a bio si bolji, nikad Nadala nije tako demolirao ka u drugom i trecem.
Pogledao ga je Univerzum kod 0:40, ali sport je to, desava se.
Koliko puta tim koji se zabarakadirao, da gol iz kontre, posle uzasno dosadne igre, ali to nije dokaz da je bolji.
Steta za ovu priliku, zakucao bi se na No.1, ali nema nazad, samo napred.

Liberal

pre 10 godina

Za sve ove sto ga kritikuju za ples: Osvojite vi 6 Grand Slam titula pa onda pametujte! Na kraju krajeva Nole je manje vise u finalima osvojio ih ili ne! Ako igra i moze mu se! Najbolji ambasador Srbije i Balkana uopste. Veseo i vedar covek pun pozitivnih osobina pa zato NEK IGRA! Svaka cast Nole i hvala ti za sve sve momente i one nervozne i one lepe! UZ TEBE SMO!!

anica

pre 10 godina

Svakako da dolazi, odigrao si dobar mec, nazalost u kljucnim trenucima nisi mentalno bio cvrst, sto se tice tvog tenisa sve je ok, uzivam dok te gledam kako igras, u odnosu na mec sa Vavrinkom bio si ostriji, steta za treci set ali dobro, idemo dalje...verujem da ces se trgnuti za nastavak sezone...i odrzati se na prvom mestu...imas Nole igru, sve ide iz glave...bice to dobro:)igraces ti jos dosta finala US opena WB...RG samo polako:)...OBOZAVAM TE!!!!

Aleksandar-patriota

pre 10 godina

Podrška za Noleta! Usponi i padovi su sastavni dio života, pa tako i Noletovog života.. Samo oni koji nemaju nikakav uspjeh iza sebe, mogu da pljuju ovaj "neuspjeh"..

crtani

pre 10 godina

Kako li ce Rafa da odbrani ove silne poene iduce sezone to samo Nole zna tako da bez panike molim sve ce se vratiti na svoje mesto ....

nikola

pre 10 godina

jedini pravi razlog novakovog poraza jeste realizacija brejk lopti,tj najbitniji poeni..nije bitno ni sto je imao 60 neiznudjenih gresaka niti bilo sta,covek je dozvolio da ga nadal brejkne 7 puta od 12 pokusaja skoro 60 posto je osvojio poena na brejk loptu kada protivnik servira i to na betonu,skoro 2 puta svaki set,to je ono sto se i predvidjalo kao najveca novakova mana pred ovaj mec,a to je glava..igra kao 2011 ali mu je glava u 2009oj..na stranu, novak je napravio samo 3 brejka od 11 pokusaja i mislim da je to ono sto je presudilo,ne izlazak na mrezu,ne problemi sa protivnikovim slajsom,i da, mislim da ce nova uloga za novaka na mestu broj 2 ga pogurati i naterati da bude bolji da se ponovo bori,ne znam sto ali novak se predao posle 3 seta,po meni,ne znam sto mi je tako delovalo.deluje prezasiceno od tenisa na momente,ali se videlo i da mu je bilo na kraju ipak mnogo krivo..verujemo nole u tebe,i svi ovde koji komentarisu i dobro i lose o njemu komentarisu jer su duboko verovali u njega,NAROCITO ONI KOJI KOMENTARISU LOSE i razocarenje je neizbezno,kad se sve sagleda drazi mi je ovakav poraz nego ona pobeda protiv wavrinke i ono otpadanje na terenu..AJMO BRE NOVAK!!!!!

darko

pre 10 godina

We can stay here, until the shit kicked out of us or
we can fight our way back into the light.
We can climb out of hell , one inch at a time to be able at any moment to sacrifice what we are for what we will become.

NOLE CE OSVOJITI PREKO 10 GREN SLEMOVA , NAJBOLJE TEK DOLAZI !!!

Mirko

pre 10 godina

Nole, mi smo tvoji doživotni navijači i nemaš šta da se brineš oko toga ko će te i kada i koliko podržavati, bilo da pobeđuješ bilo da gubiš, jer to ne utiče na našu naklonost i zahvalnost za sve što si uradio do sada.

Verujem da ćeš naći načina da obnoviš svoje uspehe iz 2011 i početka '12 i ove godine.
Ja sam, lično, od onih koji su veruju da je dr.Četojević postavio završni "glanc" na ono što Novak Đoković jeste, i čitajući njegov intervju, video sam da on veruje da ćeš ti naći načina da se izboriš sa novonastalom situacijom. Ako ipak stvari ne budu išle, uvek možeš da ga pozoveš da ti pomogne.

Za razliku od prethodnih izgubljenih finala, za ovo se nisam nasekirao, jer sam već imao unutrašnji osećaj da će izgubiti. Čak sam se iznenadio kad je počeo da ga dobija u trećem, i poverovao sam da je bio lažan osećaj, ali nije bio, nažalost.

Isto tako, predvideo sam da će Novak vladati tri godine i to se ostvaruje, ali sada imam novo predviđanje: Novak će vladati 7 godina Svetskim tenisom!!! Naravno sa pauzom/pauzama. To će biti više i od Federera, a videćemo se za tih četiri-pet godina i znati da li sam bio u pravu ili ne. Sve izjave su u mojim bookmark-ovima i lako ćemo ih naći.

Srećno NOle!!!

mikin

pre 10 godina

"Osvajač šest grend slem trofeja u karijeri rekao je da će nastaviti da se trudi i da se razvija. "
------------------------------------------------------------------
A kako bi bilo da prestanes neko vreme da dajes obecanja i izjave za stampu i da se malo vise posvetis tenisu? Pa kako bude.

Šampion je najbolji

pre 10 godina

"I ODJEDNOM, on vodi 2-1 u setovima!" - kaže Novak Đoković! Pa šta si mislio, da će da te čeka i pita kako si, možda čaj da skuva da se oporaviš od izgubljenog gema? To je RAFAEL NADAL, pogriješio si 3 puta i dok si se okrenuo on te počistio sa terena. Izjava kao da je s Marsa pao.

Jovica

pre 10 godina

Vrlo korektna analiza od Djoleta. Bravo. Sa takvim stavom gledacemo te jos dugo dugo . Nadal je suvise tezak za tenis I nema gradju tela kao Novak , tako da nece moci da dugo iydrzi ovakvim tempom. Pozdrav za obojicu.

laik

pre 10 godina

Tako je obecavao i dok je bio treci da ce postati prvi!! Verujemo i mi, a na osnovu ovog sto smo videli, i osecamo, i znamo da mozes!!! Srecno!!!

Bili Piton

pre 10 godina

Nole care, traktor vozi, bolje ti ide! Malo šale, ti si car , bori se ne daj se, provodi se, igraj tenis, živi život, ne slušaj druge, ne kaj se!

Dragan

pre 10 godina

Novace,pocni vise i ozbiljnije da treniras i bices onaj stari,mec protiv Nadala se ne moze dobiti ako se ne gadjaju uglovi terena a ti to ne mozes jer nisi siguran kao pre.Zelim ti sve najbolje!!

Radovan

pre 10 godina

Samo hrabro, pametno i u nove pobede! Od strane svih iskrenih Srba i ljubitelja tenisa uvek ćes imati podršku, u pobedama i porazima. Sve čestitke Nadalu na tituli.

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

iskreno

pre 10 godina

Nadal se povukao 7 meseci,i uvežbavao igru kojom će moći pobediti Noleta,uveo je dosta novina,sad ostaje da Nole i njegov tim prouče njegovu igru i pronađu odgovor na nju,a posle i uvežbaju novitete.I na taj način njih dvojica unapređuju tenis,i uskoro će njih dvojica redovno igrati finala,jer će biti br 1 i br 2,a ostali će moći samo čekati da neko od njih ima stvarno loš dan,da bi mogli dalje od polufinala.

Sasha

pre 10 godina

Ljudi, jeste li culi da Novak ne ide odmah u BG da se sprema za Davis Cup? Ostaje u NY jer sutra ima jos jednu dobrotvornu gala veceru, ovaj put Jelena Ristic je organizovala i on mora da se pojavi. Vise ne znam ko je iza ovih suludih i nerazumnih aranzmana, Novak ili njegova djevojka.

Davis Cup je za manje od 48 sati nakon toga, nova vremenska zona, potpuno drugacija podloga.... Doci ce mu ove gala vecere i provodi glave u smislu teniskih rezultata. Bez teksta sam.

pivljanin

pre 10 godina

Ne treba sada pljuvati čoveka. Verovatno najbolji srpski sportista ikada...
Činjenica je da se Nole bavi mnogo čime što nije tenis a trenira nedovoljno. Ono što najviše zabrinjava je da je u poslednjih (čini mi se ) sedam GS finala pobedio samo jednom. Uz to vratio se igri od pre par godina(kalkulantska, dosadna, mlitava..). Najbolje je prošlo za ovu godinu( četiri GS finala). Ovo što je ostalo Kina itd je kamilica.

Krivokapic

pre 10 godina

Nole glavu gore. Mislim da ti je jedina greska sto si igrao protiv Amera u Davis Kupu. Nisi uzeo ni jednu pauzu za razliku od Rafe I Endija. Malo bolje organizuj 2014. i batali Davis Cup. Srecno!!

Ratko

pre 10 godina

Tako je majstore. Pali u Kinu da igras tamo bar dominiras. Samo da i Rafa ne krene tamo i pokupi te bezvezne turnire koji se igraju samo za novac. GS titule se igraju za slavu i istoriju. Sve do zavrsnog mastersa je nebitno tako da uz dobar zreb i odsustvo najboljih iz top 10 mozda i osvojis nesto. Zamisli finale mastersa u Sangaju pa ko to pamti. Rafa ako se sada napuni jos sa bodovima celu sledecu godinu je obezbedio na prvom mestu i ne postoji sansa da ga stignes do 2015 godine. To je jednostavno realnost.

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

Lalegator

pre 10 godina

Djole,nema veze sto nisi osvojio,nema veze sto si igrao tonu finala i tu stao,rezultat nije bitan.

Ono sto je cinjenica,je da ti sa tenisom koji tenutno igras mozes da budes samo neko mesto u prvih pet,prvi nikako.Igras kao baba.Nadal je za stepenik bolji od tebe,ma koliko ga je ne voleo.

Bar sam tu brigu prebrinuo.Jos 2-3 GS da uzmes sa ovom igrom,nije uopste lose.Problem je sto si obecavao i realno mogao MNOGO vise od toga.

Nadam se da ce te ova sezona trgnuti.Nisi mator ali ma koliko ti izgledao profesionalan na terenu,izgleda da nisi profesionalan na treninzima.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ozonski omotač, sunčeve pege, kisele kiše, nestajanje amazonske šume, očuvanje populacije pandi, efekat staklene bašte, globalno (za) hladjenje...su pitanja kojima od danas možeš da počneš da se baviš. Tenisom, više - NE!

kuki

pre 10 godina

Onaj ko je spreman na nova razocarenja moze i dalje da negira Nadala i da trazi izgovore za Novaka. Novak nema borbenost i mentalnu stabilnost. Nije bez razloga citav svet prognozirao da bi Nadal pobedio u 4 seta, osim nas. Ja cu biti radosnija ako sledeci put Novak ne izgubi u 3 seta.
To ne umanjuje moju zahvalnost za sve sto je ucinio za Srbiju. Hvala mu do vecnosti.

muki

pre 10 godina

Ljudi kome vi pravdate Noleta nekolici dezurnih hejtera koji ni wc ne znaju da koriste!Nole je nas novi Tesla po njemu ce se dvorane,stadioni,ulice zvati.

Aca Maca

pre 10 godina

Žao mi je i Noleta jer je on i naš, djelom Hrvat, ali se mora priznati da je Nadal bolji i veći šampion i da će do kraja godine sigurno povratiti broj jedan. Nole je odlično iskorstio rupu koja se pojavila ozljedom Nadala i padom Federera ali sada se polako stvari vraćaju na mjesto.

asus

pre 10 godina

U Kini ima realne sanse, nece igrati ni Nadal, ni Marej ni niko bitan iz top 20, verovatno. Jer ukoliko se neko od njih pojavi.... Da se razumemo, finale jeste ogroman uspeh, ako se uzme u obzir da je jedva prosao Vavrinku u 1/2. Al se nakupio tanjirica na US openu, jos malo citav servis.

ja

pre 10 godina

Od danas prestajem da te pratim, mozda odgledam neko finale, ali stvarno sam razocaran. Onako lako da izgubi treci set, onakvi promaseni smecevi, toliko otvorenih udaraca u aut, to je sve posledica nedovoljne ozbiljnosti. Pa necu ja valjda da se nerviram zbog toga. Neka ti je srecno Novace, ja nemam nameru da gubim zivce na tebe. Ali, ipak, svaka cast na igri u drugom i pocetkom treceg seta, tu je razbio Nadala.

ma stvarno !

pre 10 godina

Mislim stvarno vise od 20 vesti,10 su o Djokovicu.Postujem ja njega i sve sto je ucinio,ali nema smisla da se samo o tome pise.Izgubio je,sta je tu je,prema tome mislim da su 3 vesti dovoljne.U toku sezone,te otisao je da igra golf,te putuje na jahti,te druzio se ovim-onim... Mislim jos treba i da pisete satnicu kad je otisao u WC ?!

mikin

pre 10 godina

"Osvajač šest grend slem trofeja u karijeri rekao je da će nastaviti da se trudi i da se razvija. "
------------------------------------------------------------------
A kako bi bilo da prestanes neko vreme da dajes obecanja i izjave za stampu i da se malo vise posvetis tenisu? Pa kako bude.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Ozonski omotač, sunčeve pege, kisele kiše, nestajanje amazonske šume, očuvanje populacije pandi, efekat staklene bašte, globalno (za) hladjenje...su pitanja kojima od danas možeš da počneš da se baviš. Tenisom, više - NE!

Aca Maca

pre 10 godina

Žao mi je i Noleta jer je on i naš, djelom Hrvat, ali se mora priznati da je Nadal bolji i veći šampion i da će do kraja godine sigurno povratiti broj jedan. Nole je odlično iskorstio rupu koja se pojavila ozljedom Nadala i padom Federera ali sada se polako stvari vraćaju na mjesto.

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

Era

pre 10 godina

Koji je igrač u istoriji tenisa sa najvećim brojim "tacni" tj. sa najvećim brojem izgubljenih GS finala u istoriji tenisa? Recite mi ko sada skuplja "tacne"?!

asus

pre 10 godina

U Kini ima realne sanse, nece igrati ni Nadal, ni Marej ni niko bitan iz top 20, verovatno. Jer ukoliko se neko od njih pojavi.... Da se razumemo, finale jeste ogroman uspeh, ako se uzme u obzir da je jedva prosao Vavrinku u 1/2. Al se nakupio tanjirica na US openu, jos malo citav servis.

Šampion je najbolji

pre 10 godina

"I ODJEDNOM, on vodi 2-1 u setovima!" - kaže Novak Đoković! Pa šta si mislio, da će da te čeka i pita kako si, možda čaj da skuva da se oporaviš od izgubljenog gema? To je RAFAEL NADAL, pogriješio si 3 puta i dok si se okrenuo on te počistio sa terena. Izjava kao da je s Marsa pao.

kuki

pre 10 godina

Onaj ko je spreman na nova razocarenja moze i dalje da negira Nadala i da trazi izgovore za Novaka. Novak nema borbenost i mentalnu stabilnost. Nije bez razloga citav svet prognozirao da bi Nadal pobedio u 4 seta, osim nas. Ja cu biti radosnija ako sledeci put Novak ne izgubi u 3 seta.
To ne umanjuje moju zahvalnost za sve sto je ucinio za Srbiju. Hvala mu do vecnosti.

Ratko

pre 10 godina

Tako je majstore. Pali u Kinu da igras tamo bar dominiras. Samo da i Rafa ne krene tamo i pokupi te bezvezne turnire koji se igraju samo za novac. GS titule se igraju za slavu i istoriju. Sve do zavrsnog mastersa je nebitno tako da uz dobar zreb i odsustvo najboljih iz top 10 mozda i osvojis nesto. Zamisli finale mastersa u Sangaju pa ko to pamti. Rafa ako se sada napuni jos sa bodovima celu sledecu godinu je obezbedio na prvom mestu i ne postoji sansa da ga stignes do 2015 godine. To je jednostavno realnost.

doktor

pre 10 godina

Samo jednu cinjenicu zelim da iznesem. Posle osvajanja Monte Carla, Novak je izjavio da ce mu ovo biti najbolja sezona-od tada ni jedan turnir nije osvojio.Dakle,ja ne pljujem nego zelim da iznesem cinjenice,a voleo bi i drugi tako da rade .Inace,uvek cu navijati kao patriota za nase,necu valjda za strane ,ali cu i da kritikujem kada smatram da je to normalno.I za kraj.Ovakve izjave daje i Ana vec par godina!

Sasha

pre 10 godina

Ljudi, jeste li culi da Novak ne ide odmah u BG da se sprema za Davis Cup? Ostaje u NY jer sutra ima jos jednu dobrotvornu gala veceru, ovaj put Jelena Ristic je organizovala i on mora da se pojavi. Vise ne znam ko je iza ovih suludih i nerazumnih aranzmana, Novak ili njegova djevojka.

Davis Cup je za manje od 48 sati nakon toga, nova vremenska zona, potpuno drugacija podloga.... Doci ce mu ove gala vecere i provodi glave u smislu teniskih rezultata. Bez teksta sam.

Lalegator

pre 10 godina

Djole,nema veze sto nisi osvojio,nema veze sto si igrao tonu finala i tu stao,rezultat nije bitan.

Ono sto je cinjenica,je da ti sa tenisom koji tenutno igras mozes da budes samo neko mesto u prvih pet,prvi nikako.Igras kao baba.Nadal je za stepenik bolji od tebe,ma koliko ga je ne voleo.

Bar sam tu brigu prebrinuo.Jos 2-3 GS da uzmes sa ovom igrom,nije uopste lose.Problem je sto si obecavao i realno mogao MNOGO vise od toga.

Nadam se da ce te ova sezona trgnuti.Nisi mator ali ma koliko ti izgledao profesionalan na terenu,izgleda da nisi profesionalan na treninzima.

ogr

pre 10 godina

Nole , pred AO uzmi mesec dana priprema, nemoj toliko da odmaraš, tvoj najveći problem što si previše odmarao i bavio se drugim stvarima. Bila bi prava šteta da igrač tvog kalibra ne dočeka kraj karijere s 10 GS .

loki

pre 10 godina

53-20 vinera u korist Djokovica sve govori. Nadal je bio pokretna meta koji evidentno dopingovan uspeo mnogo toga da stigne i vrati. To nije fer prema ostalim teniserima, a i on sam je delovao kao zamorce.

alen

pre 10 godina

E moj Djokovicu ti pobjedi sam sebe. Sledeci meseci treniras backhand i smatch to ti je arhilova peta trenutno. Mani se ko je kakvi veceras, generalni skupstina i sta vec. Imat ces vremena sa to kad odes u penziju

Krivokapic

pre 10 godina

Nole glavu gore. Mislim da ti je jedina greska sto si igrao protiv Amera u Davis Kupu. Nisi uzeo ni jednu pauzu za razliku od Rafe I Endija. Malo bolje organizuj 2014. i batali Davis Cup. Srecno!!

Republika Srpska

pre 10 godina

Nole,srce mi se kidalo nocas poslije meca,boli ta tuga u tvojim ocima.... A poletjeli smo u 2.setu pa fenomenalan pocetak 3.seta,rekoh evo ga,to je to,vjerujuci da ce te taj talas nositi do kraja,kad ono pad....
Svaka cast za odlican mec,veliki si ti sampion,nastavi da radis,rezultat ce doci,i jos nesto...znas kako se kaze "Nicija nije do zore",posce i ova njegova uzlazna putanja,to je sigurno i neminovno,kolo se okrece,samo polako i strpljivo! Nedaj se Srbine,izdrzi! Voli te Republika Srpska!!!

djoka

pre 10 godina

Novace ljudino,toliko sam utucen zbog meca od sinoc,ti svojim izjavama hrabris navijace,umesto oni tebe,hvala ti za sve.Ti si jedan zivotni ucitelj.Samo hrabro ljudino!

Daniel

pre 10 godina

Nole, svaka cast i tebi i Rafi odigrali ste sjajno i bilo vas je milina gledati! Cestitke i tebi i Rafi ovakav tenis nisam video jos od one polufinale s Wawrinkom. Gazio si ga u trecem i trebao si da nastavis istim ritmom ali to i ti znas bolje od mene. Nema veze nole to sam rekao i posle Wimbledona i sad ponavljam isto, ti si nas i mi te volimo pa makar bio 100-ti na svetu! Idemo dalje i to je to, glavu gore junacino!

AleksaBar

pre 10 godina

IZdrzi druze, nije sramota pasti no treba ustati i pokazati svijetu da si najbolji. Mi to odje svi znamo!
Kad vidim ovu sliku dodje mi da zaplacem..Ajde Nole uvjek ces biti ponos i dika nas Srba na cijelom svijetu zauvjek.

Jovica

pre 10 godina

Vrlo korektna analiza od Djoleta. Bravo. Sa takvim stavom gledacemo te jos dugo dugo . Nadal je suvise tezak za tenis I nema gradju tela kao Novak , tako da nece moci da dugo iydrzi ovakvim tempom. Pozdrav za obojicu.

Nina

pre 10 godina

Nole je imao fantasticnu 2011. godinu, ostvario je dosta svojih ciljeva - osvojio Vimbldon, postao No1. I onda je proćerdao naredne dvije godine. Realno, 2012. mu, mozda, i mozemo "oprostiti" , nakon prethodne fantasticne sezone normalan je pad i zamor, ali nastaviti tako u 2013. nije nikako smio sebi dozvoliti! Ima 26 godina, izgubio je dvije najjace godine, kada je u najvecoj snazi i kada je trebao biti u najvecoj formi, a zasto? Zato sto je malo trenirao a puno odmarao i bavio se drugim stvarima. Te dobrotvorne vecere, te knjiga o ishrani, te one idiotske imitacije i plesovi koje nisu dostojni Broja 1, zabavljao je publiku umjesto da se fokusira na tenis i samo tenis. Hvala njemu sto je ambasador Srbije, ali ja bih vise voljela da je on u ove dvije godine osvojio jos 2-3 Grand Slama umjesto toga, time bi bio jos bolji ambasador. On treba sada da sjedne i doooobro se presabere, da rascisti sam sa sobom sta mu je bitno u zivotu i sta zeli - da li samo pare i slavu (koja traje 5 minuta) ili treba da ostavari svoju zemaljsku misiju i svoj puni potencijal - a to je da uđe u tenisku istoriju, jer to je ono zbog cega je stvoren i za šta ima predispozicije! Na njemu je odluka.
P.S. ovo sve govorim iz velike ljubavi prema Noletu, koji je jedan sjajan mladi čovjek i veliki sportista, ali koji očigledno nema prave savjetnike da ga vode kroz život, a on je mlad i nezreo da sam spozna neke stvari. Sve najbolje u narednom periodu Nole!

koma

pre 10 godina

Nekada su se Nadal i Federer smenjivali na vrhu,niko to nije komentarisao da jedan polako odlazi a drugi dolazi
Jednostavno trenutna forma igra veliku ulogu kod takvih igraca
Trenutno je Nadal taj koji je bolji, sto ne znaci da vec sledece godine Novak nece biti taj
Obojica imaju jos sigurno po 3-4 godine vrhunskog tenisa da nam prokazu i ovakve promene ce biti normalna stvar
I nije lose sto je tako ,jer time dobijaju svi koji vole tenis Jednostavno jedan drugoga teraju da se usavrsavaju napreduju,a nama pruzaju sve zanimljivije i neizvesnije meceve
Kad je jedan Federer mogao gubiti od Nadala a svi znamo ko je Federer, ne vidim niti jedan razlog da sada svi napadamo Novaka za to isto
Ok ove godine mozda zavrsi kao drugi ,vec sledece napasce on Nadala i biti ponovo prvi,to je sport i dobro je sto je tako

Buć- buć- buć..

pre 10 godina

Novače, kralj si bio, kralj si i osto, imaš još minimum 5 godina vrhunskih rezultata ispred sebe. Verujem u tebe i podržavam te bez rezerve i bez ostatka, a hejterima preporučujem da iskoriste sunčan dan za nešto konstruktivno- npr. da se udave u sopstvenim otrovima.

ja

pre 10 godina

Рафа није био бољи већ прецизнији. Друга ствар, Надал је веровао у победу док Новак није. Треће, Рафа пуца од самопоуздања и у стању је да се подигне после пада, док Новак тренутно није у стању да уради нешто слично. Новак га је разбио у другом и почетком трећег сета али није имао ни стрпљења ни снаге да га задржи у " конопцима ". Тренинг, тренинг и опет тренинг... Реприза 2011. године је неминовна. Ноле ће бити бруталан и следеће године, Рафа мора посустати. То је тенис.

Mirko

pre 10 godina

Nole, mi smo tvoji doživotni navijači i nemaš šta da se brineš oko toga ko će te i kada i koliko podržavati, bilo da pobeđuješ bilo da gubiš, jer to ne utiče na našu naklonost i zahvalnost za sve što si uradio do sada.

Verujem da ćeš naći načina da obnoviš svoje uspehe iz 2011 i početka '12 i ove godine.
Ja sam, lično, od onih koji su veruju da je dr.Četojević postavio završni "glanc" na ono što Novak Đoković jeste, i čitajući njegov intervju, video sam da on veruje da ćeš ti naći načina da se izboriš sa novonastalom situacijom. Ako ipak stvari ne budu išle, uvek možeš da ga pozoveš da ti pomogne.

Za razliku od prethodnih izgubljenih finala, za ovo se nisam nasekirao, jer sam već imao unutrašnji osećaj da će izgubiti. Čak sam se iznenadio kad je počeo da ga dobija u trećem, i poverovao sam da je bio lažan osećaj, ali nije bio, nažalost.

Isto tako, predvideo sam da će Novak vladati tri godine i to se ostvaruje, ali sada imam novo predviđanje: Novak će vladati 7 godina Svetskim tenisom!!! Naravno sa pauzom/pauzama. To će biti više i od Federera, a videćemo se za tih četiri-pet godina i znati da li sam bio u pravu ili ne. Sve izjave su u mojim bookmark-ovima i lako ćemo ih naći.

Srećno NOle!!!

anica

pre 10 godina

Svakako da dolazi, odigrao si dobar mec, nazalost u kljucnim trenucima nisi mentalno bio cvrst, sto se tice tvog tenisa sve je ok, uzivam dok te gledam kako igras, u odnosu na mec sa Vavrinkom bio si ostriji, steta za treci set ali dobro, idemo dalje...verujem da ces se trgnuti za nastavak sezone...i odrzati se na prvom mestu...imas Nole igru, sve ide iz glave...bice to dobro:)igraces ti jos dosta finala US opena WB...RG samo polako:)...OBOZAVAM TE!!!!

darko

pre 10 godina

We can stay here, until the shit kicked out of us or
we can fight our way back into the light.
We can climb out of hell , one inch at a time to be able at any moment to sacrifice what we are for what we will become.

NOLE CE OSVOJITI PREKO 10 GREN SLEMOVA , NAJBOLJE TEK DOLAZI !!!

Nenad

pre 10 godina

Nole volimo te! Ti ces uvek biti nasa uzdanica u ovim teskim trenucima i vremenima. Izdrzi ovaj pritisak i bez opustanja u svakom mecu barem jos 10 godina :)

crtani

pre 10 godina

Kako li ce Rafa da odbrani ove silne poene iduce sezone to samo Nole zna tako da bez panike molim sve ce se vratiti na svoje mesto ....

satelit

pre 10 godina

Djokovic od pre 2 godine bi ovog Nadala razbio,sto tempom sto preciznoscu udaraca,a o psihi i da ne govorim. Nadal nije bolji igrac od Djokovica vec je vredniji,motivisaniji,hrabriji u ovom trenutku!

Bili Piton

pre 10 godina

Nole care, traktor vozi, bolje ti ide! Malo šale, ti si car , bori se ne daj se, provodi se, igraj tenis, živi život, ne slušaj druge, ne kaj se!

saša

pre 10 godina

Kad prestane da igra videcete kakvog coveko smo imali, onda cete navijati za nekog Janovica, Dimitrova, e moji ljudi, meni je ovaj covek vratio nadu u bolje danas, u bolje sutra...

Aleksandar-patriota

pre 10 godina

Podrška za Noleta! Usponi i padovi su sastavni dio života, pa tako i Noletovog života.. Samo oni koji nemaju nikakav uspjeh iza sebe, mogu da pljuju ovaj "neuspjeh"..

KCV

pre 10 godina

Uvek sam se pitao, sta bi bilo kada ne bi postojali Nadal i Federer... Da li bi Novak uzimao sve Gren Slemove, i bio najbolji teniser svih vremena? Ali verovatno se to ne bi desilo. Rivalitet stvara sampione i generalno prvake u bilo cemu. Mercedes ima Audi, Coca Cola Pepsi, Canon ima Nikon...
Medjutim, Novaku nije bio dovoljan jedan super rival, trebala su mu dva! Jer smo mi , sa ovih prostora, takvi, najjaci kada je najteze. Nema veze poraz od juce, ja sam ponosan na tebe, a siguran sam i cela Srbija. Mnogo si uradio do sad, a ceka te jos mnogo toga u buducnosti. Sve cestitke!

Ајмо Ноле

pre 10 godina

Браво Ноле!!!Ало, финале УС Опена, мало ли је...јесте да си нас размазио, али треба бити објективан. Ти ниси машина, него човек и то Веееликииии Човек и зато те волимо.

laik

pre 10 godina

Tako je obecavao i dok je bio treci da ce postati prvi!! Verujemo i mi, a na osnovu ovog sto smo videli, i osecamo, i znamo da mozes!!! Srecno!!!

Sasa jokic

pre 10 godina

Nole jutros sam poludeo, jer si izgubio a bio si bolji, nikad Nadala nije tako demolirao ka u drugom i trecem.
Pogledao ga je Univerzum kod 0:40, ali sport je to, desava se.
Koliko puta tim koji se zabarakadirao, da gol iz kontre, posle uzasno dosadne igre, ali to nije dokaz da je bolji.
Steta za ovu priliku, zakucao bi se na No.1, ali nema nazad, samo napred.

Milan

pre 10 godina

Meni je ovo veceras bio pokazatelj koliko je Novak u stanju da igra ljepsi tenis od Rafe, da napada, da unistava protivnika vinerima. S druge strane Rafa je u stanu da stigne svaku lopticu, da se odbrani iz nemoguce situacije, ima fantastican forhend i ne grijesi mnogo i zato je i najbolji. Ne moze se porediti njegov i Noletov bekend, juce ste vidjeli koliko puta je Nadal udarao bekend slajs samo da umrtvi igru i saceka da se namjesti na forhend. Steta sto je Novak grijesio, mislim da je igrao dobro ali previse je gresaka napravio.

iskreno

pre 10 godina

Nadal se povukao 7 meseci,i uvežbavao igru kojom će moći pobediti Noleta,uveo je dosta novina,sad ostaje da Nole i njegov tim prouče njegovu igru i pronađu odgovor na nju,a posle i uvežbaju novitete.I na taj način njih dvojica unapređuju tenis,i uskoro će njih dvojica redovno igrati finala,jer će biti br 1 i br 2,a ostali će moći samo čekati da neko od njih ima stvarno loš dan,da bi mogli dalje od polufinala.

pivljanin

pre 10 godina

Ne treba sada pljuvati čoveka. Verovatno najbolji srpski sportista ikada...
Činjenica je da se Nole bavi mnogo čime što nije tenis a trenira nedovoljno. Ono što najviše zabrinjava je da je u poslednjih (čini mi se ) sedam GS finala pobedio samo jednom. Uz to vratio se igri od pre par godina(kalkulantska, dosadna, mlitava..). Najbolje je prošlo za ovu godinu( četiri GS finala). Ovo što je ostalo Kina itd je kamilica.

Liberal

pre 10 godina

Za sve ove sto ga kritikuju za ples: Osvojite vi 6 Grand Slam titula pa onda pametujte! Na kraju krajeva Nole je manje vise u finalima osvojio ih ili ne! Ako igra i moze mu se! Najbolji ambasador Srbije i Balkana uopste. Veseo i vedar covek pun pozitivnih osobina pa zato NEK IGRA! Svaka cast Nole i hvala ti za sve sve momente i one nervozne i one lepe! UZ TEBE SMO!!

Dragan

pre 10 godina

Novace,pocni vise i ozbiljnije da treniras i bices onaj stari,mec protiv Nadala se ne moze dobiti ako se ne gadjaju uglovi terena a ti to ne mozes jer nisi siguran kao pre.Zelim ti sve najbolje!!

muki

pre 10 godina

Ljudi kome vi pravdate Noleta nekolici dezurnih hejtera koji ni wc ne znaju da koriste!Nole je nas novi Tesla po njemu ce se dvorane,stadioni,ulice zvati.

Александар Петров

pre 10 godina

Када је оно 2012.-те у финалу Аустралијен Опена Новак победио Надала, Рафа је изјавио да је Новак био бољи и да он (Надал) сада мора пуно да тренира како би се ситуација изменила у његову корист.

То је за мене највиши стадијум спортског витештва и људске скромности - а управо тако нешто је и Новак сада изјавио.

Зато сам оптимиста, и верујем да ће у будућим окршајима Новак опет славити.

nikola

pre 10 godina

jedini pravi razlog novakovog poraza jeste realizacija brejk lopti,tj najbitniji poeni..nije bitno ni sto je imao 60 neiznudjenih gresaka niti bilo sta,covek je dozvolio da ga nadal brejkne 7 puta od 12 pokusaja skoro 60 posto je osvojio poena na brejk loptu kada protivnik servira i to na betonu,skoro 2 puta svaki set,to je ono sto se i predvidjalo kao najveca novakova mana pred ovaj mec,a to je glava..igra kao 2011 ali mu je glava u 2009oj..na stranu, novak je napravio samo 3 brejka od 11 pokusaja i mislim da je to ono sto je presudilo,ne izlazak na mrezu,ne problemi sa protivnikovim slajsom,i da, mislim da ce nova uloga za novaka na mestu broj 2 ga pogurati i naterati da bude bolji da se ponovo bori,ne znam sto ali novak se predao posle 3 seta,po meni,ne znam sto mi je tako delovalo.deluje prezasiceno od tenisa na momente,ali se videlo i da mu je bilo na kraju ipak mnogo krivo..verujemo nole u tebe,i svi ovde koji komentarisu i dobro i lose o njemu komentarisu jer su duboko verovali u njega,NAROCITO ONI KOJI KOMENTARISU LOSE i razocarenje je neizbezno,kad se sve sagleda drazi mi je ovakav poraz nego ona pobeda protiv wavrinke i ono otpadanje na terenu..AJMO BRE NOVAK!!!!!

Radovan

pre 10 godina

Samo hrabro, pametno i u nove pobede! Od strane svih iskrenih Srba i ljubitelja tenisa uvek ćes imati podršku, u pobedama i porazima. Sve čestitke Nadalu na tituli.