Četvrtak, 20.06.2013.

10:16

Vimbldon: Hoće li biti 'novog Rosola'?

Prošle godine Lukaš Rosol podario nam je čudo trijumfom nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: Saša Ozmo

Vimbldon: Hoæe li biti 'novog Rosola'? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Alma

pre 10 godina

Federrer ne vjerujem..Djokovic vrlo vjerovatno,mada minimalnu prednost dajem Nadalu jer on nije jedno vrijeme igrao zbog ozljede,ali je svijez..Murray igra kod kuce pa je i on sa velikim MOZDA moguci osvajac! A onaj tko bi mogao da iznenadi je Ferrer. Eto,sa zenskog gledista. ;)

Tamara Tomic

pre 10 godina

Sasa, svaka cast na analizi.
Na tviteru sam Vas zamolila da me pratite, jer bih volela da Vam postavim par pitanja, ukoliko imate vreme.
Ako niste videli, molim Vas @TamaraaTomiic98 .

Unapred zahvalna.

leđna_peraja

pre 10 godina

Drugari, držimo se teme: ko bi mogao da ispadne, i od koga? Meni se čini da će biti presudnije ono 'od koga', duge su dve nedelje, raspoloženja i nadahnuća mogu da variraju, pa kiša, i onaj njihov vetar... Inače, Mari ima više pritiska od publike i medija nego podrške, zviždali su mu na završnom mastersu i navijali za Feda, pa vidite da je zaplakao na reč 'support' kad je izgubio finale Vimbldona prošle godine. Planira da osnuje tenisku akademiju u Škotskoj, mislim da živi u Londonu više zbog aerodroma, jer stalno putuje. Ups, eto kako je lako skrenuti sa teme... Biće sigurno zanimljivo, jedva čekam, Delpo bi mogao daleko da dogura, pa Vavrinka, a nadamo se i Tipsa, kao što neko reče. Idemooo! I, naravno, za titulu idemo Nole, svi te vole! Jagode sa šlagom kao nagradu za svaku pobedu! Najsrećnija sam kad se seti da pojede bananu, koja daje snagu mišićima - jer, kad Erik pojede bananu...

beko radovic

pre 10 godina

sad kad je izasao zreb mozemo dati jos neke komentare. Nole u gornjoj polovini stvarno ima prilicno otvoren put. u prva tri kola ima lagane treninge, do cetvrtog, gde ce morati da ubaci u trecu brzinu za Haasa ili Simona. Matori Haas ga jeste dobio i ove godine na betonu i 2009 na wimbledonu, ali tada je Nole krizirao-iste godine ga je lagano tukao Kohlshriber na RG. Onda u cetrvrt na Berdiha ili Gaskea, ostali tu ne verujem da mogu da se probiju. Tomic ce, izgleda ostati vecita nada, zanimljiv sa onim nonsalantnim forhendom iz lakta, ali decko ima problema van terena i jednostavno nema fokus da veze tri,cetiri pobede. u polufinalu je nepoznanica Delpotro, ako bude zdrav i bude dobio pet meceva do Noleta, nece biti lako. on je vec tukao Noleta na travi, na Olimpijadi, a i decko ima cojones za velika dela. i ne vidim da mu trava ne lezi, udara lepo one niske (skoro poluvoleje), pogotovo iz forhenda. ali Nole ce ga gaziti na bekhend, ovaj nema slajs da ga izvlaci iz teskih poena pa ce morati da se namesta stalno lepo, a to,ako Nole igra vrlo dobro do odlicno, ovaj nece izdrzati pet setova. od ovi drugih u ovoj cetvrtini stvarno nema nekog potencijala...Dimitrov tesko moze pet meceva da dobije, Raonic stagnira, ne bi me cudilo da,ako Delpotro ispadne, u polufinale dodje Nisikori ili cak krlja Ferrer. to bi mu stvarno bio megauspeh i onda moze da kaze da je napravio najvise u karijeri od onog sto mu je Bog dao. sledi zanimljivija polovina sutra...

Dermendziev

pre 10 godina

Mina nema svojstvo ako se vidi pre no sto se nagazi.Mine i senzacije treba da se dogode,da bi ih drugi videli.

Senzacionalni pozdrav iz Minskog polja!

Jednorog68

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.
(ww, 21. jun 2013 12:35)

Dugo ćutim, ali više neću!

Mononukleoza je infektivna bolest,najraširenija među mladima (tzv. "bolest poljupca"), ozbiljna utoliko što ugrožava jetru i slezinu , sem grla i limfnih žlezda.
Učenik koji preboli mononukleozu, ne radi fizičko ŠEST meseci, ne sme da se izlaže naporima, niti da ide na more. Ima ograničenja u ishrani i uopšte je imunološki u minusu.

E, sada...

Priznaćemo, valjda, da je tenis NEŠTO naporniji od fizičkog u školi. Sećamo se, valjda, da Federer nije bio odsutan ŠEST meseci.

Verujem da se tada radilo o nekoj virozi, ali mononukleozi NIKAKO!!!
Mario Ančić je zaista imao mononukleozu i sasvim je mogućno da nije ozbiljno prihvatio ograničenja koja ta bolest nameće. Sada to isto gledamo i kod Soderlinga. I? Mogu li da igraju i da još osvajaju Grand Slam titule? Naravno NE!!!

Federer tu bolest, jednostavno NIJE imao, jer SVI dalji događaji ubedljivo demantuju takvu tvrdnju. Uostalom, način provere svega što sam napisala je dostupan svakome.
Pa izvolite!

A John bi MORAO da objasni drugi Nadalov WB. Koja je to magija bila, ko je tada imao mononukleozu, pa ga on osvoji?

I piši pažljivije. Šta ti znači da poraz pravda porazima?

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Werewolf
Dobra ideja, hvala na sugestiji. Nažalost, nisam gledao malog Veselog, osim na nekim klipovima, tako da ne mogu mnogo toga da kažem o njegovoj igri. Morao bih da odgledam nekoliko njegovih mečeva da bih napisao ozbiljniji tekst o njemu
Za sada – Veseli ima 19 godina, levoruk je, visok je 198 cm, osvojio je sedam fjučersa i tri čelendžera do sada u karijeri, a pre dve godine je osvojio juniorski Australijan open. Trenutno je 109. na ATP listi.

Sve najbolje,

WW

pre 10 godina

Ako je Vimbldon poslednje Rodzerovo utociste, onda je Australia Open poslednje Novakovo utociste, jer osim 2011. ni na jednom drugom GS nije uspeo da osvoji titulu. Tako je bilo i prosle i ove godine.
Inace, pohvale za ovakve tekstove i teme.

ww

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.

WW

pre 10 godina

(jack, 20. jun 2013 15:01)
Nadal se nikada ne zadovoljava samo titulom na RG, tu titulu je znao da ce osvojiti pa i nije bas emotivno ispraznjen i zadovoljan celom sezonom.
To da je Federeru ovo jedna od poslednjih sansi da osvoji GS je cista nebuloza, teret titule ne moze imati jer mu to nije prva i jedina titula na GS koju je osvojio, pokazao je bezbroj puta da mu odbrana titule na Vimbldonu ne predstavlja nikakav problem.
Marej ima podrsku medija i navijaca svake godine, pa mu ipak nikada nije donelo titulu.
Djokovic ne moze biti ohrabren "odlicnim drzanjem na sljaci" jer je porazen u tom mecu. Po toj logici Izner je trebao da osvoji Vimbldon pre 2 godine jer je uspeo da odigra 5 setova protiv Nadala i bude mnogo blize pobedi nego Novak ove godine.Djokovic GS moze da osvoji samo na AO, tako je jos od 2011.

Werewolf

pre 10 godina

@Sasa Ozmo

Da li bi Jirzi Veseli bio potencijalni novi Rosol da je prosao kvalifikacije,obzirom na renking i stil igre?
Ne bi bilo lose izdvojiti mesta za njega u jednom od narednih tekstova,obzirom na njegove godine i rezultate ove sezone,a ovom prilikom za posetioce napisati nekoliko reci.

jagodinac

pre 10 godina

Nikolas Mahut moze da priredi iznenadjenje u prvim kolima Wimbledona,samo ako mu povreda to dozvoli,Benoit Paire takodje,A Gasquet je po meni pritajeni favorit uvek na travi za polufinale,glava mu ne dozvoljava da bude u prvih 5 igraca na ATP.Voleo bih da cujem vasa misljenja o ovome...

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Dorćolac
Hvala na lepim rečima. Naravno da Del Potro ima veće šanse od Malisa, kao i Berdih, Conga… Ipak, ovde je reč o ‘novim Rosolima’, a pobeda Del Potra, Berdiha ili nekog igrača tog nivoa ne bi bila senzacija poput Rosola.
U tekstu sam se bavio pitanjem ko je najranjiviji od najvećih za ranu eliminaciju i ko su ‘mine’ u prva dva-tri kola, a sa Del Potrom bi mogli da igraju tek u četvrtfinalu.

Pozdrav i sve najbolje,

mad man

pre 10 godina

Ja bih se osvrnuo na nesto drugo. Koliko je mocan marketing sponzora. Evo Dimitrov sa 22god. i bez i jedne jedine titule se svuda nesto spominje pred turnire kao neko iznenadjenje. Prica se vec uveliko o njemu kao buducem No1, pumpa se prica o njegovoj buducoj velicini, nasledniku sledece ere, plus najki ljubav sa Masom itd. Neko ce reci da je to opravdano posle pobede nad Novakom (Madrid) a ja cu ih podsetiti da je ova prica bila i pre, a nakon toga se samo pojacala (doslo ovima iz najkija kao kec na 11). Mislim, sve to i ima smisla kada se posmatra kao zasebna pojava, ali... citava marketinska magla se razotkriva kada se uporede uspesi nekih igraca ranije. Kada je Novak sa 19 god. pobedio Nadala u Majamiju i uzeo MASTERS, postao No3, jel neko pricao "Evo buduceg broja 1". Pobedio Feda u Kanadi i uzeo MASTERS a pre toga igrao polufinala RG i WIM, pa finale USO, sve sa 20 god., jel neko tada pricao "Evo buduceg sampiona i broja 1". Pa to nisu pricali cak ni posle Novakove GS AO titule sa 20.god! Sta bi tek za Dimitrova pevali da je kojim slucajem uzeo AO ove godine (sa 22.god), ne mogu ni da zamislim. Nemojmo biti naivni. Najki se sprema za postFed period i ne sede skrstenih ruku cekajuci da Grisa proradi, vec uveliko "rade" na njegovoj buducoj "velicini" sa poznatim marketinskim matricama. Negde u Najkiju, postoji fajl sa preciznom analizom ocekivane zarade od projektovane cele karijere Bugarina + -10% pa nema prepustanja slucaju, kampanja je odavno krenula. Money Talks!

Dorćolac

pre 10 godina

Dosta vremena je prošlo kako nam se pojavio teniski novinar u liku Saše Ozme. Naši su teniseri zaslužili da imaju adekvatnu prateću medijsku mašineriju. Kad već spomenuh medijsku mašineriju (MM),tu su svakako najjači britanski mediji. Zasluga za to je dominirajući engleski jezik koji je slučajno i moj maternji. Pre neki dan se spotakoh oko množine za reč vrabac (vrabci, vrapci) pa dobih kritiku na kojoj se zahvaljijem.
Da se vratim na našeg usvojenog novinara Sašu, toliko lepo, pregledno, jezički perfektno uvodi nas čitaoce u teniske aktuelnosti, da je prosto nemoguće ne ostaviti komentar, veoma nas uspešno mami na to. Kako niko nije perfektan, nije ni naš "usvojeni": staviti Malisa u podnaslove "mogućih Rosola" a ne staviti DelPotra je veliki promašaj. Saša, slažeš li se? I još nešto, po mogućstvu, malo manje podleganja na britanske medije, kao npr. velika četvorka. Nemam ama baš ništa protiv momka Endija, čak smatram da je izvrstan igrač. Dolaskom mrge Ivana Lendla, još je više robotizovao svoju igru, malo mašte ala Federer, malo lucidnosti ala Novak i malo ratničkog duha ala Rafael, mnogo Gren Slem pobeda mu treba da bi mogao biti uvršten u kompaniju Velike Trojke.

wawrinka

pre 10 godina

po meni velika senzacija bi mogao da bude tipsarevic,mozete sad lupati minuse koliko hocete,covjeka uopste vise i ne spominjete,a pratim ga jako dugo i ima igru za travu definitivno,kad se samo setim 2008 i 4 kola protiv shutlera i dan danas nisam prezalio taj mec.....

Tango Argentino

pre 10 godina

Ljudi pa zar niko da ne pomene Delpa. Meni je on najgotivniji lik na turu. Mislim ono, kako igra. Svi pominju Mareja, jedva osvojio jedan GS a Delpo isto uradio na US Openu pa ga niko ne pominje ni ovde ni u svetu kao da je osvojio Svilajnac Open. Po nacinu na koji igra i to sto je super fer momak mani je on posle Noleta uvek favorit. Cela moja druzba navija za njega kada ne igra Srbin covek. I izgleda kao nas Gedza - jedan moj pajtos skoro rek'o dok smo ga gledali kako bi mu sajkaca cucnula ko kec na deset, umesto da nosi traku oko glave. Nista lepse mi ne bi leglo nego da delpo odere Mareja ako se nakorindjaju jedan na drugoga u zrebu. Pogotovo sto Britanci smatraju Gaucose kao agresore na minijaturni arhipelag Foklande na koje Argentinci polazu puno pravo.

jack

pre 10 godina

Od velike četvorke najranjiviji su Nadal i Federer. Prvi se izduvao na šljaci i utolio glad za trofejima a drugi je branilac titule pa samim tim ima veliki teret na ledjima koji je pojačan sa osećajem da mu je ovo možda jedna od zadnjih ako ne i zadnja šansa da osvoji još jedan GS.
Ostaju Djoković i Marej. Djoković je motivisan odličnim držanjem protiv Rafe na šljaci a Marej podrškom javnosti i štampe. Vrlo je moguće finale izmedju ove dvojice a najkvalitetnije bi bilo finale izmedju Djokovića i Federera. To bi bio blokbaster kao i ono polufinale u Parizu a slamanjem Federera na W. Djoković bi verovatno obezbedio i prvo mesto na kraju sezone.

Mile

pre 10 godina

Ako bi trebao da tipujem na nekoga van top 4 grupe onda bi to svakako bio Vavrinka, pre svega zbog njegovog bekhenda i stila igre. Ako bi hteo mnogo da rizikujem, novce bi uložio na Jiržija Janoviča. Čovek je krajnje nepredvidiv ali zna da bude i nezgodan ako ga krene...

stefi

pre 10 godina

Svaki server moze da napravi iznenadjenje ako ga 'krene' kao Rosola prosle godine ali ISNER,RAONIC nisu u formi.Has,Kveri,Gulbis svakako,Dimitrov su potencijalne mine,tu je i Janovic.Sve zavisi od zreba ali nesto mi se cini da ce Novaku pripasti'cast' da igra sa Rafom i Fedom da bi se Mareju olaksao put.Isto to su uradili i francuzi da bi olaksali Congi.Svakako da nije Novak prvi favorit po meni,mada bih ja volela da uzme trofej ali se u poslednje vreme previse bori sa svojim demonima u glavi.Federer ako bude zdrav je prvi favorit pa Marej,tek posle idu Rafa i Nole.Bice borbe svakako,ne treba otpisivati ostale iz prvih deset,uvek su sposobni za dobre rezultate i pobede nad vodecom cetvorkom.Ako Novak zaigra onako kako ume i moze bez oscilacija i kalkulisanja svakako moze da podigne trofej ali nisam sigurna koliko mu je 'cista'glava,previse je poraza bilo u poslednje vreme i ako udje bez imperativa osvajanja trofeja mogao bi da stigne do njega.

atp

pre 10 godina

Dokle će više srbi da stavljaju novaka kao osvajača wimbldona,još od 2010 ga stavljate?al on jeste prvi favorit,a osvajač se nikad ne videće se ko je bliži peharu od četvrtfinala!!!

Kalimero!

pre 10 godina

Dobra analiza dobri komentari jedino sto se nikako ne slazem da postoji niti ce postojati velika cetvorka.Velika trojka DA i to 3 Amigosa (Rodza, Rafa, Novak ) GSlemovi, Mastersi, broj titula ce vam to reci, zato izlusno je tu trpati nekog Engleza ili Skota (jer ni on sam nezna sta je od turnira i dodvoravanja publici cas je jedno ili drugo).Izlisno je i govoriti sa cistim uverenjem koji je GSlem najprestizniji ali ja ipak mislim da je to Roland Garros ( citaj ne zbog Rafe ) nego zato sto se svi pobednici bilo kojih drugih GSlemova ocajnicki bore za RG.Pa se namece pitanje zasto ako je Vimbldon broj.1... Naravno nebih se i ne slazem se nimalo sa tom konstatacijom.Moj redosled je sledeci.1.RG, 2.W, 3.AO, 4.US.... Izvinjavam se ako neko misli drugacije ali smo tu da komentarisemo a ne da vredjamo teniske zvezde i naravno puno srece zlatnoj trojci koja nas drzi pored malih ekrana i cini ovaj sport necim najlepsim do sada !

Cista analitika

pre 10 godina

Ser Alex

Rafa sve ove godine sto je osvojio osvojio je na sljaci.Sada krece trava i beton brze podloge.Najveci favoriti su pod broj jedan Novak i pod broj dva Marej jer igra pred domacom publikom,propustio RG i igra najdosadniji tenis na duge poene.Ali kao mu u polufinalu padne Roger tesko da ce moci da prodje. A moze i u cetvrt i Rafa.Novak igra bez opterecenja da nesto mora

Ser Alex

pre 10 godina

Mislim da ce ovo biti najjaci Vimbldon posle dosta godina. Federer je posle dvogodisnjeg posta prosle godine shvatio da moze, tako da je ove mnogo rastereceniji, a nista manje opasan. Marej je "skinuo mrak" sa US Openom i sigurno ce vise od svega zeleti da se kao Skot sepuri nadobudnim Englezima. Rafa je prosto sjajan, pokazao je u prethodna tri, cetiri meseca, ali favorit broj jedan je broj jedan. Nole igra atomski tenis, jedini je na svetu u svako doba godine konkurentan i verujem da ce uzeti novi Grend slem i to protiv Rafe u finalu (ako zreb ne zariba). Sto se potencijalnih senzacija tice - Dodik i Dimitrov.

Predo

pre 10 godina

Do sada sjajni, promišljeni komentari. Dobro reče neko, prognoze su na jako klizavom terenu, poput trave u prvim kolima Vimbldona. To su najteža kola ne samo za Nadala, već i za Novaka, mada Novak u svojoj kombinatorici ima taj "mode" zvani Federer, što mu je dovoljno da se izbori sa nižerangiranim protivnicima, koji nimalo nisu bezopasni. Kada bi Rafa i Rodžer mogli igrati u prvom ili drugom kolu Vimbldona, bila bi to glatka pobeda Federera, međutim trava Vimbldona nije ista nakon 14 dana. Na nekim delovima je to više pesak. Nadalovi spinovi stvaraju ionako neugodan odskok još gorim, brzim nogama nadoknađuje nedostatak tehnike, a njegovi voleji su često podcenjeni. On ih igra retko, ali kada ih igra, to je gotovo bez greške.
Ovo nije godina, kada će Novak nadmašiti 2011. To će uraditi sledeće godine, ali vrlo je verovatno da može osvojiti i Vimbldon i US Open. Bikmejkeri znaju zašto su mu dali najveće šanse, jer oni žive od svojih procena.
Federer uvek igra sjajno do četvrtfinala, a onda se pojavi neko ko može iskoristiti njegove mane.
Mari ima takve oscilacije ne samo na turniru, nego tokom jednog meča, da niko sa sigurnošću ne zna dokle može, ali do polufinala gotovo sigurno.

Mirko

pre 10 godina

Jos jedan odlican Sasin clanak i odlicne analize.Najvece sanse imaju oni iz velike cetvorke: Djokovic,Nadal,Federer i Marej.
Djokovicu treba trofej ako uskoro hoce u "kucu najboljih" svih vremena,treba mu trofej da ostane broj 1,treba mu trofej da dokaze Nadalu da je bolji od njega...,da je poraz na RG bio samo sreca za Nadala,treba mu trofej iz mnogo razloga.Narocito na psiholoskom planu,jer je u poslednje vreme izgubio na samopouzdanju.
Nadalu treba trofej da dokzae sebi da je on broj 1,da stigne i prestigne Novaka na ATP i tako prekine njegovu,sad vec poduzu dominaciju.Dugo vec nije bio br.1 na ATP.
Federeru je mozda ovo poslednja prilika.Bice jako opasan,ovde se oseca kao riba u vodi.Zeli dokazati da nije slucajno jedan od najvecih u istoriji.
Marej je takodje favorit.Ali kao i uvek,velika nepoznanica.Kod njega sve zavisi od trenutnog raspolozenja i na koju nogu je ustao tog dana.Morace izdrzati pritisak javnosti,bivsu povredu ledja.Po igrackoj snazi u ovom momentu je ravan Federeru a za nijansu slabiji od Nadala i Djokovica.
Svi ocekuju reprizu Roland Garosa i jos jedan okrsaj godine Nadala i Djokovica.Da vide da li je ono tamo bilo slucajno,pusta sreca za jednog a nesreca za drugog.Ili je Nadal zaista uporno trenirao i sada igra na visem nivou od svih ostalih.Ferer je pokazo u finalu RG da ne moze vise od nemoguceg.
Mogu iznenaditi Berdih,Dimitrov,Has,Conga,Del Potro ili Vavrinka.Mada to ne bi bilo iznenadjenje jer su oni po kvaitetu odmah iza velike cetvorke.

Acabgd

pre 10 godina

Svakako da Wimbledon predstavlja krunu Grand Slam turnira. Svi su beskrajno motivisani da podignu pehar, pitanje je samo ko ce ostati skoncentrisan svih 14 dana. Ja tipujem na Djokovica , iako ove godine nije igrao nijedan pripremni turnir. Kada su u pitanju moguca iznenadjenja, postoji igrac kojeg niste spomenuli, a mislim da na travi.moze biti nezgodan. To je Llodra. Mislim da ima igru za travu...solidan servis, jos solidniji volej...
Let the game begin

danilo

pre 10 godina

Čim dodjemo do prognoza, teren postaje klizav što se vidi iz ovog teksta gde Saša koji odlično poznaje tenis, mudro se drži rezervisano.
Kada znamo činjenicu da kladionice na veliku četvorku sve do četvrtfinala obično daju kvotu od 1.o2 do 1.o7., to otprilike govori da su šanse za iznenadjenje oko 5% u takvim mečevima a to nije baš značajno.
Što se tiče Noleta voleo bih da do četvrfinala izbegne Vavrinku, Iznera, Kverija pa i Gulbisa.
Nešto mi se javlja, kao već godinama unazad, da će Nole imati nekog od njih u 1/32, pa još jednog u 1/16 da bi Nadal začinio četvrtfinale a Federer polufinale.
Nije to nerešivo ako Nole bude u svom fokusu i na 100%, to već i vrapci znaju, ali da je to tako lako Nole bi od 4GS osvajao svake godine bar tri.
Zbog stanja sa zdravljem najranjiviji su, čini mi se, ipak Mari i Rafa.
Rože zna da mu je ovo poslednja ili pretposlednja šansa, tako da mislim da će sigurno doći do 1/8.
U svakom slučaju, 4 su favorita sa malom prednošću Noleta, rekao bih, ali bar još 3 igrača(Berdih,Conga,Del Potro) mogu da iskomplikuju prognoze.
Biće veliko uživanje za ljubitelje tenisa jer Vimbldon je ipak nešto izvan svega...

volim tenis

pre 10 godina

Ne znam šta će biti, ali znam šta bih volela da vidim: Djokovića i Federera u finalu. Ovaj turnir ima posebnu draž i zaista želim Federeru još jedno finale jer mislim da će svakom sledećom godinom imati sve manje šanse za to. Želim da vidim veličanstven tenis u tom finalnom meču, i bez obzira koliko poštujem Federera, želim da pehar na kraju podigne Djoković.

NS

pre 10 godina

Po meni favoriti su Federer i Marej. Federer moze samo na travi da se nosi sa ovom trojicom, tu dolazi do izrazaja njegova igra. Marej takticki se dobro spremio posto je video da nema sanse na RG pa je navodno odustao zbog povrede ledja, da bi se pripremio za vimb. To je taktika njegovog tima. Sto se tice Noleta i Rafe, Noletov vrhunac je bio 2011 kada je i postavio neke standarde e sad posle tog dolazi pad sto je i logicno prosle godine osvaja AO kao i ove medjutim na ostalima GS nije mogao posto je izgubio RG psihicki nemoze da se oporavi i gubi ostala dva GS. Noletov trener i tim su po meni naj losiji medju ovima u vrhu, takticki i glavom ne mogu da pariraju ostalima i hoce sve a na kraju nista srljaju, Mozda bi trebalo kao Marej da propuste neke turnire posto je konkurencija ekstremno jaka, Ne treba stalno srljati i igrati sve posto posle toga moze samo doci do povrede a nemo ze se sve uzeti. Sto se tice nadala e to je naj veca nepoznenica. Ako i ovo uzme onda je definitivni jedan od naj vecih sportista u istoriji sporta videcemo...................

Werewolf

pre 10 godina

Ne samo novi Rosol,mozda bude i novi Krajcek,sto da ne?Gulbis,Janovic i Dimitrov su najvece potencijalne mine.
Dimitrov pogotovo-zna kako se igra na travi-osvajao Wimbledon 2008 kao junior i ima igru savrsenu za travu-jako dobre i precizne slajseve i servise i mogao bi da bude problem u prvoj nedelji.
Iako je podloga dosta usporena jos uvek big serve igraci imaju prednost sa servisom,narocito na spoljnim terenima gde je trava brza,
U tu grupu spadaju Gulbis i pogotovo Janovic.

bojan

pre 10 godina

Rafael Nadal,najbolji teniser svih vremena ce osvojiti Vimbldon. Mislim da ce Djokovic, Ferer i Del Potro ispasti pre cetvrtfinala. Djokovic nema igru za travu, posebno ne za Federera. Zahvaljujuci Congi je osvojio Vimbldon. Samo da kazem da je Rafa 2011 imao probleme sa clankom na AO i da se to odrazilo na citavu sezonu. Sto se iznenadjenja tice, to su: Gulbis,Dodig,Rosol,Fonjini i Troicki.

volim tenis

pre 10 godina

Ne znam šta će biti, ali znam šta bih volela da vidim: Djokovića i Federera u finalu. Ovaj turnir ima posebnu draž i zaista želim Federeru još jedno finale jer mislim da će svakom sledećom godinom imati sve manje šanse za to. Želim da vidim veličanstven tenis u tom finalnom meču, i bez obzira koliko poštujem Federera, želim da pehar na kraju podigne Djoković.

Predo

pre 10 godina

Do sada sjajni, promišljeni komentari. Dobro reče neko, prognoze su na jako klizavom terenu, poput trave u prvim kolima Vimbldona. To su najteža kola ne samo za Nadala, već i za Novaka, mada Novak u svojoj kombinatorici ima taj "mode" zvani Federer, što mu je dovoljno da se izbori sa nižerangiranim protivnicima, koji nimalo nisu bezopasni. Kada bi Rafa i Rodžer mogli igrati u prvom ili drugom kolu Vimbldona, bila bi to glatka pobeda Federera, međutim trava Vimbldona nije ista nakon 14 dana. Na nekim delovima je to više pesak. Nadalovi spinovi stvaraju ionako neugodan odskok još gorim, brzim nogama nadoknađuje nedostatak tehnike, a njegovi voleji su često podcenjeni. On ih igra retko, ali kada ih igra, to je gotovo bez greške.
Ovo nije godina, kada će Novak nadmašiti 2011. To će uraditi sledeće godine, ali vrlo je verovatno da može osvojiti i Vimbldon i US Open. Bikmejkeri znaju zašto su mu dali najveće šanse, jer oni žive od svojih procena.
Federer uvek igra sjajno do četvrtfinala, a onda se pojavi neko ko može iskoristiti njegove mane.
Mari ima takve oscilacije ne samo na turniru, nego tokom jednog meča, da niko sa sigurnošću ne zna dokle može, ali do polufinala gotovo sigurno.

danilo

pre 10 godina

Čim dodjemo do prognoza, teren postaje klizav što se vidi iz ovog teksta gde Saša koji odlično poznaje tenis, mudro se drži rezervisano.
Kada znamo činjenicu da kladionice na veliku četvorku sve do četvrtfinala obično daju kvotu od 1.o2 do 1.o7., to otprilike govori da su šanse za iznenadjenje oko 5% u takvim mečevima a to nije baš značajno.
Što se tiče Noleta voleo bih da do četvrfinala izbegne Vavrinku, Iznera, Kverija pa i Gulbisa.
Nešto mi se javlja, kao već godinama unazad, da će Nole imati nekog od njih u 1/32, pa još jednog u 1/16 da bi Nadal začinio četvrtfinale a Federer polufinale.
Nije to nerešivo ako Nole bude u svom fokusu i na 100%, to već i vrapci znaju, ali da je to tako lako Nole bi od 4GS osvajao svake godine bar tri.
Zbog stanja sa zdravljem najranjiviji su, čini mi se, ipak Mari i Rafa.
Rože zna da mu je ovo poslednja ili pretposlednja šansa, tako da mislim da će sigurno doći do 1/8.
U svakom slučaju, 4 su favorita sa malom prednošću Noleta, rekao bih, ali bar još 3 igrača(Berdih,Conga,Del Potro) mogu da iskomplikuju prognoze.
Biće veliko uživanje za ljubitelje tenisa jer Vimbldon je ipak nešto izvan svega...

Werewolf

pre 10 godina

Ne samo novi Rosol,mozda bude i novi Krajcek,sto da ne?Gulbis,Janovic i Dimitrov su najvece potencijalne mine.
Dimitrov pogotovo-zna kako se igra na travi-osvajao Wimbledon 2008 kao junior i ima igru savrsenu za travu-jako dobre i precizne slajseve i servise i mogao bi da bude problem u prvoj nedelji.
Iako je podloga dosta usporena jos uvek big serve igraci imaju prednost sa servisom,narocito na spoljnim terenima gde je trava brza,
U tu grupu spadaju Gulbis i pogotovo Janovic.

mad man

pre 10 godina

Ja bih se osvrnuo na nesto drugo. Koliko je mocan marketing sponzora. Evo Dimitrov sa 22god. i bez i jedne jedine titule se svuda nesto spominje pred turnire kao neko iznenadjenje. Prica se vec uveliko o njemu kao buducem No1, pumpa se prica o njegovoj buducoj velicini, nasledniku sledece ere, plus najki ljubav sa Masom itd. Neko ce reci da je to opravdano posle pobede nad Novakom (Madrid) a ja cu ih podsetiti da je ova prica bila i pre, a nakon toga se samo pojacala (doslo ovima iz najkija kao kec na 11). Mislim, sve to i ima smisla kada se posmatra kao zasebna pojava, ali... citava marketinska magla se razotkriva kada se uporede uspesi nekih igraca ranije. Kada je Novak sa 19 god. pobedio Nadala u Majamiju i uzeo MASTERS, postao No3, jel neko pricao "Evo buduceg broja 1". Pobedio Feda u Kanadi i uzeo MASTERS a pre toga igrao polufinala RG i WIM, pa finale USO, sve sa 20 god., jel neko tada pricao "Evo buduceg sampiona i broja 1". Pa to nisu pricali cak ni posle Novakove GS AO titule sa 20.god! Sta bi tek za Dimitrova pevali da je kojim slucajem uzeo AO ove godine (sa 22.god), ne mogu ni da zamislim. Nemojmo biti naivni. Najki se sprema za postFed period i ne sede skrstenih ruku cekajuci da Grisa proradi, vec uveliko "rade" na njegovoj buducoj "velicini" sa poznatim marketinskim matricama. Negde u Najkiju, postoji fajl sa preciznom analizom ocekivane zarade od projektovane cele karijere Bugarina + -10% pa nema prepustanja slucaju, kampanja je odavno krenula. Money Talks!

Mirko

pre 10 godina

Jos jedan odlican Sasin clanak i odlicne analize.Najvece sanse imaju oni iz velike cetvorke: Djokovic,Nadal,Federer i Marej.
Djokovicu treba trofej ako uskoro hoce u "kucu najboljih" svih vremena,treba mu trofej da ostane broj 1,treba mu trofej da dokaze Nadalu da je bolji od njega...,da je poraz na RG bio samo sreca za Nadala,treba mu trofej iz mnogo razloga.Narocito na psiholoskom planu,jer je u poslednje vreme izgubio na samopouzdanju.
Nadalu treba trofej da dokzae sebi da je on broj 1,da stigne i prestigne Novaka na ATP i tako prekine njegovu,sad vec poduzu dominaciju.Dugo vec nije bio br.1 na ATP.
Federeru je mozda ovo poslednja prilika.Bice jako opasan,ovde se oseca kao riba u vodi.Zeli dokazati da nije slucajno jedan od najvecih u istoriji.
Marej je takodje favorit.Ali kao i uvek,velika nepoznanica.Kod njega sve zavisi od trenutnog raspolozenja i na koju nogu je ustao tog dana.Morace izdrzati pritisak javnosti,bivsu povredu ledja.Po igrackoj snazi u ovom momentu je ravan Federeru a za nijansu slabiji od Nadala i Djokovica.
Svi ocekuju reprizu Roland Garosa i jos jedan okrsaj godine Nadala i Djokovica.Da vide da li je ono tamo bilo slucajno,pusta sreca za jednog a nesreca za drugog.Ili je Nadal zaista uporno trenirao i sada igra na visem nivou od svih ostalih.Ferer je pokazo u finalu RG da ne moze vise od nemoguceg.
Mogu iznenaditi Berdih,Dimitrov,Has,Conga,Del Potro ili Vavrinka.Mada to ne bi bilo iznenadjenje jer su oni po kvaitetu odmah iza velike cetvorke.

Tango Argentino

pre 10 godina

Ljudi pa zar niko da ne pomene Delpa. Meni je on najgotivniji lik na turu. Mislim ono, kako igra. Svi pominju Mareja, jedva osvojio jedan GS a Delpo isto uradio na US Openu pa ga niko ne pominje ni ovde ni u svetu kao da je osvojio Svilajnac Open. Po nacinu na koji igra i to sto je super fer momak mani je on posle Noleta uvek favorit. Cela moja druzba navija za njega kada ne igra Srbin covek. I izgleda kao nas Gedza - jedan moj pajtos skoro rek'o dok smo ga gledali kako bi mu sajkaca cucnula ko kec na deset, umesto da nosi traku oko glave. Nista lepse mi ne bi leglo nego da delpo odere Mareja ako se nakorindjaju jedan na drugoga u zrebu. Pogotovo sto Britanci smatraju Gaucose kao agresore na minijaturni arhipelag Foklande na koje Argentinci polazu puno pravo.

jack

pre 10 godina

Od velike četvorke najranjiviji su Nadal i Federer. Prvi se izduvao na šljaci i utolio glad za trofejima a drugi je branilac titule pa samim tim ima veliki teret na ledjima koji je pojačan sa osećajem da mu je ovo možda jedna od zadnjih ako ne i zadnja šansa da osvoji još jedan GS.
Ostaju Djoković i Marej. Djoković je motivisan odličnim držanjem protiv Rafe na šljaci a Marej podrškom javnosti i štampe. Vrlo je moguće finale izmedju ove dvojice a najkvalitetnije bi bilo finale izmedju Djokovića i Federera. To bi bio blokbaster kao i ono polufinale u Parizu a slamanjem Federera na W. Djoković bi verovatno obezbedio i prvo mesto na kraju sezone.

Ser Alex

pre 10 godina

Mislim da ce ovo biti najjaci Vimbldon posle dosta godina. Federer je posle dvogodisnjeg posta prosle godine shvatio da moze, tako da je ove mnogo rastereceniji, a nista manje opasan. Marej je "skinuo mrak" sa US Openom i sigurno ce vise od svega zeleti da se kao Skot sepuri nadobudnim Englezima. Rafa je prosto sjajan, pokazao je u prethodna tri, cetiri meseca, ali favorit broj jedan je broj jedan. Nole igra atomski tenis, jedini je na svetu u svako doba godine konkurentan i verujem da ce uzeti novi Grend slem i to protiv Rafe u finalu (ako zreb ne zariba). Sto se potencijalnih senzacija tice - Dodik i Dimitrov.

stefi

pre 10 godina

Svaki server moze da napravi iznenadjenje ako ga 'krene' kao Rosola prosle godine ali ISNER,RAONIC nisu u formi.Has,Kveri,Gulbis svakako,Dimitrov su potencijalne mine,tu je i Janovic.Sve zavisi od zreba ali nesto mi se cini da ce Novaku pripasti'cast' da igra sa Rafom i Fedom da bi se Mareju olaksao put.Isto to su uradili i francuzi da bi olaksali Congi.Svakako da nije Novak prvi favorit po meni,mada bih ja volela da uzme trofej ali se u poslednje vreme previse bori sa svojim demonima u glavi.Federer ako bude zdrav je prvi favorit pa Marej,tek posle idu Rafa i Nole.Bice borbe svakako,ne treba otpisivati ostale iz prvih deset,uvek su sposobni za dobre rezultate i pobede nad vodecom cetvorkom.Ako Novak zaigra onako kako ume i moze bez oscilacija i kalkulisanja svakako moze da podigne trofej ali nisam sigurna koliko mu je 'cista'glava,previse je poraza bilo u poslednje vreme i ako udje bez imperativa osvajanja trofeja mogao bi da stigne do njega.

Dorćolac

pre 10 godina

Dosta vremena je prošlo kako nam se pojavio teniski novinar u liku Saše Ozme. Naši su teniseri zaslužili da imaju adekvatnu prateću medijsku mašineriju. Kad već spomenuh medijsku mašineriju (MM),tu su svakako najjači britanski mediji. Zasluga za to je dominirajući engleski jezik koji je slučajno i moj maternji. Pre neki dan se spotakoh oko množine za reč vrabac (vrabci, vrapci) pa dobih kritiku na kojoj se zahvaljijem.
Da se vratim na našeg usvojenog novinara Sašu, toliko lepo, pregledno, jezički perfektno uvodi nas čitaoce u teniske aktuelnosti, da je prosto nemoguće ne ostaviti komentar, veoma nas uspešno mami na to. Kako niko nije perfektan, nije ni naš "usvojeni": staviti Malisa u podnaslove "mogućih Rosola" a ne staviti DelPotra je veliki promašaj. Saša, slažeš li se? I još nešto, po mogućstvu, malo manje podleganja na britanske medije, kao npr. velika četvorka. Nemam ama baš ništa protiv momka Endija, čak smatram da je izvrstan igrač. Dolaskom mrge Ivana Lendla, još je više robotizovao svoju igru, malo mašte ala Federer, malo lucidnosti ala Novak i malo ratničkog duha ala Rafael, mnogo Gren Slem pobeda mu treba da bi mogao biti uvršten u kompaniju Velike Trojke.

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Dorćolac
Hvala na lepim rečima. Naravno da Del Potro ima veće šanse od Malisa, kao i Berdih, Conga… Ipak, ovde je reč o ‘novim Rosolima’, a pobeda Del Potra, Berdiha ili nekog igrača tog nivoa ne bi bila senzacija poput Rosola.
U tekstu sam se bavio pitanjem ko je najranjiviji od najvećih za ranu eliminaciju i ko su ‘mine’ u prva dva-tri kola, a sa Del Potrom bi mogli da igraju tek u četvrtfinalu.

Pozdrav i sve najbolje,

Acabgd

pre 10 godina

Svakako da Wimbledon predstavlja krunu Grand Slam turnira. Svi su beskrajno motivisani da podignu pehar, pitanje je samo ko ce ostati skoncentrisan svih 14 dana. Ja tipujem na Djokovica , iako ove godine nije igrao nijedan pripremni turnir. Kada su u pitanju moguca iznenadjenja, postoji igrac kojeg niste spomenuli, a mislim da na travi.moze biti nezgodan. To je Llodra. Mislim da ima igru za travu...solidan servis, jos solidniji volej...
Let the game begin

Kalimero!

pre 10 godina

Dobra analiza dobri komentari jedino sto se nikako ne slazem da postoji niti ce postojati velika cetvorka.Velika trojka DA i to 3 Amigosa (Rodza, Rafa, Novak ) GSlemovi, Mastersi, broj titula ce vam to reci, zato izlusno je tu trpati nekog Engleza ili Skota (jer ni on sam nezna sta je od turnira i dodvoravanja publici cas je jedno ili drugo).Izlisno je i govoriti sa cistim uverenjem koji je GSlem najprestizniji ali ja ipak mislim da je to Roland Garros ( citaj ne zbog Rafe ) nego zato sto se svi pobednici bilo kojih drugih GSlemova ocajnicki bore za RG.Pa se namece pitanje zasto ako je Vimbldon broj.1... Naravno nebih se i ne slazem se nimalo sa tom konstatacijom.Moj redosled je sledeci.1.RG, 2.W, 3.AO, 4.US.... Izvinjavam se ako neko misli drugacije ali smo tu da komentarisemo a ne da vredjamo teniske zvezde i naravno puno srece zlatnoj trojci koja nas drzi pored malih ekrana i cini ovaj sport necim najlepsim do sada !

Cista analitika

pre 10 godina

Ser Alex

Rafa sve ove godine sto je osvojio osvojio je na sljaci.Sada krece trava i beton brze podloge.Najveci favoriti su pod broj jedan Novak i pod broj dva Marej jer igra pred domacom publikom,propustio RG i igra najdosadniji tenis na duge poene.Ali kao mu u polufinalu padne Roger tesko da ce moci da prodje. A moze i u cetvrt i Rafa.Novak igra bez opterecenja da nesto mora

wawrinka

pre 10 godina

po meni velika senzacija bi mogao da bude tipsarevic,mozete sad lupati minuse koliko hocete,covjeka uopste vise i ne spominjete,a pratim ga jako dugo i ima igru za travu definitivno,kad se samo setim 2008 i 4 kola protiv shutlera i dan danas nisam prezalio taj mec.....

NS

pre 10 godina

Po meni favoriti su Federer i Marej. Federer moze samo na travi da se nosi sa ovom trojicom, tu dolazi do izrazaja njegova igra. Marej takticki se dobro spremio posto je video da nema sanse na RG pa je navodno odustao zbog povrede ledja, da bi se pripremio za vimb. To je taktika njegovog tima. Sto se tice Noleta i Rafe, Noletov vrhunac je bio 2011 kada je i postavio neke standarde e sad posle tog dolazi pad sto je i logicno prosle godine osvaja AO kao i ove medjutim na ostalima GS nije mogao posto je izgubio RG psihicki nemoze da se oporavi i gubi ostala dva GS. Noletov trener i tim su po meni naj losiji medju ovima u vrhu, takticki i glavom ne mogu da pariraju ostalima i hoce sve a na kraju nista srljaju, Mozda bi trebalo kao Marej da propuste neke turnire posto je konkurencija ekstremno jaka, Ne treba stalno srljati i igrati sve posto posle toga moze samo doci do povrede a nemo ze se sve uzeti. Sto se tice nadala e to je naj veca nepoznenica. Ako i ovo uzme onda je definitivni jedan od naj vecih sportista u istoriji sporta videcemo...................

bojan

pre 10 godina

Rafael Nadal,najbolji teniser svih vremena ce osvojiti Vimbldon. Mislim da ce Djokovic, Ferer i Del Potro ispasti pre cetvrtfinala. Djokovic nema igru za travu, posebno ne za Federera. Zahvaljujuci Congi je osvojio Vimbldon. Samo da kazem da je Rafa 2011 imao probleme sa clankom na AO i da se to odrazilo na citavu sezonu. Sto se iznenadjenja tice, to su: Gulbis,Dodig,Rosol,Fonjini i Troicki.

Jednorog68

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.
(ww, 21. jun 2013 12:35)

Dugo ćutim, ali više neću!

Mononukleoza je infektivna bolest,najraširenija među mladima (tzv. "bolest poljupca"), ozbiljna utoliko što ugrožava jetru i slezinu , sem grla i limfnih žlezda.
Učenik koji preboli mononukleozu, ne radi fizičko ŠEST meseci, ne sme da se izlaže naporima, niti da ide na more. Ima ograničenja u ishrani i uopšte je imunološki u minusu.

E, sada...

Priznaćemo, valjda, da je tenis NEŠTO naporniji od fizičkog u školi. Sećamo se, valjda, da Federer nije bio odsutan ŠEST meseci.

Verujem da se tada radilo o nekoj virozi, ali mononukleozi NIKAKO!!!
Mario Ančić je zaista imao mononukleozu i sasvim je mogućno da nije ozbiljno prihvatio ograničenja koja ta bolest nameće. Sada to isto gledamo i kod Soderlinga. I? Mogu li da igraju i da još osvajaju Grand Slam titule? Naravno NE!!!

Federer tu bolest, jednostavno NIJE imao, jer SVI dalji događaji ubedljivo demantuju takvu tvrdnju. Uostalom, način provere svega što sam napisala je dostupan svakome.
Pa izvolite!

A John bi MORAO da objasni drugi Nadalov WB. Koja je to magija bila, ko je tada imao mononukleozu, pa ga on osvoji?

I piši pažljivije. Šta ti znači da poraz pravda porazima?

Dermendziev

pre 10 godina

Mina nema svojstvo ako se vidi pre no sto se nagazi.Mine i senzacije treba da se dogode,da bi ih drugi videli.

Senzacionalni pozdrav iz Minskog polja!

Mile

pre 10 godina

Ako bi trebao da tipujem na nekoga van top 4 grupe onda bi to svakako bio Vavrinka, pre svega zbog njegovog bekhenda i stila igre. Ako bi hteo mnogo da rizikujem, novce bi uložio na Jiržija Janoviča. Čovek je krajnje nepredvidiv ali zna da bude i nezgodan ako ga krene...

leđna_peraja

pre 10 godina

Drugari, držimo se teme: ko bi mogao da ispadne, i od koga? Meni se čini da će biti presudnije ono 'od koga', duge su dve nedelje, raspoloženja i nadahnuća mogu da variraju, pa kiša, i onaj njihov vetar... Inače, Mari ima više pritiska od publike i medija nego podrške, zviždali su mu na završnom mastersu i navijali za Feda, pa vidite da je zaplakao na reč 'support' kad je izgubio finale Vimbldona prošle godine. Planira da osnuje tenisku akademiju u Škotskoj, mislim da živi u Londonu više zbog aerodroma, jer stalno putuje. Ups, eto kako je lako skrenuti sa teme... Biće sigurno zanimljivo, jedva čekam, Delpo bi mogao daleko da dogura, pa Vavrinka, a nadamo se i Tipsa, kao što neko reče. Idemooo! I, naravno, za titulu idemo Nole, svi te vole! Jagode sa šlagom kao nagradu za svaku pobedu! Najsrećnija sam kad se seti da pojede bananu, koja daje snagu mišićima - jer, kad Erik pojede bananu...

beko radovic

pre 10 godina

sad kad je izasao zreb mozemo dati jos neke komentare. Nole u gornjoj polovini stvarno ima prilicno otvoren put. u prva tri kola ima lagane treninge, do cetvrtog, gde ce morati da ubaci u trecu brzinu za Haasa ili Simona. Matori Haas ga jeste dobio i ove godine na betonu i 2009 na wimbledonu, ali tada je Nole krizirao-iste godine ga je lagano tukao Kohlshriber na RG. Onda u cetrvrt na Berdiha ili Gaskea, ostali tu ne verujem da mogu da se probiju. Tomic ce, izgleda ostati vecita nada, zanimljiv sa onim nonsalantnim forhendom iz lakta, ali decko ima problema van terena i jednostavno nema fokus da veze tri,cetiri pobede. u polufinalu je nepoznanica Delpotro, ako bude zdrav i bude dobio pet meceva do Noleta, nece biti lako. on je vec tukao Noleta na travi, na Olimpijadi, a i decko ima cojones za velika dela. i ne vidim da mu trava ne lezi, udara lepo one niske (skoro poluvoleje), pogotovo iz forhenda. ali Nole ce ga gaziti na bekhend, ovaj nema slajs da ga izvlaci iz teskih poena pa ce morati da se namesta stalno lepo, a to,ako Nole igra vrlo dobro do odlicno, ovaj nece izdrzati pet setova. od ovi drugih u ovoj cetvrtini stvarno nema nekog potencijala...Dimitrov tesko moze pet meceva da dobije, Raonic stagnira, ne bi me cudilo da,ako Delpotro ispadne, u polufinale dodje Nisikori ili cak krlja Ferrer. to bi mu stvarno bio megauspeh i onda moze da kaze da je napravio najvise u karijeri od onog sto mu je Bog dao. sledi zanimljivija polovina sutra...

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Werewolf
Dobra ideja, hvala na sugestiji. Nažalost, nisam gledao malog Veselog, osim na nekim klipovima, tako da ne mogu mnogo toga da kažem o njegovoj igri. Morao bih da odgledam nekoliko njegovih mečeva da bih napisao ozbiljniji tekst o njemu
Za sada – Veseli ima 19 godina, levoruk je, visok je 198 cm, osvojio je sedam fjučersa i tri čelendžera do sada u karijeri, a pre dve godine je osvojio juniorski Australijan open. Trenutno je 109. na ATP listi.

Sve najbolje,

jagodinac

pre 10 godina

Nikolas Mahut moze da priredi iznenadjenje u prvim kolima Wimbledona,samo ako mu povreda to dozvoli,Benoit Paire takodje,A Gasquet je po meni pritajeni favorit uvek na travi za polufinale,glava mu ne dozvoljava da bude u prvih 5 igraca na ATP.Voleo bih da cujem vasa misljenja o ovome...

Tamara Tomic

pre 10 godina

Sasa, svaka cast na analizi.
Na tviteru sam Vas zamolila da me pratite, jer bih volela da Vam postavim par pitanja, ukoliko imate vreme.
Ako niste videli, molim Vas @TamaraaTomiic98 .

Unapred zahvalna.

WW

pre 10 godina

Ako je Vimbldon poslednje Rodzerovo utociste, onda je Australia Open poslednje Novakovo utociste, jer osim 2011. ni na jednom drugom GS nije uspeo da osvoji titulu. Tako je bilo i prosle i ove godine.
Inace, pohvale za ovakve tekstove i teme.

atp

pre 10 godina

Dokle će više srbi da stavljaju novaka kao osvajača wimbldona,još od 2010 ga stavljate?al on jeste prvi favorit,a osvajač se nikad ne videće se ko je bliži peharu od četvrtfinala!!!

Werewolf

pre 10 godina

@Sasa Ozmo

Da li bi Jirzi Veseli bio potencijalni novi Rosol da je prosao kvalifikacije,obzirom na renking i stil igre?
Ne bi bilo lose izdvojiti mesta za njega u jednom od narednih tekstova,obzirom na njegove godine i rezultate ove sezone,a ovom prilikom za posetioce napisati nekoliko reci.

WW

pre 10 godina

(jack, 20. jun 2013 15:01)
Nadal se nikada ne zadovoljava samo titulom na RG, tu titulu je znao da ce osvojiti pa i nije bas emotivno ispraznjen i zadovoljan celom sezonom.
To da je Federeru ovo jedna od poslednjih sansi da osvoji GS je cista nebuloza, teret titule ne moze imati jer mu to nije prva i jedina titula na GS koju je osvojio, pokazao je bezbroj puta da mu odbrana titule na Vimbldonu ne predstavlja nikakav problem.
Marej ima podrsku medija i navijaca svake godine, pa mu ipak nikada nije donelo titulu.
Djokovic ne moze biti ohrabren "odlicnim drzanjem na sljaci" jer je porazen u tom mecu. Po toj logici Izner je trebao da osvoji Vimbldon pre 2 godine jer je uspeo da odigra 5 setova protiv Nadala i bude mnogo blize pobedi nego Novak ove godine.Djokovic GS moze da osvoji samo na AO, tako je jos od 2011.

ww

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.

Alma

pre 10 godina

Federrer ne vjerujem..Djokovic vrlo vjerovatno,mada minimalnu prednost dajem Nadalu jer on nije jedno vrijeme igrao zbog ozljede,ali je svijez..Murray igra kod kuce pa je i on sa velikim MOZDA moguci osvajac! A onaj tko bi mogao da iznenadi je Ferrer. Eto,sa zenskog gledista. ;)

bojan

pre 10 godina

Rafael Nadal,najbolji teniser svih vremena ce osvojiti Vimbldon. Mislim da ce Djokovic, Ferer i Del Potro ispasti pre cetvrtfinala. Djokovic nema igru za travu, posebno ne za Federera. Zahvaljujuci Congi je osvojio Vimbldon. Samo da kazem da je Rafa 2011 imao probleme sa clankom na AO i da se to odrazilo na citavu sezonu. Sto se iznenadjenja tice, to su: Gulbis,Dodig,Rosol,Fonjini i Troicki.

NS

pre 10 godina

Po meni favoriti su Federer i Marej. Federer moze samo na travi da se nosi sa ovom trojicom, tu dolazi do izrazaja njegova igra. Marej takticki se dobro spremio posto je video da nema sanse na RG pa je navodno odustao zbog povrede ledja, da bi se pripremio za vimb. To je taktika njegovog tima. Sto se tice Noleta i Rafe, Noletov vrhunac je bio 2011 kada je i postavio neke standarde e sad posle tog dolazi pad sto je i logicno prosle godine osvaja AO kao i ove medjutim na ostalima GS nije mogao posto je izgubio RG psihicki nemoze da se oporavi i gubi ostala dva GS. Noletov trener i tim su po meni naj losiji medju ovima u vrhu, takticki i glavom ne mogu da pariraju ostalima i hoce sve a na kraju nista srljaju, Mozda bi trebalo kao Marej da propuste neke turnire posto je konkurencija ekstremno jaka, Ne treba stalno srljati i igrati sve posto posle toga moze samo doci do povrede a nemo ze se sve uzeti. Sto se tice nadala e to je naj veca nepoznenica. Ako i ovo uzme onda je definitivni jedan od naj vecih sportista u istoriji sporta videcemo...................

atp

pre 10 godina

Dokle će više srbi da stavljaju novaka kao osvajača wimbldona,još od 2010 ga stavljate?al on jeste prvi favorit,a osvajač se nikad ne videće se ko je bliži peharu od četvrtfinala!!!

Kalimero!

pre 10 godina

Dobra analiza dobri komentari jedino sto se nikako ne slazem da postoji niti ce postojati velika cetvorka.Velika trojka DA i to 3 Amigosa (Rodza, Rafa, Novak ) GSlemovi, Mastersi, broj titula ce vam to reci, zato izlusno je tu trpati nekog Engleza ili Skota (jer ni on sam nezna sta je od turnira i dodvoravanja publici cas je jedno ili drugo).Izlisno je i govoriti sa cistim uverenjem koji je GSlem najprestizniji ali ja ipak mislim da je to Roland Garros ( citaj ne zbog Rafe ) nego zato sto se svi pobednici bilo kojih drugih GSlemova ocajnicki bore za RG.Pa se namece pitanje zasto ako je Vimbldon broj.1... Naravno nebih se i ne slazem se nimalo sa tom konstatacijom.Moj redosled je sledeci.1.RG, 2.W, 3.AO, 4.US.... Izvinjavam se ako neko misli drugacije ali smo tu da komentarisemo a ne da vredjamo teniske zvezde i naravno puno srece zlatnoj trojci koja nas drzi pored malih ekrana i cini ovaj sport necim najlepsim do sada !

jack

pre 10 godina

Od velike četvorke najranjiviji su Nadal i Federer. Prvi se izduvao na šljaci i utolio glad za trofejima a drugi je branilac titule pa samim tim ima veliki teret na ledjima koji je pojačan sa osećajem da mu je ovo možda jedna od zadnjih ako ne i zadnja šansa da osvoji još jedan GS.
Ostaju Djoković i Marej. Djoković je motivisan odličnim držanjem protiv Rafe na šljaci a Marej podrškom javnosti i štampe. Vrlo je moguće finale izmedju ove dvojice a najkvalitetnije bi bilo finale izmedju Djokovića i Federera. To bi bio blokbaster kao i ono polufinale u Parizu a slamanjem Federera na W. Djoković bi verovatno obezbedio i prvo mesto na kraju sezone.

WW

pre 10 godina

(jack, 20. jun 2013 15:01)
Nadal se nikada ne zadovoljava samo titulom na RG, tu titulu je znao da ce osvojiti pa i nije bas emotivno ispraznjen i zadovoljan celom sezonom.
To da je Federeru ovo jedna od poslednjih sansi da osvoji GS je cista nebuloza, teret titule ne moze imati jer mu to nije prva i jedina titula na GS koju je osvojio, pokazao je bezbroj puta da mu odbrana titule na Vimbldonu ne predstavlja nikakav problem.
Marej ima podrsku medija i navijaca svake godine, pa mu ipak nikada nije donelo titulu.
Djokovic ne moze biti ohrabren "odlicnim drzanjem na sljaci" jer je porazen u tom mecu. Po toj logici Izner je trebao da osvoji Vimbldon pre 2 godine jer je uspeo da odigra 5 setova protiv Nadala i bude mnogo blize pobedi nego Novak ove godine.Djokovic GS moze da osvoji samo na AO, tako je jos od 2011.

Cista analitika

pre 10 godina

Ser Alex

Rafa sve ove godine sto je osvojio osvojio je na sljaci.Sada krece trava i beton brze podloge.Najveci favoriti su pod broj jedan Novak i pod broj dva Marej jer igra pred domacom publikom,propustio RG i igra najdosadniji tenis na duge poene.Ali kao mu u polufinalu padne Roger tesko da ce moci da prodje. A moze i u cetvrt i Rafa.Novak igra bez opterecenja da nesto mora

volim tenis

pre 10 godina

Ne znam šta će biti, ali znam šta bih volela da vidim: Djokovića i Federera u finalu. Ovaj turnir ima posebnu draž i zaista želim Federeru još jedno finale jer mislim da će svakom sledećom godinom imati sve manje šanse za to. Želim da vidim veličanstven tenis u tom finalnom meču, i bez obzira koliko poštujem Federera, želim da pehar na kraju podigne Djoković.

ww

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.

WW

pre 10 godina

Ako je Vimbldon poslednje Rodzerovo utociste, onda je Australia Open poslednje Novakovo utociste, jer osim 2011. ni na jednom drugom GS nije uspeo da osvoji titulu. Tako je bilo i prosle i ove godine.
Inace, pohvale za ovakve tekstove i teme.

Mile

pre 10 godina

Ako bi trebao da tipujem na nekoga van top 4 grupe onda bi to svakako bio Vavrinka, pre svega zbog njegovog bekhenda i stila igre. Ako bi hteo mnogo da rizikujem, novce bi uložio na Jiržija Janoviča. Čovek je krajnje nepredvidiv ali zna da bude i nezgodan ako ga krene...

Acabgd

pre 10 godina

Svakako da Wimbledon predstavlja krunu Grand Slam turnira. Svi su beskrajno motivisani da podignu pehar, pitanje je samo ko ce ostati skoncentrisan svih 14 dana. Ja tipujem na Djokovica , iako ove godine nije igrao nijedan pripremni turnir. Kada su u pitanju moguca iznenadjenja, postoji igrac kojeg niste spomenuli, a mislim da na travi.moze biti nezgodan. To je Llodra. Mislim da ima igru za travu...solidan servis, jos solidniji volej...
Let the game begin

wawrinka

pre 10 godina

po meni velika senzacija bi mogao da bude tipsarevic,mozete sad lupati minuse koliko hocete,covjeka uopste vise i ne spominjete,a pratim ga jako dugo i ima igru za travu definitivno,kad se samo setim 2008 i 4 kola protiv shutlera i dan danas nisam prezalio taj mec.....

Predo

pre 10 godina

Do sada sjajni, promišljeni komentari. Dobro reče neko, prognoze su na jako klizavom terenu, poput trave u prvim kolima Vimbldona. To su najteža kola ne samo za Nadala, već i za Novaka, mada Novak u svojoj kombinatorici ima taj "mode" zvani Federer, što mu je dovoljno da se izbori sa nižerangiranim protivnicima, koji nimalo nisu bezopasni. Kada bi Rafa i Rodžer mogli igrati u prvom ili drugom kolu Vimbldona, bila bi to glatka pobeda Federera, međutim trava Vimbldona nije ista nakon 14 dana. Na nekim delovima je to više pesak. Nadalovi spinovi stvaraju ionako neugodan odskok još gorim, brzim nogama nadoknađuje nedostatak tehnike, a njegovi voleji su često podcenjeni. On ih igra retko, ali kada ih igra, to je gotovo bez greške.
Ovo nije godina, kada će Novak nadmašiti 2011. To će uraditi sledeće godine, ali vrlo je verovatno da može osvojiti i Vimbldon i US Open. Bikmejkeri znaju zašto su mu dali najveće šanse, jer oni žive od svojih procena.
Federer uvek igra sjajno do četvrtfinala, a onda se pojavi neko ko može iskoristiti njegove mane.
Mari ima takve oscilacije ne samo na turniru, nego tokom jednog meča, da niko sa sigurnošću ne zna dokle može, ali do polufinala gotovo sigurno.

Mirko

pre 10 godina

Jos jedan odlican Sasin clanak i odlicne analize.Najvece sanse imaju oni iz velike cetvorke: Djokovic,Nadal,Federer i Marej.
Djokovicu treba trofej ako uskoro hoce u "kucu najboljih" svih vremena,treba mu trofej da ostane broj 1,treba mu trofej da dokaze Nadalu da je bolji od njega...,da je poraz na RG bio samo sreca za Nadala,treba mu trofej iz mnogo razloga.Narocito na psiholoskom planu,jer je u poslednje vreme izgubio na samopouzdanju.
Nadalu treba trofej da dokzae sebi da je on broj 1,da stigne i prestigne Novaka na ATP i tako prekine njegovu,sad vec poduzu dominaciju.Dugo vec nije bio br.1 na ATP.
Federeru je mozda ovo poslednja prilika.Bice jako opasan,ovde se oseca kao riba u vodi.Zeli dokazati da nije slucajno jedan od najvecih u istoriji.
Marej je takodje favorit.Ali kao i uvek,velika nepoznanica.Kod njega sve zavisi od trenutnog raspolozenja i na koju nogu je ustao tog dana.Morace izdrzati pritisak javnosti,bivsu povredu ledja.Po igrackoj snazi u ovom momentu je ravan Federeru a za nijansu slabiji od Nadala i Djokovica.
Svi ocekuju reprizu Roland Garosa i jos jedan okrsaj godine Nadala i Djokovica.Da vide da li je ono tamo bilo slucajno,pusta sreca za jednog a nesreca za drugog.Ili je Nadal zaista uporno trenirao i sada igra na visem nivou od svih ostalih.Ferer je pokazo u finalu RG da ne moze vise od nemoguceg.
Mogu iznenaditi Berdih,Dimitrov,Has,Conga,Del Potro ili Vavrinka.Mada to ne bi bilo iznenadjenje jer su oni po kvaitetu odmah iza velike cetvorke.

Ser Alex

pre 10 godina

Mislim da ce ovo biti najjaci Vimbldon posle dosta godina. Federer je posle dvogodisnjeg posta prosle godine shvatio da moze, tako da je ove mnogo rastereceniji, a nista manje opasan. Marej je "skinuo mrak" sa US Openom i sigurno ce vise od svega zeleti da se kao Skot sepuri nadobudnim Englezima. Rafa je prosto sjajan, pokazao je u prethodna tri, cetiri meseca, ali favorit broj jedan je broj jedan. Nole igra atomski tenis, jedini je na svetu u svako doba godine konkurentan i verujem da ce uzeti novi Grend slem i to protiv Rafe u finalu (ako zreb ne zariba). Sto se potencijalnih senzacija tice - Dodik i Dimitrov.

Alma

pre 10 godina

Federrer ne vjerujem..Djokovic vrlo vjerovatno,mada minimalnu prednost dajem Nadalu jer on nije jedno vrijeme igrao zbog ozljede,ali je svijez..Murray igra kod kuce pa je i on sa velikim MOZDA moguci osvajac! A onaj tko bi mogao da iznenadi je Ferrer. Eto,sa zenskog gledista. ;)

Werewolf

pre 10 godina

Ne samo novi Rosol,mozda bude i novi Krajcek,sto da ne?Gulbis,Janovic i Dimitrov su najvece potencijalne mine.
Dimitrov pogotovo-zna kako se igra na travi-osvajao Wimbledon 2008 kao junior i ima igru savrsenu za travu-jako dobre i precizne slajseve i servise i mogao bi da bude problem u prvoj nedelji.
Iako je podloga dosta usporena jos uvek big serve igraci imaju prednost sa servisom,narocito na spoljnim terenima gde je trava brza,
U tu grupu spadaju Gulbis i pogotovo Janovic.

danilo

pre 10 godina

Čim dodjemo do prognoza, teren postaje klizav što se vidi iz ovog teksta gde Saša koji odlično poznaje tenis, mudro se drži rezervisano.
Kada znamo činjenicu da kladionice na veliku četvorku sve do četvrtfinala obično daju kvotu od 1.o2 do 1.o7., to otprilike govori da su šanse za iznenadjenje oko 5% u takvim mečevima a to nije baš značajno.
Što se tiče Noleta voleo bih da do četvrfinala izbegne Vavrinku, Iznera, Kverija pa i Gulbisa.
Nešto mi se javlja, kao već godinama unazad, da će Nole imati nekog od njih u 1/32, pa još jednog u 1/16 da bi Nadal začinio četvrtfinale a Federer polufinale.
Nije to nerešivo ako Nole bude u svom fokusu i na 100%, to već i vrapci znaju, ali da je to tako lako Nole bi od 4GS osvajao svake godine bar tri.
Zbog stanja sa zdravljem najranjiviji su, čini mi se, ipak Mari i Rafa.
Rože zna da mu je ovo poslednja ili pretposlednja šansa, tako da mislim da će sigurno doći do 1/8.
U svakom slučaju, 4 su favorita sa malom prednošću Noleta, rekao bih, ali bar još 3 igrača(Berdih,Conga,Del Potro) mogu da iskomplikuju prognoze.
Biće veliko uživanje za ljubitelje tenisa jer Vimbldon je ipak nešto izvan svega...

stefi

pre 10 godina

Svaki server moze da napravi iznenadjenje ako ga 'krene' kao Rosola prosle godine ali ISNER,RAONIC nisu u formi.Has,Kveri,Gulbis svakako,Dimitrov su potencijalne mine,tu je i Janovic.Sve zavisi od zreba ali nesto mi se cini da ce Novaku pripasti'cast' da igra sa Rafom i Fedom da bi se Mareju olaksao put.Isto to su uradili i francuzi da bi olaksali Congi.Svakako da nije Novak prvi favorit po meni,mada bih ja volela da uzme trofej ali se u poslednje vreme previse bori sa svojim demonima u glavi.Federer ako bude zdrav je prvi favorit pa Marej,tek posle idu Rafa i Nole.Bice borbe svakako,ne treba otpisivati ostale iz prvih deset,uvek su sposobni za dobre rezultate i pobede nad vodecom cetvorkom.Ako Novak zaigra onako kako ume i moze bez oscilacija i kalkulisanja svakako moze da podigne trofej ali nisam sigurna koliko mu je 'cista'glava,previse je poraza bilo u poslednje vreme i ako udje bez imperativa osvajanja trofeja mogao bi da stigne do njega.

Dorćolac

pre 10 godina

Dosta vremena je prošlo kako nam se pojavio teniski novinar u liku Saše Ozme. Naši su teniseri zaslužili da imaju adekvatnu prateću medijsku mašineriju. Kad već spomenuh medijsku mašineriju (MM),tu su svakako najjači britanski mediji. Zasluga za to je dominirajući engleski jezik koji je slučajno i moj maternji. Pre neki dan se spotakoh oko množine za reč vrabac (vrabci, vrapci) pa dobih kritiku na kojoj se zahvaljijem.
Da se vratim na našeg usvojenog novinara Sašu, toliko lepo, pregledno, jezički perfektno uvodi nas čitaoce u teniske aktuelnosti, da je prosto nemoguće ne ostaviti komentar, veoma nas uspešno mami na to. Kako niko nije perfektan, nije ni naš "usvojeni": staviti Malisa u podnaslove "mogućih Rosola" a ne staviti DelPotra je veliki promašaj. Saša, slažeš li se? I još nešto, po mogućstvu, malo manje podleganja na britanske medije, kao npr. velika četvorka. Nemam ama baš ništa protiv momka Endija, čak smatram da je izvrstan igrač. Dolaskom mrge Ivana Lendla, još je više robotizovao svoju igru, malo mašte ala Federer, malo lucidnosti ala Novak i malo ratničkog duha ala Rafael, mnogo Gren Slem pobeda mu treba da bi mogao biti uvršten u kompaniju Velike Trojke.

Werewolf

pre 10 godina

@Sasa Ozmo

Da li bi Jirzi Veseli bio potencijalni novi Rosol da je prosao kvalifikacije,obzirom na renking i stil igre?
Ne bi bilo lose izdvojiti mesta za njega u jednom od narednih tekstova,obzirom na njegove godine i rezultate ove sezone,a ovom prilikom za posetioce napisati nekoliko reci.

Tango Argentino

pre 10 godina

Ljudi pa zar niko da ne pomene Delpa. Meni je on najgotivniji lik na turu. Mislim ono, kako igra. Svi pominju Mareja, jedva osvojio jedan GS a Delpo isto uradio na US Openu pa ga niko ne pominje ni ovde ni u svetu kao da je osvojio Svilajnac Open. Po nacinu na koji igra i to sto je super fer momak mani je on posle Noleta uvek favorit. Cela moja druzba navija za njega kada ne igra Srbin covek. I izgleda kao nas Gedza - jedan moj pajtos skoro rek'o dok smo ga gledali kako bi mu sajkaca cucnula ko kec na deset, umesto da nosi traku oko glave. Nista lepse mi ne bi leglo nego da delpo odere Mareja ako se nakorindjaju jedan na drugoga u zrebu. Pogotovo sto Britanci smatraju Gaucose kao agresore na minijaturni arhipelag Foklande na koje Argentinci polazu puno pravo.

Jednorog68

pre 10 godina

(john, 20. jun 2013 20:31)
Nije tacno da je bio povredjen. Cak ni sam to nije rekao. Povredio se tek malo pre Olimpijade. Prekinite vise da svaki njegov poraz pravdate porazima. Da Federer 2008 nije imao mononukleozu, Nadal nikada ne bi osvojio Vimbldon.
(ww, 21. jun 2013 12:35)

Dugo ćutim, ali više neću!

Mononukleoza je infektivna bolest,najraširenija među mladima (tzv. "bolest poljupca"), ozbiljna utoliko što ugrožava jetru i slezinu , sem grla i limfnih žlezda.
Učenik koji preboli mononukleozu, ne radi fizičko ŠEST meseci, ne sme da se izlaže naporima, niti da ide na more. Ima ograničenja u ishrani i uopšte je imunološki u minusu.

E, sada...

Priznaćemo, valjda, da je tenis NEŠTO naporniji od fizičkog u školi. Sećamo se, valjda, da Federer nije bio odsutan ŠEST meseci.

Verujem da se tada radilo o nekoj virozi, ali mononukleozi NIKAKO!!!
Mario Ančić je zaista imao mononukleozu i sasvim je mogućno da nije ozbiljno prihvatio ograničenja koja ta bolest nameće. Sada to isto gledamo i kod Soderlinga. I? Mogu li da igraju i da još osvajaju Grand Slam titule? Naravno NE!!!

Federer tu bolest, jednostavno NIJE imao, jer SVI dalji događaji ubedljivo demantuju takvu tvrdnju. Uostalom, način provere svega što sam napisala je dostupan svakome.
Pa izvolite!

A John bi MORAO da objasni drugi Nadalov WB. Koja je to magija bila, ko je tada imao mononukleozu, pa ga on osvoji?

I piši pažljivije. Šta ti znači da poraz pravda porazima?

mad man

pre 10 godina

Ja bih se osvrnuo na nesto drugo. Koliko je mocan marketing sponzora. Evo Dimitrov sa 22god. i bez i jedne jedine titule se svuda nesto spominje pred turnire kao neko iznenadjenje. Prica se vec uveliko o njemu kao buducem No1, pumpa se prica o njegovoj buducoj velicini, nasledniku sledece ere, plus najki ljubav sa Masom itd. Neko ce reci da je to opravdano posle pobede nad Novakom (Madrid) a ja cu ih podsetiti da je ova prica bila i pre, a nakon toga se samo pojacala (doslo ovima iz najkija kao kec na 11). Mislim, sve to i ima smisla kada se posmatra kao zasebna pojava, ali... citava marketinska magla se razotkriva kada se uporede uspesi nekih igraca ranije. Kada je Novak sa 19 god. pobedio Nadala u Majamiju i uzeo MASTERS, postao No3, jel neko pricao "Evo buduceg broja 1". Pobedio Feda u Kanadi i uzeo MASTERS a pre toga igrao polufinala RG i WIM, pa finale USO, sve sa 20 god., jel neko tada pricao "Evo buduceg sampiona i broja 1". Pa to nisu pricali cak ni posle Novakove GS AO titule sa 20.god! Sta bi tek za Dimitrova pevali da je kojim slucajem uzeo AO ove godine (sa 22.god), ne mogu ni da zamislim. Nemojmo biti naivni. Najki se sprema za postFed period i ne sede skrstenih ruku cekajuci da Grisa proradi, vec uveliko "rade" na njegovoj buducoj "velicini" sa poznatim marketinskim matricama. Negde u Najkiju, postoji fajl sa preciznom analizom ocekivane zarade od projektovane cele karijere Bugarina + -10% pa nema prepustanja slucaju, kampanja je odavno krenula. Money Talks!

beko radovic

pre 10 godina

sad kad je izasao zreb mozemo dati jos neke komentare. Nole u gornjoj polovini stvarno ima prilicno otvoren put. u prva tri kola ima lagane treninge, do cetvrtog, gde ce morati da ubaci u trecu brzinu za Haasa ili Simona. Matori Haas ga jeste dobio i ove godine na betonu i 2009 na wimbledonu, ali tada je Nole krizirao-iste godine ga je lagano tukao Kohlshriber na RG. Onda u cetrvrt na Berdiha ili Gaskea, ostali tu ne verujem da mogu da se probiju. Tomic ce, izgleda ostati vecita nada, zanimljiv sa onim nonsalantnim forhendom iz lakta, ali decko ima problema van terena i jednostavno nema fokus da veze tri,cetiri pobede. u polufinalu je nepoznanica Delpotro, ako bude zdrav i bude dobio pet meceva do Noleta, nece biti lako. on je vec tukao Noleta na travi, na Olimpijadi, a i decko ima cojones za velika dela. i ne vidim da mu trava ne lezi, udara lepo one niske (skoro poluvoleje), pogotovo iz forhenda. ali Nole ce ga gaziti na bekhend, ovaj nema slajs da ga izvlaci iz teskih poena pa ce morati da se namesta stalno lepo, a to,ako Nole igra vrlo dobro do odlicno, ovaj nece izdrzati pet setova. od ovi drugih u ovoj cetvrtini stvarno nema nekog potencijala...Dimitrov tesko moze pet meceva da dobije, Raonic stagnira, ne bi me cudilo da,ako Delpotro ispadne, u polufinale dodje Nisikori ili cak krlja Ferrer. to bi mu stvarno bio megauspeh i onda moze da kaze da je napravio najvise u karijeri od onog sto mu je Bog dao. sledi zanimljivija polovina sutra...

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Dorćolac
Hvala na lepim rečima. Naravno da Del Potro ima veće šanse od Malisa, kao i Berdih, Conga… Ipak, ovde je reč o ‘novim Rosolima’, a pobeda Del Potra, Berdiha ili nekog igrača tog nivoa ne bi bila senzacija poput Rosola.
U tekstu sam se bavio pitanjem ko je najranjiviji od najvećih za ranu eliminaciju i ko su ‘mine’ u prva dva-tri kola, a sa Del Potrom bi mogli da igraju tek u četvrtfinalu.

Pozdrav i sve najbolje,

jagodinac

pre 10 godina

Nikolas Mahut moze da priredi iznenadjenje u prvim kolima Wimbledona,samo ako mu povreda to dozvoli,Benoit Paire takodje,A Gasquet je po meni pritajeni favorit uvek na travi za polufinale,glava mu ne dozvoljava da bude u prvih 5 igraca na ATP.Voleo bih da cujem vasa misljenja o ovome...

Dermendziev

pre 10 godina

Mina nema svojstvo ako se vidi pre no sto se nagazi.Mine i senzacije treba da se dogode,da bi ih drugi videli.

Senzacionalni pozdrav iz Minskog polja!

leđna_peraja

pre 10 godina

Drugari, držimo se teme: ko bi mogao da ispadne, i od koga? Meni se čini da će biti presudnije ono 'od koga', duge su dve nedelje, raspoloženja i nadahnuća mogu da variraju, pa kiša, i onaj njihov vetar... Inače, Mari ima više pritiska od publike i medija nego podrške, zviždali su mu na završnom mastersu i navijali za Feda, pa vidite da je zaplakao na reč 'support' kad je izgubio finale Vimbldona prošle godine. Planira da osnuje tenisku akademiju u Škotskoj, mislim da živi u Londonu više zbog aerodroma, jer stalno putuje. Ups, eto kako je lako skrenuti sa teme... Biće sigurno zanimljivo, jedva čekam, Delpo bi mogao daleko da dogura, pa Vavrinka, a nadamo se i Tipsa, kao što neko reče. Idemooo! I, naravno, za titulu idemo Nole, svi te vole! Jagode sa šlagom kao nagradu za svaku pobedu! Najsrećnija sam kad se seti da pojede bananu, koja daje snagu mišićima - jer, kad Erik pojede bananu...

Saša Ozmo

pre 10 godina

@Werewolf
Dobra ideja, hvala na sugestiji. Nažalost, nisam gledao malog Veselog, osim na nekim klipovima, tako da ne mogu mnogo toga da kažem o njegovoj igri. Morao bih da odgledam nekoliko njegovih mečeva da bih napisao ozbiljniji tekst o njemu
Za sada – Veseli ima 19 godina, levoruk je, visok je 198 cm, osvojio je sedam fjučersa i tri čelendžera do sada u karijeri, a pre dve godine je osvojio juniorski Australijan open. Trenutno je 109. na ATP listi.

Sve najbolje,

Tamara Tomic

pre 10 godina

Sasa, svaka cast na analizi.
Na tviteru sam Vas zamolila da me pratite, jer bih volela da Vam postavim par pitanja, ukoliko imate vreme.
Ako niste videli, molim Vas @TamaraaTomiic98 .

Unapred zahvalna.