Put za Berlin – Efes, CSKA, Real i Barsa, a gde je tu Zvezda?

Nova sezona Evrolige počinje u četvrtak 30. septembra. Konkurencija je "opaka", ali šampion može biti samo jedan...

Izvor: Stefan Nikoliæ

Sreda, 29.09.2021.

13:00

Put za Berlin – Efes, CSKA, Real i Barsa, a gde je tu Zvezda?
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Aktuelni šampion Evrolige je turski tim Anadolu Efesa, koji je u finalu pobedio Barselonu sa 86:81 u meču u kom je briljantan bio srpski plejmejker Vasilije Micić i ubacio 25 poena uz 5 asistencija.

Efes je i ove godine favorit za osvajanje Evrolige, a veliku pažnju kao i obično privlače CSKA Moskva, Barselona, Real Madrid, Olimpija Milano, pa i Bajern, Monako i ostali. Ono što je ovdašnjim ljubiteljima košarke najvažnije jesu mogućnosti srpskog predstavnika Crvene zvezde.

Prema trenutnoj situaciji, oni su 16. favorit za osvajanje i iza sebe su ostavili samo Asvel i Albu, prema mišljenju BasketNews portala.

Treba napomenuti da je Evroliga uvela novo pravilo pred početak sezone, a to su video čelendži i svaka ekipa će imati po jedan.

Kako je saopšteno iz Evrolige, upravo nešto tako žele da izbegnu u budućnosti i ne bi li sve proteklo u duhu fer-pleja i pravednosti, uvedena je ova novina.

Fajnal For će se 2022. godine održati u nemačkoj prestonici, Berlinu.

Crvena zvezda

Crvena zvezda je ovoga leta dovela više nego pristojna pojačanja na čelu sa srpskim reprezentativcem Nikolom Kalinićem koji je čak pregovarao sa Barselonom i na kraju se odlučio za povratak u Beograd.

"Bilo je ponuda, nekih boljih, nekih lošijih, nisam uspeo da sa dogovorim sa Barselonom. Zvezda je bila konkretnija, nije bilo teško odlučiti“, jasan je bio Nikola Kalinić.

Zvezda će novu sezonu u Evroligi početi protiv Fenerbahčea u Istanbulu, tim sa kojim je Kalinić 2017. godine osvojio Evroligu kada je na klupi turskog giganta sedeo Željko Obradović.

Crveno-beli su pojačani Nikolom Ivanovićem koji je u prvom kolu ABA lige poneo sa sobom laskavo priznanje najkorisnijeg igrača, a tu je još i Ostin Holins, kao i povratnici Nejt Volters i Luka Mitrović.

Verovali ili ne, prošle godine su košarkaši Zvezde takođe počeli Evroligu utakmicom protiv Fernebahčea u Istanbulu i tada su izabranici Igora Kokoškova slavili sa 77:63 i Lojd je sa 15 poena bio najefikasniji.

Tada je na klupi Zvezde sedeo Saša Obradović, a sada je trener Dejan Radonjić pa ćemo videti koliko ovaj tim može protiv nekadašnjeg evropskog i turskog šampiona.

Generalno gledano, evropski košarkaški portali ne daju Zvezdi mnogo šansi za uspeh ove sezone pošto ih vide u donjem delu tabele, ali ne treba otpisivati moć domaćeg terena i srčanost Zvezde koja se sigurno neće predavati unapred.

Anadolu Efes

Anadolu Efes je uz CSKA Moskvu najveći favorit za osvajanje šampionske titule u Evroligi.

Efes je, inače, aktuelni šampion Evrope i prema mišljenju portala "Jurohups", oni imaju dvojicu najboljih igrača na starom kontinentu u ovom trenutku:

Vasilija Micića kog su označili kao najboljeg i Šejna Larkina koji je na respektabilnoj poziciji broj dva.

Sa ovogodišnjim sastavom Efesa smo mogli bliže da se upoznamo u Beogradu, pošto je Efes odigrao pripremnu utakmicu protiv Partizana, utakmicu kojom je Novica Veličković zvanično i završio profesionalnu karijeru.

Meč je počeo minutom ćutanja u čast nedavno preminulom Dušanu Dudi Ivkoviću, čoveku kome je poslednji tim u karijeri bio upravo Efes, a prvi Partizan.

Filip Petrušev je naveden kao krucijalno pojačanje turskog šampiona uz zadržanu okosnicu tima u vidu Micića, Larkina, Simona, Danstona, Moermana i ostalih.

Dugo već igraju zajedno, setimo se samo one sezone koju je prekinuo koronavirus, kada je Anadolu Efes bio na putu pokori Evropu i na kraju ostao bez šanse da se bori za istu, pa su u sezoni iza nas samo potvrdili dominaciju osvojivši Evroligu.

Neće im biti lako da po treći put zaredom izgledaju kao najdominantniji tim starog kontinenta, ali ako neko ima šansu da to izvede imaju izabranici Ergina Atamana.

Oni će svoj prvi meč u ovogodišnjem izdanju Evrolige igrati protiv Real Madrida u njihovom Vizink centru u španskoj prestonici.

CSKA Moskva

Ruski gigant CSKA Moskva već "sto godina" važi za jednog od favorita za osvajanje Evrolige, konstantno dolaze sa velikim budžetom i dosta jakim sastavom spremni da pobede svakog.

Prošle sezone su igrali na Fajnal Foru, ali su ostali bez finala i sigurno će želeti da isperu taj gorak ukus. Ono što treba napomenti je da su prošle sezone ostali bez Nikole Milutinova koji je povredio rame, a srpski centar se sada vraća.

Setimo se samo da je Milutinov na jednoom meču Evrolige prošle sezone uhvatio čak 16 ofanzivnih skokova, što je apsolutni rekord najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, a prethodnih rekord 11 skokova u napadu su držali Trevis Votson, Gregor Fućka i Kvadre-Majkl Lolis.

Moskovljani su se za novu sezonu pojačali Mariusom Grigonisom i sjajnim skorerom Aleksejom Švedom koji se vratio u klub u kom je i počeo profesionalnu karijeru.

Sezonu su počeli vrlo impresivno osvojivši VTB superkup tako što su pobedili Zenit Sankt Peterburg sa 81:73 i taj trofej je DImitris Itudis posvetio nedavno preminulom Dušanu Dudi Ivkoviću.

"Čestitke timu, ovo je bilo važno, a kao klub, želimo da ovaj Superkup, nazvan po Aleksandru Gomeljskom, posvetimo Dušanu Ivkoviću, mom prijatelju Dudi", rekao je Itudis posle finalnog meča.

CSKA sa Milutinovim i Švedom i te kako ima šansu da svrgne Efes sa evropskog trona, a videćemo koliko je realno da se tako nešto i dogodi.

Oni će svoj prvi meč u Evroligi ove sezone igrati protiv Olimpije iz Milana u "Mediolanum Forumu" kao gosti.

Real Madrid

Real Madrid prošle sezone nije uspeo da se "dokopa" završnog turnira u Kelnu i u tekućoj sezoni će imati imperativ da tako nešto isprave.

Novu sezonu su počeli na najbolji mogući način – osvojili su superkup Španije pobedivši Barselonu sa 88:83 u meču u kom je Barsa vodila sa 19 razlike u jednom momentu i činilo se da je sve gotovo.

Na kraju utakmice se Serhio Ljulj čak i rasplakao, a on je bio i heroj sa 24 postignuta poena. Real ima nekoliko interesantnih igrača ove sezone, a slobodno možemo posebno da izdvojimo srpskog košarkaša Tristana Vukčevića, sina nekadašnjeg asa Crvene zvezde Dušana Vukčevića.

Tristana već stavljaj u konkurenciju za najboljeg mladog igrača Evrope i nagradu "Zvezda u usponu" Evrolige, a treba spomenuti i da se tim Pabla Lasa prilično pojačao ovoga leta.

Tomas Ertel i Adam Hanga su došli iz redova ljutog rivala Barselone, a dolazak Ertela je podigao veliku prašinu i umalo uključio advokate u čitavu priču, dok je tim pojačao i bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams Gos, ali i bivši NBA as Žerson Jabusele.

Real će u Vizink centru dočekati Anadolu Efes u tom prvom kolu i generalno smo uvek videli odličnu utakmicu kada se ove dve ekipe sastanu, pa imamo pravo da se nadamo "vatrometu" na otvaranju Evrolige.

Barselona

Košarkaši Barselone su ispustili Superkup Španije i poraženi su od Real Madrida uprkos činjenici da su vodili sa 19 poena razlike u jednom momentu.

Šaras nije bio zadovoljan pruženim, Kori Higins je tada bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Hejs imao 13, a najplaćeniji igrač Evrope Nikola Mirotić 12 postignutih poena.

Mirotić će najverovatnije i ove sezone biti glavni nosilac igre tima iz Blaugrane, videli smo više puta tokom prethodne sezone da se oslanjaju na njegove košarkaške kvalitete.

On je karijeru počeo u Real Madridu, a izgradio je u NBA ligi i sigurno se radi o izuzetno kvalitetnom košarkašu, a trebaće mu pomoć ostalih i zbog toga su doveli Šanlija, Jokubaitisa, Laprovitolu i Najdžela Hejsa.

Osetila se finansijska kriza i u košarkaškom kako i u fudbalskom klubu Barselone, mada manje u košaraškoj sekciji jer su zadržali tim na okupu iako je postojala mogućnost da ostanu bez Mirotića.

Barsa ima izuzetno potentan napad, a znamo koliko dobre napade ume da nacrta Šarunas Jasikevičius pa ćemo svakako očekivati od njih da napadaju Fajnal For u Berlinu.

Na početku sezone će igrati sa Albom u Blaugrani i favoriti su u toj utakmici, ali ne sme da bude opuštanja kako se ne bi ponovio scenario sa finala superkupa kada je prokockana velika prednost.

Olimpija Milano

Ekipa Armanija iliti Olimpije iz Milana nedavno je poražena u superkupu Italije od Virtusa iz Bolonje rezultatom 90:84 i jedan od najzaslužnijih je bio Miloš Teodosić, dok su u Armaniju sjajni bili Šilds sa 19 poena i Rodriges sa 17.

Olimpija je prošle sezone igrala na završnom turniru u Kelnu i to zahvaljujući sjajnom Kevinu Panteru, koji je odlučio da napusti redove italijanskog giganta i potom se preselio u beogradski Partizan.

Sa njim je još jedan igrač milanskog tima zadužio crno-belu opremu, a naravno, radi se o Zeku Ledeju. Oni su otišli, ali se Milano pojačao Dinosom Mitogluom, Nikolom Melijem, Devonom Holom i Đampaolom Ričijem.

U prvom kolu će italijanski predstavnim u svom Mediolanum Forumu dočekati CSKA, a poznato je da su još odavno članovi Olimpije bivši asovi CSKA Moskve Kajl Hajns i Serhio Ćaćo Rodriges , ali i trener Etore Mesina.

CSKA jeste blagi favorit u ovom meču, mada Olimpija je prilično pojačala svoj sastav i dosta toga se može očekivati od bivšeg NBA asa Nikola Melija, iako je Olimpija poražena u finalu superkupa.

Meli je na Jurohupsovoj Top 100 listi zauzeo respektabilno 10. mesto.

Bajern Minhen

Kada je Andrea Trinkijeri prošle sezone klupu Partizana zamenio klupom minhenskog Bajerna mnogi su bili iznenađeni, ali i skeptični povodom tog transfera, ali je italijanski stručnjak napravio fenomenalan rezultat.

Pogotovo kada pričamo o Evroligi, gde su u Top 8 fazi igrali "na nož" sa favorizovanom Olimpijom iz Milana i umalo ih eliminisali.

"Po mom mišljenju, mi smo tu seriju (protiv Armanija) pobedili 3:1. Ne gledam kako se završilo, već gledam šta smo zaslužili. Mi smo zaslužili da idemo na Fajnal-for. Kako smo igrali i kako smo se borili, zaslužili smo poštovanje i F4. Srećan sam", rekao je Trinkijeri nakon ove serije.

Bajern je zadržao neke bitne igrače poput Vladimira Lučića ili Nika Baba, a doveli su i Daruna Hilarda, Augustina Rubita, Otela Hantera, Dešona Tomasa, pa i Korija Voldena i Ognjena Jaramaza.

Voldena i Jaramaza je Trinkijeri vodio u beogradskom Partizanu i sa njima imao sjajnu saradnju o čemu dovoljno svedoči i odluka da ih dovede u Nemačku.

Bajern će u čuvenoj "Menori" igrati protiv Makabi Tel Aviva na otvaranju nove sezone Evrolige. Bajern je tamo prošle godine pobedio, ali treba i podsetiti da se tada igralo bez publike, kao i da je atmosfera u Izraelu uvek sjajna.

Među 100 najboljih igrača Evrolige našao se i Vladimir Lučić, kapiten Bavaraca koji je postavljen na respektabilno 17. mesto. On je prošle sezone bio u konkurenciji za MVP Evrolige i deo idealnog tima.

Koliko može Bajern u novoj sezoni, vreme će pokazati.

Fenerbahče

Već godinama istanbulski velikan na klupi ima srpske trenere. Setimo se samo 2013. godine kada je Simonea Pjaniđanija na klupi zamenio Željko Obradović, pa je umesto njega došao Igor Kokoškov koji je odlučio da karijeru nastavi u NBA ligi.

Sada su iz Fenera odlučili da kormilo tima ponovo povere srpskom stručnjaku, živoj legendi evropske košarke i bivšem selektoru Srbije Aleksandru Saši Đorđeviću.

Saša Đorđević se sa svojim Fenerbahčeom već predstavio ovdašnjoj publici kada su tokom pripremnog turnira odigrali meč sa beogradskim Partizanom i pobedili ih lako rezultatom 89:62.

Fenerbahče će ove sezone baš kao i prošle u prvom kolu dočekati Crvenu zvezdu u svojoj Ulker Sports Areni u Istanbulu. Mogu da se pohvale dovođenjem Devina Bukera, Ahila Polonare i Pjerije Henrija kao i činjenicom da su zadržali Jana Veselog i Nanda de Koloa.

Veseli je imenovan za 6. najboljeg košarkaša Evrope i već godinama je stub Fenera. Đorđevićev tim je za nijansu jači nego tim Igora Kokoškova iz sezone iza nas, pogotovo bi to trebalo da se oseti u vidu kontrole defanzivnog skoka i trčanja tranzicije posle istih.

Sve u svemu, bliže ćemo posmatrati Fenerbahče već na startu takmičenja protiv Crvene zvezde.

Olimpijakos

Atinski velikan Olimpijakos posle dužeg vremena sezonu počinje bez Vasilisa Spanulisa, pošto je popularni "Kil Bil" odlučio da završi profesionalnu karijeru.

Olimpijakos će novu sezonu početi duelom protiv Baskonije. Ovo će biti, verovali ili ne, 43. međusobni susret Baskonije i Olimpijakosa i gotovo smo sigurno da nas čeka odlična utakmica.

Prošle sezone su momci iz Pireja počeli sa pet pobeda u prvih sedam mečeva i kako je sezona odmicala upadali u sve veće probleme, pa su od januara do marta igrali toliko loše da su ostali i bez Top 8 plasmana.

Ove sezone će im konstantnost biti glavni prioritet, iako finansijski više nisu toliko moćni kao sa početka ovog veka. Ipak, uspeli su da se pojačaju Tomasom Vokapom, Dorsijem, Folom, pa i treba napomenuti Slukasa, Papanikolaua, Printezisa i Vezenkova koji je nedavno produžio ugovor.

Glavna stvar za navijače je da budu ispred ljutog rivala Panatinaikosa, ali i da se ove sezone takmiče među najboljih osam timova Evrolige.

Panatinaikos

Panatinaikos ima slične cijleve kao i Olimpijakos, njihovim navijačima je takođe bitnije da završe ispred ljutog rivala nego bilo šta drugo i u tom je slučaju plasman u plej-of Evrolige samo bonus.

PAO će na startu Evrolige igrati sa debitantom Monakom, a pozanto je da su oni šestostruki osvajači Evrolige.

OAKA Arena je dočekala Dimitrisa Priftisa otvorenih ruku,a Panatinaikos se dodatno pojačao Kendrikom Perijem, Džeremijem Evansom i Okaro Vajtom između ostalog i Flojdom koji je došao iz Izraela, kao i Sent Rosom.

Sve njih su ovdašnji ljubitelji košarke malo bolje ispratili. Treba samo podsetiti da su igrali protiv Crvene zvezde u pripremnom periodu gde su ubedjivo poraženi i protiv Partizana gde su pobedili iako su tokom svih 40 minuta gubili.

Baskonija

Kao što je već rečeno, ekipa Baskonije gostuje Olimpijakosu u "Dvorani mira i prijateljstva" u Atini i to će biti 43. okršaj ove dve ekipe u Evroligi.

Baskonija je ostala bez ciljanog plasmana u godini iza nas i to su očigledno veoma ozbiljno shvatili pa su doveli neka interesantna pojačanja poput bivšeg kapitena Partizana Vanje Marinkovića, centra Crvene zvezde Lendrija Noka.

Takođe su doveli Vejda Boldvina koji je u Bajernu igrao sjajno, ali i Simena Fontekija koji će menjati Ahilea Polonaru koga je uzeo Fenerbahče, a stigli su i
Grejndžer i Met Kostelo.

Izabranici Duška Ivanovića su uvek znali da pokažu karakter, dobro je poznato koliko je to strog trener i kako izgleda njegov sistem, pa će Baskonija posle gostovanja u Atini imati dva meča u Fernando Buesa Areni.

Za razliku od prošle godine sada će publike biti i mogli bismo da vidimo dobar početak sezone za ovog španskog predstavnika.

Makabi Tel Aviv

"Ponos Izraela" u svojoj "Menori" dočekuje minhenski Bajern u prvoj utakmici sezone, a bivši šampion Evrope će posle dužeg vremena imati i podršku publike, pa znamo da Bajern neće imati lagan posao.

Pre dve godine su imali 19 pobeda i 9 poraza u Evroligi, a onda je nastupio koronavirus i svet je stao. Prošle sezone su bili jedni od konkurenata za Fajnal For na papiru, a u realnosti završili 13.

To sigurno boli i imaće imperativ da isprave stvari. Oni su već doveli neke atletski vrlo potentne igrače poput Nanelija, Rejnoldsa, Vilijamsa, pa i Matijasa Lesora, bivšeg igrača Zvezde koji se i te kako uklapa u ovaj profil.

Pomenuti Džejlen Rejnolds i Derik Vilijams su upravo za Bajern igrali u sezoni iza nas i mogli bi da pokažu rupe u igri izabranika Andree Trinkijerija i na najbolji način počnu sezoonu.

Makabi je već osvojio Superkup Izraela i u dobroj formi ulaze u Evroligu.

Monako

Košarkaši Monaka su prošle sezone osvojili Evrokup i izborili plasman u Evroligu, pa je dosta zasluga za to otišlo na ime njihovog trenera Zvezdana Mitrovića.

Verovali ili ne, ovo će biti prvi put u istoriji francuskog tima da igraju u elitnom košarkaškom takmičenju i spremili su veoma dobar tim kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

Da ne bude previše okolišanja, Majk Džejms je tu glavno pojačanje. Momak je prema mišljenju Jurohupsa treći najbolji igrač Evrope i iza sebe ima veoma dobru sezonu u NBA ligi.

On je u Bruklin Netse došao nakon one svađe sa čelnicima CSKA Moskve i mnoge je iznenadio Džejmsov povratak u Evropu. Monako je takođe doveo i najboljeg strelca šampionata Francuske iz prošle sezone Danila Anđušića.

Tu je i još jedan bivši as Partizana Leo Vesterman, a valja spomenuti i Broka Motuma i Roba Greja.

Monako će sezonu u Evroligi otvoriti duelom sa Panatinaikosom na svom parketu i to u petak 1. oktobra.

UNIKS

Uniks iz Kazanja je u finalu Evrokupa poražena od strane Monaka, a pošto su došli do finala umesto Himkija su dobili mesto u elitnom evropskom takmičenju.

Na klupi im sedi iskusni hrvatski stručnjak i bivši košarkaš Velimir Perasović i pokušaće da opravda poverenje navijača i čelnika tima u povratničkoj sezoni Uniksa u Evroligu.

Oni nisu igrali u Evroligi još od sezone 2016/17 pa je samim tim jasno da žele da se pokažu u najboljem svetlu. Videli smo više puta Perasovića na delu, znamo da mu nije potrebno da se sve ukomponuje i uigra što daje motivaciju navijačima zelenih z Kazanju.

Nekolicina NBA igrača pojačala je sastav Uniksa, a treba spomenuti i hrvatskog reprezentativca Marija Hezonju, kao i Ou Džeja Meja kao definitivno najveće pojačanje ruskog giganta.

Oni će na startu sezone igrati protiv Zenita iz Sankt Peterburga na svom parketu.

Zenit

Dakle, Zenit gostuje Uniksu u prvom kolu Evrolige u takozvanom "ruskom derbiju", a ekipa Ćavija Paskvala sklopljena je za visoke ciljeve.

Nedavno su u finalu VTB superkupa igrali protiv CSKA Moskve i izgubili sa 81:73, a još bolnije od tog poraza bila je povreda velikog pojačanja Šabaza Nejpira.

Nekadašnji dvostruki NCAA šampion sa Konektikatom je povredio ligamente skočnog zgloba i čeka ga nekoliko meseci pauze...

Osim njega je Zenit doveo i Džordana Lojda, bivšeg asa Crvene zvezde i Toronto Reptorsa, a još od ranije je tu Zvezdin bek šuter Bili Beron, takođe Amerikanac.

Kuzminskas se takođe provlači kao veliko pojačanje, kao i Koner Frankamp ili Džordan Miki.

ASVEL

Asvel je još jedan francuski predstavnik u Evroligi i oni će u prvom kolu elitnog takmičenja igrati protiv Žalgirisa na svom parketu.

I oni su kao i Makabi pokušali da sastave ekipu pre svega atletski moćnu, pa se mora napomenuti dolazak Kostasa Adetokumba, iskusnog Džejmsa Gista, pa Krisa Džonsa, Jusufe Fola, Elija Okoba, ali i talentovanog Viktora Vembanjame.

Njega smo mogli da gledamo i letos kada je sa mladom reprezentacijom Francuske na šampionatu Evrope igrao protiv Srbije i ostvarili su pobedu nakon 40 minuta sjajne i napete košarkaške utakmice.

Žalgiris

Dakle, Žalgiris će u gostima igrati svoju prvu evroligašku utakmicu u sezoni 2021/22 i to protiv francuskog predstavnika Asvela.

Žalgiris je u sličnoj situaciji kao Crvena zvezda. Imaju odlične navijače, nezgodan su domaćin i mnogo timova mogu da namuče, ali nisu baš tim koji odmah na startu sezone vidite u plej-ofu.

Oni su doveli ogromno pojačanje u vidu plejmejkera Emanuela Mudijea, čoveka koji ima zavidno NBA iskustvo u timovima poput Denver Nagetsa, a tu su i Ulanovas i Kalnietis.

Zadržali su i Žoa Lovernja, a u timu su još i Grifi i Kavano, pa će nam izabranici Martina Šilera pokazati koliko mogu u novoj košarkaškoj sezoni.

Alba

Nemački predstavnik i poslednji tim u ovom predstavljanju biće berlinska Alba. Alba ima priliku da Fajnal For igra u svom gradu, pred solidnim brojem domaćih navijača, ali to bar za sada nije previše realno.

Alba nema tim za najviša dela, a ostali su i bez trenera, žive legende španske i evropske košarke Aita Renesesa koji je otišao u penziju i umesto njega će tim samostalno voditi Izrael Gonzales.

Alba nije previše menjala svoj tim, ali su dodali super talentovanog Jovela Zosmana, Tamira Blata i Džejlena Smita. Oni će u prvom meču nove sezone igrati protiv Barselone u Blaugrani, gde nemaju previše šansi za trijumf.

Ipak, nikad se ne zna.
Srbi u Evroligi:
Stefan Peno (Alba)
Vasilije Micić (Efes)
Filip Petrušev (Efes)
Danilo Anđušić (Monako)
Vanja Marinković (Baskonija)
Nikola Milutinov (CSKA)
Vladimir Lučić (Bajern)
Ognjen Jaramaz (Bajern)
Aleksa Vučetić (Bajern)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (PAO)
Tristan Vukčević (Real)
Aleksandar Đorđević (Fenerbahče) * trener

Evroliga, I kolo:
19.00 Monako – Panatinaikos
20.05 Makabi – Bajern
20.30 Armani – CSKA
20.45 Real – Efes

Petak:

18.00 Uniks – Zenit
19.45 Fenerbahče – Zvezda
20.00 Asvel – Žalgiris
20.00 Olimpijakos – Baskonija
21.00 Barselona – Alba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: