Subota, 06.07.2013.

14:54

Beker: Supermen Đoković protiv 'novog' Marija

Trostruki osvajač Vimbldona Boris Beker ocenio je da je Đoković favorit u finalu ukoliko bude fizički spreman.

Izvor: A. Gutoviæ

Beker: Supermen Ðokoviæ protiv 'novog' Marija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Pozdrav iz Toronta

pre 10 godina

Ne znam odakle je ovaj teks prenesen, ali za BBC Becker predvidja da pobedjuje Murray: http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23210609. Istog misljenja je i John McEnroe.

Od 16 upitanih za BBC, 12 predvidja pobedu Murray-a, 3 Novaka, a Navratilova ne moze da se odluci. Mnogi od ovih 12 koji daju prednost Andyju kazu da bi inace glasali za Novaka, ali da posle Novakovog iscrpljujuceg polufinala sada misle da Andy ima prednost. Voleo bih da ih Nole demantuje.

Moljac

pre 10 godina

Ovaj je učio od Nikole Pašića. Mož da bidne, ne mora da znači. Odluči se čoveče, kad već daješ prognozu! Evo, ja se odlučujem za Noleta. Jeste da sam pristrasan, ali valjda imam pravo na to.

idemo po W

pre 10 godina

nije sad da sam pametniji od beckera, al djokovic - murray rivalitet ne moze da se meri sa rivalitetom djokovic - nadal. ni po cemu, a posebno ne po spektakularnoj igri. da tragedija bude veca, djokovic - murray mozda i budu uobicajena finala u narednih par godina. al uporedite, molim vas, finala AO 2012. i 2013. da vas podsetim, djokovic i murray su igrali ovo drugo finale, za prvo ne moram da vam pricam ko ga je igrao

Markoni

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore. (Bojan, 06. jul 2013 15:54) Ahahahahaha pobedio si!!

Branko

pre 10 godina

Dosta mi je ovih izjava od eksperata. Nole je trenutno najbolji teniser teniser sveta tacka. Sta vredi to da je Nari napredovao kad njegov nepredak je NEDOVBOLJAN da "POSTENO" pobedi Noleta. Nole u 4 seta.
Branko Teniser) iz Amerike

mt

pre 10 godina

cemu toliko osporavanje mareja medju komentarima? Razumem da dosadan stil igre ume da iznervira, ali on je neverovatan igrac (a i fer plej je), slozice se cak i federer koji bi ga prvom prilikom mlatn'o reketom po glavi da moze. Ima on svoju sansu u nedelju, ume i on da bude agresivan, ne postoji laka pobeda protiv njega. Po svemu do sada prikazanom djokovic je favorit, ali krece se od 0:0 pa cemo videti

Boban Pantovic

pre 10 godina

Bez ove Nole pobedjuje, nekad su bili blizu danas sigurno ne, razlika je velika u korist Noleta. Nadam se da ce psihicki biti stabilan i da nece nasedati na provokacije. Srecno Nole, tenisercino.

c7-5

pre 10 godina

Ono sto je sigurno Endi mora da ima psihicki pritisak. Mogu da zamislim medije u Londonu. Sigurno Endi bezi od medija, treninzi pred navijacima i novinarima. U poslednja dva meca je usao lose i verujem da je to bas zbog pritiska. Novak nema taj problem. Ne verujem da ako udje u mec kao protiv Verdaska i Janovica da Novak to nece iskoristiti. Sa druge strane, publika nece biti naklonjena Novaku, ali on vec ima takva iskustva i svojom igrom treba da utisa publiku. Ne znam u kakvom je fizickom stanju Novak ali ako je fit i tu je u prednosti. Na kraju, Novak se odmarao dok je Endi igrao do blizu 22 casa. Nadam se drugom W i da ce Novak unistiti Britance i njihove medije pobedom. Treba da odigra pametno, servis na dosadasnjem nivou, retern, u to ne sumnjam i da bude strpljiv jer Endi dobar deo meca samo prebacuje i ceka gresku. Na svoj servis da bude agresivan a na njegov da reternira dobro. Generalno opet sve zavisi od Novaka. Ovo je prilika koja se ne ispusta. U stvari sta ja pisem, Novak zna najbolje kako ce protiv Endija. Sve najbolje...

milan htc

pre 10 godina

Bice tesno,Murray ocajnicki zeli titulu jer je prosle godine izgubio u finalu,plus ima svoju domacu publiku,igra jako dobro i nije imao bas velike poteskoce izuzev Verdasca do finala. Gledacemo svi sigurno jako dobar tenis ali se nadam naravno pobedi Djokovica. Koliko god mozda cudno zvucalo ali proradice mu malo to sto je Jelena Gencic preminula zeli da igra za nju,nekako sam uveren u to,i Novak je ovde pre dve godine postao br.1 i eto pored svega toga mislim da je 'gladniji' od Mareja,dace Novak 150% sebe. Nadam se tituli sutra,Srbija je uz tebe.

Sasa jokic

pre 10 godina

Gajetano@slazem se da ce Marej imati neverovatan pritisak, ali kada prodje neko vreme, i ako odradi par vezanih poena, to ce se pretvoriti u prednost,
Medjutim Noletu to nije prvi put, ograo je protiv mnogo boljeg Federera na USO pa ga je zadnja dva puta dobio, iako je ceo stadion bio protiv njega.
Cinjenica da njih dvojica igraju tri od poslednja cetri GS govori da su trenutno najbolji.
Sto se Nadala tice, bez njega tur nije interesantan, ali na zalost sada je jasno da se dopinguje, i da poslednje tri godine pravi sve duze i duze pauze. Nisam ovo predhodnih godina komentarisao, ali sada je prevrsio svaku meru. Nole samo zahvaljujuci tom dopingu jos nema RG titulu.
Pa i konzervativni Pilic je progovorio o tome, a da ne pricam o raznim strucnim forumima koji su to analozirali u detalje.
Rivalitet Noleta i Endija nije interesantan ka sa Nadalom, ali ja vise tog coveka ne mogu da gledam.

e

pre 10 godina

Novak je u ovom trenutku MNOGO bolji od Andy-ja, i to je cinjenica koje su svesni svi, racunajuci tu i organizatore Wimbledon-a i novinare sto objavljuju ovakve vesti... Koje, uostalom, i sluze samo zato da slude gledaoce i da pokusaju da dezorjentisu Novaka i njegov tim... Sto je ekstremno neinteligentno... U svakom pogledu, Novak je za dve klase iznad Andy-ja; i nema tu ni patika, ni sudija, ni publike sto mogu da onemoguce Novaka da osvoji jos jedan trofej... A da ne pricam o zrebu; Del Potro naspram nekog Janovica ( kome, inace, zelim sve najbolje u buducnosti ), mislim, stvarno... Sve u svemu, gledacemo sutra dobar mec u kome ce Novak da bude pobednik... I na tome mu unapred cestitam :)...

Sasa jokic

pre 10 godina

Jedino me plase organizatori, i prljave igrice, provokacije.
Protiv Federera to nisu smeli da rade, videcemo sutra.
Jedno je sigurno, ako Noke odigra svoju A igru, dobija.
Jedini covek koji danas moze da pobedi Noleta je Nole, od njega sve zavisi.
Marej mu vise cuci od Berdiha i DelPa, jer nema jacinu udarca da ga tera od osnovne linije.
On ce sansu traziti u cestim slasevima, i "navlacenjrm" Noleta na mrezu, kako bi igrao pasinge, koji su mu omiljeni udarci.
Sve u svemu, Nole zna najbolje sta treba ciniti protiv Mareja, a najbitnije je da se maksimalno odmori, i da ga Miljan dobro "istimari".
Ukoliko pobedi, zakucace se na prvom mestu, a to ce mu omiguciti da mnogo opustenije igra ostatak sezone.

Gajetano

pre 10 godina

Ljudi, Beker je placeni komentator Telegrafa i kao takav mora da se dodvorava i da pise sta njegovi citaoci zele da cuju. Samo mi je zao sto se tako veliki teniski as spustio na tako niske grane:( Al' boze moj, to je zivot.

Ima puno nebuloza ovde, na primer:

"Dvojica najboljih tenisera sveta" - tehnicki da ali Nadal vodi na ovogodisnjoj Race listi.

"Obojica su pre finala imali ozbiljne testove" - ovo je glupo i komentarisati.

"Sa emotivne strane, mislim da Mari ima prednost" - koje emotivne strane? Pa 50 miliona ljudi ce mu stajati na ledjima i nikad mu nece oprostiti ako izgubi. Pa to vam je dodatni teret na ramenima od nekih 20kg (cirka oko, sto bi rekli nasi politicari). A tek u glavi...

"Delovalo mi je da je (Novak) u finisu polufinalnog meca imao probleme sa kukom" - samo ih ti przi.

"Smatram i da se smanjila razlika izmedu Djokovica i Marija kao dvojice najboljih na svetu" - uf, nikad nije ni bila velika tehnicki gledano, samo sto Nole ima mentalni sklop sampiona. Sutra ce pokazati sve.


Mrzi me vise da citam izmedju redova, mada je covek izneo i puno OCIGLEDNIH istina, ali one na zalost nisu na strani Mareja.

Sto bude bice! A onda cemo svi biti mnogo "pametniji".

Pozdrav,

svetlana

pre 10 godina

Mlati Marej praznu slamu .Nego valjda nesto mora odgovoriti kad ga pitaju i jos traze od njega maltene javno obecanje da ce.pobijediti.Zna i on sam da je to prazna prica.Zna o on da ne moze pobijediti.Nole osvaja sjutra.

Mirko

pre 10 godina

Naklapanja čuvenog Borisa Bekera. Ako ovo, ako ono...
Marej jeste bolji, ali Novak je mnogo ispred njega, po svim parametrima.
Ako nešto dobije, Marej ima šanse na Wimbldonu, dok na šljaci nema šanse.
U suštini, ove godine više nije igrao nego što je igrao. Ne znam kakvu tu prednost može da ima. Možda da je odmorniji, niša drugo.

Uglavnom, ako Noletu proradi sve, Marej nema nikakvu šansu.
Samo mi se ne sviđa ovo sa patikama, ako je to zaista toliko odmoglo Novaku, onda to može da objasni puno stvari, a i da okrene jezičak na vagi. No dobro, i Marej će igrati sa istim patikama, tako da... na isto mu dođe.

LazaBG

pre 10 godina

Jedini nacin da Murray pobedi sutra je da publika nastavi sa sramnim ponasanjem. Ono divljanje od strane publike u mecu protiv Poljaka se ne vidi na fudbalskim utakmicama pete divizije.

Ono sto je jos vise besramno su komentatori ovde na BBCu. Gledao sam sinoc Murray-evo polufinale i to je neverovatno koliko ga uzdizu, koliko pljuju protivnika, koliko navode profesionale teniske komentatore da hvale svaki njegov potez. John McEnroe je prokomentarisao da je izgleda ceo poljski teniski savez dosao i da su time "spiskali ceo ovogodisnji budzet". Neki anonimni Amer (ili bar ja za njega nisam cuo) je rekao "Otkud Novaku pudlica? Jel ima uopste u Srbiji da se kupi pudlica?" Apsolutno me je sramota da gledam i slusam kako se ovde publika i komentatori ponasaju, i plasim se da ce biti jos gori sutra.

Tako da Nole mora da bude mentalno nadcovek. Teniski ce da obrise pod sa Murray-em jer po onome sto smo videli u ova dva polufinala Nole je 100 puta bolji. Samo da sutra odoli izivljavanju lokalne publike. Mnogo mu zelim da bude jak ali se i mnogo brinem.

A sto se Skota tice i on je samo pion. Sada je "Britanac" kada pobedjuje, a kada izgubi onda je jasno i glasno "Skot". Apsolutno degutantno. Ma kakav Balkan...

Jovan

pre 10 godina

@(Goran, 6. jul 2013 16:35)

Dobio je 3 od 3 Novak ne 2 od 3. Mec moze da bude izuzetno tezak i da potraje preko 4 sata a i ne mora da bude. Ako se Novak bude fizicki dobro osecao, ako bude koristio svoje sanse, ako konacno proradi taj bekhend pobedice. Mislim da je sustina da se Noletu ne nabacaje nikakav pritisak od strane medija. Zato cu ja reci da je favorit Marej za titulu, Novak mora da igra rastereceno i svoj najbolji tenis ako hoce titulu i to je to. Srecno Nole !

roka

pre 10 godina

Reci cu samo jednu stvar.Ako sve bude kako bi trebalo biti tj. ako ne bude raznih 'igara' na terenu jer je Novak naucio 'madridsku' lekciju sto se publike tice,ja drugog pobednika ovog finala osim njega prosto ne vidim.Ako je drugacije,oprostite onda ovom slepcu.

Goran

pre 10 godina

Sta znaci izjava: "Obojica su pre finala imali ozbiljne testove"? Koji je ozbiljan test imao Mari? Ne moze se uporediti Del Potro i Janovic niti Berdih i Verdasko. Drugo, ne znam kakvu to psiholosku prednost ima Mari ako u medjusobnim susretima vodi Novak a i dobio je 2 od 3 poslednja meca.

danilo

pre 10 godina

Vrlo mi prija kada se mišljenje jedne ovakve veličine potpuno poklapa sa mojim.
"Ako bude odlučivao samo tenis, Djopković je favorit bez sumnje!"

malo pameti nam ne bi skodilo

pre 10 godina

ovo je bas zabavno "Marej i Djokovic su novi takmicarski tandem modernog tenisa"...

pricamo o coveku koji ne moze prvo kolo na sljaci da prodje a sad postade teniska velesila...
poenta je da niko od tih bivsih igraca nece da se zameri engleskim medijima iako verujem da u dubini duse znaju ko je tu zaista bolji igrac..

zato ako je po pravdi, Djokovic sutra mora pobediti, decko igra sve podloge cele godine...

Bojan

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore.

srdjo

pre 10 godina

Dok sam citao ovu Bekerovu analizu , pao mi je na um onaj nesretnik ( pakost je gadna boljka)
, pisac onog komentara u kojem ''strucno''tvrdi da je Nole najlosiji ''broj jedan'' do sada .
Kakav teniser treba biti , da bi bio danas ,u eri najboljeg tenisa ikad, bar tako najveci teniski autoriteti tvrde, bio vrh .

Vukodav

pre 10 godina

Realno je Đoković osetno bolji igrač od Mareja ali nažalost, neće odlučivati samo tenisko umeće. Pa da se igra u Nišu npr, ne bi Marej pobedio pa taman Đoković da igra s jednom rukom vezanom :)

Ne znam i na šta liči da organizator zabrani Noletu patike, treba da se kliza da bi Marej mogao da pobedi? Sramota.

malo pameti nam ne bi skodilo

pre 10 godina

ovo je bas zabavno "Marej i Djokovic su novi takmicarski tandem modernog tenisa"...

pricamo o coveku koji ne moze prvo kolo na sljaci da prodje a sad postade teniska velesila...
poenta je da niko od tih bivsih igraca nece da se zameri engleskim medijima iako verujem da u dubini duse znaju ko je tu zaista bolji igrac..

zato ako je po pravdi, Djokovic sutra mora pobediti, decko igra sve podloge cele godine...

LazaBG

pre 10 godina

Jedini nacin da Murray pobedi sutra je da publika nastavi sa sramnim ponasanjem. Ono divljanje od strane publike u mecu protiv Poljaka se ne vidi na fudbalskim utakmicama pete divizije.

Ono sto je jos vise besramno su komentatori ovde na BBCu. Gledao sam sinoc Murray-evo polufinale i to je neverovatno koliko ga uzdizu, koliko pljuju protivnika, koliko navode profesionale teniske komentatore da hvale svaki njegov potez. John McEnroe je prokomentarisao da je izgleda ceo poljski teniski savez dosao i da su time "spiskali ceo ovogodisnji budzet". Neki anonimni Amer (ili bar ja za njega nisam cuo) je rekao "Otkud Novaku pudlica? Jel ima uopste u Srbiji da se kupi pudlica?" Apsolutno me je sramota da gledam i slusam kako se ovde publika i komentatori ponasaju, i plasim se da ce biti jos gori sutra.

Tako da Nole mora da bude mentalno nadcovek. Teniski ce da obrise pod sa Murray-em jer po onome sto smo videli u ova dva polufinala Nole je 100 puta bolji. Samo da sutra odoli izivljavanju lokalne publike. Mnogo mu zelim da bude jak ali se i mnogo brinem.

A sto se Skota tice i on je samo pion. Sada je "Britanac" kada pobedjuje, a kada izgubi onda je jasno i glasno "Skot". Apsolutno degutantno. Ma kakav Balkan...

danilo

pre 10 godina

Vrlo mi prija kada se mišljenje jedne ovakve veličine potpuno poklapa sa mojim.
"Ako bude odlučivao samo tenis, Djopković je favorit bez sumnje!"

Bojan

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore.

srdjo

pre 10 godina

Dok sam citao ovu Bekerovu analizu , pao mi je na um onaj nesretnik ( pakost je gadna boljka)
, pisac onog komentara u kojem ''strucno''tvrdi da je Nole najlosiji ''broj jedan'' do sada .
Kakav teniser treba biti , da bi bio danas ,u eri najboljeg tenisa ikad, bar tako najveci teniski autoriteti tvrde, bio vrh .

Vukodav

pre 10 godina

Realno je Đoković osetno bolji igrač od Mareja ali nažalost, neće odlučivati samo tenisko umeće. Pa da se igra u Nišu npr, ne bi Marej pobedio pa taman Đoković da igra s jednom rukom vezanom :)

Ne znam i na šta liči da organizator zabrani Noletu patike, treba da se kliza da bi Marej mogao da pobedi? Sramota.

Goran

pre 10 godina

Sta znaci izjava: "Obojica su pre finala imali ozbiljne testove"? Koji je ozbiljan test imao Mari? Ne moze se uporediti Del Potro i Janovic niti Berdih i Verdasko. Drugo, ne znam kakvu to psiholosku prednost ima Mari ako u medjusobnim susretima vodi Novak a i dobio je 2 od 3 poslednja meca.

roka

pre 10 godina

Reci cu samo jednu stvar.Ako sve bude kako bi trebalo biti tj. ako ne bude raznih 'igara' na terenu jer je Novak naucio 'madridsku' lekciju sto se publike tice,ja drugog pobednika ovog finala osim njega prosto ne vidim.Ako je drugacije,oprostite onda ovom slepcu.

Gajetano

pre 10 godina

Ljudi, Beker je placeni komentator Telegrafa i kao takav mora da se dodvorava i da pise sta njegovi citaoci zele da cuju. Samo mi je zao sto se tako veliki teniski as spustio na tako niske grane:( Al' boze moj, to je zivot.

Ima puno nebuloza ovde, na primer:

"Dvojica najboljih tenisera sveta" - tehnicki da ali Nadal vodi na ovogodisnjoj Race listi.

"Obojica su pre finala imali ozbiljne testove" - ovo je glupo i komentarisati.

"Sa emotivne strane, mislim da Mari ima prednost" - koje emotivne strane? Pa 50 miliona ljudi ce mu stajati na ledjima i nikad mu nece oprostiti ako izgubi. Pa to vam je dodatni teret na ramenima od nekih 20kg (cirka oko, sto bi rekli nasi politicari). A tek u glavi...

"Delovalo mi je da je (Novak) u finisu polufinalnog meca imao probleme sa kukom" - samo ih ti przi.

"Smatram i da se smanjila razlika izmedu Djokovica i Marija kao dvojice najboljih na svetu" - uf, nikad nije ni bila velika tehnicki gledano, samo sto Nole ima mentalni sklop sampiona. Sutra ce pokazati sve.


Mrzi me vise da citam izmedju redova, mada je covek izneo i puno OCIGLEDNIH istina, ali one na zalost nisu na strani Mareja.

Sto bude bice! A onda cemo svi biti mnogo "pametniji".

Pozdrav,

c7-5

pre 10 godina

Ono sto je sigurno Endi mora da ima psihicki pritisak. Mogu da zamislim medije u Londonu. Sigurno Endi bezi od medija, treninzi pred navijacima i novinarima. U poslednja dva meca je usao lose i verujem da je to bas zbog pritiska. Novak nema taj problem. Ne verujem da ako udje u mec kao protiv Verdaska i Janovica da Novak to nece iskoristiti. Sa druge strane, publika nece biti naklonjena Novaku, ali on vec ima takva iskustva i svojom igrom treba da utisa publiku. Ne znam u kakvom je fizickom stanju Novak ali ako je fit i tu je u prednosti. Na kraju, Novak se odmarao dok je Endi igrao do blizu 22 casa. Nadam se drugom W i da ce Novak unistiti Britance i njihove medije pobedom. Treba da odigra pametno, servis na dosadasnjem nivou, retern, u to ne sumnjam i da bude strpljiv jer Endi dobar deo meca samo prebacuje i ceka gresku. Na svoj servis da bude agresivan a na njegov da reternira dobro. Generalno opet sve zavisi od Novaka. Ovo je prilika koja se ne ispusta. U stvari sta ja pisem, Novak zna najbolje kako ce protiv Endija. Sve najbolje...

Sasa jokic

pre 10 godina

Gajetano@slazem se da ce Marej imati neverovatan pritisak, ali kada prodje neko vreme, i ako odradi par vezanih poena, to ce se pretvoriti u prednost,
Medjutim Noletu to nije prvi put, ograo je protiv mnogo boljeg Federera na USO pa ga je zadnja dva puta dobio, iako je ceo stadion bio protiv njega.
Cinjenica da njih dvojica igraju tri od poslednja cetri GS govori da su trenutno najbolji.
Sto se Nadala tice, bez njega tur nije interesantan, ali na zalost sada je jasno da se dopinguje, i da poslednje tri godine pravi sve duze i duze pauze. Nisam ovo predhodnih godina komentarisao, ali sada je prevrsio svaku meru. Nole samo zahvaljujuci tom dopingu jos nema RG titulu.
Pa i konzervativni Pilic je progovorio o tome, a da ne pricam o raznim strucnim forumima koji su to analozirali u detalje.
Rivalitet Noleta i Endija nije interesantan ka sa Nadalom, ali ja vise tog coveka ne mogu da gledam.

Sasa jokic

pre 10 godina

Jedino me plase organizatori, i prljave igrice, provokacije.
Protiv Federera to nisu smeli da rade, videcemo sutra.
Jedno je sigurno, ako Noke odigra svoju A igru, dobija.
Jedini covek koji danas moze da pobedi Noleta je Nole, od njega sve zavisi.
Marej mu vise cuci od Berdiha i DelPa, jer nema jacinu udarca da ga tera od osnovne linije.
On ce sansu traziti u cestim slasevima, i "navlacenjrm" Noleta na mrezu, kako bi igrao pasinge, koji su mu omiljeni udarci.
Sve u svemu, Nole zna najbolje sta treba ciniti protiv Mareja, a najbitnije je da se maksimalno odmori, i da ga Miljan dobro "istimari".
Ukoliko pobedi, zakucace se na prvom mestu, a to ce mu omiguciti da mnogo opustenije igra ostatak sezone.

e

pre 10 godina

Novak je u ovom trenutku MNOGO bolji od Andy-ja, i to je cinjenica koje su svesni svi, racunajuci tu i organizatore Wimbledon-a i novinare sto objavljuju ovakve vesti... Koje, uostalom, i sluze samo zato da slude gledaoce i da pokusaju da dezorjentisu Novaka i njegov tim... Sto je ekstremno neinteligentno... U svakom pogledu, Novak je za dve klase iznad Andy-ja; i nema tu ni patika, ni sudija, ni publike sto mogu da onemoguce Novaka da osvoji jos jedan trofej... A da ne pricam o zrebu; Del Potro naspram nekog Janovica ( kome, inace, zelim sve najbolje u buducnosti ), mislim, stvarno... Sve u svemu, gledacemo sutra dobar mec u kome ce Novak da bude pobednik... I na tome mu unapred cestitam :)...

milan htc

pre 10 godina

Bice tesno,Murray ocajnicki zeli titulu jer je prosle godine izgubio u finalu,plus ima svoju domacu publiku,igra jako dobro i nije imao bas velike poteskoce izuzev Verdasca do finala. Gledacemo svi sigurno jako dobar tenis ali se nadam naravno pobedi Djokovica. Koliko god mozda cudno zvucalo ali proradice mu malo to sto je Jelena Gencic preminula zeli da igra za nju,nekako sam uveren u to,i Novak je ovde pre dve godine postao br.1 i eto pored svega toga mislim da je 'gladniji' od Mareja,dace Novak 150% sebe. Nadam se tituli sutra,Srbija je uz tebe.

Moljac

pre 10 godina

Ovaj je učio od Nikole Pašića. Mož da bidne, ne mora da znači. Odluči se čoveče, kad već daješ prognozu! Evo, ja se odlučujem za Noleta. Jeste da sam pristrasan, ali valjda imam pravo na to.

Jovan

pre 10 godina

@(Goran, 6. jul 2013 16:35)

Dobio je 3 od 3 Novak ne 2 od 3. Mec moze da bude izuzetno tezak i da potraje preko 4 sata a i ne mora da bude. Ako se Novak bude fizicki dobro osecao, ako bude koristio svoje sanse, ako konacno proradi taj bekhend pobedice. Mislim da je sustina da se Noletu ne nabacaje nikakav pritisak od strane medija. Zato cu ja reci da je favorit Marej za titulu, Novak mora da igra rastereceno i svoj najbolji tenis ako hoce titulu i to je to. Srecno Nole !

svetlana

pre 10 godina

Mlati Marej praznu slamu .Nego valjda nesto mora odgovoriti kad ga pitaju i jos traze od njega maltene javno obecanje da ce.pobijediti.Zna i on sam da je to prazna prica.Zna o on da ne moze pobijediti.Nole osvaja sjutra.

Markoni

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore. (Bojan, 06. jul 2013 15:54) Ahahahahaha pobedio si!!

Mirko

pre 10 godina

Naklapanja čuvenog Borisa Bekera. Ako ovo, ako ono...
Marej jeste bolji, ali Novak je mnogo ispred njega, po svim parametrima.
Ako nešto dobije, Marej ima šanse na Wimbldonu, dok na šljaci nema šanse.
U suštini, ove godine više nije igrao nego što je igrao. Ne znam kakvu tu prednost može da ima. Možda da je odmorniji, niša drugo.

Uglavnom, ako Noletu proradi sve, Marej nema nikakvu šansu.
Samo mi se ne sviđa ovo sa patikama, ako je to zaista toliko odmoglo Novaku, onda to može da objasni puno stvari, a i da okrene jezičak na vagi. No dobro, i Marej će igrati sa istim patikama, tako da... na isto mu dođe.

Boban Pantovic

pre 10 godina

Bez ove Nole pobedjuje, nekad su bili blizu danas sigurno ne, razlika je velika u korist Noleta. Nadam se da ce psihicki biti stabilan i da nece nasedati na provokacije. Srecno Nole, tenisercino.

Branko

pre 10 godina

Dosta mi je ovih izjava od eksperata. Nole je trenutno najbolji teniser teniser sveta tacka. Sta vredi to da je Nari napredovao kad njegov nepredak je NEDOVBOLJAN da "POSTENO" pobedi Noleta. Nole u 4 seta.
Branko Teniser) iz Amerike

mt

pre 10 godina

cemu toliko osporavanje mareja medju komentarima? Razumem da dosadan stil igre ume da iznervira, ali on je neverovatan igrac (a i fer plej je), slozice se cak i federer koji bi ga prvom prilikom mlatn'o reketom po glavi da moze. Ima on svoju sansu u nedelju, ume i on da bude agresivan, ne postoji laka pobeda protiv njega. Po svemu do sada prikazanom djokovic je favorit, ali krece se od 0:0 pa cemo videti

idemo po W

pre 10 godina

nije sad da sam pametniji od beckera, al djokovic - murray rivalitet ne moze da se meri sa rivalitetom djokovic - nadal. ni po cemu, a posebno ne po spektakularnoj igri. da tragedija bude veca, djokovic - murray mozda i budu uobicajena finala u narednih par godina. al uporedite, molim vas, finala AO 2012. i 2013. da vas podsetim, djokovic i murray su igrali ovo drugo finale, za prvo ne moram da vam pricam ko ga je igrao

Pozdrav iz Toronta

pre 10 godina

Ne znam odakle je ovaj teks prenesen, ali za BBC Becker predvidja da pobedjuje Murray: http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23210609. Istog misljenja je i John McEnroe.

Od 16 upitanih za BBC, 12 predvidja pobedu Murray-a, 3 Novaka, a Navratilova ne moze da se odluci. Mnogi od ovih 12 koji daju prednost Andyju kazu da bi inace glasali za Novaka, ali da posle Novakovog iscrpljujuceg polufinala sada misle da Andy ima prednost. Voleo bih da ih Nole demantuje.

Goran

pre 10 godina

Sta znaci izjava: "Obojica su pre finala imali ozbiljne testove"? Koji je ozbiljan test imao Mari? Ne moze se uporediti Del Potro i Janovic niti Berdih i Verdasko. Drugo, ne znam kakvu to psiholosku prednost ima Mari ako u medjusobnim susretima vodi Novak a i dobio je 2 od 3 poslednja meca.

Vukodav

pre 10 godina

Realno je Đoković osetno bolji igrač od Mareja ali nažalost, neće odlučivati samo tenisko umeće. Pa da se igra u Nišu npr, ne bi Marej pobedio pa taman Đoković da igra s jednom rukom vezanom :)

Ne znam i na šta liči da organizator zabrani Noletu patike, treba da se kliza da bi Marej mogao da pobedi? Sramota.

LazaBG

pre 10 godina

Jedini nacin da Murray pobedi sutra je da publika nastavi sa sramnim ponasanjem. Ono divljanje od strane publike u mecu protiv Poljaka se ne vidi na fudbalskim utakmicama pete divizije.

Ono sto je jos vise besramno su komentatori ovde na BBCu. Gledao sam sinoc Murray-evo polufinale i to je neverovatno koliko ga uzdizu, koliko pljuju protivnika, koliko navode profesionale teniske komentatore da hvale svaki njegov potez. John McEnroe je prokomentarisao da je izgleda ceo poljski teniski savez dosao i da su time "spiskali ceo ovogodisnji budzet". Neki anonimni Amer (ili bar ja za njega nisam cuo) je rekao "Otkud Novaku pudlica? Jel ima uopste u Srbiji da se kupi pudlica?" Apsolutno me je sramota da gledam i slusam kako se ovde publika i komentatori ponasaju, i plasim se da ce biti jos gori sutra.

Tako da Nole mora da bude mentalno nadcovek. Teniski ce da obrise pod sa Murray-em jer po onome sto smo videli u ova dva polufinala Nole je 100 puta bolji. Samo da sutra odoli izivljavanju lokalne publike. Mnogo mu zelim da bude jak ali se i mnogo brinem.

A sto se Skota tice i on je samo pion. Sada je "Britanac" kada pobedjuje, a kada izgubi onda je jasno i glasno "Skot". Apsolutno degutantno. Ma kakav Balkan...

malo pameti nam ne bi skodilo

pre 10 godina

ovo je bas zabavno "Marej i Djokovic su novi takmicarski tandem modernog tenisa"...

pricamo o coveku koji ne moze prvo kolo na sljaci da prodje a sad postade teniska velesila...
poenta je da niko od tih bivsih igraca nece da se zameri engleskim medijima iako verujem da u dubini duse znaju ko je tu zaista bolji igrac..

zato ako je po pravdi, Djokovic sutra mora pobediti, decko igra sve podloge cele godine...

e

pre 10 godina

Novak je u ovom trenutku MNOGO bolji od Andy-ja, i to je cinjenica koje su svesni svi, racunajuci tu i organizatore Wimbledon-a i novinare sto objavljuju ovakve vesti... Koje, uostalom, i sluze samo zato da slude gledaoce i da pokusaju da dezorjentisu Novaka i njegov tim... Sto je ekstremno neinteligentno... U svakom pogledu, Novak je za dve klase iznad Andy-ja; i nema tu ni patika, ni sudija, ni publike sto mogu da onemoguce Novaka da osvoji jos jedan trofej... A da ne pricam o zrebu; Del Potro naspram nekog Janovica ( kome, inace, zelim sve najbolje u buducnosti ), mislim, stvarno... Sve u svemu, gledacemo sutra dobar mec u kome ce Novak da bude pobednik... I na tome mu unapred cestitam :)...

Bojan

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore.

roka

pre 10 godina

Reci cu samo jednu stvar.Ako sve bude kako bi trebalo biti tj. ako ne bude raznih 'igara' na terenu jer je Novak naucio 'madridsku' lekciju sto se publike tice,ja drugog pobednika ovog finala osim njega prosto ne vidim.Ako je drugacije,oprostite onda ovom slepcu.

Sasa jokic

pre 10 godina

Gajetano@slazem se da ce Marej imati neverovatan pritisak, ali kada prodje neko vreme, i ako odradi par vezanih poena, to ce se pretvoriti u prednost,
Medjutim Noletu to nije prvi put, ograo je protiv mnogo boljeg Federera na USO pa ga je zadnja dva puta dobio, iako je ceo stadion bio protiv njega.
Cinjenica da njih dvojica igraju tri od poslednja cetri GS govori da su trenutno najbolji.
Sto se Nadala tice, bez njega tur nije interesantan, ali na zalost sada je jasno da se dopinguje, i da poslednje tri godine pravi sve duze i duze pauze. Nisam ovo predhodnih godina komentarisao, ali sada je prevrsio svaku meru. Nole samo zahvaljujuci tom dopingu jos nema RG titulu.
Pa i konzervativni Pilic je progovorio o tome, a da ne pricam o raznim strucnim forumima koji su to analozirali u detalje.
Rivalitet Noleta i Endija nije interesantan ka sa Nadalom, ali ja vise tog coveka ne mogu da gledam.

Sasa jokic

pre 10 godina

Jedino me plase organizatori, i prljave igrice, provokacije.
Protiv Federera to nisu smeli da rade, videcemo sutra.
Jedno je sigurno, ako Noke odigra svoju A igru, dobija.
Jedini covek koji danas moze da pobedi Noleta je Nole, od njega sve zavisi.
Marej mu vise cuci od Berdiha i DelPa, jer nema jacinu udarca da ga tera od osnovne linije.
On ce sansu traziti u cestim slasevima, i "navlacenjrm" Noleta na mrezu, kako bi igrao pasinge, koji su mu omiljeni udarci.
Sve u svemu, Nole zna najbolje sta treba ciniti protiv Mareja, a najbitnije je da se maksimalno odmori, i da ga Miljan dobro "istimari".
Ukoliko pobedi, zakucace se na prvom mestu, a to ce mu omiguciti da mnogo opustenije igra ostatak sezone.

srdjo

pre 10 godina

Dok sam citao ovu Bekerovu analizu , pao mi je na um onaj nesretnik ( pakost je gadna boljka)
, pisac onog komentara u kojem ''strucno''tvrdi da je Nole najlosiji ''broj jedan'' do sada .
Kakav teniser treba biti , da bi bio danas ,u eri najboljeg tenisa ikad, bar tako najveci teniski autoriteti tvrde, bio vrh .

danilo

pre 10 godina

Vrlo mi prija kada se mišljenje jedne ovakve veličine potpuno poklapa sa mojim.
"Ako bude odlučivao samo tenis, Djopković je favorit bez sumnje!"

Mirko

pre 10 godina

Naklapanja čuvenog Borisa Bekera. Ako ovo, ako ono...
Marej jeste bolji, ali Novak je mnogo ispred njega, po svim parametrima.
Ako nešto dobije, Marej ima šanse na Wimbldonu, dok na šljaci nema šanse.
U suštini, ove godine više nije igrao nego što je igrao. Ne znam kakvu tu prednost može da ima. Možda da je odmorniji, niša drugo.

Uglavnom, ako Noletu proradi sve, Marej nema nikakvu šansu.
Samo mi se ne sviđa ovo sa patikama, ako je to zaista toliko odmoglo Novaku, onda to može da objasni puno stvari, a i da okrene jezičak na vagi. No dobro, i Marej će igrati sa istim patikama, tako da... na isto mu dođe.

Jovan

pre 10 godina

@(Goran, 6. jul 2013 16:35)

Dobio je 3 od 3 Novak ne 2 od 3. Mec moze da bude izuzetno tezak i da potraje preko 4 sata a i ne mora da bude. Ako se Novak bude fizicki dobro osecao, ako bude koristio svoje sanse, ako konacno proradi taj bekhend pobedice. Mislim da je sustina da se Noletu ne nabacaje nikakav pritisak od strane medija. Zato cu ja reci da je favorit Marej za titulu, Novak mora da igra rastereceno i svoj najbolji tenis ako hoce titulu i to je to. Srecno Nole !

svetlana

pre 10 godina

Mlati Marej praznu slamu .Nego valjda nesto mora odgovoriti kad ga pitaju i jos traze od njega maltene javno obecanje da ce.pobijediti.Zna i on sam da je to prazna prica.Zna o on da ne moze pobijediti.Nole osvaja sjutra.

Gajetano

pre 10 godina

Ljudi, Beker je placeni komentator Telegrafa i kao takav mora da se dodvorava i da pise sta njegovi citaoci zele da cuju. Samo mi je zao sto se tako veliki teniski as spustio na tako niske grane:( Al' boze moj, to je zivot.

Ima puno nebuloza ovde, na primer:

"Dvojica najboljih tenisera sveta" - tehnicki da ali Nadal vodi na ovogodisnjoj Race listi.

"Obojica su pre finala imali ozbiljne testove" - ovo je glupo i komentarisati.

"Sa emotivne strane, mislim da Mari ima prednost" - koje emotivne strane? Pa 50 miliona ljudi ce mu stajati na ledjima i nikad mu nece oprostiti ako izgubi. Pa to vam je dodatni teret na ramenima od nekih 20kg (cirka oko, sto bi rekli nasi politicari). A tek u glavi...

"Delovalo mi je da je (Novak) u finisu polufinalnog meca imao probleme sa kukom" - samo ih ti przi.

"Smatram i da se smanjila razlika izmedu Djokovica i Marija kao dvojice najboljih na svetu" - uf, nikad nije ni bila velika tehnicki gledano, samo sto Nole ima mentalni sklop sampiona. Sutra ce pokazati sve.


Mrzi me vise da citam izmedju redova, mada je covek izneo i puno OCIGLEDNIH istina, ali one na zalost nisu na strani Mareja.

Sto bude bice! A onda cemo svi biti mnogo "pametniji".

Pozdrav,

Branko

pre 10 godina

Dosta mi je ovih izjava od eksperata. Nole je trenutno najbolji teniser teniser sveta tacka. Sta vredi to da je Nari napredovao kad njegov nepredak je NEDOVBOLJAN da "POSTENO" pobedi Noleta. Nole u 4 seta.
Branko Teniser) iz Amerike

mt

pre 10 godina

cemu toliko osporavanje mareja medju komentarima? Razumem da dosadan stil igre ume da iznervira, ali on je neverovatan igrac (a i fer plej je), slozice se cak i federer koji bi ga prvom prilikom mlatn'o reketom po glavi da moze. Ima on svoju sansu u nedelju, ume i on da bude agresivan, ne postoji laka pobeda protiv njega. Po svemu do sada prikazanom djokovic je favorit, ali krece se od 0:0 pa cemo videti

idemo po W

pre 10 godina

nije sad da sam pametniji od beckera, al djokovic - murray rivalitet ne moze da se meri sa rivalitetom djokovic - nadal. ni po cemu, a posebno ne po spektakularnoj igri. da tragedija bude veca, djokovic - murray mozda i budu uobicajena finala u narednih par godina. al uporedite, molim vas, finala AO 2012. i 2013. da vas podsetim, djokovic i murray su igrali ovo drugo finale, za prvo ne moram da vam pricam ko ga je igrao

milan htc

pre 10 godina

Bice tesno,Murray ocajnicki zeli titulu jer je prosle godine izgubio u finalu,plus ima svoju domacu publiku,igra jako dobro i nije imao bas velike poteskoce izuzev Verdasca do finala. Gledacemo svi sigurno jako dobar tenis ali se nadam naravno pobedi Djokovica. Koliko god mozda cudno zvucalo ali proradice mu malo to sto je Jelena Gencic preminula zeli da igra za nju,nekako sam uveren u to,i Novak je ovde pre dve godine postao br.1 i eto pored svega toga mislim da je 'gladniji' od Mareja,dace Novak 150% sebe. Nadam se tituli sutra,Srbija je uz tebe.

Moljac

pre 10 godina

Ovaj je učio od Nikole Pašića. Mož da bidne, ne mora da znači. Odluči se čoveče, kad već daješ prognozu! Evo, ja se odlučujem za Noleta. Jeste da sam pristrasan, ali valjda imam pravo na to.

Boban Pantovic

pre 10 godina

Bez ove Nole pobedjuje, nekad su bili blizu danas sigurno ne, razlika je velika u korist Noleta. Nadam se da ce psihicki biti stabilan i da nece nasedati na provokacije. Srecno Nole, tenisercino.

c7-5

pre 10 godina

Ono sto je sigurno Endi mora da ima psihicki pritisak. Mogu da zamislim medije u Londonu. Sigurno Endi bezi od medija, treninzi pred navijacima i novinarima. U poslednja dva meca je usao lose i verujem da je to bas zbog pritiska. Novak nema taj problem. Ne verujem da ako udje u mec kao protiv Verdaska i Janovica da Novak to nece iskoristiti. Sa druge strane, publika nece biti naklonjena Novaku, ali on vec ima takva iskustva i svojom igrom treba da utisa publiku. Ne znam u kakvom je fizickom stanju Novak ali ako je fit i tu je u prednosti. Na kraju, Novak se odmarao dok je Endi igrao do blizu 22 casa. Nadam se drugom W i da ce Novak unistiti Britance i njihove medije pobedom. Treba da odigra pametno, servis na dosadasnjem nivou, retern, u to ne sumnjam i da bude strpljiv jer Endi dobar deo meca samo prebacuje i ceka gresku. Na svoj servis da bude agresivan a na njegov da reternira dobro. Generalno opet sve zavisi od Novaka. Ovo je prilika koja se ne ispusta. U stvari sta ja pisem, Novak zna najbolje kako ce protiv Endija. Sve najbolje...

Markoni

pre 10 godina

Ma sta zna taj Beker i ko je on uopste... Kad jedna takva velicina kao sto je Josko Martinovski od Tetovo kaze da Djokovic nije nikakav igrac, nikakvi Beker ili Mekinro to ne mogu da ospore. (Bojan, 06. jul 2013 15:54) Ahahahahaha pobedio si!!

Pozdrav iz Toronta

pre 10 godina

Ne znam odakle je ovaj teks prenesen, ali za BBC Becker predvidja da pobedjuje Murray: http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23210609. Istog misljenja je i John McEnroe.

Od 16 upitanih za BBC, 12 predvidja pobedu Murray-a, 3 Novaka, a Navratilova ne moze da se odluci. Mnogi od ovih 12 koji daju prednost Andyju kazu da bi inace glasali za Novaka, ali da posle Novakovog iscrpljujuceg polufinala sada misle da Andy ima prednost. Voleo bih da ih Nole demantuje.