Subota, 04.05.2013.

15:07

Zahuktava se – Novak i Nadal jure Rodžerovu titulu

Najvažnija činjenica o ovogodišnjem turniru u Madridu – neće se igrati na plavoj šljaci.

Izvor: Saša Ozmo

Zahuktava se – Novak i Nadal jure Rodžerovu titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

milka

pre 10 godina

Napred Nole, do titule nove, svi aduti su na tvojoj strani, milioni fanova su uz tebe, ne dozvoli da te protivnik izvede iz tvoje taktike, igraj svoj stil, ne poklanjaj ni jedan gem, jer tvoj buduci rival, Nadal je polovinu meceva dobio taktizirajuci kod serviranja, prekoracenjem vremena za servis, a da nijedan put nije opomenjen od strane sudija, samo je jedanput komentator prokomentarisao da njegov servis u proseku 29 sec. i kad on kaze da je dobra lopta ako je u njegovu korist, sudije su toliko blagonaklone prema njemu da uvek idu u njegovu korist, ne dozvoli sebi da mu na takav nacin poklanjas mec lopte, kao do sada, molim te da mu poklonis jedan sorc za igru, jer zaista je toliko vulgarno njegovo ponasanje kod serviranja da stalno vadi sorc iz zadnjice, pa sad je poceo i spreda, pa briskanje nosa levo desno, zabacivanje kose, zaturanje za uho, cestitam komentatoru koji je jedanput napomenuo, ali niko ga nije konstatovao, sem nas gledalaca ispred ekrana i vise puta smo pisali na svim mrezama, ali beuspesno...Nole Velicanstveni do pobede protiv rivala Dupoglavca... Nak te zdravlje i sreca prati u svim sferama zivota, nek andjeli cuvari budu uz tebe, da ostvaris sve zelje i snove, godine ove, od srca ti zelimo ...

Bojan

pre 10 godina

ne likujem zbog Noletovog poraza, nadao sam se da cu ga gledati u finalu sa Nadalom, jer su dva najbolja igraca na sljaci i na toj podlozi ne postoji nista bolje od njihovih meceva, ali samo da napomenem buduci da se mnogi javljaju i pisu o tome kako se Federer vratio na prvo mesto samo zbog proslogodisnje plave sljake, sto svakako nije tacno, covek bi se vratio na prvo mesto nakon Sinsinatija, pa sve da je ispao u prvom kolu u Madridu, a Nole uzeo turnir, ali kao sto se videlo juce ne postoji ni najmanja garancija da bi Nole stigao do finala kao sto se ocekivalo.

Prognozer

pre 10 godina

Ajde, gdje ste oni sto mi lupaju minuse?
"Novak će ovo otankirati, max do trećeg kola; početak zagrijavanja za RG će biti sledeće sedmice u Rimu!
(Prognozer, 4. maj 2013 16:29)

Preporučujem (+22) Ne preporučujem (-43)"

namcor

pre 10 godina

Ovako, Novak ima, svakako najtezi zreb. Ali, on je Broj 1, sto podrazumeva da je bolji od drugih i na to ne treba obracati paznju, vec igrati mec po mec. Naravno, i Nole je od krvi i mesa i emocija.

bugi

pre 10 godina

Novaka nema ko da pobedi.Marej,Berdih ,Delpotro, nemogu da ga pobede nikad na sljaci.NAdal mu lezi Novak posto je najinteligentniji igrac u istoriji tenisa mislim da ce zaredom osvojiti sva tri turnira na sljaci, Pa Vimbldon a za dalje cemo videti. Momak je predivan

dacko

pre 10 godina

Jako studiozna procena ucesnika i zreba turnira,iskrene pohvale autoru za strucnost i realnost,jer ostati neinficiran virusom favorizovanja nekog svog miljenika nije ni malo lak posao.Navijam za kvalitetan tenis a sastav ucesnika i stara dobra crvena sljaka obecavaju zanimljive meceve.Ako ne naidje neki los dan,ocekujem Novakov nastavak pobeda,mada su i ostali sve nadahnutiji kad igraju protiv njega.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

nikola

pre 10 godina

pitao bih gospodina Sasu, da li djokovic ima sanse protiv nadala na rolan garosu ako bude suncano, i da li nadal i djokovic mogu postati bolji od federera.

iskreno

pre 10 godina

(neko, 4. maj 2013 19:48)
Saša je u pravu,Beluči je dobio Mareja u Madridu,posle izgubio od Noleta,ali je pružio žestok otpor,čak je uzeo i jedan set(što nije uspelo ni Nadalu),a Mareja je u Rimu pobedio Nole u onom epskom polufinalu,do u kasne sate,u taj breku,onim fantastičnim drop šotom

Djoksa

pre 10 godina

Odličan članak! Sve info na jednom mestu. Bravo Ozmo!

Ipak, imam jednu primedbu... "Suluda ideja Cirijaka" je mnogo teža kvalifikacija nego što zaslužuje jedna u osnovi brzopleta i donekle nerazumna ideja. Cirijak nije kao uslov za učestvivanje na turniru postavio teniserima zahtev da igraju u suknjicama a devojkama u tangama i naredio da igraju sa tojagama... E, to bi bilo suludo!
U pitanju je "samo" bila boja šljake i ništa više. Zapelo se u realizaciji... Da li hemijski sastav pigmenta kojim je bojena ta šljaka nije dobro odreagovao između sebe ili je šljaka bila previše utabana zbog kratkog vremena za postavljanje ili oba ta razloga ili možda nešto četvrto... Ali suština je u tome da etiketa "suluda ideja" ne može ići uz ovaj fijasko! Da bi neka ideja ili tvrdnja bila prihvaćena mora proći 10 000 testiranja od kojr svako mora dati isti rezultat... Ovde je zbog teniske moći ali i bahatosti jednog čoveka, Jona Cirijaka, sve to preskočeno i on je "kažnjen" time što je ideja za dugo, dugo vremena odložena na bilo koje dalje razmatranje...
Što se tiče turnira, ako Novak ima bilo gde šansi da pobedi Nadala na šljaci onda je to na ovom turniru... Zbog nadmorske visine... I ne samo on, nego bilo koji drugi jak server i bejzlajner tipa Conge, Berdiha i Delpa ali sa mnogo više samopouzdanja u mečevima sa Nadalom.
Stoga, mislim da ako Novak uđe dobro u turnir i bude igrao na očekivanom nivou mislim da je titula njegova!

Gorjana Radulovic

pre 10 godina

Cestitke nasem postovanom g. Sasi Ozmo na izvrsnoj analizi. Kao prilog mislim da bi sve prave ljubitelje tenisa (ne one koji pisu samo da im se cuje glas ili da nekog kritikuju - kritikovati je najlakse) mogla da interesuje statisticka analiza koju je pripremio Mr. Greg Sharko i objavio na site-u Mutua Madrilena pod naslovom SHARK BITES: BIG FOUR COMPARISON. Radi se o analizi rezultata velike cetvorke u posljednje 4 godine. Analiza je vrlo ilustrativna i dobro obradjena. Uvek je zanimljivo procitati nesto vise. (dugogodisnja obozavateljka tenisa)

ostajeNo1 min.na 0

pre 10 godina

kralj nebrani nista,federer brani soma ali gubi od nadala,levom rukom da igra (NOLE)on ce sigurno biti na nuli(a moze i osvojice vise ako ne i turnir)samo nadal ce biti na dobitku ali vrlo kratko

artur

pre 10 godina

Nažalost, mogu se sresti već u četvrtfinalu tako da nema ništa od njihovog finala. Organizatori nisu omogućili Nadalu bolje mesto u žrebu nego što dozvoljava njegova pozicija (5), tako da, ako se sretnu, to će biti pre finala.

Federer

pre 10 godina

Izuzetna analiza,svaka vam cast Sasa,izuzetno profesionalno obavljate svoj posao.Sto se tice turnira u Madridu ocekujem dobar tenis,zreb je za Federera povoljan sve do polufinala,Nole ima lak zreb do finala.Nadam se dobroj igri Federera i novoj tituli.

Civokvi

pre 10 godina

Bice tesko za Noleta, ali verujem da ce mu ovo iskustvo mnogo znaciti u pripremi za RG. U svakom slucaju, bolje da ispadne ovde nego tamo.

No1etov komšija

pre 10 godina

*Adriano - Prijatelju, nemoj padati u depresiju zbog navijačkih komentara. Uz pohvalu Sašine podrobne (kao i uvek) analize dolazećeg Madrida, moram da podsetim da je to ipak njegov posao. A mi, siroti navijači, Novakovi i oni drugi, tuđi, n'umemo i ne želimo da stručno obrađujemo određene činjenice, momente i aspekte, već da damo prilog diskusiji prevashodno iz srca. Ponekad, ako nismo lenji da malo izguglamo neku statistiku, ubacićemo i malo statistike i istorije u komentar, ali to nije prioritet. I zato Adriano i tebi slični, ne budite oholi i isklučivi, nego dajte prilog i blatite nas više. Ajd' sad! I srećan Uskrs svima pravoslavnima.

Zeljko

pre 10 godina

Ja prosto ne mogu da verujem da vi i dalje tako lako izbacujete Federera iz igre. Mnogi ovde zaboravljaju da kada se Federeru igra onda i nadal i nole itekako mogu da izgube. Ne znam u kakvoj je formi ali malo vise postovanja prema coveku nije na odmet.
O ovim insinuacijama ovog lika kako je sve namesteno da bi se Fed vratio na prvo mesto, necu ni da komentarisem jer nisu vredne nijedne reci.
Po mom misljenju dosta toga zavisi od njegove motivacije. Voleo bih da ga prerana penzionisanja i negativni komentari dodatno motivisu.
Jos jace su price da su Nadal i Djokovic podigli igru na visi nivo, a cinjenica je da je Federerova igra opala poprilicno u poslednje dve godine. Prosle godine, na primer, jedino je odigrao kako moze u Sinsinatiju (ceo turnir) i na Vimbldonu zadnja dva meca, ostalo dosta slabije.
Ostalo u tekstu je ok, mada opet vezivanje podloge za Federerov trofej prosle godine je umanjivanje cinjenice da je apsolutno zasluzio da ga osvoji.osvoji

Mirko

pre 10 godina

Odlican i zaista strucno i profesionalno napisan clanak.Ako bude sve kako je uobicajeno,trebalo bi da ide tokom koji je bas predstavljen u clanku.Verovatno Nadal i Djokovic u finalu.What else?

milwood

pre 10 godina

Postoje 3 činjenice . Prva , Rafa gotovo sigurno će igrati u finalu . Druga je , jedino Novak može da pobedi Rafu trenutno . Treća činjenica je , da bi pobedio Rafu , Novak mora da dođe do finala . To je po meni jedina nepoznanica . Dakle , ako igraju finale Nole i Rafa , Nole pobeđuje . U svim ostalim situacijama je Rafa šampion .

Ch1vu

pre 10 godina

Novi masters, nova sreca! :) Komentarisacu Novaka, posto logicno treba bodriti svog sunarodnika, jos ako je 1. na planeti u necemu, eto price. Protivnici nisu nimalo naivni u projektovanom zrebu do finala, mladi Dimitrov, neugodni Vavrinka, stari rival Conga, pa potom vrsnjak Mari, su definitivno igraci koji znaju tenis i sa svakim treba odigrati 100%. Medjutim sa druge strane je teniski sampion koji sigurno moze svojom igrom da pobedjuje sve njih redom. Dodatno je sto postoji mogucnost za osvajanje novih atp poena, u odnosu na plavu sljaku iz prosle godine. Novak samo treba da nastavi ono sto je zapoceo u Monte Karlu, trebalo bi da je povreda izlecena. Naravno, glavni kandidat druge polovine zreba je Nadal, a interesantno ce biti kako ce Rodzer posle duze pauze odigrati turnir. Bilo bi idealno videti opet Novaka i Rafu u finalu, po treci put u Madridu i ujedno bi to bio nastavak price iz knezevine.

Sasha Rodos

pre 10 godina

Jedno je samo sigurno finale Nole-Nadal i verovatna pobeda Noleta po meni...njih jednostavno ndma ko da pobedi na sljaci i to kad nisu na vrhuncu svoje igre u pocetnim kolima sto se dalo videti u MC...a ovi sto analiziraju sljaku i ko je postavlja neka ne pametuju jer je opste poznato da od sljake u MC nema sporije pa je Nole pobedio...puno poz, srecan Uskrs

prognozer

pre 10 godina

Vjerovali ili ne,Rafa i Nole će i nakon ovogodišnjeg Madrida j u r i t i Rodžerov trofej.Znam da će mnogi reći da nemam pojma o tenisu ,ali živi bili ,pa vidjeli!
I još nešto-za Federera se ne može reći da je drastično smanjio broj turnira u ovoj godini-on samo nije igrao u Majamiju (na veliku žalost organizatora),gdje je prošle godine rano ispao i u MonteKarlu u kojem ni lani nije igrao.

Adriano

pre 10 godina

Odličan članak i izvanredan izbor fotografija. Pohvalio bih objektivnost i neostrašćenost autora, kao retku pojavu profesionalnosti u domaćem novinarstvu koje podstiče narcizam. Primetio sam da ga cene i mnogi navijači-komentatori koji na žalost, umesto da prihvate više standarde, često ne pokazuju nikakvu odmerenost.

sasa jokic

pre 10 godina

Prosla godina u Madridu je bila bruka za tenis, ali postavljanje plavog betona posutog sljakom bio je jedini nacin da se eliminisu Nole i Nadal, da Federer uzme turnir, i tako (pored Wimbledona) ponovo zasedne na prvo mesto, i pretekne Samprasa u provedenim nedeljama na istom.
Nike plus (prevarant) Tirjak, koji je sigurno dobro "nagradjen" za taj presedan, i imali smo cirkus umesto teniskog turnira.
Da sam na Noletovom i Nadalovom mestu, kaznio bi ga (Tirjaka) sa barem dva turnira ne igranja.
Ovako, za utehu ce nam biti izvrstan turnir, i verovatno najbolje moguce finale Nole:Nadal.
Sljaku je radila ekioa iz Garossa, tako da ce vise odgovarati Nadalu, ali bez obzira na to, prednost ipak dsjem Noletu.

sasa jokic

pre 10 godina

Prosla godina u Madridu je bila bruka za tenis, ali postavljanje plavog betona posutog sljakom bio je jedini nacin da se eliminisu Nole i Nadal, da Federer uzme turnir, i tako (pored Wimbledona) ponovo zasedne na prvo mesto, i pretekne Samprasa u provedenim nedeljama na istom.
Nike plus (prevarant) Tirjak, koji je sigurno dobro "nagradjen" za taj presedan, i imali smo cirkus umesto teniskog turnira.
Da sam na Noletovom i Nadalovom mestu, kaznio bi ga (Tirjaka) sa barem dva turnira ne igranja.
Ovako, za utehu ce nam biti izvrstan turnir, i verovatno najbolje moguce finale Nole:Nadal.
Sljaku je radila ekioa iz Garossa, tako da ce vise odgovarati Nadalu, ali bez obzira na to, prednost ipak dsjem Noletu.

milwood

pre 10 godina

Postoje 3 činjenice . Prva , Rafa gotovo sigurno će igrati u finalu . Druga je , jedino Novak može da pobedi Rafu trenutno . Treća činjenica je , da bi pobedio Rafu , Novak mora da dođe do finala . To je po meni jedina nepoznanica . Dakle , ako igraju finale Nole i Rafa , Nole pobeđuje . U svim ostalim situacijama je Rafa šampion .

Adriano

pre 10 godina

Odličan članak i izvanredan izbor fotografija. Pohvalio bih objektivnost i neostrašćenost autora, kao retku pojavu profesionalnosti u domaćem novinarstvu koje podstiče narcizam. Primetio sam da ga cene i mnogi navijači-komentatori koji na žalost, umesto da prihvate više standarde, često ne pokazuju nikakvu odmerenost.

Sasha Rodos

pre 10 godina

Jedno je samo sigurno finale Nole-Nadal i verovatna pobeda Noleta po meni...njih jednostavno ndma ko da pobedi na sljaci i to kad nisu na vrhuncu svoje igre u pocetnim kolima sto se dalo videti u MC...a ovi sto analiziraju sljaku i ko je postavlja neka ne pametuju jer je opste poznato da od sljake u MC nema sporije pa je Nole pobedio...puno poz, srecan Uskrs

Ch1vu

pre 10 godina

Novi masters, nova sreca! :) Komentarisacu Novaka, posto logicno treba bodriti svog sunarodnika, jos ako je 1. na planeti u necemu, eto price. Protivnici nisu nimalo naivni u projektovanom zrebu do finala, mladi Dimitrov, neugodni Vavrinka, stari rival Conga, pa potom vrsnjak Mari, su definitivno igraci koji znaju tenis i sa svakim treba odigrati 100%. Medjutim sa druge strane je teniski sampion koji sigurno moze svojom igrom da pobedjuje sve njih redom. Dodatno je sto postoji mogucnost za osvajanje novih atp poena, u odnosu na plavu sljaku iz prosle godine. Novak samo treba da nastavi ono sto je zapoceo u Monte Karlu, trebalo bi da je povreda izlecena. Naravno, glavni kandidat druge polovine zreba je Nadal, a interesantno ce biti kako ce Rodzer posle duze pauze odigrati turnir. Bilo bi idealno videti opet Novaka i Rafu u finalu, po treci put u Madridu i ujedno bi to bio nastavak price iz knezevine.

Civokvi

pre 10 godina

Bice tesko za Noleta, ali verujem da ce mu ovo iskustvo mnogo znaciti u pripremi za RG. U svakom slucaju, bolje da ispadne ovde nego tamo.

No1etov komšija

pre 10 godina

*Adriano - Prijatelju, nemoj padati u depresiju zbog navijačkih komentara. Uz pohvalu Sašine podrobne (kao i uvek) analize dolazećeg Madrida, moram da podsetim da je to ipak njegov posao. A mi, siroti navijači, Novakovi i oni drugi, tuđi, n'umemo i ne želimo da stručno obrađujemo određene činjenice, momente i aspekte, već da damo prilog diskusiji prevashodno iz srca. Ponekad, ako nismo lenji da malo izguglamo neku statistiku, ubacićemo i malo statistike i istorije u komentar, ali to nije prioritet. I zato Adriano i tebi slični, ne budite oholi i isklučivi, nego dajte prilog i blatite nas više. Ajd' sad! I srećan Uskrs svima pravoslavnima.

Mirko

pre 10 godina

Odlican i zaista strucno i profesionalno napisan clanak.Ako bude sve kako je uobicajeno,trebalo bi da ide tokom koji je bas predstavljen u clanku.Verovatno Nadal i Djokovic u finalu.What else?

Gorjana Radulovic

pre 10 godina

Cestitke nasem postovanom g. Sasi Ozmo na izvrsnoj analizi. Kao prilog mislim da bi sve prave ljubitelje tenisa (ne one koji pisu samo da im se cuje glas ili da nekog kritikuju - kritikovati je najlakse) mogla da interesuje statisticka analiza koju je pripremio Mr. Greg Sharko i objavio na site-u Mutua Madrilena pod naslovom SHARK BITES: BIG FOUR COMPARISON. Radi se o analizi rezultata velike cetvorke u posljednje 4 godine. Analiza je vrlo ilustrativna i dobro obradjena. Uvek je zanimljivo procitati nesto vise. (dugogodisnja obozavateljka tenisa)

Djoksa

pre 10 godina

Odličan članak! Sve info na jednom mestu. Bravo Ozmo!

Ipak, imam jednu primedbu... "Suluda ideja Cirijaka" je mnogo teža kvalifikacija nego što zaslužuje jedna u osnovi brzopleta i donekle nerazumna ideja. Cirijak nije kao uslov za učestvivanje na turniru postavio teniserima zahtev da igraju u suknjicama a devojkama u tangama i naredio da igraju sa tojagama... E, to bi bilo suludo!
U pitanju je "samo" bila boja šljake i ništa više. Zapelo se u realizaciji... Da li hemijski sastav pigmenta kojim je bojena ta šljaka nije dobro odreagovao između sebe ili je šljaka bila previše utabana zbog kratkog vremena za postavljanje ili oba ta razloga ili možda nešto četvrto... Ali suština je u tome da etiketa "suluda ideja" ne može ići uz ovaj fijasko! Da bi neka ideja ili tvrdnja bila prihvaćena mora proći 10 000 testiranja od kojr svako mora dati isti rezultat... Ovde je zbog teniske moći ali i bahatosti jednog čoveka, Jona Cirijaka, sve to preskočeno i on je "kažnjen" time što je ideja za dugo, dugo vremena odložena na bilo koje dalje razmatranje...
Što se tiče turnira, ako Novak ima bilo gde šansi da pobedi Nadala na šljaci onda je to na ovom turniru... Zbog nadmorske visine... I ne samo on, nego bilo koji drugi jak server i bejzlajner tipa Conge, Berdiha i Delpa ali sa mnogo više samopouzdanja u mečevima sa Nadalom.
Stoga, mislim da ako Novak uđe dobro u turnir i bude igrao na očekivanom nivou mislim da je titula njegova!

prognozer

pre 10 godina

Vjerovali ili ne,Rafa i Nole će i nakon ovogodišnjeg Madrida j u r i t i Rodžerov trofej.Znam da će mnogi reći da nemam pojma o tenisu ,ali živi bili ,pa vidjeli!
I još nešto-za Federera se ne može reći da je drastično smanjio broj turnira u ovoj godini-on samo nije igrao u Majamiju (na veliku žalost organizatora),gdje je prošle godine rano ispao i u MonteKarlu u kojem ni lani nije igrao.

Zeljko

pre 10 godina

Ja prosto ne mogu da verujem da vi i dalje tako lako izbacujete Federera iz igre. Mnogi ovde zaboravljaju da kada se Federeru igra onda i nadal i nole itekako mogu da izgube. Ne znam u kakvoj je formi ali malo vise postovanja prema coveku nije na odmet.
O ovim insinuacijama ovog lika kako je sve namesteno da bi se Fed vratio na prvo mesto, necu ni da komentarisem jer nisu vredne nijedne reci.
Po mom misljenju dosta toga zavisi od njegove motivacije. Voleo bih da ga prerana penzionisanja i negativni komentari dodatno motivisu.
Jos jace su price da su Nadal i Djokovic podigli igru na visi nivo, a cinjenica je da je Federerova igra opala poprilicno u poslednje dve godine. Prosle godine, na primer, jedino je odigrao kako moze u Sinsinatiju (ceo turnir) i na Vimbldonu zadnja dva meca, ostalo dosta slabije.
Ostalo u tekstu je ok, mada opet vezivanje podloge za Federerov trofej prosle godine je umanjivanje cinjenice da je apsolutno zasluzio da ga osvoji.osvoji

iskreno

pre 10 godina

(neko, 4. maj 2013 19:48)
Saša je u pravu,Beluči je dobio Mareja u Madridu,posle izgubio od Noleta,ali je pružio žestok otpor,čak je uzeo i jedan set(što nije uspelo ni Nadalu),a Mareja je u Rimu pobedio Nole u onom epskom polufinalu,do u kasne sate,u taj breku,onim fantastičnim drop šotom

ostajeNo1 min.na 0

pre 10 godina

kralj nebrani nista,federer brani soma ali gubi od nadala,levom rukom da igra (NOLE)on ce sigurno biti na nuli(a moze i osvojice vise ako ne i turnir)samo nadal ce biti na dobitku ali vrlo kratko

Federer

pre 10 godina

Izuzetna analiza,svaka vam cast Sasa,izuzetno profesionalno obavljate svoj posao.Sto se tice turnira u Madridu ocekujem dobar tenis,zreb je za Federera povoljan sve do polufinala,Nole ima lak zreb do finala.Nadam se dobroj igri Federera i novoj tituli.

dacko

pre 10 godina

Jako studiozna procena ucesnika i zreba turnira,iskrene pohvale autoru za strucnost i realnost,jer ostati neinficiran virusom favorizovanja nekog svog miljenika nije ni malo lak posao.Navijam za kvalitetan tenis a sastav ucesnika i stara dobra crvena sljaka obecavaju zanimljive meceve.Ako ne naidje neki los dan,ocekujem Novakov nastavak pobeda,mada su i ostali sve nadahnutiji kad igraju protiv njega.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

namcor

pre 10 godina

Ovako, Novak ima, svakako najtezi zreb. Ali, on je Broj 1, sto podrazumeva da je bolji od drugih i na to ne treba obracati paznju, vec igrati mec po mec. Naravno, i Nole je od krvi i mesa i emocija.

bugi

pre 10 godina

Novaka nema ko da pobedi.Marej,Berdih ,Delpotro, nemogu da ga pobede nikad na sljaci.NAdal mu lezi Novak posto je najinteligentniji igrac u istoriji tenisa mislim da ce zaredom osvojiti sva tri turnira na sljaci, Pa Vimbldon a za dalje cemo videti. Momak je predivan

Bojan

pre 10 godina

ne likujem zbog Noletovog poraza, nadao sam se da cu ga gledati u finalu sa Nadalom, jer su dva najbolja igraca na sljaci i na toj podlozi ne postoji nista bolje od njihovih meceva, ali samo da napomenem buduci da se mnogi javljaju i pisu o tome kako se Federer vratio na prvo mesto samo zbog proslogodisnje plave sljake, sto svakako nije tacno, covek bi se vratio na prvo mesto nakon Sinsinatija, pa sve da je ispao u prvom kolu u Madridu, a Nole uzeo turnir, ali kao sto se videlo juce ne postoji ni najmanja garancija da bi Nole stigao do finala kao sto se ocekivalo.

artur

pre 10 godina

Nažalost, mogu se sresti već u četvrtfinalu tako da nema ništa od njihovog finala. Organizatori nisu omogućili Nadalu bolje mesto u žrebu nego što dozvoljava njegova pozicija (5), tako da, ako se sretnu, to će biti pre finala.

nikola

pre 10 godina

pitao bih gospodina Sasu, da li djokovic ima sanse protiv nadala na rolan garosu ako bude suncano, i da li nadal i djokovic mogu postati bolji od federera.

Prognozer

pre 10 godina

Ajde, gdje ste oni sto mi lupaju minuse?
"Novak će ovo otankirati, max do trećeg kola; početak zagrijavanja za RG će biti sledeće sedmice u Rimu!
(Prognozer, 4. maj 2013 16:29)

Preporučujem (+22) Ne preporučujem (-43)"

milka

pre 10 godina

Napred Nole, do titule nove, svi aduti su na tvojoj strani, milioni fanova su uz tebe, ne dozvoli da te protivnik izvede iz tvoje taktike, igraj svoj stil, ne poklanjaj ni jedan gem, jer tvoj buduci rival, Nadal je polovinu meceva dobio taktizirajuci kod serviranja, prekoracenjem vremena za servis, a da nijedan put nije opomenjen od strane sudija, samo je jedanput komentator prokomentarisao da njegov servis u proseku 29 sec. i kad on kaze da je dobra lopta ako je u njegovu korist, sudije su toliko blagonaklone prema njemu da uvek idu u njegovu korist, ne dozvoli sebi da mu na takav nacin poklanjas mec lopte, kao do sada, molim te da mu poklonis jedan sorc za igru, jer zaista je toliko vulgarno njegovo ponasanje kod serviranja da stalno vadi sorc iz zadnjice, pa sad je poceo i spreda, pa briskanje nosa levo desno, zabacivanje kose, zaturanje za uho, cestitam komentatoru koji je jedanput napomenuo, ali niko ga nije konstatovao, sem nas gledalaca ispred ekrana i vise puta smo pisali na svim mrezama, ali beuspesno...Nole Velicanstveni do pobede protiv rivala Dupoglavca... Nak te zdravlje i sreca prati u svim sferama zivota, nek andjeli cuvari budu uz tebe, da ostvaris sve zelje i snove, godine ove, od srca ti zelimo ...

Federer

pre 10 godina

Izuzetna analiza,svaka vam cast Sasa,izuzetno profesionalno obavljate svoj posao.Sto se tice turnira u Madridu ocekujem dobar tenis,zreb je za Federera povoljan sve do polufinala,Nole ima lak zreb do finala.Nadam se dobroj igri Federera i novoj tituli.

Zeljko

pre 10 godina

Ja prosto ne mogu da verujem da vi i dalje tako lako izbacujete Federera iz igre. Mnogi ovde zaboravljaju da kada se Federeru igra onda i nadal i nole itekako mogu da izgube. Ne znam u kakvoj je formi ali malo vise postovanja prema coveku nije na odmet.
O ovim insinuacijama ovog lika kako je sve namesteno da bi se Fed vratio na prvo mesto, necu ni da komentarisem jer nisu vredne nijedne reci.
Po mom misljenju dosta toga zavisi od njegove motivacije. Voleo bih da ga prerana penzionisanja i negativni komentari dodatno motivisu.
Jos jace su price da su Nadal i Djokovic podigli igru na visi nivo, a cinjenica je da je Federerova igra opala poprilicno u poslednje dve godine. Prosle godine, na primer, jedino je odigrao kako moze u Sinsinatiju (ceo turnir) i na Vimbldonu zadnja dva meca, ostalo dosta slabije.
Ostalo u tekstu je ok, mada opet vezivanje podloge za Federerov trofej prosle godine je umanjivanje cinjenice da je apsolutno zasluzio da ga osvoji.osvoji

artur

pre 10 godina

Nažalost, mogu se sresti već u četvrtfinalu tako da nema ništa od njihovog finala. Organizatori nisu omogućili Nadalu bolje mesto u žrebu nego što dozvoljava njegova pozicija (5), tako da, ako se sretnu, to će biti pre finala.

sasa jokic

pre 10 godina

Prosla godina u Madridu je bila bruka za tenis, ali postavljanje plavog betona posutog sljakom bio je jedini nacin da se eliminisu Nole i Nadal, da Federer uzme turnir, i tako (pored Wimbledona) ponovo zasedne na prvo mesto, i pretekne Samprasa u provedenim nedeljama na istom.
Nike plus (prevarant) Tirjak, koji je sigurno dobro "nagradjen" za taj presedan, i imali smo cirkus umesto teniskog turnira.
Da sam na Noletovom i Nadalovom mestu, kaznio bi ga (Tirjaka) sa barem dva turnira ne igranja.
Ovako, za utehu ce nam biti izvrstan turnir, i verovatno najbolje moguce finale Nole:Nadal.
Sljaku je radila ekioa iz Garossa, tako da ce vise odgovarati Nadalu, ali bez obzira na to, prednost ipak dsjem Noletu.

bugi

pre 10 godina

Novaka nema ko da pobedi.Marej,Berdih ,Delpotro, nemogu da ga pobede nikad na sljaci.NAdal mu lezi Novak posto je najinteligentniji igrac u istoriji tenisa mislim da ce zaredom osvojiti sva tri turnira na sljaci, Pa Vimbldon a za dalje cemo videti. Momak je predivan

prognozer

pre 10 godina

Vjerovali ili ne,Rafa i Nole će i nakon ovogodišnjeg Madrida j u r i t i Rodžerov trofej.Znam da će mnogi reći da nemam pojma o tenisu ,ali živi bili ,pa vidjeli!
I još nešto-za Federera se ne može reći da je drastično smanjio broj turnira u ovoj godini-on samo nije igrao u Majamiju (na veliku žalost organizatora),gdje je prošle godine rano ispao i u MonteKarlu u kojem ni lani nije igrao.

Sasha Rodos

pre 10 godina

Jedno je samo sigurno finale Nole-Nadal i verovatna pobeda Noleta po meni...njih jednostavno ndma ko da pobedi na sljaci i to kad nisu na vrhuncu svoje igre u pocetnim kolima sto se dalo videti u MC...a ovi sto analiziraju sljaku i ko je postavlja neka ne pametuju jer je opste poznato da od sljake u MC nema sporije pa je Nole pobedio...puno poz, srecan Uskrs

milwood

pre 10 godina

Postoje 3 činjenice . Prva , Rafa gotovo sigurno će igrati u finalu . Druga je , jedino Novak može da pobedi Rafu trenutno . Treća činjenica je , da bi pobedio Rafu , Novak mora da dođe do finala . To je po meni jedina nepoznanica . Dakle , ako igraju finale Nole i Rafa , Nole pobeđuje . U svim ostalim situacijama je Rafa šampion .

Djoksa

pre 10 godina

Odličan članak! Sve info na jednom mestu. Bravo Ozmo!

Ipak, imam jednu primedbu... "Suluda ideja Cirijaka" je mnogo teža kvalifikacija nego što zaslužuje jedna u osnovi brzopleta i donekle nerazumna ideja. Cirijak nije kao uslov za učestvivanje na turniru postavio teniserima zahtev da igraju u suknjicama a devojkama u tangama i naredio da igraju sa tojagama... E, to bi bilo suludo!
U pitanju je "samo" bila boja šljake i ništa više. Zapelo se u realizaciji... Da li hemijski sastav pigmenta kojim je bojena ta šljaka nije dobro odreagovao između sebe ili je šljaka bila previše utabana zbog kratkog vremena za postavljanje ili oba ta razloga ili možda nešto četvrto... Ali suština je u tome da etiketa "suluda ideja" ne može ići uz ovaj fijasko! Da bi neka ideja ili tvrdnja bila prihvaćena mora proći 10 000 testiranja od kojr svako mora dati isti rezultat... Ovde je zbog teniske moći ali i bahatosti jednog čoveka, Jona Cirijaka, sve to preskočeno i on je "kažnjen" time što je ideja za dugo, dugo vremena odložena na bilo koje dalje razmatranje...
Što se tiče turnira, ako Novak ima bilo gde šansi da pobedi Nadala na šljaci onda je to na ovom turniru... Zbog nadmorske visine... I ne samo on, nego bilo koji drugi jak server i bejzlajner tipa Conge, Berdiha i Delpa ali sa mnogo više samopouzdanja u mečevima sa Nadalom.
Stoga, mislim da ako Novak uđe dobro u turnir i bude igrao na očekivanom nivou mislim da je titula njegova!

nikola

pre 10 godina

pitao bih gospodina Sasu, da li djokovic ima sanse protiv nadala na rolan garosu ako bude suncano, i da li nadal i djokovic mogu postati bolji od federera.

Mirko

pre 10 godina

Odlican i zaista strucno i profesionalno napisan clanak.Ako bude sve kako je uobicajeno,trebalo bi da ide tokom koji je bas predstavljen u clanku.Verovatno Nadal i Djokovic u finalu.What else?

ostajeNo1 min.na 0

pre 10 godina

kralj nebrani nista,federer brani soma ali gubi od nadala,levom rukom da igra (NOLE)on ce sigurno biti na nuli(a moze i osvojice vise ako ne i turnir)samo nadal ce biti na dobitku ali vrlo kratko

Adriano

pre 10 godina

Odličan članak i izvanredan izbor fotografija. Pohvalio bih objektivnost i neostrašćenost autora, kao retku pojavu profesionalnosti u domaćem novinarstvu koje podstiče narcizam. Primetio sam da ga cene i mnogi navijači-komentatori koji na žalost, umesto da prihvate više standarde, često ne pokazuju nikakvu odmerenost.

Civokvi

pre 10 godina

Bice tesko za Noleta, ali verujem da ce mu ovo iskustvo mnogo znaciti u pripremi za RG. U svakom slucaju, bolje da ispadne ovde nego tamo.

Prognozer

pre 10 godina

Ajde, gdje ste oni sto mi lupaju minuse?
"Novak će ovo otankirati, max do trećeg kola; početak zagrijavanja za RG će biti sledeće sedmice u Rimu!
(Prognozer, 4. maj 2013 16:29)

Preporučujem (+22) Ne preporučujem (-43)"

Ch1vu

pre 10 godina

Novi masters, nova sreca! :) Komentarisacu Novaka, posto logicno treba bodriti svog sunarodnika, jos ako je 1. na planeti u necemu, eto price. Protivnici nisu nimalo naivni u projektovanom zrebu do finala, mladi Dimitrov, neugodni Vavrinka, stari rival Conga, pa potom vrsnjak Mari, su definitivno igraci koji znaju tenis i sa svakim treba odigrati 100%. Medjutim sa druge strane je teniski sampion koji sigurno moze svojom igrom da pobedjuje sve njih redom. Dodatno je sto postoji mogucnost za osvajanje novih atp poena, u odnosu na plavu sljaku iz prosle godine. Novak samo treba da nastavi ono sto je zapoceo u Monte Karlu, trebalo bi da je povreda izlecena. Naravno, glavni kandidat druge polovine zreba je Nadal, a interesantno ce biti kako ce Rodzer posle duze pauze odigrati turnir. Bilo bi idealno videti opet Novaka i Rafu u finalu, po treci put u Madridu i ujedno bi to bio nastavak price iz knezevine.

No1etov komšija

pre 10 godina

*Adriano - Prijatelju, nemoj padati u depresiju zbog navijačkih komentara. Uz pohvalu Sašine podrobne (kao i uvek) analize dolazećeg Madrida, moram da podsetim da je to ipak njegov posao. A mi, siroti navijači, Novakovi i oni drugi, tuđi, n'umemo i ne želimo da stručno obrađujemo određene činjenice, momente i aspekte, već da damo prilog diskusiji prevashodno iz srca. Ponekad, ako nismo lenji da malo izguglamo neku statistiku, ubacićemo i malo statistike i istorije u komentar, ali to nije prioritet. I zato Adriano i tebi slični, ne budite oholi i isklučivi, nego dajte prilog i blatite nas više. Ajd' sad! I srećan Uskrs svima pravoslavnima.

dacko

pre 10 godina

Jako studiozna procena ucesnika i zreba turnira,iskrene pohvale autoru za strucnost i realnost,jer ostati neinficiran virusom favorizovanja nekog svog miljenika nije ni malo lak posao.Navijam za kvalitetan tenis a sastav ucesnika i stara dobra crvena sljaka obecavaju zanimljive meceve.Ako ne naidje neki los dan,ocekujem Novakov nastavak pobeda,mada su i ostali sve nadahnutiji kad igraju protiv njega.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

namcor

pre 10 godina

Ovako, Novak ima, svakako najtezi zreb. Ali, on je Broj 1, sto podrazumeva da je bolji od drugih i na to ne treba obracati paznju, vec igrati mec po mec. Naravno, i Nole je od krvi i mesa i emocija.

Gorjana Radulovic

pre 10 godina

Cestitke nasem postovanom g. Sasi Ozmo na izvrsnoj analizi. Kao prilog mislim da bi sve prave ljubitelje tenisa (ne one koji pisu samo da im se cuje glas ili da nekog kritikuju - kritikovati je najlakse) mogla da interesuje statisticka analiza koju je pripremio Mr. Greg Sharko i objavio na site-u Mutua Madrilena pod naslovom SHARK BITES: BIG FOUR COMPARISON. Radi se o analizi rezultata velike cetvorke u posljednje 4 godine. Analiza je vrlo ilustrativna i dobro obradjena. Uvek je zanimljivo procitati nesto vise. (dugogodisnja obozavateljka tenisa)

Bojan

pre 10 godina

ne likujem zbog Noletovog poraza, nadao sam se da cu ga gledati u finalu sa Nadalom, jer su dva najbolja igraca na sljaci i na toj podlozi ne postoji nista bolje od njihovih meceva, ali samo da napomenem buduci da se mnogi javljaju i pisu o tome kako se Federer vratio na prvo mesto samo zbog proslogodisnje plave sljake, sto svakako nije tacno, covek bi se vratio na prvo mesto nakon Sinsinatija, pa sve da je ispao u prvom kolu u Madridu, a Nole uzeo turnir, ali kao sto se videlo juce ne postoji ni najmanja garancija da bi Nole stigao do finala kao sto se ocekivalo.

iskreno

pre 10 godina

(neko, 4. maj 2013 19:48)
Saša je u pravu,Beluči je dobio Mareja u Madridu,posle izgubio od Noleta,ali je pružio žestok otpor,čak je uzeo i jedan set(što nije uspelo ni Nadalu),a Mareja je u Rimu pobedio Nole u onom epskom polufinalu,do u kasne sate,u taj breku,onim fantastičnim drop šotom

milka

pre 10 godina

Napred Nole, do titule nove, svi aduti su na tvojoj strani, milioni fanova su uz tebe, ne dozvoli da te protivnik izvede iz tvoje taktike, igraj svoj stil, ne poklanjaj ni jedan gem, jer tvoj buduci rival, Nadal je polovinu meceva dobio taktizirajuci kod serviranja, prekoracenjem vremena za servis, a da nijedan put nije opomenjen od strane sudija, samo je jedanput komentator prokomentarisao da njegov servis u proseku 29 sec. i kad on kaze da je dobra lopta ako je u njegovu korist, sudije su toliko blagonaklone prema njemu da uvek idu u njegovu korist, ne dozvoli sebi da mu na takav nacin poklanjas mec lopte, kao do sada, molim te da mu poklonis jedan sorc za igru, jer zaista je toliko vulgarno njegovo ponasanje kod serviranja da stalno vadi sorc iz zadnjice, pa sad je poceo i spreda, pa briskanje nosa levo desno, zabacivanje kose, zaturanje za uho, cestitam komentatoru koji je jedanput napomenuo, ali niko ga nije konstatovao, sem nas gledalaca ispred ekrana i vise puta smo pisali na svim mrezama, ali beuspesno...Nole Velicanstveni do pobede protiv rivala Dupoglavca... Nak te zdravlje i sreca prati u svim sferama zivota, nek andjeli cuvari budu uz tebe, da ostvaris sve zelje i snove, godine ove, od srca ti zelimo ...