Zvezda na skeneru B92.net: Magija za 10

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su blistavo veče u rapsodiji protiv Kairata (5:0).

Izvor: Miloš Simanoviæ

Sreda, 28.07.2021.

22:40

Zvezda na skeneru B92.net: Magija za 10
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U sjajnom ambijentu pred oko 20.000 dečije vriske i podrške na stadionu "Rajko Mitić", ekipa Dejana Stankovića je napravila preokret za pamećenje i sa kamatom naplatila poraz iz Almatija (2:1).

Sve je funkcionisalo u igri Zvezde, za razliku od Kazahstana, uz mnošto odličnih poteza Kataija, Ivanića, Falka, Dionija...

Meč za čistu "desetku" i najava stare forme, baš pred odlučujuće bitke za mesto u Ligi šampiona.

Ostala su dva koraka, pa neka se spremi Šerif za plasman u predvorje elite.

Redakcija B92.net u nastavku je ocenila pojedinačno svakog fudbalera Crvene zvezde.

Golman i odbrana

Foto: Srdjan Stevanovic/StarSport
Milan Borjan – Imao nekoliko lakih intervencija, koje je lako pokupio. Nezaposlen.

Marko Gobeljić (do 58. minuta) – Dobar posao odradio. Zatvorio svoju stranu, ponavljao se i sa Falkom pravio višak na polovini rivala. Iz jedne takve situacije upisao asistenciju.

Aleksandar Dragović – Autoritativna partija austrijskog reprezentativca. Napravio potez koji je "slomio" Kairat kada je kod gola Dionija razneo čuvara i otvorio akciju. Ovaj nivo praktično peške može da igra.

Radovan Pankov – Nije imao previše posla, zajedno sa Dragovićem neutralisao sve napadače Kairata. "Uspavao" Vagnera Lava...

Milan Rodić – Pouzdan, oštar i dobar na lopti. Stigao i da asistira za pogodak Ivanića, kada je oduzeo loptu, sačekao kretnju saigrača i "spojio" ga s golom. Zar je potrebno više?

Vezni red i napad

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Seku Sanogo – Nije bilo potrebe da se previše oznoji, Zvezda je diktirala dešavanja, pa nije bilo "prljavog" dela. Korektan, bez greške.

Gelor Kanga – Dirigent. Kreirao kako je hteo, video i osmislio. Stalno tražio loptu da se pita, dao mnogo pasova koje razbijaju linije i bio gazda na terenu. Ovakav Kanga je blago Zvezde.

Mirko Ivanić – Sakrio loptu gostima iz Almatija i ponovio driblinge sa San Sira, pa i ne čudi što mu niko iz Kairata nije mogao ništa u igri 1 na 1. Stigao i gol da postigne, rutinskom realizacijom.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Filipe Falko (do 67. minuta) – Od prvog minuta imao ogromnu želju da napravi nešto veliko. I na kraju je uspeo, postigao je gol u prodoru kao da je bio na motoru. Mogao je i ranije to da učini, ali svakako je zaslužio prelaznu ocenu.

Aleksandar Katai (do 79. minuta) – Magija, magija, magija. Nadimak koji ide uz Kataija najbolje odslikava šta je sve uradio. "Kifla" sa 25 metara i slobodnjak u golmanov ugao su stvari koje podižu publiku na noge, pa su deca imala priliku večeras. Kada je Magiko raspoložen kao protiv Kairata onda se trijumf i protiv jačih ne dovodi u pitanje.

Luj Dioni (do 67. minuta) – Pojačanje iz Francuske se predstavilo u dobrom svetlu. Imao je Dioni nekoliko zanimljivih poteza, petu, a na kraju krajeva je postigao i sjajan gol na nezgodne pozicije. Dijagonala koja je prelomila utakmicu... Tek hvata ritam, daleko je od prave kondicije i tek će pokazati koliko stvarno može.

Izmene i trener

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Milan Gajić (od 58. minuta) – Nekoliko neupotrebljivih centaršuteva. Ušao kada je sve bilo rešeno i kada je opao tempo.

Nikola Krstović (od 67. minuta) – Pokazao agresiju i želju. Sve je bilo gotovo kada je ušao.

El Fardu Ben (od 67. minuta) – Isto kao za Krstovića u drugom delu opisa.

Marko Lazetić (od 78. minuta) – Premalo vremena za konkretan učinak.

Nenad Krstičić (od 78. minuta) – Premalo vremena za konkretan učinak.

Trener Dejan Stanković – Ispunio glavni zadatak – otklonio psihološku barijeru i probudio tim posle sporijeg ulaska u sezonu. Dobro spremio utakmicu, pogodio sa Falkom, Kangom i Dionijem, a i ekipa mu je mnogo svežije delovala. Ostao smiren kao pre meča, kao da je znao da će mu izabranici odigrati bez ijedne zamerke. Trijumf kao gala ručak sa dezertom.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: