Zvezda u "večitom" derbiju: Koje je iznenađenje spremio Dejan Stanković?

Dan pred "večiti" derbi (sreda, 18h, TV B92) u crveno-beloj javnosti se najviše govori o startnoj postavi trenera Dejana Stankovića.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Utorak, 06.04.2021.

08:10

Zvezda u

I to s pravom!

Pošto postoji nekoliko dilema oko najboljih 11 fudbalera Crvene zvezde za 164. prvenstveni duel sa Partizanom.

Za meč koji bi definitivno mogao da stavi tačku na titulu prvaka u slučaju trijumfa crveno-belih, na koji čekaju u derbiju tačno dve godine.

Kako se može čuti sa "Marakane", Stanković sprema iznenađenje za kolegu Aleksandra Stanojevića.

Ben ili Falčineli?

Srdjan Stevanovic/Starsport
Jedino što bi trebalo da bude sigurno je odbrana, sa Milanom Borjanom, uz desna na levo sa Milanom Gajićem, Milošem Degenekom, oporavljenim Nemanjom Milunovićem i Milanom Rodićem.

Kako Stanković ima dileme, pre svega zbog bonusa, uz iskusnog Sekua Sanoga će dejstvovati Veljko Nikolić, a nešto ispred njih Mirko Ivanić sa nešto slobodnijom ulogom.

Jasno je da će veliki deo tereta pasti na snažna pleća Sanoga, ali je tako i bilo i u prošlom derbiju u Humskoj, s tim da je tada isključen i imao je dosta problema da ostane na terenu do 93. minuta, preciznije – pošto je usamljen bio u defanzivnim zadacima.

I onda kreću najveće muke za trenera Zvezde.

Moraće da se odrekne jednog od svojih "ljubimaca".

Mesto je zacementirano Aleksandru Kataiju i bonusu Željku Gavriću, pa se za jedno "bore" Mohamed El Fardu Ben i Dijego Falčineli.

Postoji opcija i da Ben počne u samom špicu umesto Italijana, o čemu razmišlja Stanković, isto kao i o tome da pojedincima promeni mesta po stranama u ofanzivnom delu.

Nepoznanica je šta će uraditi, ali jedno je sigurno – spremio je iznenađenje za najveći test ovog proleća, uz ona dva sa Milanom.

Ko su džokeri?

foto: Nikola Mitic / STARSPORT
Uz Bena ili Falčinelija, minutima se nadaju Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Pavkov se već dokazao golovima u poslednje vreme, prosto puca od samopouzdanja i mogao bi da promeni ritam ulaskom.

Zvezdina "devetka" je poznata po tome da voli velike utakmice, već je Partizanu tresla mrežu i još jednom bi mogao da bude dobitni džoker bivšeg kapitena Srbije.

Tu je i Kanga, uz Kataija i Ivanića, najdarovitiji fudbaler ovog tima.

Gabonac je kasnio iz domovine za povratak u Srbiju zbog loših aviokonekcija, spekulisalo se da ga čeka kazna, ali je nesporazum izglađen.

Takođe, i Kanga je tresao mrežu Partizana i to baš na stadionu "Rajko Mitić" pre četiri godine (1:1), ali zanimljivo da nikada nije osetio slast pobede u derbiju.

Iz pet utakmica!

On će sugurno dobiti minute sa klupe...

Stankovićeva "meč lopta"

Pedja Milosavljevic/Starsport
Dejan Stanković ima priliku da zaokruži sjajnu sezonu. Sa prolećem u Evropi, uz jak otpor Milanu, i devet bodova više od Partizana, trener crveno-belih ima šansu da zaokruži sezonu.

Pobedom bi definitivno rešio sve dileme, približio bi ga i remi, ali sigurno da ga ne bi prihvatio unapred. Posebno kada se pogleda da ne zna za trijumf u sva tri susreta sa najvećim rivalom kao trener.

I da je njegov tim bolje partije beležio u evropskim mečevima nego u večitom derbiju, što je isti slučaju bio kod Vladana Milojevića.

Da li je sada vreme za prvenac?

Kakav derbi možemo da očekujemo?

Pedja Milosavljevic/Starsport
Realno, Partizan nema prostor za kalkulisanje, pa bi mogao da napadne od prvog minuta ako misli da "zakuva" trku za šampionski naslov.

Sa druge strane, ni Zvezda nije rezervisana, dugo čeka na trijumf u "večitom" derbiju i novu potvrdu svega urađenog poslednjih godina.

Svedoci smo da nismo gledali ni približno dobar fudbal u najvećoj utakmici kod nas ranijih sezona, što bi moglo da se promeni za ovu ili bar da priželjkujemo.

Jer, realno, razlika od devet bodova daje slobodu oba tima da odigraju meč koji bi mogao da se pameti.

Otvoren, zanimljiv i uz veći broj golova... Možda je vreme!

Da li će tako biti? Šta mislite?

Priredio: Miloš Simanović
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: