Kako izbaciti Dinamo – iz glave?

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju pohod ka mestu u Ligi šampiona.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Utorak, 03.08.2021.

09:00

Kako izbaciti Dinamo – iz glave?
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Posle preokreta u dvomeču sa kazahstanskim Kairatom (1:2, 5:0), red je došao na moldavski Šerif, s kojim se crveno-beli sastaju prvo na stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

Ekipa Dejana Stankovića nalazi se na pretposlednjoj prepreci na putu ka eliti, opet sa ulogom "moranja".

Moranja jer je sigurno jači po igračkom kadru, veličini, rejtingu i svakom parametru u odnosu na "osice" iz Tiraspola.

Zato je prvi sudar na "Marakani", pred dobro popunjenim tribinama, verovatno ključan u prolazu.

Zvezda večeras (21.00) čeka Šerif i želi da stekne kapital i mirno otputuje na revanš u Moldaviju. Kvota na keca je 1,40, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Šerif.

Ne Dinamo, već Šerif

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Šerif je tim ranga Kairata, čak u ovoj situaciji, možda i slabiji zbog forme, ali daleko od toga da je za potcenjivanje.

Iako mnogi vide sudare Zvezde i Dinamo Zagreba u plej-ofu za Ligu šampiona, iako se već uveliko priča o tom dvomeču, svi na "Marakani" jednostavno moraju to da obrišu iz glave.

Postoje fraze da je svaka naredna utakmica najbitnija, ali će u ovom slučaju takvi navodi biti u velikoj meri izazov, jer hteli to da priznaju ili ne – teško je ne misliti o prvim duelima velikih rivala od raspada SFRJ.

"Ne mogu u ovom trenutku da dobacim dotle, još nismo prošli, ni Dinamo, a ni mi. Biće vremena da se priča. Živimo pod pritiskom, stalnim i ne želim dodatni da stavljam na klub, igrače i sve nas. Nemam prostora nego da razmišljam samo o Šerifu", rezonski govori trener Dejan Stanković.

I ispravno je sve to što kaže Stanković, samo će biti teško sve to u praksi obaviti kada se na svakom koraku priča o Dinamu.

Hteli da pobegnu od toga ili ne...

Zato će Stanković morati da "našpanuje" svoje izabranike da skrenu sa tog oblaka i usredsrede se na ono što je sadašnjost – Šerif.

Kairat "copy" – Šerif "paste"

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Bar delimično raspoložena partija protiv Kairata bi pogurala Zvezdu ka glavnom cilju ove sezone, odnosno mestu u predvorju Lige šampiona.

Nije krio Stanković da bi voleo da se tako nešto dogodi, uz napomenu da je "svaka utakmica priča za sebe", ali bar obrisi Kairata su nešto čemu teži.

To znači da će biti potrebna raspoložena udarna pesnica iza Dionija i trio Ivanić, Katai i Falko.

Najviše će zavisiti od njihove kreativnost, uz rad Kange iz drugog plana, kako bi se "otvorili" gosti iz Moldavije i trasirao put ka trijumfu.

Konkretno, stekla lepa prednost pred revanš za sedam dana, a tek onda razmišljalo o hrvatskom šampionu.

Posle sjajne igre protiv Kairata porasle su šanse za plasman Zvezde u grupe Lige šampiona. Ako prođu Šerif, crveno-belima će poslednja prepreka pred LŠ biti pobednik duela Dinamo Zagreb - Legija. Kvota da će Zvezda igrati u grupama LŠ je 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

Kako iskoreniti "Dinamo"?

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
A to tada reč "Dinamo" bi trebalo da se koristi što manje, pošto je nemoguće iskoreniti je.

Kako samih aktera, tako i svih oko njih.

Ali ne i preterivati. U suprotnom može biti jako opasno.

A to ne radi veliki klubovi. Crvena zvezda to i jeste.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: