Partizan na skeneru B92.net: "Parni valjak" pukao tamo gde je najjači

Partizan je 164. "večiti" derbi izgubio na sredini terena, što je do sada bila njegova najjača osovina.

Izvor: SS

Sreda, 07.04.2021.

20:00

Partizan na skeneru B92.net:
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Na stadionu "Rajko Mitić" je u prvom poluvremenu crno-beli tim bio dominantniji i kontrolisao je sva dešavanja u kreaciji, a onda se "parni valjak" ukopao negde u tunelu između dva poluvremena.

Činjenica je da su dve izmene Dejana Stankovića promenile tok dešavanja, a na dušu Aleksandra Stanojevića ide to što nije imao adekvatan odgovor.

Na stranu izgubljena bitka iz prekida, Partizan je poraz u ovom "ratu" doživeo na drugom mestu.

Njegov niz od 19 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima stvoren je na jakom veznom redu, a u drugom poluvremenu je nestao.

Sa gubitkom kontrole sredine terena, gotovje i taj niz, kao i sezona u Linglong Superligi Srbije.

Odbrana

Vladimir Stojković – Biće dilema da li je mogao bolje da se postavi kod primljenog gola. Naš je utisak da je morao i da trenutak odluke delom ide i na njegovu dušu, jer to nije bila ni jaka, ni brza lopta. U prvom poluvremenu je, istina, sačuvao Partizan, posebno u situaciji u kojoj je sprečio Veljka Nikolića da zatrese mrežu. Njegove defanzive nije bilo nigde u tom momentu. Imao je i jednu nesigurnu loptu u nogama koju je neshvatljivo ispucao skroz desno u aut, gotovo kod korner zastavice.

Aleksandar Miljković – Od kako se vratio u Partizan, odlikovalo ga je konstantno ponavljanje u napadu, više je nekada bio krilo nego bek, ali ovog puta toga nije bilo. Čak je i u pojedinim situacijama imao greške u predaji lopte, a osim toga nije bio puno primetan.

Svetozar Marković – Mladi štoper je u pojedinim momentima igrao kao "mator", a već u drugom pokazivao blagu paniku. Gol koji je Partizan primio nije mogao da spreči, ali jeste morao da skupi odbranu u momentima kada je ona bila potpuno razuđena kao u šansi za Veljka Nikolića. Generalno, prosečan meč za njega.

Igor Vujačić – Crnogorski reprezentativac je bio vrlo "zagrejan" za ovaj meč, videlo se to u brojnim uklizavanjima, pa i prekršajima čak na protivničkoj polovini. Međutim, činio je to i pred svojim kaznenim prostorom, što je nedopustivo. Prečesto je bio na ivici faula, a Novak Simović mu to nije tolerisao.

Ivan Obradović – Neprimetan, anemičan, vrlo pasivan tokom celog meča. To je sve kulminiralo u 58. minutu kada je prosto pustio Mirka Ivanića kog je upravo on čuvao do sekund pre toga. NIjedan prodor, nijedan centaršut, ništa vredno pohvale za bivšeg reprezentativca Srbije.
Foto: StarSport

Vezni red

Aleksandar Šćekić – Možda Crnogorac nije bio predviđen da startuje, ali se makar u prvom poluvremenu ispostavio dobrom odlukom jer je sa Zdjelarom "zaključao" sredinu terena. Probao je Stanojević sa Šćekićem da dobije i na skok igri, ali se ispostavilo da je upravo tu Partizan stradao od Zvezdinog najjačeg oružja.

Saša Zdjelar (do 70. minuta)– Još jedan dokaz da je Saša Zdjelar specijalista za derbije. Ali, samo kada je potpuno spreman. Pauza zbog koronavirusa i simptoma koje je imao je definitivno ostavila traga, jer je igru napustio u 70. minutu, a nije imao snage ni za toliko. Sa Šćekićem u paru i ovog puta je "zaključao" sredinu terena najvećeg rivala u prvom poluvremenu, a usput je i pokrivao sve greške svojih saigrača iz defanzive. Ipak, u nastavku je pao, a to se videlo i kod gola Ivanića kada nije stigao da pokrije propust Obradovića i adekvatno skoči u duel sa Zvezdinim junakom.

Bibars Natho (do 59. minuta) – U prvom poluvremenu je radio ono što mu je bio primarni zadatak, ali se u drugom izgubio i Partizan je stao. Ne bi smeo da se "izvadi" na umor, jer je prethodnog vikenda odmarao protiv Metalca, pa nije najjasnije zbog čega je Stanojević izvukao jedinog pravog kreativca do tada na terenu. Da je probao zajedno sa Sumom u paru, možda bi ishod i bio drugačiji.
Foto: StarSport

Napad

Nemanja Jović (do 45. minuta) – U uvodnim minutima je bila primetna činjenica da je sa 18 godina debitovao u startnoj postavi u "večitom" derbiju. Ali, čim se oslobodio početnih stega, počeo je da "meša" po levoj strani. Milan Gajić nije imao rešenja. U 41. minutu je maestralno izvukao kontru iz koje je Holender pogodio prečku, a samo minut kasnije je umalo i sam postigao gol, ali je "za nokat" ostao kratak. Po navici, u poluvremenu je ostao u svlačionici, jer tada prestaje da važi "bonus" pravilo srpskog fudbala.

Takuma Asano – Nismo očekivali tvrd derbi u prvom poluvremenu, a jedini koji se trudio da to promeni bio je Takuma Asano. Bio je najagilniji, tukao nekoliko puta opasno sa distance, ali i vršio konstantan pritisak na poslednu liniju Crvene zvezde. Međutim, u nastavku je i on bio malo primetan. U završnici je asistirao Sumi za šansu, ali Gvinejac nije uspeo da pogodi posle finte. U finišu je napravio i kardinalnu grešku i dozvolio kontru dva na jedan Zvezdi, ali je i sam sprečio neverovatnom brzinom koju je još jednom demonstrirao.

Filip Holender (do 88. minuta) – U većem delu meča je bio dosta pasivan, a istakao se samo u 41. minutu kada je u sjajnom ritmu istrčao kontru i "lopta" ga je ispoštovala i namestila mu se u stopostotnoj šansi. Ali, nije ga ispoštovala u sledećem momentu, jer je odsela na prečki. Sve ostalo je za zaborav u debiju mađarskog reprezentativca u derbiju.
Foto: StarSport

Izmene

Lazar Marković (od 46. minuta) – Još jedna veoma bleda partija nekadašnjeg igrača Benfike i Liverpula. Partizan je bio potpuno bezopasan u drugom poluvremenu, a to je delom i zbog izvođenja raspoloženog Jovića i uvođenja nervoznog Markovića. Kao da je njemu bio prvi derbi. Više je pričao sa sudijama, nego što je igrao fudbal. Bolje bi bilo da je ostao još neko vreme na klupi.

Sejduba Suma (od 59. minuta) – Rezultat je diktirao da i Gvinejac bude nervozan, umesto da se igra lopte kako ume. Jedino kada se zaigrao bilo je u 89. minutu, kada je izveo fintu u svom stilu, praktično sam stvorio jedinu šansu za Partizan u drugom poluvremenu, ali nije savladao Borjana. Kao i kod one finte protiv Harija Megvajera, ostao je bez gasa u odsudnom momentu.

Miloš Jojić (od 70. minuta) – Stanojević je isticao da je kvalitet Jojića više bio u pretrčanim kilometrima, pokrivanju terena i dobijenim duelima, nego što su to golovi i asistencije. Ali, ni to nismo dobili od nekadašnjeg junaka derbija, a sada tek pukog učesnika.

Filip Stevanović (od 88. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.
Foto: StarSport

Trener

Aleksandar Stanojević – Prvi poraz Partizanovog trenera u "večitim" derbijima će ga dugo proganjati. Iz razloga jer dosta krivice ide na njegovu dušu. Bilo je lako predvideti izmenu Jović – Marković i pre utakmice, a tok utakmice i finiš prvog poluvremena mladog krilnog igrača trebalo je ispoštovati sa još nekoliko minuta na terenu u drugom poluvremenu. Izmene Dejana Stankovića kao da su šokirale Stanojevića. Odgovor nije nailazio, pa je i trener Partizana postao nervozniji nego inače. Ljutnja zbog manjih sudijskih odluka je jasno oslikala njegovu nemoć. Do sada je obavio odličan posao u "zatezanju" Partizana, ali je u derbiju zakazao i ima tu još posla do leta kako bi "parni valjak" išao kao podmazan.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: