Nova vest
Tenis

Petak, 08.03.2013.

15:59

Mari: Pauza će mi koristiti na duge staze

Škotski teniser Endi Mari smatra da će mu se isplatiti to što je vreme od Australijan opena iskoristio isključivo za trening.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Škot je treći nosilac u Indijan Velsu i nalazi se u istoj polovini žreba sa Novakom Đokovićem.

“Kada je reč o igranju mečeva, možda mi ta pauza bude mali nedostatak. Ali cenim to što sam radio na kondiciji, mislim da će to tokom godine praviti razliku u moju korist, naročito na Gren slem turnirima.

“Logično je, ako sam trenirao tri i po nedelje dok niko drugi to nije činio, onda bi fizički trebalo da budem u boljoj formi od ostalih”, dodao je Škot.

Mari je sezonu počeo titulom u Brizbejnu, potom je izgubio finale Australijan opena od Novaka Đokovića, a od tada nije odigrao nijedan turnir, već je naporno trenirao u Majamiju.

“U prošlosti sam umeo da napravim zapažen rezultat odmah posle nešto duže pauze. Neće biti lako u prvih nekoliko mečeva, ali nadam se da će mi se ovaj potez isplatiti na duže staze – da ću sačuvati telo i da će mi karijera duže trajati”.

Prethodne dve godine Mari je u Indijan Velsu ispadao već u drugom kolu, u svom prvom meču (Giljermo Garsija-Lopes i Donald Jang).

“Nisam odigrao dobro te mečeve koje sam izgubio, moram bolje. Čak i ako ne budem blistao u svom prvom meču, moram da se borim i da stižem što više loptica kako bih pronašao ritam”.

Pre četiri godine Mari je bio vicešampion, što mu je najbolji rezultat u Kaliforniji. Sada ga u drugoj rundi čeka bolji iz duela Donskoj – Ito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve