Tandem Marin-Garsija obećava, Boaći što pre da zaboravi meč

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno na gostovanju protiv Jang Bojsa i zadovoljni se vraćaju u Beograd.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

02:38

Tandem Marin-Garsija obećava, Boaći što pre da zaboravi meč
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Ipak, ostaje gorak ukus, pošto su crveno-beli vodili u drugom poluvremenu, a gol za izjednačenje su primili iz greške Boaćija - penala.

Mateo Garsija debitovao je golom i njegova saradnja sa majstorom kakav je Marin obećava. Milan Borjan - Mogao je bolje da reaguje kod prvog gola, ali se ubrzo iskupio. Tri puta je fenomenalno reagovao u prvom poluvremenu i time sprečio vođstvo domaćih.

Briljirao je i u nastavku meča, ali kod penala nije mogao ništa. Iza sebe ima još jednu blistavu partiju.

Milan Rodić - Vodio je veliku bitku sa Asaleom, koji je inače Zvezdinoj odbrani zadavao dosta problema.

Posle petnaest minuta igre u drugom poluvremenu imao je sjajan pokušaj, kada je glavom šutirao malo iznad prečke. Odigrao je svih 90 minuta i može da bude zadovoljan igrom.

Marko Gobeljić - Nesiguran početak Gobeljića, ali kako je prvo poluvreme odmicalo on je bio sve bolji.

Na početku drugog poluvremena sjajno se ubacio, potom odlično centrirao, a Garsija je na drugoj stativi postigao gol. Krajem utakmice reagovao je u pravom času i s gol linije ispucao loptu. Gobeljićeva igra je sve zrelija i ima veliku zaslugu za dobar početak sezone u ulici Ljutice Bogdan.
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
Miloš Degenek - Sjajni Degenek! U odbrani je bio kao i uvek veoma konkretan, a u 18. minutu je fenomenalno zahvatio loptu glavom i izjednačio na 1:1.

Igrao je Degenek odlično i u drugom poluvremenu, bio je odličan u vazdušnoj igri i Milojević može još jednom da bude zadovoljan njegovim izdanjem.

Radovan Pankov - Pobegao mu je Asale kod prvog gola. Nije njegova direktna krivica, ali je bio nešto slabije postavljen i brzonogi napadač Jang Bojsa to je iskoristio.

Od ulaska Gijoma Oroa vodio je veliku bitku. Iskusni napadač bio je stalna meta svojih saigrača, ali se Pankov dobro držao.

Hose Kanjas - Dobro prvo poluvreme Kanjasa. Nije grešio na sredini terena i iz svakog meča je sve bolji.

I u drugom periodu igre bio je veoma smiren kada ima loptu u nogama, mana mu jeste nešto slabija igra u defanzivi, ali to je nešto što svi znamo.

Mirko Ivanić - Ivanić je igrao na poziciji koja mu nije prirodna i to je bilo uočljivo. Više puta je grešio u prostim pasovima i generalno je imao slabo poluvreme. Kod prvog gola je loše reagovao, bio je nadskočen, posle čega je Asale dao gol.

Ni u drugom poluvremenu nije briljirao, često je bio "van utakmice" i pitanje je da li će biti u prvoj postavi za revanš, ako znamo da se Jovančić vraća posle suspenzije.
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
Mateo Garsija - Milojević ga je bacio u vatru od starta meča i Argentinac se dobro pokazao. Vidi se da mu je potrebno takmičarskih mečeva, ali znanje poseduje, što je pokazao u više navrata.

U prvom poluvremenu odlično je dodao loptu do Marina u 36. minutu, ali je nekadašnji nemački reprezentativac promašio.

A, na početku drugog odmah gol! Gobeljić je poslao odličnu loptu, a Garsija je u 46. savladao Van Bolmosa. Ubrzo ga je Milojevića zamenio jer nije dovoljno spreman.

Aleksa Vukanović - Uz Ivanića najslabija karika. Takođe mnogo grešaka, ali on to nekako nadoknadi borbenošću i trčanjem. Dosta se trudi, ima ga svuda po terenu i to Milojević očito ceni. U drugom poluvremenu zamenio ga je Njegoš Petrović.

Marko Marin - Izveo je sjajan korner u 18. minutu, pogodio Degeneka u glavu, a ovaj loptu smestio u mrežu. Ubrzo je imao i stopostotnu šansu.

Odličnim promenama povukao je kontru i nastavio kretnju. Potom mu je Garsija vratio loptu, on je prevario golmana, ali je štoper Jang Bojsa sa gol linije otklonio opasnost.

Počeo je akciju kod drugog gola. Sjajno je pronašao Gobeljića, ovaj je centrirao, a Garsija postigao prvenac. Očekivano gubio je energiju kako je meč odmicao, ali svi su saglasni da je Marin odigrao još jednu vanserijsku partiju.
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
Ričmond Boaći - Neprimetan u većem delu prvog poluvremena. Nije bio pretnja po gol Švajcaraca, a u nadoknadi prvog poluvremena imao je solidan pokušaj, koji je završio u rukama golmana.

Nije uspeo ni u drugom poluvremenu da ugrozi gol Jang Bojsa, ali zato jeste svoj. U 73. minutu neoprezno je srušio igrača u svom kaznenom prostoru i arbitar je pokazao na belu tačku. Odmah je izašao iz igre.

Žander (od 55. umesto Garsije) - Igrao je ispred Rodića, što mu nije prirodna pozicija. Bio je dobar u skok igri, ali nije mnogo pokazao za 40 minuta u igri.

Tomane (od 76. umesto Boaćija) - Bio je agresivan, tražio je loptu, ali su štoperi Jang Bojsa odradili odličan posao na zvezdinima napadačima.

Petrović (od 85. umesto Vukanovića) - Za kratak period nije uspeo da se istakne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: