Petak, 05.10.2012.

13:17

WTA: Stop za vrištanje na terenu

Žensta teniska asocijacija (WTA) najavila je ograničenje nivoa vrištanja teniserki, tako što će na terenima koristiti merače nivoa buke.

Izvor: AK

WTA: Stop za vrištanje na terenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

SLAVISA DJURIC

pre 11 godina

nepljujte MASU caricu.......pravi primer za sve.......lepa uspesna...osvojila je sve........sta ste ljubomorni.....azarenka takodje dobar igrac........

Maria Da Costa da Silva Villanueva

pre 11 godina

@Petar Pecikoza, 11. oktobar 2012 17:59
Evo Petre, upravo prevodim tvoju poruku na portugalski, da moze da procita i da te poslusa.

urlanje

pre 11 godina

Slijedeci put pogledajte kako Šarapova i Azarenka dok se zagrijavaju prije meča neispuste niti jedan krik a kad pocne onda su horori

optimista

pre 11 godina

Marija Sarapova je najbogatija i najpopularnija teniserka na svetu!Za njeno ime,da ih reklamira,bore se najveci i najpoznatiji svetski brendovi.O njenim GS i ostalim titulama,necu da pisem.Da li zaista mislite da je ona do ove pozicije dosla samo zahvaljujuci "vristanju"?.

Pit

pre 11 godina

Odavno je to trebalo učiniti! Kao, one ne znaju da to smeta protivnici! Naravno da znaju, zbog toga i dreče. Muka je kad se nađu dve bivše SSSR-ovke, pa se meč pretvori u hijenski hor. Ne znam samo zašto se to ograničava samo na ženski tenis? I u muškom ima kandidata za rekorde u u rlikanju, među prvima je Đoković, pa i Nadal... Pravi Evropljani kao Fed. Tomaš, Simon, Kolšrajber,..., nikad ne iritiraju protivnika ni publiku drečanjem.

vlade

pre 11 godina

Prekidam ton kada igraju Sarapova ili Azarenka, ali to nije pravo uzivanje. I ne samo dranje pa dobijes utisak da je negde blizu Svinjokolj, nego i ono setanje po terenu " koncentracija"?? cesto se desava da se teniserka sa druge strane dosadjuje dok se Sarapova ili Serena skoncentrisu. To je nesportski i nepostovanje protivnika.

Gargantua

pre 11 godina

(Molimo malo tišine, 11. oktobar 2012 10:58)

Poredjenje sportista iz razlicitih doba je uvek tesko i skoro nemoguce. Pa ipak, ako je nekome do poredjenja - trebalo bi se zna da je u godinama kada joj je karijera *nasilno* prekinuta Monika Seles imala vec 8 GS titula! A Serena u istim godinama *jednu*! Marija Sarapova 2, a sada (sa svojih 25 godina) ukupno 4! Toliko o tvojim "ofanzivnim" teniserkama i dobijanju meceva.

Monika je tada bila jos uvek dete (!) i svako omalovazavanje njenih uspeha (narocito od ljudi koji poticu odavde) je neoboriv dokaz nedostatka ljudskih kvaliteta. Toliko.

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Saglasan 100%.

A ta mala Portugalka, pre no sto sledeci put poruci da "smanjimo TV", nek' se seti da bez nas "pred TV-om" ne bi bilo ni reklama, ni prenosa, tj. njena karijera ne bi postojala. Zahvaljujuci prenosima i svemu sto oni indirektno nose, WTA cirkus ima dimenzije koje ima.

I jos jedan komentar za nju... Neka smiri sujetu i bahatost i neka se umesto toga priupita da li je i koliko ok da je svet poznaje po vristanju, a ne po tenisu.

Molimo malo tišine

pre 11 godina

Uh, "po tebi" čista glupost. A šta bi se desilo da za vreme igre počnu da urliču odbojkašice, gimnastičarke, zašto ne odbojkaši, fudbaleri i teniseri, šahisti i šahistkinje, ruski basovi i tenori? Zašto bi teniserke imale pravo da urliču, da stenju i vrište a da publika mora da ćuti? Ima ih samo nekoliko koje se deru, dve su najpoznatije, i meni nije jasno kako devojke sa druge strane uopšte mogu da se skoncentrišu. Ta Azarenka se posle poraza žalila da Anine patike škripe. Neverovatna osoba. Tačno je da je Monika prva počela da stenje, nije igrala lako, a to da je Šarapova deset puta slabija od Monike, to su gluposti. Da li si ti ikada gledao Moniku? Ona je i forhend i bekhend igtrala sa dve ruke. Nijedna od bivših svojom igrom ne bi imala danas šanse protiv ovih ofanzivnih teniserki. Nova era ženskog tenisa počela je kad su sestre stupile na scenu. Više vinera i asova od grešaka i to je bila pobeda. Nekada je meč dobijala teniserka koja napravi manje grešaka. Marija napravi 14 duplih i 27 ostalih grešaka a meč dobije sa 12:4. To važi, naravno, i za Serenu, najbolju teniserku na svetu, a "tek" treću na listi. Ah ta lista, kako su mnogi u nju zagledani i zaljubljeni.

roOooAr

pre 11 godina

Iskreno gledajuci drugi video i na trenutak odvojivsi se od monitora, pomislih da ne znam da je tenis, bio bih ubedjen da je snimak nekog mucenja zena. Minimum da ih zlostavljaju :( .....................
Dolazi covek u penzionerski dom i kaze DE STE LAVOVI. Pitaj jedan deka a sto lavovi, ne razumem? Pa kaze lik svaki put kad dodjem neko rikne.

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

de

pre 11 godina

Ma mogu da razumijem kad je neki tezak poen pa jedva odigra i slicno ali ne mogu da razumijem kad kod nekog bezveznog i lakog poena urlikne iz sve snage. Mislim da to neke teniserke koriste da bi na neki nacin uplasile protivnicu

kron

pre 11 godina

Ovo je nehumano. Rijec je o fizickom ogranicavanju. Slicno bi bilo kada bi zabranili da se previse znoje ili, karikiram, da u wc za vrijeme masters turnira mogu samo dva puta u 24 sata ici u wc.

Wal

pre 11 godina

(Deja Vu, 8. oktobar 2012 13:46)

Da, jasno je, u tenis se ne razume onaj ko ne odobrava bahatost i odsustvo ferpleja kod Marije Sarapove. LOL Dugonogoj Sarapovoj sa "dobrom" guzom se rovanje
"mora" tolerisati ili se u suprotnom ne razumete u tenis.
Kada je Monika Seles postizala velike rezultate a pored njenog imena stajala zastava Jugoslavije sva svetska kuka i motika od medija se digla protiv nje iako je izmedju njenih krikova i ovoga sto radi Sarapova ogromna razlika. Ali to je ta svetska pravda, mala "debeljuca" ne bi ni danas imala nikakve sanse protiv umisljene i izforsirane manekenke Nike proizvoda. Ne u tenisu, jer je Monika za dvadeset klasa bolja teniserka od Sarapove, nego u borbi protiv masinerije marketinga.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakve su ovo budalaštine. Pustite devojke da igraju tenis i bavite se kvalitetom igre, a ne sporednim stvarima. Ukinite drugi servis, da bude više igre, a manje ničim zasluženih poena 'bombardera' koji ništa osim servisa nemaju!

@ Wal: Pređi ti, blago meni, na neki drugi sport. U tenis se, očigledno, ne razumeš.

Vojvodinac

pre 11 godina

Potpuna glupost i besmislica!
Pa šta je suština samog sporta i takmičanja?
Mislim da bi se više pažnje trebalo posvetiti "Hawkeye" sistemima, jer su pokazali do sada da često sudije umeju napraviti grube previde, i time mnogo više oštetiti igrače i uticati na koncentraciju nego "vrištanje".
Inače slični uzvici se mogu videti i u mnogim drugim spot+rtovima, pa mogu pretpostaviti sledeću fazu....
Zamislite dizača tegova koji prilikom izbačaja i obaranja rekorda uzvikne "suviše glasno" pa mu se ne prizna rekord!?
Ili pništen gol u fudbalu jer se igrač previše glasno radovao!?
U borilačkim veštinama je uzvik pri izvođenju udaraca obavezan deo udarca, da li i to treba menjati?
Kome smeta, lepo sluške u uši i može slušati i na lepom plavom Dunavu, dok igraju Marija i Azarenka, ali nemojte kvariti sport svima ostalima zbog hirova.

anna

pre 11 godina

Ja se iskreno divim svim teniserkama kad im je sa druge strane Azarenka. Ta cura ne vristi, ona urla i stvarno je nepodnosljiva. Kad Maria igra to je i podnosljivo, ali Azarenka je stvarno pretjerala.

Igor

pre 11 godina

Šarapova i Azarenka toliko vrište i skarliču da to zaista nije normalno!
Problem jeste za gledaoce, ali kako je njihovih protivnicama???
Ovu užasnu pojavu treba iskoreniti, i biće tako, kad tad!

Wal

pre 11 godina

Zna, zna, i moze Sarapova da igra bez rovanja!! Bilo je meceva kad se umori od rovanja pa prestane i, kao cudom, pocinje tada da igra i preciznije a i mec postaje lepsi i interesantniji. Azarenka se ne moze staviti u isti kos sa Sarapovom jer ona vise ima problem sa disanjem. Interesantno je da su se sestre Vilijams jaaako stisale bas od onog momenta kad je pocelo da se govori da ce WTA poceti da prati vristanje teniserki ali kod Sarapove je ulog previsoki a i kvalitet njenog tenisa je na nizem nivou pa ovako mentalno rusi svoje protivnice. Naravno iza ledja ima i NIKE pa joj se moze, kako narod to lepo kaze. U svakom slucaju, za mene teniserka koja igra najruzniji tenis i pobedjuje bez ferpleja.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 11 godina

Po meni cista glupost. Ovo je kao da im se trazi da menjaju tehniku udarca posle 20 godina igranja tenisa. Razumem da se krene sa prevencijom kod mladjih generacija, te da se u dogledno vreme vristanje iskoreni, ali instant leka nema i ne moze ga ni biti. Meni licno ne smetaju, gledam ih jer volim kvalitetan tenis, a pritom imam utisak kao da se 2 lava bore kada igraju Azarenka i Sharapova, i to vristanje samo doprinosi tom efektu lavovske borbe i intenzivnosti (usudicu se da kazem donekle i kvalitetu) meca, tako da ne vidim nista lose po tom pitanju. Gledaoci ne bi trebalo da se bune, jedini koji na to imaju pravo su sami igraci koji protiv njih igraju, i kojima to smeta i dekoncentrise ih.

Igor

pre 11 godina

Šarapova i Azarenka toliko vrište i skarliču da to zaista nije normalno!
Problem jeste za gledaoce, ali kako je njihovih protivnicama???
Ovu užasnu pojavu treba iskoreniti, i biće tako, kad tad!

anna

pre 11 godina

Ja se iskreno divim svim teniserkama kad im je sa druge strane Azarenka. Ta cura ne vristi, ona urla i stvarno je nepodnosljiva. Kad Maria igra to je i podnosljivo, ali Azarenka je stvarno pretjerala.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 11 godina

Po meni cista glupost. Ovo je kao da im se trazi da menjaju tehniku udarca posle 20 godina igranja tenisa. Razumem da se krene sa prevencijom kod mladjih generacija, te da se u dogledno vreme vristanje iskoreni, ali instant leka nema i ne moze ga ni biti. Meni licno ne smetaju, gledam ih jer volim kvalitetan tenis, a pritom imam utisak kao da se 2 lava bore kada igraju Azarenka i Sharapova, i to vristanje samo doprinosi tom efektu lavovske borbe i intenzivnosti (usudicu se da kazem donekle i kvalitetu) meca, tako da ne vidim nista lose po tom pitanju. Gledaoci ne bi trebalo da se bune, jedini koji na to imaju pravo su sami igraci koji protiv njih igraju, i kojima to smeta i dekoncentrise ih.

Gargantua

pre 11 godina

(Molimo malo tišine, 11. oktobar 2012 10:58)

Poredjenje sportista iz razlicitih doba je uvek tesko i skoro nemoguce. Pa ipak, ako je nekome do poredjenja - trebalo bi se zna da je u godinama kada joj je karijera *nasilno* prekinuta Monika Seles imala vec 8 GS titula! A Serena u istim godinama *jednu*! Marija Sarapova 2, a sada (sa svojih 25 godina) ukupno 4! Toliko o tvojim "ofanzivnim" teniserkama i dobijanju meceva.

Monika je tada bila jos uvek dete (!) i svako omalovazavanje njenih uspeha (narocito od ljudi koji poticu odavde) je neoboriv dokaz nedostatka ljudskih kvaliteta. Toliko.

Wal

pre 11 godina

Zna, zna, i moze Sarapova da igra bez rovanja!! Bilo je meceva kad se umori od rovanja pa prestane i, kao cudom, pocinje tada da igra i preciznije a i mec postaje lepsi i interesantniji. Azarenka se ne moze staviti u isti kos sa Sarapovom jer ona vise ima problem sa disanjem. Interesantno je da su se sestre Vilijams jaaako stisale bas od onog momenta kad je pocelo da se govori da ce WTA poceti da prati vristanje teniserki ali kod Sarapove je ulog previsoki a i kvalitet njenog tenisa je na nizem nivou pa ovako mentalno rusi svoje protivnice. Naravno iza ledja ima i NIKE pa joj se moze, kako narod to lepo kaze. U svakom slucaju, za mene teniserka koja igra najruzniji tenis i pobedjuje bez ferpleja.

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Saglasan 100%.

A ta mala Portugalka, pre no sto sledeci put poruci da "smanjimo TV", nek' se seti da bez nas "pred TV-om" ne bi bilo ni reklama, ni prenosa, tj. njena karijera ne bi postojala. Zahvaljujuci prenosima i svemu sto oni indirektno nose, WTA cirkus ima dimenzije koje ima.

I jos jedan komentar za nju... Neka smiri sujetu i bahatost i neka se umesto toga priupita da li je i koliko ok da je svet poznaje po vristanju, a ne po tenisu.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakve su ovo budalaštine. Pustite devojke da igraju tenis i bavite se kvalitetom igre, a ne sporednim stvarima. Ukinite drugi servis, da bude više igre, a manje ničim zasluženih poena 'bombardera' koji ništa osim servisa nemaju!

@ Wal: Pređi ti, blago meni, na neki drugi sport. U tenis se, očigledno, ne razumeš.

de

pre 11 godina

Ma mogu da razumijem kad je neki tezak poen pa jedva odigra i slicno ali ne mogu da razumijem kad kod nekog bezveznog i lakog poena urlikne iz sve snage. Mislim da to neke teniserke koriste da bi na neki nacin uplasile protivnicu

Wal

pre 11 godina

(Deja Vu, 8. oktobar 2012 13:46)

Da, jasno je, u tenis se ne razume onaj ko ne odobrava bahatost i odsustvo ferpleja kod Marije Sarapove. LOL Dugonogoj Sarapovoj sa "dobrom" guzom se rovanje
"mora" tolerisati ili se u suprotnom ne razumete u tenis.
Kada je Monika Seles postizala velike rezultate a pored njenog imena stajala zastava Jugoslavije sva svetska kuka i motika od medija se digla protiv nje iako je izmedju njenih krikova i ovoga sto radi Sarapova ogromna razlika. Ali to je ta svetska pravda, mala "debeljuca" ne bi ni danas imala nikakve sanse protiv umisljene i izforsirane manekenke Nike proizvoda. Ne u tenisu, jer je Monika za dvadeset klasa bolja teniserka od Sarapove, nego u borbi protiv masinerije marketinga.

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

optimista

pre 11 godina

Marija Sarapova je najbogatija i najpopularnija teniserka na svetu!Za njeno ime,da ih reklamira,bore se najveci i najpoznatiji svetski brendovi.O njenim GS i ostalim titulama,necu da pisem.Da li zaista mislite da je ona do ove pozicije dosla samo zahvaljujuci "vristanju"?.

Vojvodinac

pre 11 godina

Potpuna glupost i besmislica!
Pa šta je suština samog sporta i takmičanja?
Mislim da bi se više pažnje trebalo posvetiti "Hawkeye" sistemima, jer su pokazali do sada da često sudije umeju napraviti grube previde, i time mnogo više oštetiti igrače i uticati na koncentraciju nego "vrištanje".
Inače slični uzvici se mogu videti i u mnogim drugim spot+rtovima, pa mogu pretpostaviti sledeću fazu....
Zamislite dizača tegova koji prilikom izbačaja i obaranja rekorda uzvikne "suviše glasno" pa mu se ne prizna rekord!?
Ili pništen gol u fudbalu jer se igrač previše glasno radovao!?
U borilačkim veštinama je uzvik pri izvođenju udaraca obavezan deo udarca, da li i to treba menjati?
Kome smeta, lepo sluške u uši i može slušati i na lepom plavom Dunavu, dok igraju Marija i Azarenka, ali nemojte kvariti sport svima ostalima zbog hirova.

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

vlade

pre 11 godina

Prekidam ton kada igraju Sarapova ili Azarenka, ali to nije pravo uzivanje. I ne samo dranje pa dobijes utisak da je negde blizu Svinjokolj, nego i ono setanje po terenu " koncentracija"?? cesto se desava da se teniserka sa druge strane dosadjuje dok se Sarapova ili Serena skoncentrisu. To je nesportski i nepostovanje protivnika.

roOooAr

pre 11 godina

Iskreno gledajuci drugi video i na trenutak odvojivsi se od monitora, pomislih da ne znam da je tenis, bio bih ubedjen da je snimak nekog mucenja zena. Minimum da ih zlostavljaju :( .....................
Dolazi covek u penzionerski dom i kaze DE STE LAVOVI. Pitaj jedan deka a sto lavovi, ne razumem? Pa kaze lik svaki put kad dodjem neko rikne.

urlanje

pre 11 godina

Slijedeci put pogledajte kako Šarapova i Azarenka dok se zagrijavaju prije meča neispuste niti jedan krik a kad pocne onda su horori

SLAVISA DJURIC

pre 11 godina

nepljujte MASU caricu.......pravi primer za sve.......lepa uspesna...osvojila je sve........sta ste ljubomorni.....azarenka takodje dobar igrac........

kron

pre 11 godina

Ovo je nehumano. Rijec je o fizickom ogranicavanju. Slicno bi bilo kada bi zabranili da se previse znoje ili, karikiram, da u wc za vrijeme masters turnira mogu samo dva puta u 24 sata ici u wc.

Molimo malo tišine

pre 11 godina

Uh, "po tebi" čista glupost. A šta bi se desilo da za vreme igre počnu da urliču odbojkašice, gimnastičarke, zašto ne odbojkaši, fudbaleri i teniseri, šahisti i šahistkinje, ruski basovi i tenori? Zašto bi teniserke imale pravo da urliču, da stenju i vrište a da publika mora da ćuti? Ima ih samo nekoliko koje se deru, dve su najpoznatije, i meni nije jasno kako devojke sa druge strane uopšte mogu da se skoncentrišu. Ta Azarenka se posle poraza žalila da Anine patike škripe. Neverovatna osoba. Tačno je da je Monika prva počela da stenje, nije igrala lako, a to da je Šarapova deset puta slabija od Monike, to su gluposti. Da li si ti ikada gledao Moniku? Ona je i forhend i bekhend igtrala sa dve ruke. Nijedna od bivših svojom igrom ne bi imala danas šanse protiv ovih ofanzivnih teniserki. Nova era ženskog tenisa počela je kad su sestre stupile na scenu. Više vinera i asova od grešaka i to je bila pobeda. Nekada je meč dobijala teniserka koja napravi manje grešaka. Marija napravi 14 duplih i 27 ostalih grešaka a meč dobije sa 12:4. To važi, naravno, i za Serenu, najbolju teniserku na svetu, a "tek" treću na listi. Ah ta lista, kako su mnogi u nju zagledani i zaljubljeni.

Maria Da Costa da Silva Villanueva

pre 11 godina

@Petar Pecikoza, 11. oktobar 2012 17:59
Evo Petre, upravo prevodim tvoju poruku na portugalski, da moze da procita i da te poslusa.

Pit

pre 11 godina

Odavno je to trebalo učiniti! Kao, one ne znaju da to smeta protivnici! Naravno da znaju, zbog toga i dreče. Muka je kad se nađu dve bivše SSSR-ovke, pa se meč pretvori u hijenski hor. Ne znam samo zašto se to ograničava samo na ženski tenis? I u muškom ima kandidata za rekorde u u rlikanju, među prvima je Đoković, pa i Nadal... Pravi Evropljani kao Fed. Tomaš, Simon, Kolšrajber,..., nikad ne iritiraju protivnika ni publiku drečanjem.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 11 godina

Po meni cista glupost. Ovo je kao da im se trazi da menjaju tehniku udarca posle 20 godina igranja tenisa. Razumem da se krene sa prevencijom kod mladjih generacija, te da se u dogledno vreme vristanje iskoreni, ali instant leka nema i ne moze ga ni biti. Meni licno ne smetaju, gledam ih jer volim kvalitetan tenis, a pritom imam utisak kao da se 2 lava bore kada igraju Azarenka i Sharapova, i to vristanje samo doprinosi tom efektu lavovske borbe i intenzivnosti (usudicu se da kazem donekle i kvalitetu) meca, tako da ne vidim nista lose po tom pitanju. Gledaoci ne bi trebalo da se bune, jedini koji na to imaju pravo su sami igraci koji protiv njih igraju, i kojima to smeta i dekoncentrise ih.

Vojvodinac

pre 11 godina

Potpuna glupost i besmislica!
Pa šta je suština samog sporta i takmičanja?
Mislim da bi se više pažnje trebalo posvetiti "Hawkeye" sistemima, jer su pokazali do sada da često sudije umeju napraviti grube previde, i time mnogo više oštetiti igrače i uticati na koncentraciju nego "vrištanje".
Inače slični uzvici se mogu videti i u mnogim drugim spot+rtovima, pa mogu pretpostaviti sledeću fazu....
Zamislite dizača tegova koji prilikom izbačaja i obaranja rekorda uzvikne "suviše glasno" pa mu se ne prizna rekord!?
Ili pništen gol u fudbalu jer se igrač previše glasno radovao!?
U borilačkim veštinama je uzvik pri izvođenju udaraca obavezan deo udarca, da li i to treba menjati?
Kome smeta, lepo sluške u uši i može slušati i na lepom plavom Dunavu, dok igraju Marija i Azarenka, ali nemojte kvariti sport svima ostalima zbog hirova.

Wal

pre 11 godina

Zna, zna, i moze Sarapova da igra bez rovanja!! Bilo je meceva kad se umori od rovanja pa prestane i, kao cudom, pocinje tada da igra i preciznije a i mec postaje lepsi i interesantniji. Azarenka se ne moze staviti u isti kos sa Sarapovom jer ona vise ima problem sa disanjem. Interesantno je da su se sestre Vilijams jaaako stisale bas od onog momenta kad je pocelo da se govori da ce WTA poceti da prati vristanje teniserki ali kod Sarapove je ulog previsoki a i kvalitet njenog tenisa je na nizem nivou pa ovako mentalno rusi svoje protivnice. Naravno iza ledja ima i NIKE pa joj se moze, kako narod to lepo kaze. U svakom slucaju, za mene teniserka koja igra najruzniji tenis i pobedjuje bez ferpleja.

Pit

pre 11 godina

Odavno je to trebalo učiniti! Kao, one ne znaju da to smeta protivnici! Naravno da znaju, zbog toga i dreče. Muka je kad se nađu dve bivše SSSR-ovke, pa se meč pretvori u hijenski hor. Ne znam samo zašto se to ograničava samo na ženski tenis? I u muškom ima kandidata za rekorde u u rlikanju, među prvima je Đoković, pa i Nadal... Pravi Evropljani kao Fed. Tomaš, Simon, Kolšrajber,..., nikad ne iritiraju protivnika ni publiku drečanjem.

kron

pre 11 godina

Ovo je nehumano. Rijec je o fizickom ogranicavanju. Slicno bi bilo kada bi zabranili da se previse znoje ili, karikiram, da u wc za vrijeme masters turnira mogu samo dva puta u 24 sata ici u wc.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakve su ovo budalaštine. Pustite devojke da igraju tenis i bavite se kvalitetom igre, a ne sporednim stvarima. Ukinite drugi servis, da bude više igre, a manje ničim zasluženih poena 'bombardera' koji ništa osim servisa nemaju!

@ Wal: Pređi ti, blago meni, na neki drugi sport. U tenis se, očigledno, ne razumeš.

Igor

pre 11 godina

Šarapova i Azarenka toliko vrište i skarliču da to zaista nije normalno!
Problem jeste za gledaoce, ali kako je njihovih protivnicama???
Ovu užasnu pojavu treba iskoreniti, i biće tako, kad tad!

Molimo malo tišine

pre 11 godina

Uh, "po tebi" čista glupost. A šta bi se desilo da za vreme igre počnu da urliču odbojkašice, gimnastičarke, zašto ne odbojkaši, fudbaleri i teniseri, šahisti i šahistkinje, ruski basovi i tenori? Zašto bi teniserke imale pravo da urliču, da stenju i vrište a da publika mora da ćuti? Ima ih samo nekoliko koje se deru, dve su najpoznatije, i meni nije jasno kako devojke sa druge strane uopšte mogu da se skoncentrišu. Ta Azarenka se posle poraza žalila da Anine patike škripe. Neverovatna osoba. Tačno je da je Monika prva počela da stenje, nije igrala lako, a to da je Šarapova deset puta slabija od Monike, to su gluposti. Da li si ti ikada gledao Moniku? Ona je i forhend i bekhend igtrala sa dve ruke. Nijedna od bivših svojom igrom ne bi imala danas šanse protiv ovih ofanzivnih teniserki. Nova era ženskog tenisa počela je kad su sestre stupile na scenu. Više vinera i asova od grešaka i to je bila pobeda. Nekada je meč dobijala teniserka koja napravi manje grešaka. Marija napravi 14 duplih i 27 ostalih grešaka a meč dobije sa 12:4. To važi, naravno, i za Serenu, najbolju teniserku na svetu, a "tek" treću na listi. Ah ta lista, kako su mnogi u nju zagledani i zaljubljeni.

anna

pre 11 godina

Ja se iskreno divim svim teniserkama kad im je sa druge strane Azarenka. Ta cura ne vristi, ona urla i stvarno je nepodnosljiva. Kad Maria igra to je i podnosljivo, ali Azarenka je stvarno pretjerala.

Wal

pre 11 godina

(Deja Vu, 8. oktobar 2012 13:46)

Da, jasno je, u tenis se ne razume onaj ko ne odobrava bahatost i odsustvo ferpleja kod Marije Sarapove. LOL Dugonogoj Sarapovoj sa "dobrom" guzom se rovanje
"mora" tolerisati ili se u suprotnom ne razumete u tenis.
Kada je Monika Seles postizala velike rezultate a pored njenog imena stajala zastava Jugoslavije sva svetska kuka i motika od medija se digla protiv nje iako je izmedju njenih krikova i ovoga sto radi Sarapova ogromna razlika. Ali to je ta svetska pravda, mala "debeljuca" ne bi ni danas imala nikakve sanse protiv umisljene i izforsirane manekenke Nike proizvoda. Ne u tenisu, jer je Monika za dvadeset klasa bolja teniserka od Sarapove, nego u borbi protiv masinerije marketinga.

urlanje

pre 11 godina

Slijedeci put pogledajte kako Šarapova i Azarenka dok se zagrijavaju prije meča neispuste niti jedan krik a kad pocne onda su horori

optimista

pre 11 godina

Marija Sarapova je najbogatija i najpopularnija teniserka na svetu!Za njeno ime,da ih reklamira,bore se najveci i najpoznatiji svetski brendovi.O njenim GS i ostalim titulama,necu da pisem.Da li zaista mislite da je ona do ove pozicije dosla samo zahvaljujuci "vristanju"?.

vlade

pre 11 godina

Prekidam ton kada igraju Sarapova ili Azarenka, ali to nije pravo uzivanje. I ne samo dranje pa dobijes utisak da je negde blizu Svinjokolj, nego i ono setanje po terenu " koncentracija"?? cesto se desava da se teniserka sa druge strane dosadjuje dok se Sarapova ili Serena skoncentrisu. To je nesportski i nepostovanje protivnika.

SLAVISA DJURIC

pre 11 godina

nepljujte MASU caricu.......pravi primer za sve.......lepa uspesna...osvojila je sve........sta ste ljubomorni.....azarenka takodje dobar igrac........

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

zoran_bgd

pre 11 godina

Ova odluka je očekivana i opravdana. Zašto bih smanjivao ton i uskratio potpuni ugodjaj atmosfere radi nekog ko vrišti i od čijeg vrištanja mi para uši. Shvaio bih da je to povremeno ali ona kako se uhvati za reket urla kao nenormalna. Na kraju krajeva to utiče na koncentraciju protivnika i mogu samo da pretpostavim kako to deluje na samom terenu.

Gargantua

pre 11 godina

(Molimo malo tišine, 11. oktobar 2012 10:58)

Poredjenje sportista iz razlicitih doba je uvek tesko i skoro nemoguce. Pa ipak, ako je nekome do poredjenja - trebalo bi se zna da je u godinama kada joj je karijera *nasilno* prekinuta Monika Seles imala vec 8 GS titula! A Serena u istim godinama *jednu*! Marija Sarapova 2, a sada (sa svojih 25 godina) ukupno 4! Toliko o tvojim "ofanzivnim" teniserkama i dobijanju meceva.

Monika je tada bila jos uvek dete (!) i svako omalovazavanje njenih uspeha (narocito od ljudi koji poticu odavde) je neoboriv dokaz nedostatka ljudskih kvaliteta. Toliko.

de

pre 11 godina

Ma mogu da razumijem kad je neki tezak poen pa jedva odigra i slicno ali ne mogu da razumijem kad kod nekog bezveznog i lakog poena urlikne iz sve snage. Mislim da to neke teniserke koriste da bi na neki nacin uplasile protivnicu

roOooAr

pre 11 godina

Iskreno gledajuci drugi video i na trenutak odvojivsi se od monitora, pomislih da ne znam da je tenis, bio bih ubedjen da je snimak nekog mucenja zena. Minimum da ih zlostavljaju :( .....................
Dolazi covek u penzionerski dom i kaze DE STE LAVOVI. Pitaj jedan deka a sto lavovi, ne razumem? Pa kaze lik svaki put kad dodjem neko rikne.

Petar Pecikoza

pre 11 godina

Saglasan 100%.

A ta mala Portugalka, pre no sto sledeci put poruci da "smanjimo TV", nek' se seti da bez nas "pred TV-om" ne bi bilo ni reklama, ni prenosa, tj. njena karijera ne bi postojala. Zahvaljujuci prenosima i svemu sto oni indirektno nose, WTA cirkus ima dimenzije koje ima.

I jos jedan komentar za nju... Neka smiri sujetu i bahatost i neka se umesto toga priupita da li je i koliko ok da je svet poznaje po vristanju, a ne po tenisu.

Maria Da Costa da Silva Villanueva

pre 11 godina

@Petar Pecikoza, 11. oktobar 2012 17:59
Evo Petre, upravo prevodim tvoju poruku na portugalski, da moze da procita i da te poslusa.