Partizan na skeneru B92.net: Loše izmene Stanojevića, Jojić od "bombe" do tragičara

U 163. "večitom" derbiju nije bilo pobednika, a iako ni ovog puta nije slavila, Crvena zvezda zbog plus osam na tabeli imaće više razloga za zadovoljstvo.

Izvor: SS

Nedelja, 18.10.2020.

19:00

Partizan na skeneru B92.net: Loše izmene Stanojevića, Jojić od
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Partizan nije materijalizovao rano vođstvo koje je stekao, a krivce će moći da pronađe i u svojim redovima.

Jednostavno, tim koji je više želeo pobedu i morao da dođe do nje, nije smeo da se povuče i u većem delu susreta šansu da "zatvori" utakmicu traži iz kontre.

Za razliku od nekoliko prethodnih duela, ovog puta Partizan nije pokazao da je bolji od najvećeg rivala.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Vladimir Stojković – U prvom poluvremenu nije imao mnogo prilika da reaguje, mada je u nadoknadi "zaplivao" u prazno kod šanse za Falčinečija. Kod penala Kataija je promašio stranu.

Aleksandar Miljković – I dalje pokazuje stare boljke zbog kojih ga određeni deo navijača ne simpatiše. I zaista, zbog praznih tribina smo nekoliko puta mogli da čujemo propuste u komunikaciji sa Stevanovićem. Imao je nekoliko ispadanja visoko u polju kada su Katai i drugi igrači Zvezde koristili rupu na tom delu terena. Ali, osim sporadičnih izleta, zaslužio je prelaznu ocenu.

Svetozar Marković (do 88. minuta) – Ogroman teret bio je na leđima mladog Svete Markovića. Vratio se u voljeni klub, zaigrao je posle dužeg vremena i prve minute upisao baš u "večitom" derbiju. Sigurno mu nije bilo lako u uvodnim minutima, ali je uspeo vrlo brzo da skine to breme.

Maki Banjak – Na početku meča je imao nekoliko intervencija koje nisu primerene "detetu Barselone". Duvala je promaja sredinom prvog poluvremena u odbrani Partizana, ali se i on kasnije popravio. Imao je dosta uticaja na Svetu Markovića uz kog je mladi štoper dobio na sigurnosti. Tako smo videli čak i nekoliko akrobatskih intervencija.

Slobodan Urošević – U konkurenciji trojice levih bekova Partizana dobio je prednost i to se pokazalo dobrim rešenjem jer je, zajedno sa Takumom Asanom, držao levu stranu odbrane. I na protivničkoj polovini je bio mnogo opasniji od kolege sa desne strane, Miljkovića.

Saša Zdjelar – Za njega kao da nema loše velike utakmice, barem kada se radi o defanzivnim zadacima. Sve je maksimalno ispunio. Ali, njemu nije išlo u prilog opredeljenje Stanojevića da u većem delu meča brani rano stečeno vođstvo. Svesno je sredina terena prepuštena Zvezdi, zbog čega su svi vezisti crno-belih "trpeli".
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Bibars Natho (do 62. minuta) – I dalje je Izraelac "tih". Naravno, razlog tome je i značajno povučenija uloga koju ima kod novog trenera. U 42. minutu je zablistao i poslao snajperski precizan pas za Markovića i "spojio" ga sa golom. Nije imao snage za više od sat vremena fudbala nakon tri utakmice za reprezentaciju Izraela u prethodne dve sedmice.

Filip Stevanović (do 62. minuta) – Tek od nedavno punoletni Stevanović već ima ozbiljan staž u "večitim" derbijima. Nekoliko puta mu je izmicao gol, a ovog puta je konačno imao sreće da zatrese mrežu. Istina, za onakav pogodak bilo je potrebno i znanja, ali i fudbalske inteligencije koju je on u sedmom minutu i pokazao.

Miloš Jojić (do 88. minuta) – Još jedan igrač kome je ovo bila prva utakmica posle nekoliko meseci. Zbog toga je u nekoliko navrata Jojić pokazivao nesigurnost, koja je bila razumljiva. Nije bilo razumljivo zbog čega je u 72. minutu povlačio Erakovića i naveo Simovića da pokaže na "belu tačku". Najavljen je kao "transfer bomba" Partizana, a jedino po skrivljenom penalu će se pamtiti njegov novi debi u crno-belom dresu.

Sejduba Suma (do 16. minuta) – Krenuo je sjajno, oduzeo loptu kod vodećeg gola Partizana, ali je onda u duelu sa Sekuom Sanogom dobio povredu oka i morao je da napusti teren. Prilikom ulaska u tunel je dobio ovacije iz istočne lože.

Takuma Asano – Na početku je Stanojević imao zamisao da mu Asano bude najistureniji napadač, ali je povreda Sume promenila planove. Marković je otišao napred, a Asano na svoju uobičajenu poziciju na levom krilu. I odradio je posao sasvim korektno. Japanac je pomagao u defanzivnim akcijama, a kada je bilo potrebno uvek je bio prisutan na protivničkoj polovini. Vrlo zahvalan igrač koji je i ovog puta ispunio očekivanja.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Izmene:

Lazar Marković (od 16. minuta) – Neočekivano je u igru ušao veoma rano i odmah zauzeo najistureniju poziciju. U 42. minutu je imao stopostotnu šansu kada je pobegao Erakoviću, ali ga je mladi štoper Zvezde u poslednjem momentu sustigao. Na to je verovatno uticala povreda koju je zadobio dva minuta ranije.

Aleksandar Lutovac (od 62. minuta) – Iako je na terenu proveo pola sata, nije imao značajnijeg uticaja na ofanzivu Partizana. I on je imao zadatak da pojača defanzivu umesto znatno ofanzivnijeg Stevanovića, ali se i ta izmena Stanojevića pokazala lošom.

Milan Smiljanić (od 62. minuta) – Uveden je u igru da bi "zatvorio" sredinu terena, a od momenta kada je Partizan primio gol nije bio efektivan na terenu, jer su njegove karakteristike u igri izrazito defanzivne.

Uroš Vitas (od 88. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Ivan Obradović (od 88. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Stanojević – Možda je iznenadio taktikom da Asano bude najistureniji napadač, ali je to u saradnji sa Sumom bilo efektivno i odmah donelo rezultat. Međutim, brzo mu je veliki deo taktike pao u vodu povredom Sume. Kako je meč odmicao, želeo je da "zatvori" utakmicu sa izrazito defanzivnim izmenama koje su se pokazale lošim izborima. Natha je zamenio Smiljanićem, a strelca Stevanovića Lutovcem. I onog momenta kada je Partizan primio gol bilo je jasno da će sa njihovim ofanzivnim karakteristikama teško do drugog gola. Ispostavilo se da je povlačenje koje je naredio ipak bilo prerano.

Priredio: Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: