Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.01.2014.

13:56

Džumhur: Osećam se fenomenalno, mogu da iznenadim Dodiga

Prvog dana Australijen opena Damir Džumhur napravio je istorijski uspeh, postao je prvi teniser iz Bosne i Hercegovine koji je ostvario pobedu na Gren slemu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovaj 21-godišnji Sarajlija je u tri seta savladao Čeha Jana Hajeka, a iako je postao senzacija u svojoj zemlji, ne obraća previše pažnje na to.

"Svaki novi meč je sve više mojih fanova. Najbučniji su i najbolji. Ne sumnjam da će protiv Ivana Dodiga napraviti sjajnu atmosferu", rekao je Džumhur pred duel sa 34. teniserom sveta.

Tenisom je počeo da se bavi sa šest godina i do sada je osvojio 12 ’fjučersa’. Studira u rodnom gradu na Fakultetu političkih nauka, a u detinjstvu je glumio u dva filma.

"U dobrom sam ritmu i ne želim to da prekinem. Okršaj sa Dodigom biće težak. Ipak, u dobroj sam formi i nadam se da mu mogu biti neugodan suparnik, da ga mogu iznenaditi i pobediti. Šansa postoji. Apsolutno! Sa dosta samopouzdanja i optimizma gledam na taj meč", kazao je Džumhur.

Ovaj navijač Željezničara, kojem su teniski idoli Patrik Rafter i Rodžer Federer, očekivao je teži posao u prvoj rundi.

"Odigrao sam perfektno, a mentalno sam spreman ušao u meč. Iskoristio sam sve mane Hajeka i na kraju zasluženo slavio. Verovao sam u sebe, ponašao sam se kao da imam mnogo ovakvih mečeva iza sebe. Ono što je dobro jeste da je meć trajao između sat i po i dva sata. Nisam se previše potrošio. Osećam se fenomenalno", rekao je Džumhur za Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve