Lajović ostavio sve u čudu

Reakcija publike po završetku meča između Dušana Lajovića i Novaka Đokovića jasno govori kakav je rezultat bio.

Izvor: Milan Tomiæ

Petak, 21.04.2023.

19:30

Lajović ostavio sve u čudu
Predrag Milosavljevic/Starsport

Lajović je Đokoviću do ovog susreta uzeo samo četiri gema što je podatak za nevericu koliko i to što su se u prethodnih 16 godina sastajali samo dva puta.

Zaista su gledaoci bili u blagom šoku, što izdanjem najboljeg igrača sveta, što partijom popularnog Ducija.

Kada se pogleda trenutno stanje stvari i forma, ovaj rezultat od 6:4, 7:6 (6) možda i nije baš toliko iznenađujuć.

Dušan je igrao zaista dobro ove nedelje, izbacio je najpre Filipa Krajinovića a onda Gregora Barerea.

Nisu rivali u tim susretima bili baš na visini zadatka, ali primetilo se da je Lajović nešto promenio u svojoj igri.
Predrag Milosavljevic/Starsport
Delovao je sigurno, imao je jasan plan, bio agresivan i sve to ponovio u duelu sa Đokovićem.

Novak standardno nije započeo sezonu na šljaci na pravi način, a nakon ispadanja u osmini finala Monte Karla, neslavan završetak imao je i ovde u Banjaluci.

U prelomnim trenucima Lajović je pokazao ono što ga i nije baš krasilo tokom svih ovih godina karijere – jak mentalni sklop.

Doduše, vrlo lako je sve ovo moglo da ode na drugu stranu, pošto je Lajović propustio silne prilike tokom drugog seta.

Ipak, drugačiji splet okolnosti viđen je u taj-brejku, kada je Duci uspeo da spasi čak tri set lopte i osvojivši pet poena u nizu stigne do konačnog trijumfa.

Kada bi čovek pogledao statistiku i 28 vinera Novaka naspram šest Lajovića rekao bi da se prvi teniser sveta pitao za sve.
Predrag Milosavljevic/Starsport
Ali nije bilo baš tako. Lajović je odolevao u dužim razmenama, servis ga je odlično služio i često je primoravao Novaka na grešku.

Đoković ih je imao ukupno 15, a Lajović tričavih pet za 155 minuta tenisa, što je podatak koji se gotovo ne pamti kada je u pitanju Duci.

"Hvala pre svega i vama i publici i čak sam ja u jednom trenutku pevao 'Nole, Nole' i onda sam shvatio da igram protiv njega. Mislim da je današnji meč sa moje strane izvandredan, a s njegove ne baš i mučio se na šljaci i iskoristio sam greške da pobedim igrača njegovog kalibra. Najteža stvar za mene, bio sam na granici, ali sam uspeo da pobedim u ovakvoj završnici. Bila je ona brejk lopta kada sam napravio taktičku grešku... Mislio sam da ćemo ući u treći set. Nisam ovo očekivao, a igrao sam jako dobro u odlučujućim momentima", rekao je Lajović.

Konferencija za štampu Đokovića nikada nije bila brže organizovana, pošto je srpski as pravo iz svlačionice krenuo put Medija centra.

Utisci su bili sveži, razočaranost i nervoza sigurno prisutni, ali ne mnogo, tako da su i tradicionalni duži odgovori izostali.

Nije Novaku prvi put za sezonu na šljaci započinje loše, pa da se u kasnijim sedmicama polako diže i formu tempira baš za Rolan Garos, koji ove sezone verovatno ima epitet nikad važnijeg.
Predrag Milosavljevic/Starsport
"Za Rolan Garos se nadam da ću da zaigram najbolji tenis. Tamo je podloga drugačija nego ovde i Monte Karlu. Nadam se da će tada biti bolje. Utisci su jaki, da se malo slegne, pa ću da razmišljam šta je naredni korak", rekao je Đoković.

Što se tiče atmosfere na ovom meču ona je od samog starta bila čudna, pošto je prisutnima bilo teško da bodre konkretno jednog igrača.

Ipak, vremenom, jasno je bilo da će Novak imati veću podršku, naročito u momentima kada je bio u nezavidnoj situaciji.

Nije to smetalo Duciju, koji je i sam rekao da mu je malo falilo da i on krene da viče "Nole, Nole".

Našalio se, rekavši da se u međuvremenu setio da je on na terenu i da je upravo on protivnik najboljeg na svetu.

Duci je treći polufinalista, tamo ga čeka bolji iz duela Kecmanović – Lehečka, dok drugi par čine Andrej Rubljov i Aleks Molčan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: