Sve staje u 90 minuta

Moja filozofija je da su sve utakmice jako velike i posebne i bitne. Došli smo do poslednje utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona, igramo za prolazak u Evropu. Bilo bi sjajno za Zvezdu i srpski fudbal.

Izvor: PT

Sreda, 11.12.2019.

08:00

Sve staje u 90 minuta
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, u trećoj godini u klubu iz Ljutice Bogdana ima šansu da drugi put obezbedi proleće u Evropi.

Crveno-beli prvi put su, od kada se evropska takmičenja igraju ovom formatu, igrali nokaut fazu sezone 2017/2018 i samo dve godine kasnije nalaze se na korak do istog dostignuća.

Zahvaljujući pobedi u Beogradu, baš protiv Olimpijakosa, Zvezda ima veliku šansu u Pireju da i remijem izbori plasman dalje.

Ekipa Vladana Milojevića, osim meča u Beogradu, nije ostavila dobar utisak u grupnoj fazi s obzirom da je primila čak 19 golova na pet utakmica.

Zvezda u tim mečevima nije ličila na klub koji pripada u Ligi šampiona i baš zbog toga sada ima motiv više da ispravi sliku.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Od igrača ću tražiti da pruže sve od sebe i da za razliku od nekih prethodnih utakmica odigramo kako možemo”, rekao je Milojević.

Strateg Zvezde tu je pre svega mislio na dva izdanja protiv Totenhema i onog poslednjeg protiv Bajerna kada je kaznena ekspedicija iz Minhena nanela šampionu Srbije jedan od najtežih poraza u istoriji.

Meč protiv Olimpijakosa bi trebalo da nam pokaže da li je Zvezda izvukla pouke iz ubedljivih poraza.

Generalno, Zvezdi, odnosno ekipi Vladana Milojevića, u prošlosti je išlo mnogo bolje kada je autsajder, a ne favorit, i zbog toga vlada optimizam među navijačima pred meč sa grčkim predstavnikom.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Kada smo kod navijača, dobro je poznato da su dve frakcije u bratskim odnosima i zbog toga se očekuje “karneval” na ulicama Atine, odnosno Pireja.

U Beogradu je atmosfera bila festivalska – korteo je krenuo od Terazija i do “Mitića” su grmele pesme dva kluba.

Ovoga puta okupljanje je na trgu Sintagma odakle će korteo krenuti ka čuvenom stadionu – Karaiskakisu. Baš kao i u prestonici Srbije očekuje nas fantastična atmosfera koja će kasnije preneti na stadion.

Nema sumnje da će na tribinama biti sjajna energija, međutim 99 odsto navijača zanima šta će se dešavati na terenu.

Zvezdi se daju veoma male šanse da se iz Atine vrati sa makar jednim bodom i zbog toga treba biti oprezan sa analizama. Olimpijakos je trenutno mnogo ozbiljniji klub, na svim nivoima, i pored toga nalazi se u boljoj formi.
Marko Djokovic/STARSPORT
Iako je grčki predstavnik osvojio svega jedan bod, u utakmicama sa Bajernom i Totenhemom je ostavio mnogo bolji utisak od ekipe Vladana Milojevića.

Olimpijakos je bio sve što Zvezda nije uspela ni sekundu da bude protiv nemačkog i engleskog predstavnika, i ako ponove partije iz tih duela, ekipi iz Ljutice Bogdana biće gotovo pa nemoguće da se kući vrati neporažen.

"Siguran sam da je moj tim sposoban da se plasira dalje. To smo već dokazali, a ako se izuzme utakmica sa Bajernom, u svim ostalim našim mečevima Lige šampiona su odlučivale nijanse", rekao je trener Pedro Martins pred meč sa šampionom Srbije.

Olimpijakos na ovom susretu neće moći da računa na verovatno najboljeg fudbalera - Metjua Valbuenu.

"Već smo bili u takvoj situaciji i pokazali smo da imamo rešenja. Dokazali smo da možemo da odigramo dobro i bez tako važnog igrača kao što je Valbuena", zaključio je trener Oly.
STARSPORT
Sa druge strane, trener Crvene zvezde ima skoro sve fudbalere na raspolaganju i neće mu biti tako lako da se odluči za startnih jedanaest.

Dušan Jovančić ostao je u Beogradu zbog povrede i put Atine otišlo je dvadeset fudbalera. Ovu Zvezdu prethodnih godina krasila je stabilnost u odbrani, pa se tako ni sada ne očekuju promene.

Milan Borjan biće među stativama, a ispred njega igraće Rodić, Degenek, Milunović i Gobeljić. Od sredine terena već kreću muke za stratega crveno-belih.

Kanjas, Vulić, Petrović, Ivanić... svi konkurišu za centralne vezne. Iako u lošoj formi, Hose Kanjas je iskusan fudbaler i ne bi čudilo ako bi se našao od starta na terenu.

To znači da onda verovatno ne bi bilo mesta za Vulića i Ivanića, pošto bi Njegoš Petrović trebalo da zauzme jednu od dve pozicije centralnog veznog. Ipak, postoji mogućnost da Ivanić uzme mesto Kanjasa, pošto u poslednje vreme igra u dobroj formi.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Ivanića bismo mogli da vidimo u nešto ofanzivnoj varijanti, ali trio iza Tomanea, da Portugalca, čini se siguran - Marin, Vukanović, Garsija.

Vukanović će sigurno dobiti priliku pre Van la Pare, samo je pitanje na kakvu će se formaciju odlučiti Milojević.

U Špicu nema mnogo dilema. Tomane u poslednje vreme igra dobro, Boaći verovatno nije 100 odsto spreman i Portugalac će gotovo sto odsto biti u špicu od prvog minuta.

Zvezdi kladionice ne daju velike šanse u Pireju, ni forma u poslednje vreme joj ne ide u korist, ali ovo je jedna utakmica i svašta je moguće.

Milojević i ekipa su u prošlosti znali da prirede čuda, a da li će tako biti i ovoga puta ostaje nam da vidimo u sredu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: