Rutina

Partizan je u četvrtak uveče upisao relativno rutinski i lagan trijumf protiv Flore iz Talina.

Izvor: SS

Petak, 01.10.2021.

09:00

Rutina
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

U tih 2:0 nije bilo previše drame, ali ni osećaja moći koji se možda jeste očekivao u duelu sa timom iz Estonije.

Počelo je smušeno, zatim je kapiten Lazar Marković sa dva gola pokrenuo "parni valjak", ali je mašina u drugom poluvremenu, umesto gaženja, usporila i ostala bez kvalitetnog goriva.

Međutim, ako sagledamo utakmice dosadašnjeg toka sezone, sve to sada već izgleda kao šablon koji se primenjuje iz meča u meč.

Partizan igra dobro, neretko oscilira, a na kraju uglavnom pobeđuje i to jeste, sada već izvesno, rutina na kojoj insistira Aleksandar Stanojević.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Trener crno-belih je iza sebe imao veoma turbulentan period.

Od ispuštene pobede u 165. "večitom" derbiju, potom "rafalne paljbe" prema Crvenoj zvezdi zbog odlaganja utakmice, preko sukoba sa Sejdubom Sumom i na kraju otvorene tribine sa navijačima na kojoj je sat i po vremena odgovarao na najrazličitija pitanja radoznale, ali zbunjene crno-bele javnosti.

Epilog? Čini se da je uspeo celokupnu situaciju da preokrene u svoju korist, što je u neku ruku potvrdilo i skandiranje u Humskoj.

"Ti si prvi trener, Stanoje", čulo se sa tribina dok je strateg Partizana izlazio sa terena.

Od samog početka sezone momentum jeste na njegovoj strani, mnoge stvari idu mu od ruke, a čini se da mu je i sreća bila naklonjena (posebno u kvalifikacijama za Ligu konferencije).

Izuzev "večitog" derbija gde su njegovi izabranici poklekli u poslednjih 10 minuta, ovo je sezona iz snova za Stanojevića i da ju je sam kreirao, teško da je mogla da ispadne bolja nego do sada.

Pop je sve popularniji

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Sama utakmica protiv Flore nema tu težinu da otkrije previše. Ako je dobijete, svi je zaboravljaju istog trenutka, a u slučaju poraza nastaje "smak sveta".

Možda najveći dobitak je mladi golman Aleksandar Popović koji je sakupio još jedan "klin šit", odnosno, nije primio gol.

No, nije da nije morao da se ističe, pa je tako sredinom drugog poluvremena dva puta intervencijama čuvao nulu na semaforu i sprečavao dramu u Humskoj.

Nastavio je rapidno da raste na najbezbolniji mogući način.

Dobitak je i vrlo siguran povratak Nemanje Miletića u Humsku, i to na svojoj prirodnoj poziciji.

Odigrao je čvrsto, požrtvovano, bez bilo kakvih grešaka i, za razliku od partnera u poslednjoj liniji Igora Vujačića, nije unosio nemir kritičnim dodavanjima.

Rikardo isceđen kao limun

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Loša strana bi mogla da bude nešto lošija partija Rikarda Gomeša, koji osim što nije postigao gol, nije ni izgledao prepoznatljivo na terenu.

Loše se kretao na terenu, vidno iscrpljen i bez adekvatne zamene tokom cele sezone, pa i na ovom susretu.

Nije bilo njegovih građenja sa loptom, jer je evidentno umoran i pod injekcijama.

Nije bilo ni ulazaka u veće prilike, jer mu je kretanje bilo limitirano.

Ali, jeste bilo sebičluka koji je već koštao crno-bele u "večitom" derbiju. Gomeš je želeo gol po svaku cenu, a ona je ovog puta bila mala.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
U svakom slučaju, arhivirana je nova evropska pobeda, osvojeni su novi bodovi za koeficijent i slilo se još 500.000 evra u klupsku kasu.

Sledi dvomeč sa Gentom koji bi Partizan mogao da lansira direktno u osminu finala Lige konferencija, odnosno, da kao prvoplasirani u grupi preskoči 1/16 finala.

Do tada sledi gostovanje Napretku u Kruševcu, dvonedeljna reprezentativna pauza, pa dolazak Radnika u Humsku.

U ta dva meča biće važno nastaviti u istom ritmu, kako bi se zadržala ista rutina kojom je Partizan savladao Floru.

I, zašto ne reći, pojačalo mastilo na već prepoznatljivom potpisu trenera Aleksandra Stanojevića.

Priredio – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: