Zvezdo, sama si kriva

Fudbaleri Crvene zvezde ni ovu, treću godinu zaredom sa Dejanom Stankovićem, neće igrati Ligu šampiona. I sami su krivi za to.

Izvor: LN

Utorak, 23.08.2022.

23:08

Zvezdo, sama si kriva
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zvezda je i u ovom meču, kao i u prvom, pokazala nekoliko lica i dokazala da nije spremna da odigra na svom najvišem nivou tokom svih 90 minuta.

Utisak je kao da je jedan momenat uspeo da demorališe celu ekipu i da sjajnu igru iz prvih 45 minuta pretvori u preživljavanje u nastavku utakmice.

Velika greška Kange i loša procena Borjana crveno-bele su na poluvreme odveli sa 2:1 umesto sa 2:0 i delovalo je kao da je to bilo ono što je prelomilo meč, pogotovo zato što je srpski tim u prvih 45 minuta imao nekoliko prilika da prednost bude još veća.

Zvezda je, sve u svemu, zasluženo ispala. Makabi je bio bolji u 180 minuta fudbala, pogotovo u drugim poluvremenima kada se mora pomenuti da su izgledali duplo svežije i spremnije.

Golovi jesu primljeni onako kako su primljeni, ali to je fudbal. I to je Zvezda žestoko osetila na svojoj koži večeras.
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Borjan – siguran sve do primljenog gola, koji ide njemu na dušu skoro koliko i Kangi. Loše procenjen let lopte, nespretno bacanje... Borjan je udarac Sandgrena morao da odbrani.

Beležimo i odličnu odbranu u 65. minutu kada je lopta od stative skrenula u korner, još nekoliko dobrih reakcija, a kod drugog gola ekipe iz Haife je malo šta mogao da uradi.

Eraković – Zvezda jeste u hendikepu preko desnog beka kada napada, što nije slučaj sa levom stranom, ali mladi defanzivac je još jednom pokazao zbog čega se brojni evropski klubovi interesuju za njega. Siguran i stamen, ali definitivno se i dalje ne snalazi dobro u situacijama kada je nešto dalje od svog gola. Zamerka je i ta što je kako je meč odmicao padao, što nije dozvoljeno u Ligi šampiona, pa čak ni u kvalifikacijama.

Dragović – šta reći za ovog čoveka za kojeg se odavno zna da bi imao standardno mesto u nekoj Ligi petice bez ikakvih problema. Praktično uvek na pravom mestu u pravom trenutku. Preuzeo je zadatak da se "bije" sa Pjeroom kada god je to bilo moguće i Dragović je bio glavni razlog zbog kojeg je špic Makabija ostao bez ikakvog učinka.

Milunović – kritikovali smo ga posle prvog meča, najviše zbog izgubjenih duela sa Pjeroom i "kiksabilne" igre. U revanšu nije bilo ničega nalik pomenutom. Milunović je bio odličan i celoj odbrani se ne može suditi na osnovu toga što su primljena dva gola, jer ni za jedan praktično nije kriva.

Rodić (do 84) – još jedna "rodićevska" partija Milana Rodića. Zvezda nije bila preterano opasna u napadu posle njegovih prodora i centaršuteva, ali sa istog boka nije ni pravljen preveliki problem u odbrani.

Rodićevoj partiji može se suditi i po tome šta se desilo kada je on izašao, odnosno kada je na njegovo mesto došao Srnić. Makabi je odmah krenuo da eksploatiše tu stranu i Zvezda je upala u more problema. Eh, taj levi bek...
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srnić – odlično kretanje i nalaženje na pravom mestu u pravom trenutku pokazalo je zašto se Stanković odlučio za njega u veznom redu, ali onda gaf minut pre kraja prvog poluvremena... Nejasan položaj ruke zbog čega je Makabi dobio penal, ali, doduše, jedina prava crna takča Srnićeve partije. Mimo toga, Stanković definitivno nije pogrešio što ga je ubacio od prvog minuta.

Kanga (do 54) – koliko može da otvori kontru svojoj, toliko može i protivničkoj ekipi, što je bio slučaj u ovoj utakmici. Stativa u 12. minutu iz akcije iz koje je najopasniji, kada utrčava iz drugog plana, ali će se meč protiv Makabija pamtiti po katastrofalno nepromišljenom potezu iz završnice prvog poluvremena.

Gde je Kanga krenuo i šta je zamislio kada je poklonio loptu rivalu u napadu iz kojeg je primljen gol niko ne zna. Verovatno ni on.

Pored toga, nije bila loša partija Kange. Ali...

Bukari (do 84) – bio je pomalo odsečen na startu, ali mu se otvorilo više prostora kako je prvo poluvreme odmicalo. U drugom poluvremenu se praktično nije ni video, što je gotovo sve Zvezdine napade učinilo impotentnim.

Katai – zašto je Katai "mađioničar"? Zato što ga nema po 15 minuta, a onda briljantnim potezom zadivi ceo stadion i napravi sjajan posao za svoju ekipu. Tako je bilo kod prvog gola, tako je bilo u još nekoliko navrata. I pored tih nekoliko momenata magije, ovo definitivno nije bila partija koju će prepričavati.

Ivanić – jedan gol iz dve dobre prilike daleko je od lošeg učinka, ali Ivanićeva igra se ne ocenjuje po tome koliko će golova dati. Trud i zalaganje nisu izostali, ali je teško reći da je Ivanić pravio razliku u ovoj utakmici. Slično kao Katai, "nestajao" je na po desetak minuta, najčešće kada je celokupna igra Zvezde bila u silaznoj putanji. Pešić (do 78) – Pešićeva uloga u Stankovićevom timu je da otvara prostor saigračima i bude na pravom mestu u pravo vreme, ne samo u gol šansama već i tokom svih akcija. I upravo to je radio tokom utakmice protiv Makabija, a svoj performans krunisao je golom u 27. minutu. Partija kakva je taman trebala crveno-belima, ne toliko u drugom koliko u prvom poluvremenu. U nastavku je bio mnogo više odsečen, nije imao potrebnu saradnju sa ostalim igračima, i Zvezda je manje napadala.

Kangva (od 54) – ako je Zvezdi bila potrebna veća sigurnost na sredini terena, izlaskom Kange a ulaskom Kangve je sigurno nije dobila. Nedovoljno konkretan u napadu, nedovoljno siguran u prenosu lopte, a pritom jednostavno nije pravio nikakvu razliku.

Pavkov (od 78) – ne na taj gol, Milane. Ne na taj gol.

Mustafa (od 84) – odigrao premalo da bi ostavio jasan učinak.

Sanogo (od 84) – odigrao premalo da bi ostavio jasan učinak.

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: