Zvezda na skeneru B92.net: Kangin novi Ludogorec, Šerif uhapsio Kataija

Bledo. Sporo. Bezidejno.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Utorak, 03.08.2021.

23:15

Zvezda na skeneru B92.net: Kangin novi Ludogorec, Šerif uhapsio Kataija
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

To je glavni utisak u prvim minutima posle remija fudbalera Crvene zvezde sa moldavskim Šerifom 1:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako tehnički moćnija, a brzinski takođe dosta slabija, Zvezda nije iskoristila "pol" poziciju domaćeg terena i u Moldaviju će sa zebnjom.

Možda više igračkom, nego rezultatskom, pre svega zbog bezidejne partije i činjenice da nije iskoristila huk i pritisak na goste, ne stvorivši broj prilika kakav se očekivao.

Može da se priča i o isključenju Gelora Kange, ali i do tada su crveno-beli bili u problemu.

Ako hoće dalje moraće bar za 40% bolje u Tiraspolju...

O nešto više u Evropi da ne govorimo. Prvo pojedinačne ocene o Šerifu u Beogradu.

Golman i odbrana

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Milan Borjan – Gol Šerifa ide najviše na njegovu dušu. Krenuo je prerano kod slobodnjaka Kastanjede, ukopao se i nije stigao da reaguje na "lelujav" udarac. Toliko je puta vadio Zvezdu u Evropi i ovakva greška sigurno ne može da mu se zameri.

Marko Gobeljić – Opet ispoljio probleme sa centaršutevima. Sve lepo uradi, oseti prostor, ubaci se, ali poslednji zadatak po pravilu jako loš. Imao je i dobrih postavljanja u odbrani, iako je jednom naivno dopustio Traoreu da ga pretrči. Jedini parirao brzinom hitroj legiji iz Moldavije.

Aleksandar Dragović – Evropski standard. Austrijski reprezentativac je sa lakoćom otklanjao sve prepreke, dobijao duele sa "pola gasa", a u skoku vladao. Jednostavno – besprekoran.

Radovan Pankov – Jako nesiguran. U pasu jako kritičan, a jednom je to moglo skupo da košta Zvezdu 10 minuta pre kraja. Jeste se iskupio, ali pored Dragović mora da deluje smirenije i sigurno. To Pankov nije.

Milan Rodić – Dobar. Zaključao je svoju stranu, konstantno se ubacio napred i pravio višak. Rodić kakav je uglavnom navijao Zvezdu u Evropi poslednjih godina. Nije se pošteno ni namučio...

Vezni red i napad

foto: Starsport.rs ©
Gelor Kanga (do 58. minuta) – Tragičar! Temperamentni Gabonac se za šest dana pretvorio iz tigra u mačku, potpuno nepredvidivu i to na uštrb saigrača. Napravio je bespotreban faul kod gola Šerifa, a onda i zaradio crveni karton. Jako naivno oba puta, posebno kod drugog žutog kartona kada je loše centrirao, a onda prekinuo kontru s leđa znajući je već opomenut. Još jednom je pokazao drugu stranu svoje medalje, onu lošiju i ponovio Ludogorec.

Seku Sanogo (do 68. minuta) – Bio na Kanginom putu, rano "požuteo", ali Sanogo je znatno mirniji i iskusniji. Nisu mu strane te situacije, da odrađuje rudarski posao i izgura do kraja. Svoj deo korektno odradio.

Mirko Ivanić – Jedan od retkih raspoloženih prvotimaca Zvezde. Slušala ga je lopta, lepo ju je mazio i prosuo arsenal driblinga, ali nisu ga ispratili saigrači iz napada. Šteta...
foto: Starsport.rs ©
Filipo Falko (do 76. minuta) – Puno pokušavao, puno hteo, ali bez završnog udarca. Italijan je bio poprilično aktivan, dobro je kombinovao sa saigračima, ali je podbacio prilikom šuteva. Imao je čak tri odlične situacije, ali je u svakoj preslabo šutirao.

Aleksandar Katai – Nije bilo ovo veče Magika. Još od dalekog prijema lopte kod pete Ivanića u gol šansi, pa sve do kraja meča Kataiju ništa nije polazilo za nogom. Izgubio je pregršt lopti, često su ga protivnici udvajali i dobro skautirali, ali to ne može da mu bude opravdanje.

Luis Dioni (do 56. minuta) – Dao je gol, ali sve osim toga je bilo baš bledo. Teško je čak i na nogama gubio duele sa tvrdim štoperima gostiju. Kažemo gubio, jer nismo sigurni da je ijedan dobio. Za napadača je najbitnije merilo ime na semaforu, jeste se upisao, uz kiks odbrane i to je jedini njegov trenutak. Prvi napadač Zvezde mora puno bolje, a iznad Dionija stoji veliki znak pitanja da li je "taj". Pod hitno mora da poradi na fizičkoj spremi.

Izmene i trener

foto: Starsport.rs ©
Nikola Krstović (od 56. minuta) – Trudio se, trčao, ali dotoka lopte do njega nije bilo.

Nenad Krstičić (od 68. minuta) – Kasnio u pojedinim momentima. Nije ništa promenio u igri od ulaska, bez obzira na to što je Zvezda bila s igračem manje.

El Fardu Ben (od 76. minuta) – Uneo živost, ali je bilo prekasno.

Trener Dejan Stanković – Hteo je da ponovi Kairat iz Beograda, ništa nije menjao, ali je sve bilo mnogo drugačije večeras. Moraće da pronađe razloge zašto mu je ekipa delovala smušeno i ispod svog nivoa, već bar treći put u sezoni. I da pronađe plan B u igri kada se zatvori veza Katai – Ivanić. To je ozbiljan zadatak, ali ne i nerešiv za tim kao što je Šerif, pa i u Moldaviji.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: