Zvezda na skeneru B92.net: Borjan "vatrogasac", Kanga nas čuo – magija je standard

Crvena zvezda je pobedom nad Gentom (2:1) zakoračila ka evropskom proleću.

Izvor: MS

Petak, 06.11.2020.

08:15

Zvezda na skeneru B92.net: Borjan
Starsport

"Odbranila" je domaći teren drugi put i prigrabila šesti bod u L grupi Lige Evrope, što se najviše meri u celoj priči.

Iako je bilo kritičnih momenata i zebnje u finišu za neophodan trijumf na putu ka nokaut fazi, crveno-beli ponovo moraju da zahvale Milanu Borjanu, spasiocu u poslednjem minutu, ali i novoj magiji Aleksandra Kataija.

Gent je sada na velikom razmaku i tim Dejana Stankovića za tri nedelje u Belgiju ide znatno rasterećeniji, svestan da drži sve u svojim rukama.

Na pola takmičenja, sredini jeseni, a već miriše na proleće Crvenoj zvezdi. Ostaje joj samo da potvrdi... Do tada, na skeneru naše redakcije su pojedinačne partije velikog trijumfa.

Golman i odbrana

Milan Borjan - Heroj! Po "milioniti" put... Maestralnom odbranom u 94. minutu ostavio je Zvezdi tri boda. "Skinuo" je i više od zicera Jaremčuku, kada su svi videli loptu u golu. Čak i pre toga je imao nekoliko

Milan Gajić - Sasvim solidan posao odradio u defanzivi, "zaključao" je desnu stranu, ali se malo ponavljao. Činjenica da Gent nije išao na njega u finišu govori i da je bio stabilan.

Miloš Degenek - Pouzdan, kao i uvek. Kada govorimo o reprezentativcu Australije možemo da konstatujemo smirenost i veliku većinu dobijenih duela. To je njegov standard, tako je bilo i protiv Genta.

Nemanja Milunović - Teško da možemo da nabrojimo koliko je kikseva imao visoki štoper. Grešio je u pasu, ispadao olako i samo pukom srećom (čitaj: lošom završnicom) Gent nije sve to kaznio. Moraće što pre da zaboravi ovu partiju, jednu od najlošijih u dresu Zvezde.

Marko Gobeljić - Jako loš. Pored Milunovića i njega je "duvalo" kao na brodu. Sve što su gosti uspeli da urade bilo je preko leve strane Zvezdine odbrane, čak i kada se branila sa desetoricom igrača, a "otvorio" je i zicer u poslednjem napadu. Za utehu mu je asistencija i to što je konstantno želeo da igra na polovini protivnika, iako je bio na neprirodnoj poziciji.

Vezni red i napad

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Seku Sanogo - Opet je iskazao ležernost nekoliko puta. Moraće brže da se oslobađa lopte... Dobio je novi žuti karton i moraće na pauzu. Nije uspeo da poveže ekipu u kritičnim momentima, što se očekuje kao jednom od najiskusnijih.

Mirko Ivanić (do 64. minuta) - Dirigovao igrom Crvene zvezde više od sat vremena i kada je izašao usledio je ogroman pad. Jeste imao nekoliko pogrešnih dodavanja, ali kada ga nije bilo na terenu vezni red crveno-belih je izgubio kompas. To dovoljno govori koliko je postao važan šraf.

Gelor Kanga (do 83. minuta) - Konačno. I u najavi smo rekli da bi Gabonac morao da preuzme stvari u svoje ruke (noge). Odapeo je "strelu" i doneo vođstvo u trenutku kada su Belgijanci pretili da isto učine. Nudio se, tražio loptu Pao je sa energijom u drugom delu, što je i normalno s obzirom da je bio u izolaciji.

Aleksandar Katai - Majstorski golovi na "Marakani" postaju njegov zaštitni znak. Kao i protiv Slovana, "Magiko" je opravdao svoj nadimak. Provukao je loptu iz slobodnjaka samo gde je mogla da prođe. Sadržaj je mogao da upotpuni u prvom delu kada je lucidnim udarcem pogodio prečku. Možda nije toliko učestvovao u igri koliko bi trebalo, verovatno i zbog toga što je pažnja rivala bila na njemu.

Mohamed El Fardu Ben (do 83. minuta) - Neprimetan. Ben igra toplo-hladno, ili je najbolji ili u "stelt" modu. Protiv Genta je bilo ovo drugo. Srećom po njegov tim, nije se odrazilo na rezultat.

Dijego Falčineli - Dobro se kretao, otvarao, trudio, ali jednostavno ga nije išlo. Bio je često usamljen među čvršćim defanzivcima Genta. Sigurno može više...

Izmene i trener

Starsport
Njegoš Petrović (od 64. minuta) - Ušao za "zatvori" utakmicu defanzivnim zadacima i svežinom, ali ništa od toga nismo videli. Bio je praktično duh...

Radovan Pankov (od 83. minuta) - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Veljko Nikolić (od 90. minuta) - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Srđan Spiridonović (od 90. minuta) - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Trener Dejan Stanković - Kada se pobedi jasno je da treneru idu velike zasluge, bez obzira na to što Stanković nije vodio ekipu sa klupe. Plus mu ide za pripremu utakmice i zanimljiv arsenal oružja iz prekida, što mu postaje specijalnost. Minus mora da prihvati iz razloga kako mu je ekipa izgledala poslednjih pola sata, bezglavo i pomalo panično. Toliko da je morao da podvikne sa tribina...

Miloš Simanović
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: