Neobičan slučaj Gareta Bejla

Slučaj reprezentativca Velsa Gareta Bejla ne prestaje da intrigira javnost.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Ponedeljak, 28.10.2019.

17:10

Neobičan slučaj Gareta Bejla
Photo by Ross Kinnaird/Getty Images

Krilni napadač koji se i dalje nalazi na platnom spisku Real Madrida je žarko želeo da ode iz španske prestonice, u kojoj zapravo nikada nije pronašao pravu sreću.

Još od njegovog transfera iz Totenhema u Real se govorilo o tome da on nema želju da nauči španski jezik, niti da se socijalizuje u novoj sredini, kao i da izbegava druženja sa saigračima.

U proteklom prelaznom roku je bilo najava da bi mogao da se preseli u Kinu, iz madridskog kluba su stizale informacije da trener Zinedin Zidan ne računa na njega, ali se sve to ispostavilo kao prazna priča.

Bejl je od početka sezone bio standardan u Zidanovoj ekipi, a propustio je samo tri utakmice do 19. oktobra, a na sedam mečeva je postigao dva gola i upisao dve asistencije.

Razlog za novo odsustvo je povreda zgloba, o kojoj nema previše informacija, a španski mediji su objavili da u njegovom ugovoru postoji klauzula po kojoj klub ne sme da u javnost objavljuje detalje njegovog zdravstvenog stanja.
Photo by Denis Doyle/Getty Images
"Velšanin se nije pojavio ni u jednoj utakmici svog tima posle reprezentativne pauze. Real je za to vreme zabeležio iznenađujući poraz od novajlije u La Ligi, ekipe Maljorke. Madridski klub se nije oglasio po pitanju njegove situacije, što je praksa od januara ove godine. Tada je objavljen jedini medicinski izveštaj o Bejlovom zdravstvenom stanju u poslednjih 15 meseci", navode španski mediji.

Marka piše da je Velšanin iskoristio pravo iz španskog Zakona o zaštiti ličnih podataka.

"Medicinski izveštaji su privatni. Ako su ti podaci zaštićeni za svakog građanina, zašto bi Garetovi bili javni?" upitao je njegov agent Džonatan Barnet.

Portal football-espana piše da je Bejl tokom boravka u Realu imao brojne probleme sa istegnućima mišića i generalno problema sa fizičkim stanjem.

Britanski Dejli miror je naveo da je upitno zdravsteno stanje Bejla razlog zbog koga je Mančester junajted odustao od namere da ga letos dovede na jednogodišnju pozajmicu.
Photo by Denis Doyle/Getty Images
"Uprava Junajteda nije zaključila posao jer je sumnjala u to da će Bejl moći da izdrži celu sezonu. Takođe, njegova plata od 500.000 funti nedeljno je prevelika ako se u obzir uzme mogućnost da on propusti neki deo sezone zbog povrede. Junajted je zbog toga verovatno potpuno odustao od ideje da u svoje redove dovede Bejla u bliskoj budućnosti", navedeno je.

Španski mediji su preneli da je Bejl dobio dozvolu od Reala da otputuje u London, kako je navedeno, zbog privatnih razloga, a pojavili su se i navodi da je veliki problem u vezi sa njim činjenica da "ne može da podnese bol".

"To je problem koji je postojao još od momenta kada je Bejl stigao u Madrid. Od početka je govorio doktorima da je on čovek koji ne može da toleriše bol
", preneo je kanal SER.

Na specijalizovanom portalu transfermarkt je navedeno da je Bejl zvanično skinut sa liste aktivnih fudbalera 14. oktobra i da nije poznat datum kada će se vratiti u trenažni proces.

Od momenta kada je potpisao za Real Madrid, 1. septembra 2013. godine, Bejl je na bolovanju proveo najmanje 389 dana i doživeo je najmanje 20 registrovanih povreda.

Spasoje Veselinović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: