Zvezdina "rana" – da li je konačno došao kraj čekanju?

Kup Srbije. "Živa rana" Crvene zvezde.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Utorak, 25.05.2021.

09:30

Zvezdina
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Već osam godina, a na "duplu krunu" čeka 14 godina.

U četvorogodišnjoj vladavini srpskim fudbalom crveno-beli su bili ubedljivi u Superligi, dva puta igrali Ligu šampiona, dva puta prezimili u Ligi Evrope, pomerali sopstvene granice i uradili više nego što bi svako mogao da zamisli leta 2017.

Ostao im je nedostižan samo nacionalni kup, u kome su sva tri puta poraženi od najvećeg rivala Partizana u tom periodu – sve po 1:0.

A upravo je Partizan opet naspram Zvezde i to u borbi za trofej na "Marakani".

Poslednji Kup pre 14 godina

foto: Srdjan Stevanovic
Psihološka barijera je definitivno razbijena kada je tim Dejana Stankovića slavio protiv Partizana u poslednjem "večitom" derbiju, golom Mirka Ivanića, a i sada će morati da preuzme ulogu favorita.

U Ljutice Bogdana ne kriju više da im je Kup velika meta, zato su i igračima obećane pojačane premije samo da podignu dugo čekani pehar.

Možda je Kup obezvređen mnogima, računajući i mnogo jače i bogatije zemlje, ali pred ovaj meč svi iz Zvezde su dodatno "nabrijani" kako ne bi propustili novu priliku.

Priliku koju je iskoristio aktuelni pomoćni trener Nenad Milijaš te 2007. godine kao važan šraf u pobedi nad Vojvodinom (2:0) u Humskoj, kada je tadašnja generacija medalje i pehar dobila iz ruku Zvezdana Terzića, tada predsednika FSS, a sada direktora Zvezde.

Stankovićev tim bez bonusa

Kako nema bonus pravila u Kupu, trener Dejan Stanković će se najverovatnije odlučiti da nijedan ne počne, što je i najavio između redova.

"Prošli put su igrali mladi, pa ušli stariji, nije isključeno da će biti obrnuto protiv Partizana, ali ne znači da će tako i biti. Videćemo, možda i mi jednom iznenadimo javnost". poručio je Stanković.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Na golu je siguran kapiten Milan Borjan, odbranu bi trebalo da čini standarna četvrorka Milan Gajić - Nemanja Milunović - Miloš Degenk - Milan Rodić, ali je u veznom redu znatno veća gužva.

Glavni osigurač biće Seku Sanogo, a uz njega bi trebalo da zaigra Gelor Kanga, koji je prekrenuo tok utakmice protiv Partizana u poslednjem derbiju i trebalo bi da dobije prednost ispred Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića.

Ispred njih će biti Ivanić, levo krilo je "blindirano" za Aleksandra Kataija, a desno će uzeti Mohamed El Fardu Ben.

U samom napadu nema dileme zbog suspenzije Milana Pavkova i osigurano je za Dijega Falčinelija.

Znači ovaj tim: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga, Ivanić – Katai, Ben, Falčineli.

Najbolje za kraj

Pedja Milosavljevic/Starsport
Kup derbi za kraj (pre)duge sezone.

Zvezda u napadu na 25. trofej nacionalnog kupa, a Partizan na 17.

Neka pobedi bolji na “Rajku Mitiću“!

I ako može, za promenu, da se gleda zanimljiv fudbal...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: