Stanković položio popravni, Katai "bacao magiju", Falčineli će pamtiti Nikoziju

Crvena zvezda je položila popravni ispit za "katedrom" u Nikoziji.

Izvor: MS

Četvrtak, 01.10.2020.

22:10

Stanković položio popravni, Katai
Starsport

Samo dve nedelje od bolnog poraza na penale od Omonije za Ligu šampiona, crveno-beli su iz drugog položili kod "jermenskog profesora" i pobedila Ararat Jermeniju (2:1).

Može da se priča da o drami u poslednjih 20 minuta, odnosno situaciji koju je Zvezda morala ranije da reši (čitaj: Falčineli) i izbegne bespotrebnu strepnju, ali i o činjenici da je sasvim zasluženo četvrti put u nizu izborila grupnu fazu UEFA takmičenja.

Jermeni nisu rival u rangu Crvene zvezde, što se nije videlo na semaforu na kraju, ali zasluge za to idu i srpskom golmanu Stefanu Čupiću.

Na kraju pamti se trijumf i mesto među najboljih 80 timova Evrope.

Redakcija B92.net napravila je skener svakog igrača pojedinačno.

Odbrana

Milan Borjan – Kapitenski je dirigovao timom. Pamtiće se kako je nadmudrio Alemaa kod šanse u prvom poluvremenu varkom u suprotnu stranu. Kod gola ništa nije mogao, čak je i odbranio zicer Otubanja, pre odbitka za Limu. Pouzdan i siguran.

Milan Gajić – Solidno je odradio posao u defanzivi, ali u napadu se nije previše ubacivao. Nije imao dobru konekciju sa Benom, Zvezda je po toj strani bila potpuno odsečena.

Radovan Pankov – Korektan. Dobio je skoro sve duele sa napadačima Ararata. Igra sa mnogo više samopouzdanja nego na ranijim mečevima u Evropi. Skuplja iskustvo.

Miloš Degenek – Imao je veliku grešku u prvom poluvremenu, ali Zvezda nije kažnjena za to. Isto kao i kod Pankova, lako je otklanjao opasnost ispred Borjana. Bio je stub odbrane, koju će verovatno uskoro napustiti.

Milan Rodić – Solidan. U prvom delu ga je mučio Alemao, ali je u nastavku "zaključao" stranu. Jermeni nisu nijednom zapretili...

Vezni red

starsport
Gelor Kanga (do 65. minuta) – Opet je šutirao iz daljine, ali još nije namestio nišanske sprave. Moraće mnogo bolje Gabonac, posebno što je doveden da pravi razliku. Sada je daleko od prepoznatljive forme.

Veljko Nikolić – Mnogo hteo, pretrčao, ali učinak je morao veći da bude. Dobio je defanzivniju ulogu od one na koju je navikao. Falile su njegove lopte "ispod lakta".

Mirko Ivanić – Jedan od aktivnijih na terenu. Šta je sve uradio bivši kapiten Vojvodine. Promašio je nekoliko sjajnih šansi, ali i pogodio Falčinelija u "trepavicu". Nije nagrađen golom na stadionu gde je bio strelac, iako je možda zaslužio...
starsport
El Fardu Ben (do 80. minuta) – Malo smo videli od napadača sa Komora, koji je sve navikao da u kvalifikacijama bude na visokom nivou. Bio je praktično neprimetan, jednu je šansu "spakovao" Kataiju za zicer. I ništa više od toga.

Aleksandar Katai (do 77. minuta) – Puštao je magiju u Nikoziji i pravo je čudo kako je ostao "samo" na jednom golu. Ali kakvom – slomio je rivale u stilu Mesija i trasirao put ka pobedi. Prosto, odskakao je od ostalih i zajedno sa Ivanićem dirigovao igrom Zvezde.

Dijego Falčineli – Umalo da bude tragičar u Nikoziji kao protiv Omonije, ali nije. Morao je da reši pitanje pobednika 20 minuta pre kraja. Dao je sjajan gol, kao pravi italijanski napadač koji se "šunja" u kaznenom protivnika, ali i pored toga učestvuje puno u igri. Vidi se da je školovan u Italiji i kako otvara prostor u napadu...

Stanković i izmene

starsport
Njegoš Petrović (od 65. minuta) – Ušao je da "zatvori" utakmicu, ali je ispustio čuvara kod gola. Morao je da ima bolju anticipaciju.

Željko Gavrić (do 77. minuta) – Hteo da promeni ritam, odmah se videla želja. Pokušao na kraju iz slobodnog udarca da potvrdi pobedu tako što je insistirao. Sve to ide iz samopouzdanja. Zvezda mora više da se oslanja na njega.

Marko Gobeljić (od 80. minuta) – Premalo minuta na terenu.

Trener Dejan Stanković – Isplatio se rizik Stankoviću. Počeo je meč bez "osigurača" u veznom redu i dobio ono što je tražio – posed i kontrolu. Isplatilo mu se "kockanje" koje u savremenom fudbalu može da košta. Pokušao je da "zatvori" u finišu sa Petrovićem i Gobeljićem, čiji je ulazak dodatno učvrstio odbranu. Položio je popravni na Kipru.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: