Micić u Milanu, Lučić protiv Mirotića – kreće borba za Beograd

U utorak počinje plej-of Evrolige. Serija se igra na tri dobijene utakmice i pobednici će obezbediti odlazak na fajnal-for u Beograd.

Izvor: Rastko Marjanoviæ

Utorak, 19.04.2022.

11:31

Micić u Milanu, Lučić protiv Mirotića – kreće borba za Beograd
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

U Mediolanum forumu u Milanu u utorak od 19 časova počinje serija između domaćeg Armanija i branioca titule, Anadolu Efesa. Obe ekipe su prošle godine bile na fajnal-foru, tako da će ove godine jedna od njih završnicu Evrolige neće igrati.

Italijanski predstavnik završio je sezonu na trećem mestu u ligaškom delu, sa 19 pobeda i 9 poraza, čime je obezbedio prednost domaćeg terena u ovoj seriji. S druge strane, ekipa Efesa se posle turbulentnog početka sezona vratila na pravi kurs i na kraju ligaškog dela zauzela je šestu poziciju sa 16 pobeda i 12 poraza.

Armani se od početka takmičenja nametnuo kao ekipa koja cilja ka najvišim dometima u ovom takmičenju. Predvođeni sa klupe Etoreom Mesinom, igrači Milana imaju iza sebe odličnu sezonu, do sada.

U celoj ekipi nema igrača koji se svojim predstavama znatno izdvajao od ostalih. Ševon Šilds, koji je propustio dobar deo mečeva zbog povrede predvodi ekipu po broju poena (13,3 u proseku).

Pored Šildsa tu se još ističu i Malkolm Dilejni, Nikolo Meli, Serhio Rodriges, Kajl Hajns, Devon Hol. U ekipi koju sa klupe vodi Ergin Ataman sve oči su uprte u sjani bekovski tandem Micić – Larkin.

Vasa Micić je igrao sjajno u regularnom delu sezone gde je prosečno beležio 18 poena i skoro 5 asistencija, dok je Larkin 14,6 poena, 3 skoka i 5,3 asistencije u proseku.

Pored njih dvojice dvocifren poenterski učinak prosečno imao je Rodrig Boboa, a tu se još izdvajaju Adrien Moerman, Tibor Plajs, Danston i Krunoslav Simon, koji su tokom sezone imali odlične role.

Ono što će biti u fokusu ove serije jeste da li će Micić i Larkin nastaviti da igraju kao tokom regularne sezone, posebno poslednjih par utakmica, a sa druge strane kada govorimo o ekipi Armanije uvek je nepredvidivo ko će iskočiti kao glavna pretnja za protivničku ekipu.

Armani je u ligaškom delu oba puta pobedio Efes. U Barseloni u utorak od 21 čas počinje serije između prvoplasirane ekipe ligaškog dela i minhenskog Bajerna.

Barselona je u ovoj seriji apsolutni favorit i nametnuli su se kao glavni kandidat za trofej šampiona Evrope.

Naravno, kada govorimo o Barsi tu je u prvom planu Nikola Mirotić koji je sa svojih 16,7 poena i 5 skokova u proseku najzaslužniji za to što je Barselona ligaški deo sa 21 pobedom i 7 poraza.

Pored Mirotića, zanimljivo samo još jedan igrač ima u proseku više od 10 poena, a to je Brendon Dejvis.

Ipak, cela ekipa Barselone funkcioniše odlično i sa pravom imaju ulogu glavnog favorita u ovom takmičenju. Jokubaitis, Laprovitola, Kjurik i ostali igrali su odlično ove sezone. U ekipi Bajerna, stvari se vrte oko tandema Vladimir Lučić – Darun Hiliard koji predvode Bajern kada su postignuti poeni u pitanju.

Lučić je prošle sezone odigrao sjajan plej-of, ali i ovoga puta ispred sebe on i ekipa Bajerna imaju dosta težak zadatak.

Barselona ima ulogu apsolutnog favorita, oba puta je ove sezone pobedila Bajern, ali u tim utakmicama Bavarci su držali priključak do pred kraj.

Ipak u plej-ofu se očekuje da Barsa ubaci u veću brzinu, pa je i jedna pobeda Bajerna u ovoj seriji dobar rezultat. Za sredu je zakazan duel između Olimpijakosa i Monaka, koji počinje u 20 časova.

Ekipa Olimpijakosa je pomalo neočekivano došla do druge pozicije u ligaškom delu, imaju isti skor kao i ekipa Armanije – 19 pobeda i 9 poraza, ali su zbog boljeg međusobnog učinka plasirani na višu poziciju.

Monako je ove sezone igrao dobro. Najviše je izgubio izbacivanjem ruskih ekipa budući da su im obrisane 4 pobede i 2 poraza, pa se na kraju ligaškog dela ekipa pod vođstvom Saše Obradovića našla na sedmoj poziciji.

U Olimpijakosu su ove sezone prednjačili Saša Vezenkov i Tajler Dorsi poenterski gledano, a ulogu pravog lidera imao povratnik Kostas Slukas. Olimpijakos je inače predstavljao nepobedivu ekipu na domaćem terenu, jer su u Dvorani mira i prijateljstva od 14 odigranih utakmica trijumfovali na 13!

Što se ekipe Monaka tiče, prvo ime koje moramo spomenuti jeste Majk Džejms, koji je imao odličnu sezonu, ali i one epizode koje nisu baš sportske.

Nakon svađe sa Džejmsom, crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović dobio je otkaz i na njegovo mesto došao je Saša Obradović.

Ako se u obzir uzme sjajna forma Olimpijakosa na domaćem parketu, biće izuzetno teško Monaku da napravi iznenađenje, ali nikad se ne zna.

Jednostavno, faktor Majk Džejms je nepredvidiv.

U ligaškom delu, nerešeno je. I poslednji duel u plej-ofu igra se u sredu između Reala i Makabija. Prva utakmica počinje u Vizink centru u 21 čas.

Kraljevski klub je trenutno u lošoj formi, igraju dosta promenljivo i u domaćem šampionatu, a u Evroligi su u poslednjih 10 utakmica samo dva puta pobedili.

Najbolji igrači ove ekipe su prema statiskičkim parametrima Valter Tavares i Geršon Jabusele. Div sa Zelenortskih ostrva u proseku ima 11,4 poena i 7,8 skokova.

Ekipa Makabija sjajno je završila sezonu. Nakon poraza od Crvene zvezde „Ponos Izraela“ je nanizao pet pobeda i zauzeo petu poziciju u ligaškom delu. Ekipa Avija Evena je predvođena sjajnim strelcima Vilbekinom i Nanelijem stigla do 17 pobeda i 11 poraza, a pored nih dvojice izuzetno bitan faktor bio je Ante Žižić, čije prisustvo u reketu je dosta doprinelo odbrani Makabija.

Ova serija će biti veoma zanimljiva jer Real, kako smo već rekli, igra u dosta promenljivoj formi, ali ih i takve ne treba nikada otpisivati.

Makabi ima sjajne strelce u ekipi pa nam ostaje da vidimo kako će to sve izgledati u ovom duelu.

U dosadašnjem delu sezone, Real i Makabi su jedan protiv drugog odbranili domaći teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: