Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.06.2013.

10:50

Has: Ah, da se ATP bodovi kupuju

Nemački teniser Tomi Has rekao je da mu se smučilo da priča o svim povredama koje je imao tokom karijere i koliko je sve to uticalo na njega.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Has ove sezone igra gotovo izvesno svoj najbolji tenis, a u subotu se plasirao u osminu finala Vimbldona, gde ga čeka duel sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem. Taj meč na programu je u ponedeljak, uz direktan prenos na televiziji B92.

Mislim da sve operacije i povrede koje sam imao tokom godina ne mogu da mi služen kao izgovor. Za sve morate da se borite, nije moguće kupiti ATP bodove, jer da je moguće, Gulbis bi bio najbolji na svetu“, rekao je Has.

Has je odigrao svoj meč trećeg kola sa Špancem Felisijanom Lopesom nekoliko sati pre Đokovića, pa nije komentarisao svog narednog protivnika. Nemac, koji ima i američki pasoš, ipak je pričao o tome što mnogi komentarišu njegove godine.

Imam 35 godina i ne mogu ništa da uradim povodom toga. Igram bolje kako mi se kraj karijere bliži. Ali, kada izađete na teren, to uopšte nije važno. Ne dešava mi se da povedem sa 15-0 ili 30-0 zato što imam 35 godina. Sve mora da se zasluži, i gemovi, i setovi i mečevi“, naglasio je Has, „Jeste, imao sam pet operacija tokom karijere, nije mi drago zbog toga, ali to je deo mog života. U svakom slučaju, postoje i važnije stvari od tenisa. Drago mi je što sam generalno gledano zdrav, što mogu da se takmičim i igram sport koji voli. Sve je u najboljem redu u ovom trenutku. Igraću dok god mi to moje telo dozvoljava, dok mentalno mogu da se izborim sa svim na terenu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve