Partizan na skeneru B92.net: Marković kao nekada, kada je teško – Gomeš

Partizan se iz omiljenog letovališta Vladimira Putina vraća uzdignuta čela i sa pozitivnim rezultatom, iako je pao dug niz bez primljenog gola.

Izvor: SS

Četvrtak, 05.08.2021.

20:30

Partizan na skeneru B92.net: Marković kao nekada, kada je teško – Gomeš
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Da je bilo VAR-a ili da je sudijski tim iz Moldavije bolje video ono što je morao, možda bi crno-beli i pobedom se vratili iz Sočija.

No, sa druge strane, verovatno da nije primio gol, Partizan ne bi ni napao, te bi do kraja igrao na 0:0.

Remi je dobio, ali je ostao generalan utisak da Soči nije bauk i da Partizan može i mora da ga napadne u revanšu.

Igraće se na gol više i šanse bi, prema svemu viđenom, pred Partizanovim navijačima trebalo da budu mnogo veće na strani srpskog tima.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Odbrana

Aleksandar Popović – Mladi golman je imao dve veoma dobre intervencije, ali i jednu lošu procenu u prvom poluvremenu koja je mogla ozbiljno da košta crno-bele. U nastavku je delovao sigurno, a onda je doživeo povredu ramena zbog koje je pitanje da li će moći da brani u revanšu. Zameniće ga Nemanja Stevanović.

Marko Živković – Trebao je Partizanu ovakav desni bek u Evropi. U domaćim okvirima može da igra bilo ko, ali u evro-takmičenjima je potrebna mirnoća koju je doneo bivši internacionalac i fudbaler Vojvodine. Terekov mu je pravio probleme, ali ga je sasvim dobro zaustavljao u većem delu meča.

Igor Vujačić – Pisaće mu se skrivljeni penal, premda je prekršaj bio van kaznenog prostora. Minus je što je uopšte i pravio faul. Ali osim toga, bio je tas na vagi pored nepredvidljivog Saničanina, iako se nesigurnost u pojedinim momentima prenosila i na njega. No, imao je njuh da se uvek nađe na pravom mestu, pa i padne kada treba da iznudi prekid i iznervira protivnika.

Siniša Saničanin – Levonogi štoper ima kvalitet, to je nesumnjivo, posebno u igri u vazduhu. Međutim, kada je u pitanju igra po zemlji i duge lopte iza njegovih leđa, tu ume da izgleda vrlo nesigurno. I on je u finišu napravio potpuno nepotreban prekršaj u opasnoj zoni kada su svi strepeli usled šuta Noboe ka povređenom Popoviću na golu.

Slobodan Urošević – Delovao je vrlo sigurno popularni Čaki uz levu aut liniju, a dobio je i slobodu Aleksandra Stanojevića da se često ponavlja visoko na protivničkoj polovini. Igrao je od prvog poluvremena sa teretom žutog kartona, ali je posao do kraja odradio veoma korektno.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Vezni red i napad

Aleksandar Šćekić – Iako deluje nezgrapno, svakoj ekipi je potreban jedan Aleksandar Šćekić. Trči baš puno, dugim korakom stiže svuda kada treba i zna da se pozicionira. Kao da je imao motiv više da se dokaže u Rusiji, gde je trebalo da ostvari transfer prošle godine.

Saša Zdjelar – Još jednom je bio oslonac crno-belih koji nije popustio. Vraćao se često do štopera kako bi preuzeo loptu i distribuirao je do saigrača. Svoj deo posla je sasvim dobro odradio.

Bibars Natho
– Partizan je imao ideju da preko Izraelca kreira šanse za napadače, ali znali su to dobro i u Sočiju. Ali, kada je Natho imao loptu, više su Rusi zatvarali slobodne opcije nego što su njega pritiskali. I tako su umanjili učinak Partizanovog kreativca.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Lazar Marković – Ovog puta je imao dosta defanzivnih zadataka od Stanojevića i sasvim dobro ih je obavljao. Poput situacije iz 32. minuta kada je u poslednjem momentu izblokirao Dugančića, a kome je Saničanin ostavio previše prostora. Ipak, najviše će se pamtiti njegov prodor u 73. minutu i šansa nameštena na tacni za Gomeša. Jedna od boljih partija Markeca od kako se pre dve godine vratio u Humsku.

Danilo Pantić – Imao je u prvom poluvremenu lepu šansu posle centaršuta Rikarda Gomeša, ali je promašio celu loptu. Time bi popravio utisak iz sopstvene igre koji nije bio najbolji. U uvodnim utakmicama ove sezone nas je "navikao" na bolje igre, da više napada gol i proigrava saigrače. To je ove večeri izostalo, mada je pitanje kakve je instrukcije imao od Stanojevića.

Rikardo Gomeš – Kada je teško – Gomeš! Već se ispostavlja kao pun pogodak što se vratio u Partizan. Pokazalo se da mu mnogo više odgovara kada tim napada, nego kada više brine o svojoj mreži. Jer, utisak je da je napadač sa Zelenoortskih ostrva u većem delu meča bio previše odsečen od veznog reda. I kada je dobijao loptu to je bilo u dubinu, pa je bio ostavljan u situacijiama jedan na dva ili tri sa ruskim defanzivcima. Tek kada se napalo sa više igrača u završnici, i on se približio protivničkom golu i to iskoristio.

Izmene

Miloš Jojić, Filip Holender, Aleksandar Lutovac (od 74. minuta) – ušli su posle gola Gomeša da osveže redove i dovrše plan koji je bio na snazi do primljenog gola. U tome su i uspeli, bez da se iko od njih trojice istakao za kratak period proveden na terenu.

Marko Milovanović (od 90. minuta) – Premalo na terenu da bi bilo šta uradio.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Aleksandar Stanojević

Želeo je trener Partizana da igra na sigurno, da "zaključa" rivala i to mu je uspevalo sve dok moldavski sudija nije doneo onu odluku u 66. minutu. Međutim, samo sedam minuta je bilo potrebno da Stanojević vidi da može da napadne Soči i da mu smesti gol. To neka bude putokaz za revanš, u kom Partizan nema čega da se plaši i koga bi mogao i morao da nadigra pred svojim navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: