Od Kairata do Kairata

Crvena zvezda šest godina nije bila u ovakvoj situaciji.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 22.07.2021.

11:00

Od Kairata do Kairata
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Baš od duela sa Kairatom 2015. godine, crveno-beli nisu ostvarili pobedu u prva dva meča u sezoni.

Tada je tim Miodraga Božovića pao pred Kairatom, u Beogradu 0:2 i u Almatiju 2:1, za najraniju eliminaciju u Zvezdinoj istoriji.

Šest godina kasnije, u situaciji kada Crvena zvezda više ne liči na taj klub i kada je zvanično među 50 najboljih u Evropi, isto joj se desilo.

Poraz u Kazahstanu 2:1 nadovezao se na slab remi protiv Vojvodine 0:0 u domaćem prvenstvu i upalio alarm da nešto ne štima.

Jer nije navikla da joj se ovakve stvari dešavaju poslednjih godina u kojima su dominirali srspkim fudbalom, a u Evropi takođe pravili zapažene rezultate.

Krasnodar jedini

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Otkad je Zvezda zauzela kurs da igra grupne faze UEFA takmičenja samo jednom je morala da juri zaostatak iz prvog susreta u kvalifikacijama.

Bilo je to u meču sa Krasnodarom 2017. godine i tada jako dobrog poraza 3:2 u Rusiji, ako za poraz može tako da se kaže.

Svako ko je bio na ultra-modernom stadionu Krasnodara mogao je da vidi zadovoljstvo na licu svih fudbalera Zvezde, kao da su znali da će u revanšu uspeti da nadoknade, što i jesu.

Sada to ne može da se kaže za Almati, u kome su izabranici Dejana Stankovića pognute glave se vratili kući.

Jer Zvezda je bila favorit, klub sa većim rejtingom i iskustvom (znanjem) igranja u Evropi, pa čak ni remi ne bi zadovoljio ambicije.

Možda onaj jučerašnji da, ako se pogleda (loša) partija u gradu udaljenom skoro 4.500 kilometara.

Gol u gostima

Copyright:Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Ekipa Vladana Milojevića je prošla Krasnodar na pravilo gola u gostima (2:1) i ušla u grupnu fazu Lige Evrope posle 10 godina.

Nešto što će kasnije da se ispostavi kao "zaštitni znak" Milojevića, a ne sreća kao što mnogi misle jer u fudbalu to ne postoji, osim na trenutke, već isključivo samo rad i kvalitet.

Sada upravo taj gol u gostima ne može da joj pomogne, odnosno trijumf 1:0, zbog novog pravila da se ukine i to će biti meč sa dve oštrice.

Sa jedne strane deluje da nikad nije ništa izgubljeno i sve može da se stigne, a druge taj jedini pogodak u Almatiju ne vredi skoro pa ništa.

Biće interesantno videti hoće li Crvena zvezda krenuti u juriš na Kairat u revanšu ili će čekati šansu strpljivo.

Potrebna su joj dva gola do sudara sa Šerifom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega nema mesta improvizaciji.

Stanković pred najvećim izazovom

Copyright:Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Trener Dejan Stanković je na ispitu.

Verovatno najtežem do sada kao trener.

Položio je nekoliko teških poput Libereca, Genta, Partizana, pa i Hofenhajma (o Milanu da ne pričamo zbog eliminacije), ali sada će biti u specifičnoj situaciji.

Moraće da naredi juriš na gol Kairata, sa svim oružjem koje ima.

A ima jako sa Kataijem, Ivanićem i Benom, koji su znali i mnogo jače timove od Kairata da reše.

Samo mora da proradi protiv objektivno slabijeg rivala.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: