Zvezda na skeneru B92.net: Stankovićeva ofanziva – i jedna greška

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da naprave čudo u revanšu osmine finala Lige Evrope i nadoknade 0:3 iz Glazgova.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2022.

21:20

Zvezda na skeneru B92.net: Stankovićeva ofanziva –  i jedna greška

Dobro su krenuli, poveli golom Mirka Ivanića u 10. minutu, međutim, nadu je uništio Rajan Kent u 56. minutu.

El Fardu Ben je u nadoknadi vremena postigao gol iz penala, razgalio navijače, tako da su se crveno-beli u lepom ambijentu i atmosferi oprostili od Evrope.

Crveno-beli nisu iskoristili početni nalet i huk sa tribina, policajci su se ubrzo konsolidovali, seckali igru, trudili se da je umrtve, a svoje šanse tražili su preko kontri i polukontri.Stvarala je Zvezda šanse tokom ovog susreta, međutim, nonšalancija i dekoncentracija, u odsudnim momentima ih je koštala.

Posle primljenog gola, nije bilo realno da izabranici Dejana Stankovića stignu do tri gola i obezbede makar produžetke.

Golman i odbrana

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Milan Borjan – Nije imao naročito mnogo posla. Ono što je išlo ka njemu, lako je hvatao. Nije ništa mogao kod primljenog gola, pošto je lopta ka njemu zakačila Dragovića i promenila pravac.

Kristijano Pičini (do 57. minuta) – Najslabiji pojedinac u redovima domaćih. Nije se mnogo ubacivao napred, a jednom kada se na to odlučio, imao je jako dobar udarac slabijom levom nogom koji je Mekgregor paradom zaustavio. Nesiguran u napadu i pri dodavanjima. Kasnio je za Kentom kod primljenog gola, vidno se državši za nogu. Zbog povrede je odmah napustio teren.

Strahinja Eraković – Imao je manje posla od svog partnera u odbrani. Bio veoma siguran, sve do primljenog gola, kada je istrčao na 40 metara od gola i ispao. Brzo se vratio u stari mod i do kraja susreta odigrao gotovo bez greške.

Aleksandar Dragović – Uglavnom je on vodio borbu sa snažnim Morelosom. Bilo je dosta varnica, verbalnih ratova, a epilog tih sukoba bila je razbijena glava reprezentativca Austrije u prvom poluvremenu. Kod gola lopta je ga je nesrećno zakačila i prevarila Borjana. Bio je sigurniji i jači nego pre sedam dana u Glazgovu.

Milan Rodić (do 72. minuta) – Nije ga bilo mnogo. Po njegovoj strani nije mnogo „duvalo“, a u ovoj formaciji, njegova defanzivna uloga je više došla do izražaja nego ofanzivna. U drugom poluvremenu je nekoliko puta pokušao da „izleti“ gore, ali bezuspešno.

Sredina i napad:

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Seku Sanogo – U ovakvoj formaciji, njegov posao je bio veoma odgovoran. Kreativnu ulogu standardno je podario Kangi, dok je svoja dodavanja usmerio na prvom do sebe. Kod primljenog pogotka nemo je gledao kako je Kent preko njegove „teritorije“ krenuo da se spušta ka golu svog tima.

Gelor Kanga – Nudio se Kanga, ali je tokom prvog dela slabo šta prolazilo. Najbolji potez bio mu je centaršut posle skraćenog kornera, kada je mrežu gostiju pogodio Ivanić. Osim te asistencije, njegovi pokušaji da napravi novu ili makar da otvori neki novi napad, bili su ne baš uspešni. Imao je i lucidan pokušaj da iz kornera direktno savlada Mekgregora.

Aleksandar Katai – Pokazao je svoje veštine driblinga od samog starta meča, poenkad i previše. Namestio je dobru šansu Ivaniću, nekoliko minuta posle vodećeg gola. Ipak, u želji da probije odbranu gostiju individualno, neretko je preterivao sa driblingom, a dobrih centaršuteva bilo je otprilike isto kao i onih loših.

Mirko Ivanić (do 72. minuta) – Bio je glavni „krivac“ za odličan početak Zvezde. Rutinski je iskoristio centaršut Kange i postigao gol u 10. minutu, da bi nešto kasnije imao još jednu dobru šansu posle dodavanja Kataija. Malo se ugasio do pauze, a njegovu grešku i nepravovremeno oslobađanje od lopte, umalo je kaznio Morelo posle kontre. Početkom drugog dela delovao je dekoncentrisano u pasu i prilikom pokušaja da dribla, te je ubrzo bio zamenjen.

Milan Pavkov – Osim zicera, koji je promašio u prvom delu, kada je naknadno dosuđen ofsajd, nije imao mnogo prilika. Odluka Stankovića da se forsira pas igra, Pavkova je skrajnula u drugi plan, u koji su ga ubacili i stameni štoperi Balogun i Goldson.

Ohi (do 63. minuta) – Prilično neprimetan tokom većeg dela susreta. Nije baš navikao da igra u paru, tako da tu možda treba tražiti razlog loše kretnje i slabog otvaranja. Početkom drugog poluvremena jednom je dobro istrčao kontru, a koji minut kasnije i hvatao volej sa ivice kaznenog prostora. Sve u svemu, malo od Norvežanina.

Trener i izmene

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Milan Gajić (od 57. minuta) – Agilniji od Pičinija. Imao dobru šansu prilikom jednog ubacivanja, međutim, glavom je šutirao pravo u golmana Rendžersa. Iznudio penal kada je Glen Kamara nespretno startovao nad njim.

El Fardu Ben (od 63. minuta) – Ušao umesto Ohija i bio znatno opasniji. Ipak, obrukao se lošom reakcijom u 67. minutu, kada je slabo šutirao po sredini u nebranjeni gol gostiju. U nadoknadi vremena sigurno je izveo penal.

Nemanja Motika (od 72. minuta) – Premalo za utisak i ocenu.

Filipo Falko (od 72. minuta) – Premalo za utisak i ocenu.

Dejan Stanković – Odlučio se da odmah zaigra sa dva napadača. Nije samo to bila promena u odnosu na Glazgov, već i način igre. Spustio je loptu na zemlju i umesto dugih lopti, insistirao na kratkim pasovima. Vodeći gol bio je njegov „pečat“. Insistirao je na skraćenom korneru, koji timovima sa igračima, koji su dobri u skok igri, mnogo više može da naudi. Najveća greška Stankovića na ovom meču bila je Pičini, koji se mučio kako igrački, tako i fizički. Ako već nije želeo da ga ostavi na klupi, mogao je da ga ostavi u svlačionici na poluvremenu. Na kraju meča, nagrađen je ovacijama sa tribina.

Autor – Milan Tomić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: