Pionir je crveneo od sramote

Crvena zvezda konačno je uspela da savlada nepobedivi Olimpijakos, ali su najvatreniji beogradski "navijači" bacilli senku na meč u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92

Subota, 27.01.2018.

18:00

Pionir je crveneo od sramote
Starsport

Ne, ovoga puta "Delije" nisu vređale protivnički tim ili igrača, ili ubacivali upaljače na teren, palili baklje na tribinama… Vređali su svog igrača i to samo zbog nacionalne i verske pripadnosti.

Najnovije pojačanje s Malog Kalemegdana Alen Omić po potpisivanju ugovora upravo "zbog tih navijača" morao je da objašnjava da je ateista.

"Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu", bila je nažalost prva izjava koju je Omić dao kao novi igrač Zvezde.
Starsport
Pre nego što je "Delijama" pokazao kakav je talenat, oni su mu na "svoj način" priredili "dobrodošlicu", zbog čega je hala "Aleksandar Nikolić" crvenela – od sramote.

"Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija", pisalo je na transparentu na tribini gde se nalaze najvatreniji navijače Zvezde.

Kada je slovenački centar ušao u igru vikali su mu "odlazi, odlazi". Dobar deo navijača osetilo je stid i raduje što je u Pioniru bilo više onih koji su bili zgroženi i zviždali tim “navijačima”, a na kraju i pozdravili ulazak Omića u igru.

Reprezentativac Slovenije, koji je u Beograd došao jer voli košarku, na poruku iz “Kopa” odgovorio je solidnom partijom, prvi put u dresu kluba s Malog Kalemegdana.

Iako je posle meča bivši košarkaš Unikahe izjavio da nije čuo prozivke sa tribina, kada su se malo stišale strasti, porukom na Instagramu obratio se onima koji su ga vređali – "Ko igra za Zvezdu i zauvek za nju navija, biće zauvek moj bratija".
Foto/ScreenshotInstagram
Ovakav sraman čin pokrenulo je niz pitanja, a jedno od njih je zbog čega i dalje crvenimo zbog ovakvih stvari i dozvoljavamo da ponovo sport bude u drugom planu?

Da li su te pravi "navijači" zaboravili istoriju i ko je sve osvajao titule za srpski klub – nisu Hrvati, Muslimani, Bosanci, Crnogorci, već svi oni se zovu istim imenom – LJUDI!

Nisu zaboravili da je Robert Prosinečki doneo Zvezdi najvredniju titulu pre 27 godina – osvajanje Kupa evropskih šampiona, a legendarni fudbaler vodio je srpski tim i dobijao ovacije sa tribina.

Da podsetimo “navijače Zvezde” da u fudbalskom timu, koji je izborio proleće u Evropi, nekoliko prvotimaca su muslimanske veroispovesti.

Pevali su Marakana i Pionir između ostalih i Sušiću, Haliloviću, Prosinečkom, a pevaće i dalje…

Nećemo im dozvoliti da pobede i da se priča samo o njima, pričaćemo o sportskim pobedama, o Dušanu Alimpijeviću koji je izabran za trenera kola, kao i o Dilanu Enisu koji je u najboljoj petorci 20. kola Evrolige, a tim "navijačima" daćemo jednu veliku NULU. Sara Milićević (@SaraMilicevic23)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

425 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: