Čista petica

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Slovana iz Libereca ostvarili su jednu od najubedljivijih pobeda u klupskoj istoriji na međunarodnoj sceni.

Izvor: MS

Petak, 30.10.2020.

09:00

Čista petica
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Petarda" češkom Slovanu na stadionu "Rajko Mitić" najubedjiviji je trijumf u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Prethodno su taj rekord crveno-beli držali protiv Rome (3:1) u Ligi Evrope i Olimpijakosa (3:1) u Ligi šampiona.

Sada je tim Dejana Stankovića to nadmašio i na najbolji način najavio da ima ambicije da drugi put prezimi u Evropi u 21. veku.

Protiv direktnog konkurenta za prolaz iz L grupe...
Srðan Stevanoviæ/Starsport
Blistavo veče na "Marakani" u režiji Aleksandra Kataija i saigrača sigurno je najbolja partija otkad je Stanković trener.

Iako nije vodio ekipu zbog suspenzije, naravno da taktičke zasluge idu na račun bivšeg asa Lacija i Intera.

Namestio je tim da izađe visoko, napadao sve vreme i na kraju je poentirao toliko da su gosti iz Libereca mogli da prime i više od pet komada.

Svakako da može da bude zadovoljan kako su njegovi izabranici ispunili zadatke na terenu, bez obzira na to što je jedina "mrljica" bila greška Sekua Sanoga kada se poigravao kod gola Slovana.

Za istoriju

Bila je to 11. "petarda" crveno-belih na međunarodnoj sceni.

Kao domaćin su peticom ispraćeni Espanjol, Atletik iz Bilbaa, Lozana, luksemburški Avenir, moldavski Nistru, Dinamo iz Tbilisija i ove sezone Evropa sa Gibraltara pre Slovana, a u gostima još Didelanž, Seltik i Dandalk.

Kada se pogleda da su crveno-beli samo još šest puta dali više od pet golova jasno je da je meč u četvrtak imao i prefiks istorijskog.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Međutim, sve to brzo mora da se zaboravi...

Već za šest dana na "Marakanu" stiže belgijski Gent i Zvezda ima priliku da, teniskim rečnikom, dođe do "meč lopte" ukoliko pobedi.

Sa nova tri boda bi zakoračila ka narednoj fazi, ali svakako da niko unapred ne sme da otpiše tim koji je u ovu grupu došao iz prvog šešira, bez obzira na to što beleži loše rezultate ove sezone i što je na "nuli" posle dva kola u Ligi Evrope.
Srðan Stevanoviæ/Starsport
Dejan Stanković i njegov tim su protiv Slovana položili predmet sa čistom peticom, ali je tek počela "školska godina" i moraju da nastave u tom ritmu.

Potpuno suprotnom od Genta, koji ima čak sedam poraza u poslednjih osam utakmica.

Znamo onu priču o ranjenom lavu, ali sve je u rukama Zvezde.

Samo mora dobro da se spremi za verovatno ključni "predmet" u ovoj godini...

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: