Miloš Todorović

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (4/4)

Došao je momenat da zaključimo našu temu o strancima u srpskoj košarci.

U četvrtom, poslednjem delu teksta, predstavićemo vam šestoricu stranaca od kojih su čak petorica bili (ili su još uvek) članovi Partizana.

Videćete koji je to dvojac odveo Partizan do Fajnal-Fora, kao i to ko bi mogao da se nađe na visokom mestu na predstojećem NBA draftu.

Miloš Todorović ponedeljak 29.11. 11:03 Komentara: 20

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (3/4)

Pred vama je i treći deo našeg teksta „Stranci koji su obeležili srpsku košarku“.

Podsetićemo vas koji je to „možda i nabolji stranac u srpskoj košarci“ igrao u malenom Atlasu, kao i koji to košarkaš „mrzi Partizan ali na lep način“.

U trećem delu teksta predstavićemo vam i tamnoputog reprezentativca Crne Gore, kao i neke igrače koji su probleme voleli da rešavaju pesnicama.

Miloš Todorović nedelja 24.10. 14:37 Komentara: 14

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (2/4)

U nastavku teksta “Stranci koji su obeležili srpsku košarku” predstavićemo vam prvu sedmoricu igrača sa našeg spiska.

Redosled predstavljanja igrača je hronološki i moći ćete da vidite koji je to, verovatno najbolji tandem stranaca koji je ikada igrao u Crvenoj zvezdi i koji to igrač izazove ovacije publike kada se pojavi na Partizanovoj evroligaškoj utakmici.

Takođe, ako slučajno niste znali, otkrićete i koji igrač je bio član bronzane olimpijske reprezentacije SAD sa Igara u Seulu 1988, kada su nastupala takva imena kao što su Dejvid Robinson, Den Majerle, Mič Ričmond i drugi.

Miloš Todorović sreda 13.10. 15:07 Komentara: 23

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (1/4)

Krajem avgusta 2009. godine održana je skupština Košarkaškog saveza Srbije na kojoj je potvrđena ranija odluka sa skupštine održane 4. jula, o ograničenju broja stranaca u srpskim klubovima na četiri. Ograničenje se odnosi na domaća takmičenja što znači da se ne primenjuje u odnosu na Jadransku ligu i evropska takmičenja. Ukratko, strancem se smatra svaki košarkaš koji nema srpski pasoš.

Miloš Todorović nedelja 10.10. 18:53 Komentara: 27

Partizan – ekipa koju realnost ne zanima

Košarkaši Partizana biće učesnici Fajnal fora po četvrti put u istoriji kluba. Ipak, ‘crno-beli’ se neće osvrtati ni na 1988. godinu kada su na prvom Fajnal foru, takođe pod vođstvom Duška Vujoševića, zauzeli treće mesto. Neće se osvrtati ni na legendarnu 1992. kada su se zasluženo popeli na vrh Evrope, kao ni na 1998. kada su bili četvrti.

Miloš Todorović četvrtak 6.05. 23:05 Komentara: 51

CAF kvalifikacije: Južna Afrika i pet nepoznatih

Afričke kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo 2010. su došle u poslednju fazu. Formirano je pet grupa čiji će pobednici da se pridruže domaćinu Mondijala, Južnoj Africi. Prva faza kvalifikacija donela je nekoliko iznenađenja, pre svega eliminacija Senegala, što je dovelo do nereda u glavnom gradu te države, Dakaru. Prema propozicijama FIFA, domaćin Južna Afrika je takođe igrala kvalifikacije, iako ima zagarantovano učešće, ali zauzimanjem drugog mesta u grupi izgubili su priliku da učestvuju na Afričkom Kupu nacija 2010. godine.

Miloš Šaranović petak 31.10. 18:39 Komentara: 8

LŠ: Liverpul - Čelsi, već viđeno?

Prvo ovonedeljno polufinale Lige Šampione biće sveengleski susret u kome će se Liverpul i Čelsi naći oči u oči po treći put u ovoj fazi takmičenja u poslednje četiri godine. Da li će ‘plavci’ uspeti da se revanširaju za prethodna dva poraza? Deo odgovora na to pitanje možete da dobijete u direktnom prenosu na TV B92 u utorak od 20:40.

Miloš Todorović ponedeljak 21.04. 17:09 Komentara: 3

Italijanski novi talas talenata

Paolo Maldini, koji će 26. juna proslaviti svoj 40. rođendan, odigrao je svoju hiljaditu profesionalnu utakmicu sredinom februara u meču između Milana i Parme. Od tih nastupa, 345 je zabeležio u Seriji A. Maldini, legenda ‘rosonera’, koji planira da se penzioniše na kraju sezone, bio je standardni član generacije koja je puno toga pružila italijanskom fudbalu, ali koja je konačno na zalasku. Ipak, italijanski klubovi su dosta investirali u mlade igrače - u budućnost. Danas, nova generacija talentovanih igrača spremna je da preuzme palicu. Činjenica da su mnogi od njih napadači možda je znak u kom pravcu je italijanski stil evoluirao u poslednje vreme.

Miloš Todorović ponedeljak 24.03. 15:10 Komentara: 22