Petak, 08.03.2013.

17:40

IV: Velika četvorka ponovo na okupu

Dočekali smo i taj dan – posle osam meseci pauze, ’velika četvorka’ opet je zajedno, a mesto sastanka je kalifornijska pustinja i turnir u Indijan Velsu.

Izvor: Saša Ozmo

IV: Velika èetvorka ponovo na okupu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Nebojsa

pre 11 godina

Naslov je pogrešan. Možemo eventualno pričati o velikoj trojci. Marej tu nema šta da traži dok se ne potvrdi sa dovoljnim brojem GS titula i prvim mestom na ATP listi. Njegovi dosadašnji rezultati(rezultati bato...) su daleko ispod Đokovićevih, Federerovih i Nadalovih. Na strano tu što ga Britanci trpaju tamo gde mu još nije realno mesto

Živan

pre 11 godina

Verujem da je ovo samo još jedna stepenica koja će Novaka još više bodovno odvojiti od pratnje.Ovo je još jedna Novakova godina u kojoj bi mogao srušiti sve dosad i svetske i svoje postignurte rekorde. Ovo je godina koja će biti upisana u sve teniske statistike i to za ako ne sva a onda zasigurno za duga i duga vremena.
Postoji li nešto što nismo već milion puta poželeli Novaku,neznam ali poželimo sebi da nam sreća negovog uspeha bude dar i ponos !!!

Milan Nis

pre 11 godina

Mnogo brzo mnogi otpisase Nadala,nesto nisam siguran da je zaboravio za 8 meseci da igra tenis,Novak jeste najveci favorit,ali Wawrinka je dokaz da svako moze da se oklizne(ne daj Boze),po meni od fantasticne cetvorke,najmanje sansi ima Federer koliko god to pretenciozno zvucalo,ali njegova igra je u velikom padu.

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

DaiDai

pre 11 godina

Ne znam zasto dajete minuse ljudima koji smatraju da Murray ima sanse da pobedi Djokovica.Navijam i ja za Djokovica ali Murray je po meni najtezi rival za Djokovica iz razloga sto protiv njega Djokovic ne moze da nametne svoj ritam, odnosno igra mec u kom je previse defanzivan za njegov stil igre i to odgovara Murray-u.Put do polufinala nije bas lagan ali ne verujem da neko moze da pobedi Imperatora pre toga.U polufinalu (gde ocekujem duel sa Murray-em) verujem da Djokovic dobija ako mec postane otvoreniji, odnosno ako oba igraca pocnu da igraju malo ofanzivnije.Ako se ponovi nacin igre sa Australian Opena-a ne veruem da Djokovic moze da dobije jer tada Murray igra tenis koji mu prija (u finalu AS Djokovic je dobio zbog pada igre Murray-a i zbog svoje nerealno velike psihicke snage).Ako ga natera da igra tenis koji njemu odgovara Djokovic lagano dobija polufinale i osvaja titulu(cak milsim da niko trenutno nema sanse protiv njega kada je u svojoj konfornoj zoni i da bi mogao da uzme sva 4 Grnd Slam-a).Ne verujem da ce Federer ili Nadal predstavljati pretnju ovde ili u Majamiju, ali bi vec na pocetku sezone na sljaci Nadal mogao da postane velika pretnja za svakoga.Srecno Djokovicu, osvoji titulu i nadam se oporavku Nadala i sjajnim mecevim izmedju ove dvojice velikana tenisa i sporta uopste.

Иван

pre 11 godina

Мислим да ће овај мастерс обележити то што ће бити весник новог светског тениског поретка, симболизованог баш пројектованим четвртфиналем Федерер-Надал. После Мелбурна више нема сумње да је Новак уклонио све оне демоне који су му сметали против Ендија. Федерер мудро "пропушта" ову сезону, јер нема шансе да одбрани све бодове од лане, а њему је ионако важније да остане конкурентан игром него рејтингом; бодове ће моћи да надокнади и следеће сезоне, кад буде одморнији и растерећенији у том смислу. Њему је стога сада важно само да не падне испод четвртог места, и у Индијан Велсу наступа првенствено зато што ту много поена брани. Надал такође паметно поступа. Без обзира шта је истина о тој чувеној повреди, он жели опет да буде најбољи, а свестан је да му је за то потребна и психолошка снага коју тренутно, после дуге паузе, нема. Зато се усредсредио на шљаку као подлогу на којој игра најбоље, и овај мастерс му више служи да "премости" за њега у овој фази подужи временски размак од Акапулка до Монтекарла. У суштини, и он и Федерер ће тешко до старих позиција, и ово би заиста могло бити прилично "досадно" доба по питању титула, јер лако се може десити да Новака нико не буде у стању истински да угрози у наредном периоду. Слутим да тако размишљају и челници АТП-а, због чега "намештају" при жребу неке мечеве као посебну атракцију; рецимо, да је Надал запао на пример Фереру, а Новак поново победи, по чему би се памтио овај турнир? Индијан Велс нам поручује: биће оваквих жребова још!

rimidalV

pre 11 godina

Mislim da je za ocekivati da Federer ponese titulu vicesampiona, jer ne verujem da Rafa ima snage da odmah dogura do finala jednog ovakvog turnira. Fedex N2, Rafa N3, Marey ovog puta N4. Sta jos nije jasno?

Goran

pre 11 godina

S obzirom na igre ove godine i situaciju oko povrede Nadala, Nadal i Federer nemaju sanse za titulu. Titulu mogu osvojiti Del Potro, Novak ili Marej a ocekujem da ce onaj ko pobedi u medjusobnom duelu u polufinalu, osvojiti turnir. Berdih je 4. favorit ali s obzirom da od Novaka redovno gubi, ne ocekujem da ce ga ovaj put biti drugacije. Isto se odnosi i na Congu.

Exspert

pre 11 godina

Najvise sansi imaju Federer koji je sigurno najbolji sportista u oupen eri kao i Berdicht kome podloga u Indijani najvise odgovara. Nole ce imati pomoc sudija i publike kao i uvek kad se igra u Indijana Welssu i nadam se da ce to iskoristiti i plasirati se bar u polufinale

Miki

pre 11 godina

U cemu je problem, momci? Zar vi stvarno mislite da Marej ne moze da pobedi Djokovica i to jos na 2 dobijena seta? Pa vi stvarno imate problema sa stvarnoscu. Ne znam zasto uopste i pratite tenis, kad po vama, "Supermen" ne moze ni od koga da izgubi?! U cemu je poenta gledanja u tom slucaju? No comment.

fortissimo

pre 11 godina

Ne znam ko ce osvojiti turnir, prognoze su nezahvalne i ne jednom bile pogresne ali znam da ce se strahovito namuciti onaj koji uzme Novaku dva seta. Bice to za njega Tantalove muke ali samo ako Novak odigra slabije. Ako igra kako ume..nema sanse. Nemoguca misija. Ja jos uvek cekam onu razbijacku Novakovu igru. To prvenstveno mislim na igrace iz top 10. Za ostale, to je stednja snage i otaljavanje posla, cisto na kvalitet i rutinu. Sto se tice meca Rodzer Rafa ..uz svo postovanje, mislim da do njega nece doci. Ali otom potom.

Jole

pre 11 godina

Mislim da ce turnir u IW obeleziti Nole i Mari. Ocekujem njihovo polufinale koje ce po meni biti finale pre finala, i da ce pobednik tog meca osvojiti turnir, a ja se iskreno nadam da ce to biti Nole.

gagi013

pre 11 godina

"utisak je da je kompletna Federerova igra opala za jedan podeok i da ga to čini sklonijim porazima". Svaka ka u Njegoša,a dodao bih i da je Nole podigao igru za jedan podeok u odnosu na 2012,da će se Nadal "vraćati" još 6 meseci a da je Mari trenutno najozbiljniji protivnik,ali ne i onaj koji "ulazi u glavu".

ssss

pre 11 godina

Sto se mene tice, Nole je ovde ubjedljivo najjaci. Marej samo trenirao, Nadal rovit, a Federer, izgleda, jako umoran. Ostali, reklo bi se nemaju pretjrane sanse, ali nikad se ne zna.

Mirko

pre 11 godina

Bice ovo veliki ispit za sve.I za veliku cetvorku a i za ostale od 5-tog do 10-tog mesta na ATP listi.Novaku dajem najvece sanse,Mari je kandidat broj dva.Federer nece izdrzati psihicki,on polako odlazi...Nadal jos uvek nije u top formi.

Jova

pre 11 godina

Za prave ljubitelje tenisa svakako prijatna vijest: svi su ponovo tu, ima da leti perje na sve strane. Novakove partije s kraja prošle i početka ove godine nam daju za pravo da se nadamo i očekujemo puno toga. Za početak pobijedu ovdje ( tek da se zna ko je gazda ) a za naprijed ćemo vidjeti. Polako, korak po korak, duga je godina, sezona je praktično tek počela, treba rasporediti snagu. Nije to tako lako, ako preforsiraš nije dobro, ako malko, samo malko popustiš opet si u problemima. Čupavo, ali navikao je Novak.

Ja mu svakako želim zdravlje. I da. Ako majka priroda i gospođa sreća već ne misle da mu vrate za prošlu godinu ( a red bi bio ), da se barem ne miješaju nešto pretjerano.

Pozdrav svima

Nenad

pre 11 godina

Činjenica da je Andy Murray napravio pauzu od Melburna i vredno trenirao na podlozi na kojoj se igra IW,nekako tiho izaziva nadolazeću opasnost po Novaka,tako da mislim da će Andy u ovom trenutku predstavljati jako tešku prepreku do titule,mada i sa ostalima,do tog polufinala,treba biti uvek na oprezu i biti 100% skoncentrisan od samog starta meča.Po mom mišljenju,turnir obeležava meč izmedju Novaka i Murraya u eventualnom polufinalu,ali i sam povratak Nadala na betonsku podlogu,bez obzira dokle dogurao u IW.

No1etov komšija

pre 11 godina

1- Turnir će obeležiti Rafin povratak, ali će ga Rodžer u 1/4 finalu poslati na Floridu (ako Rafa i do tada ostane "čitav"); 2- Pobednik? Pa valjda se zna. Sad, ako ste pametni... (moj nadimak, hehehe).

rabo

pre 11 godina

Tenis je postao veoma zanimljiv. Puno je kvalitetnih igraca. Posebno je lepo sto je Novak imperator. Nekako izgleda nepobedivo u zadanje vreme. Cini mi se da je za njega bila kljucna 2010-ta godina koju je odigrao prakticno bez servisa a odrzao trece mesto. Znao sam da ce poraditi na tome a onda tesko svima! Upravo to sada gledamo.

Andjeo sa neba

pre 11 godina

@Miki Ne javljaj se vise sa nebuloznim prognozama, to ti je moj savet jer ne znas nista , samo lupetas ko maksim po diviziji !!

Novakov sunarodnik

pre 11 godina

Novaka bas nije "mazio" zreb, Dimitrov nije nimalo naivan protivnik, pogotovo od kad je u semi sa opicenom Sarapovom :). Raduje me povratak Nadala, bice ovo jebozovan turnir (da prostite na izrazu), mnogo publike ce privuci najomiljeniji bik na svetu!

Dorćolac

pre 11 godina

Vidim postavljena su dva pitanja- šta će obeležiti turnir i ko će pobediti. Odgovor na prvo pitanje je zaista teško pronaći, podjednako teško, koliko je lako na drugo pitanje odgovoriti. Rebus!

akiro

pre 11 godina

Iskreno mislim da ce Novak u finalu pobediti Berdiha, a u polufinalu Del Potra bas kao u Dubaiju.Podloga i uslovi za igranje su vrlo slicni.Mada bi voleo i da Nadal dodje do polufinala.

Miki

pre 11 godina

Marej-Federer finale. Ako neko moze, u ovom trenutku, da dobije Djokovica, onda je to skotski teniser. Ima igru, kretanje, a i konstantnost za kvalitetna tri seta. Prema tome, moje misljenje je da je Novakovoj seriji dosao kraj. Pored Mareja, realno, u ovom momentu niko nema sta da trazi protiv njega. No, videcemo...

rabo

pre 11 godina

Tenis je postao veoma zanimljiv. Puno je kvalitetnih igraca. Posebno je lepo sto je Novak imperator. Nekako izgleda nepobedivo u zadanje vreme. Cini mi se da je za njega bila kljucna 2010-ta godina koju je odigrao prakticno bez servisa a odrzao trece mesto. Znao sam da ce poraditi na tome a onda tesko svima! Upravo to sada gledamo.

Novakov sunarodnik

pre 11 godina

Novaka bas nije "mazio" zreb, Dimitrov nije nimalo naivan protivnik, pogotovo od kad je u semi sa opicenom Sarapovom :). Raduje me povratak Nadala, bice ovo jebozovan turnir (da prostite na izrazu), mnogo publike ce privuci najomiljeniji bik na svetu!

Nenad

pre 11 godina

Činjenica da je Andy Murray napravio pauzu od Melburna i vredno trenirao na podlozi na kojoj se igra IW,nekako tiho izaziva nadolazeću opasnost po Novaka,tako da mislim da će Andy u ovom trenutku predstavljati jako tešku prepreku do titule,mada i sa ostalima,do tog polufinala,treba biti uvek na oprezu i biti 100% skoncentrisan od samog starta meča.Po mom mišljenju,turnir obeležava meč izmedju Novaka i Murraya u eventualnom polufinalu,ali i sam povratak Nadala na betonsku podlogu,bez obzira dokle dogurao u IW.

Jova

pre 11 godina

Za prave ljubitelje tenisa svakako prijatna vijest: svi su ponovo tu, ima da leti perje na sve strane. Novakove partije s kraja prošle i početka ove godine nam daju za pravo da se nadamo i očekujemo puno toga. Za početak pobijedu ovdje ( tek da se zna ko je gazda ) a za naprijed ćemo vidjeti. Polako, korak po korak, duga je godina, sezona je praktično tek počela, treba rasporediti snagu. Nije to tako lako, ako preforsiraš nije dobro, ako malko, samo malko popustiš opet si u problemima. Čupavo, ali navikao je Novak.

Ja mu svakako želim zdravlje. I da. Ako majka priroda i gospođa sreća već ne misle da mu vrate za prošlu godinu ( a red bi bio ), da se barem ne miješaju nešto pretjerano.

Pozdrav svima

No1etov komšija

pre 11 godina

1- Turnir će obeležiti Rafin povratak, ali će ga Rodžer u 1/4 finalu poslati na Floridu (ako Rafa i do tada ostane "čitav"); 2- Pobednik? Pa valjda se zna. Sad, ako ste pametni... (moj nadimak, hehehe).

gagi013

pre 11 godina

"utisak je da je kompletna Federerova igra opala za jedan podeok i da ga to čini sklonijim porazima". Svaka ka u Njegoša,a dodao bih i da je Nole podigao igru za jedan podeok u odnosu na 2012,da će se Nadal "vraćati" još 6 meseci a da je Mari trenutno najozbiljniji protivnik,ali ne i onaj koji "ulazi u glavu".

ssss

pre 11 godina

Sto se mene tice, Nole je ovde ubjedljivo najjaci. Marej samo trenirao, Nadal rovit, a Federer, izgleda, jako umoran. Ostali, reklo bi se nemaju pretjrane sanse, ali nikad se ne zna.

Dorćolac

pre 11 godina

Vidim postavljena su dva pitanja- šta će obeležiti turnir i ko će pobediti. Odgovor na prvo pitanje je zaista teško pronaći, podjednako teško, koliko je lako na drugo pitanje odgovoriti. Rebus!

Andjeo sa neba

pre 11 godina

@Miki Ne javljaj se vise sa nebuloznim prognozama, to ti je moj savet jer ne znas nista , samo lupetas ko maksim po diviziji !!

Mirko

pre 11 godina

Bice ovo veliki ispit za sve.I za veliku cetvorku a i za ostale od 5-tog do 10-tog mesta na ATP listi.Novaku dajem najvece sanse,Mari je kandidat broj dva.Federer nece izdrzati psihicki,on polako odlazi...Nadal jos uvek nije u top formi.

akiro

pre 11 godina

Iskreno mislim da ce Novak u finalu pobediti Berdiha, a u polufinalu Del Potra bas kao u Dubaiju.Podloga i uslovi za igranje su vrlo slicni.Mada bi voleo i da Nadal dodje do polufinala.

Jole

pre 11 godina

Mislim da ce turnir u IW obeleziti Nole i Mari. Ocekujem njihovo polufinale koje ce po meni biti finale pre finala, i da ce pobednik tog meca osvojiti turnir, a ja se iskreno nadam da ce to biti Nole.

Иван

pre 11 godina

Мислим да ће овај мастерс обележити то што ће бити весник новог светског тениског поретка, симболизованог баш пројектованим четвртфиналем Федерер-Надал. После Мелбурна више нема сумње да је Новак уклонио све оне демоне који су му сметали против Ендија. Федерер мудро "пропушта" ову сезону, јер нема шансе да одбрани све бодове од лане, а њему је ионако важније да остане конкурентан игром него рејтингом; бодове ће моћи да надокнади и следеће сезоне, кад буде одморнији и растерећенији у том смислу. Њему је стога сада важно само да не падне испод четвртог места, и у Индијан Велсу наступа првенствено зато што ту много поена брани. Надал такође паметно поступа. Без обзира шта је истина о тој чувеној повреди, он жели опет да буде најбољи, а свестан је да му је за то потребна и психолошка снага коју тренутно, после дуге паузе, нема. Зато се усредсредио на шљаку као подлогу на којој игра најбоље, и овај мастерс му више служи да "премости" за њега у овој фази подужи временски размак од Акапулка до Монтекарла. У суштини, и он и Федерер ће тешко до старих позиција, и ово би заиста могло бити прилично "досадно" доба по питању титула, јер лако се може десити да Новака нико не буде у стању истински да угрози у наредном периоду. Слутим да тако размишљају и челници АТП-а, због чега "намештају" при жребу неке мечеве као посебну атракцију; рецимо, да је Надал запао на пример Фереру, а Новак поново победи, по чему би се памтио овај турнир? Индијан Велс нам поручује: биће оваквих жребова још!

fortissimo

pre 11 godina

Ne znam ko ce osvojiti turnir, prognoze su nezahvalne i ne jednom bile pogresne ali znam da ce se strahovito namuciti onaj koji uzme Novaku dva seta. Bice to za njega Tantalove muke ali samo ako Novak odigra slabije. Ako igra kako ume..nema sanse. Nemoguca misija. Ja jos uvek cekam onu razbijacku Novakovu igru. To prvenstveno mislim na igrace iz top 10. Za ostale, to je stednja snage i otaljavanje posla, cisto na kvalitet i rutinu. Sto se tice meca Rodzer Rafa ..uz svo postovanje, mislim da do njega nece doci. Ali otom potom.

DaiDai

pre 11 godina

Ne znam zasto dajete minuse ljudima koji smatraju da Murray ima sanse da pobedi Djokovica.Navijam i ja za Djokovica ali Murray je po meni najtezi rival za Djokovica iz razloga sto protiv njega Djokovic ne moze da nametne svoj ritam, odnosno igra mec u kom je previse defanzivan za njegov stil igre i to odgovara Murray-u.Put do polufinala nije bas lagan ali ne verujem da neko moze da pobedi Imperatora pre toga.U polufinalu (gde ocekujem duel sa Murray-em) verujem da Djokovic dobija ako mec postane otvoreniji, odnosno ako oba igraca pocnu da igraju malo ofanzivnije.Ako se ponovi nacin igre sa Australian Opena-a ne veruem da Djokovic moze da dobije jer tada Murray igra tenis koji mu prija (u finalu AS Djokovic je dobio zbog pada igre Murray-a i zbog svoje nerealno velike psihicke snage).Ako ga natera da igra tenis koji njemu odgovara Djokovic lagano dobija polufinale i osvaja titulu(cak milsim da niko trenutno nema sanse protiv njega kada je u svojoj konfornoj zoni i da bi mogao da uzme sva 4 Grnd Slam-a).Ne verujem da ce Federer ili Nadal predstavljati pretnju ovde ili u Majamiju, ali bi vec na pocetku sezone na sljaci Nadal mogao da postane velika pretnja za svakoga.Srecno Djokovicu, osvoji titulu i nadam se oporavku Nadala i sjajnim mecevim izmedju ove dvojice velikana tenisa i sporta uopste.

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

Goran

pre 11 godina

S obzirom na igre ove godine i situaciju oko povrede Nadala, Nadal i Federer nemaju sanse za titulu. Titulu mogu osvojiti Del Potro, Novak ili Marej a ocekujem da ce onaj ko pobedi u medjusobnom duelu u polufinalu, osvojiti turnir. Berdih je 4. favorit ali s obzirom da od Novaka redovno gubi, ne ocekujem da ce ga ovaj put biti drugacije. Isto se odnosi i na Congu.

rimidalV

pre 11 godina

Mislim da je za ocekivati da Federer ponese titulu vicesampiona, jer ne verujem da Rafa ima snage da odmah dogura do finala jednog ovakvog turnira. Fedex N2, Rafa N3, Marey ovog puta N4. Sta jos nije jasno?

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

Milan Nis

pre 11 godina

Mnogo brzo mnogi otpisase Nadala,nesto nisam siguran da je zaboravio za 8 meseci da igra tenis,Novak jeste najveci favorit,ali Wawrinka je dokaz da svako moze da se oklizne(ne daj Boze),po meni od fantasticne cetvorke,najmanje sansi ima Federer koliko god to pretenciozno zvucalo,ali njegova igra je u velikom padu.

Miki

pre 11 godina

U cemu je problem, momci? Zar vi stvarno mislite da Marej ne moze da pobedi Djokovica i to jos na 2 dobijena seta? Pa vi stvarno imate problema sa stvarnoscu. Ne znam zasto uopste i pratite tenis, kad po vama, "Supermen" ne moze ni od koga da izgubi?! U cemu je poenta gledanja u tom slucaju? No comment.

Miki

pre 11 godina

Marej-Federer finale. Ako neko moze, u ovom trenutku, da dobije Djokovica, onda je to skotski teniser. Ima igru, kretanje, a i konstantnost za kvalitetna tri seta. Prema tome, moje misljenje je da je Novakovoj seriji dosao kraj. Pored Mareja, realno, u ovom momentu niko nema sta da trazi protiv njega. No, videcemo...

Živan

pre 11 godina

Verujem da je ovo samo još jedna stepenica koja će Novaka još više bodovno odvojiti od pratnje.Ovo je još jedna Novakova godina u kojoj bi mogao srušiti sve dosad i svetske i svoje postignurte rekorde. Ovo je godina koja će biti upisana u sve teniske statistike i to za ako ne sva a onda zasigurno za duga i duga vremena.
Postoji li nešto što nismo već milion puta poželeli Novaku,neznam ali poželimo sebi da nam sreća negovog uspeha bude dar i ponos !!!

Exspert

pre 11 godina

Najvise sansi imaju Federer koji je sigurno najbolji sportista u oupen eri kao i Berdicht kome podloga u Indijani najvise odgovara. Nole ce imati pomoc sudija i publike kao i uvek kad se igra u Indijana Welssu i nadam se da ce to iskoristiti i plasirati se bar u polufinale

Nebojsa

pre 11 godina

Naslov je pogrešan. Možemo eventualno pričati o velikoj trojci. Marej tu nema šta da traži dok se ne potvrdi sa dovoljnim brojem GS titula i prvim mestom na ATP listi. Njegovi dosadašnji rezultati(rezultati bato...) su daleko ispod Đokovićevih, Federerovih i Nadalovih. Na strano tu što ga Britanci trpaju tamo gde mu još nije realno mesto

Miki

pre 11 godina

Marej-Federer finale. Ako neko moze, u ovom trenutku, da dobije Djokovica, onda je to skotski teniser. Ima igru, kretanje, a i konstantnost za kvalitetna tri seta. Prema tome, moje misljenje je da je Novakovoj seriji dosao kraj. Pored Mareja, realno, u ovom momentu niko nema sta da trazi protiv njega. No, videcemo...

Exspert

pre 11 godina

Najvise sansi imaju Federer koji je sigurno najbolji sportista u oupen eri kao i Berdicht kome podloga u Indijani najvise odgovara. Nole ce imati pomoc sudija i publike kao i uvek kad se igra u Indijana Welssu i nadam se da ce to iskoristiti i plasirati se bar u polufinale

Miki

pre 11 godina

U cemu je problem, momci? Zar vi stvarno mislite da Marej ne moze da pobedi Djokovica i to jos na 2 dobijena seta? Pa vi stvarno imate problema sa stvarnoscu. Ne znam zasto uopste i pratite tenis, kad po vama, "Supermen" ne moze ni od koga da izgubi?! U cemu je poenta gledanja u tom slucaju? No comment.

Novakov sunarodnik

pre 11 godina

Novaka bas nije "mazio" zreb, Dimitrov nije nimalo naivan protivnik, pogotovo od kad je u semi sa opicenom Sarapovom :). Raduje me povratak Nadala, bice ovo jebozovan turnir (da prostite na izrazu), mnogo publike ce privuci najomiljeniji bik na svetu!

No1etov komšija

pre 11 godina

1- Turnir će obeležiti Rafin povratak, ali će ga Rodžer u 1/4 finalu poslati na Floridu (ako Rafa i do tada ostane "čitav"); 2- Pobednik? Pa valjda se zna. Sad, ako ste pametni... (moj nadimak, hehehe).

akiro

pre 11 godina

Iskreno mislim da ce Novak u finalu pobediti Berdiha, a u polufinalu Del Potra bas kao u Dubaiju.Podloga i uslovi za igranje su vrlo slicni.Mada bi voleo i da Nadal dodje do polufinala.

Andjeo sa neba

pre 11 godina

@Miki Ne javljaj se vise sa nebuloznim prognozama, to ti je moj savet jer ne znas nista , samo lupetas ko maksim po diviziji !!

rimidalV

pre 11 godina

Mislim da je za ocekivati da Federer ponese titulu vicesampiona, jer ne verujem da Rafa ima snage da odmah dogura do finala jednog ovakvog turnira. Fedex N2, Rafa N3, Marey ovog puta N4. Sta jos nije jasno?

Dorćolac

pre 11 godina

Vidim postavljena su dva pitanja- šta će obeležiti turnir i ko će pobediti. Odgovor na prvo pitanje je zaista teško pronaći, podjednako teško, koliko je lako na drugo pitanje odgovoriti. Rebus!

rabo

pre 11 godina

Tenis je postao veoma zanimljiv. Puno je kvalitetnih igraca. Posebno je lepo sto je Novak imperator. Nekako izgleda nepobedivo u zadanje vreme. Cini mi se da je za njega bila kljucna 2010-ta godina koju je odigrao prakticno bez servisa a odrzao trece mesto. Znao sam da ce poraditi na tome a onda tesko svima! Upravo to sada gledamo.

Milan Nis

pre 11 godina

Mnogo brzo mnogi otpisase Nadala,nesto nisam siguran da je zaboravio za 8 meseci da igra tenis,Novak jeste najveci favorit,ali Wawrinka je dokaz da svako moze da se oklizne(ne daj Boze),po meni od fantasticne cetvorke,najmanje sansi ima Federer koliko god to pretenciozno zvucalo,ali njegova igra je u velikom padu.

Goran

pre 11 godina

S obzirom na igre ove godine i situaciju oko povrede Nadala, Nadal i Federer nemaju sanse za titulu. Titulu mogu osvojiti Del Potro, Novak ili Marej a ocekujem da ce onaj ko pobedi u medjusobnom duelu u polufinalu, osvojiti turnir. Berdih je 4. favorit ali s obzirom da od Novaka redovno gubi, ne ocekujem da ce ga ovaj put biti drugacije. Isto se odnosi i na Congu.

Иван

pre 11 godina

Мислим да ће овај мастерс обележити то што ће бити весник новог светског тениског поретка, симболизованог баш пројектованим четвртфиналем Федерер-Надал. После Мелбурна више нема сумње да је Новак уклонио све оне демоне који су му сметали против Ендија. Федерер мудро "пропушта" ову сезону, јер нема шансе да одбрани све бодове од лане, а њему је ионако важније да остане конкурентан игром него рејтингом; бодове ће моћи да надокнади и следеће сезоне, кад буде одморнији и растерећенији у том смислу. Њему је стога сада важно само да не падне испод четвртог места, и у Индијан Велсу наступа првенствено зато што ту много поена брани. Надал такође паметно поступа. Без обзира шта је истина о тој чувеној повреди, он жели опет да буде најбољи, а свестан је да му је за то потребна и психолошка снага коју тренутно, после дуге паузе, нема. Зато се усредсредио на шљаку као подлогу на којој игра најбоље, и овај мастерс му више служи да "премости" за њега у овој фази подужи временски размак од Акапулка до Монтекарла. У суштини, и он и Федерер ће тешко до старих позиција, и ово би заиста могло бити прилично "досадно" доба по питању титула, јер лако се може десити да Новака нико не буде у стању истински да угрози у наредном периоду. Слутим да тако размишљају и челници АТП-а, због чега "намештају" при жребу неке мечеве као посебну атракцију; рецимо, да је Надал запао на пример Фереру, а Новак поново победи, по чему би се памтио овај турнир? Индијан Велс нам поручује: биће оваквих жребова још!

DaiDai

pre 11 godina

Ne znam zasto dajete minuse ljudima koji smatraju da Murray ima sanse da pobedi Djokovica.Navijam i ja za Djokovica ali Murray je po meni najtezi rival za Djokovica iz razloga sto protiv njega Djokovic ne moze da nametne svoj ritam, odnosno igra mec u kom je previse defanzivan za njegov stil igre i to odgovara Murray-u.Put do polufinala nije bas lagan ali ne verujem da neko moze da pobedi Imperatora pre toga.U polufinalu (gde ocekujem duel sa Murray-em) verujem da Djokovic dobija ako mec postane otvoreniji, odnosno ako oba igraca pocnu da igraju malo ofanzivnije.Ako se ponovi nacin igre sa Australian Opena-a ne veruem da Djokovic moze da dobije jer tada Murray igra tenis koji mu prija (u finalu AS Djokovic je dobio zbog pada igre Murray-a i zbog svoje nerealno velike psihicke snage).Ako ga natera da igra tenis koji njemu odgovara Djokovic lagano dobija polufinale i osvaja titulu(cak milsim da niko trenutno nema sanse protiv njega kada je u svojoj konfornoj zoni i da bi mogao da uzme sva 4 Grnd Slam-a).Ne verujem da ce Federer ili Nadal predstavljati pretnju ovde ili u Majamiju, ali bi vec na pocetku sezone na sljaci Nadal mogao da postane velika pretnja za svakoga.Srecno Djokovicu, osvoji titulu i nadam se oporavku Nadala i sjajnim mecevim izmedju ove dvojice velikana tenisa i sporta uopste.

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

Mirko

pre 11 godina

Bice ovo veliki ispit za sve.I za veliku cetvorku a i za ostale od 5-tog do 10-tog mesta na ATP listi.Novaku dajem najvece sanse,Mari je kandidat broj dva.Federer nece izdrzati psihicki,on polako odlazi...Nadal jos uvek nije u top formi.

ssss

pre 11 godina

Sto se mene tice, Nole je ovde ubjedljivo najjaci. Marej samo trenirao, Nadal rovit, a Federer, izgleda, jako umoran. Ostali, reklo bi se nemaju pretjrane sanse, ali nikad se ne zna.

Jole

pre 11 godina

Mislim da ce turnir u IW obeleziti Nole i Mari. Ocekujem njihovo polufinale koje ce po meni biti finale pre finala, i da ce pobednik tog meca osvojiti turnir, a ja se iskreno nadam da ce to biti Nole.

Neznalica

pre 11 godina

Ne verujem da ce ovo biti turnir sa ocekivanim rezultatima. Najveca nepoznanica nije Nadal nego Marej. Ukoliko Skot odigra dobar turnir mogao bi da preskoci Federera za koga stvarno ne verujem da moze da ponovi pobedu od prosle godine. Ubedljivo najveci favorit je Djokovic, tacnije ako bude u pribliznoj formi kao u Dubaiu sigurno pobedjuje.

Jova

pre 11 godina

Za prave ljubitelje tenisa svakako prijatna vijest: svi su ponovo tu, ima da leti perje na sve strane. Novakove partije s kraja prošle i početka ove godine nam daju za pravo da se nadamo i očekujemo puno toga. Za početak pobijedu ovdje ( tek da se zna ko je gazda ) a za naprijed ćemo vidjeti. Polako, korak po korak, duga je godina, sezona je praktično tek počela, treba rasporediti snagu. Nije to tako lako, ako preforsiraš nije dobro, ako malko, samo malko popustiš opet si u problemima. Čupavo, ali navikao je Novak.

Ja mu svakako želim zdravlje. I da. Ako majka priroda i gospođa sreća već ne misle da mu vrate za prošlu godinu ( a red bi bio ), da se barem ne miješaju nešto pretjerano.

Pozdrav svima

gagi013

pre 11 godina

"utisak je da je kompletna Federerova igra opala za jedan podeok i da ga to čini sklonijim porazima". Svaka ka u Njegoša,a dodao bih i da je Nole podigao igru za jedan podeok u odnosu na 2012,da će se Nadal "vraćati" još 6 meseci a da je Mari trenutno najozbiljniji protivnik,ali ne i onaj koji "ulazi u glavu".

fortissimo

pre 11 godina

Ne znam ko ce osvojiti turnir, prognoze su nezahvalne i ne jednom bile pogresne ali znam da ce se strahovito namuciti onaj koji uzme Novaku dva seta. Bice to za njega Tantalove muke ali samo ako Novak odigra slabije. Ako igra kako ume..nema sanse. Nemoguca misija. Ja jos uvek cekam onu razbijacku Novakovu igru. To prvenstveno mislim na igrace iz top 10. Za ostale, to je stednja snage i otaljavanje posla, cisto na kvalitet i rutinu. Sto se tice meca Rodzer Rafa ..uz svo postovanje, mislim da do njega nece doci. Ali otom potom.

Živan

pre 11 godina

Verujem da je ovo samo još jedna stepenica koja će Novaka još više bodovno odvojiti od pratnje.Ovo je još jedna Novakova godina u kojoj bi mogao srušiti sve dosad i svetske i svoje postignurte rekorde. Ovo je godina koja će biti upisana u sve teniske statistike i to za ako ne sva a onda zasigurno za duga i duga vremena.
Postoji li nešto što nismo već milion puta poželeli Novaku,neznam ali poželimo sebi da nam sreća negovog uspeha bude dar i ponos !!!

Nenad

pre 11 godina

Činjenica da je Andy Murray napravio pauzu od Melburna i vredno trenirao na podlozi na kojoj se igra IW,nekako tiho izaziva nadolazeću opasnost po Novaka,tako da mislim da će Andy u ovom trenutku predstavljati jako tešku prepreku do titule,mada i sa ostalima,do tog polufinala,treba biti uvek na oprezu i biti 100% skoncentrisan od samog starta meča.Po mom mišljenju,turnir obeležava meč izmedju Novaka i Murraya u eventualnom polufinalu,ali i sam povratak Nadala na betonsku podlogu,bez obzira dokle dogurao u IW.

Nebojsa

pre 11 godina

Naslov je pogrešan. Možemo eventualno pričati o velikoj trojci. Marej tu nema šta da traži dok se ne potvrdi sa dovoljnim brojem GS titula i prvim mestom na ATP listi. Njegovi dosadašnji rezultati(rezultati bato...) su daleko ispod Đokovićevih, Federerovih i Nadalovih. Na strano tu što ga Britanci trpaju tamo gde mu još nije realno mesto