Srećan put momci, ko god da zaigra u Napulju

Više puta smo tokom ove sezone čuli da Zvezda ima ekipu za tri takmičenja, ali ne i da ima luksuz da joj se igrači za Ligu šampiona povređuju. A to se upravo dešava.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

09:48

Srećan put momci, ko god da zaigra u Napulju
Foto: Starsport

Zbog toga je ovo sada možda najteža situaciija da se predvidi ko bi mogao da čini startnih 11 na stadionu San Paolo u sredu od 21 u Napulju kada Zvezda u okviru petog kola ide u goste Insinjeu, Mertensu, Miliku, Hamšiku i ostalima.

Mada će neki od igrača biti među putnicima, na stadionu će biti samo kao navijači. Ako se često i priča o tome kako je raspored utakmica gust, skorije povrede pokazuju da to nije samo fraza.

Pre svih to pokazuje slučaj kapitena Vujadina Savića koji nije otputovao s timom u Napulj. On već neko vreme ima problema sa povredama.

Pred novinarima se tako u ponedeljak pojavio Srđan Babić koji će verovatno uz Miloša Degeneka činiti štoperski tandem u odbrani Zvezde u Napulju.

Dobar recept je da ponovi svoju igru iz meča sa Kelnom, kako bi odbrana srpskog šampiona bila sigurnija, ali povreda zadnje lože Savića je nešto što joj svakako oduzima sigurnost. Savić ovu povredu vuče baš od Napolija iz meča u kom je Zvezda odolela sa 0:0 u Beogradu.
Foto: Starsport
Tu nije kraj mukama pozadi. Filip Stojković se povredio protiv Liverpula na isteku sat vremena igre. Od trenutka kada je pao na travu stadiona "Rajko Mitić“ videlo se da nije dobro.

Kada je iznet sa terena delovalo je još gore, kratka uteha je stigla nešto kasnije kada je iz svlačionice objavio svoju fotografiju osmehnut, a trener Milojević rekao da je verovatno reč o manjoj distorziji.

Sportski direktor Mitar Mrkela kasnije je rekao da su verovatno "stradali“ ligamenti, a u danima uoči meča sa Napolijem u gostima postalo je jasno kao dan da situacija nije naivna. Na kraju se ispostavilo da se Stojković ne nalazi među putnicima za Italiju.

Tek što je utakmica sa Liverpulom iznedrila neke od boljih pojedinaca i junaka meča u liku Dušana Jovančića i Milana Pavkova, dvadesetak dana kasnije i oni su možda "aut“.

Jovančić je lagano trenirao pred meč, ali nije spreman i neće igrati, Pavkov nije siguran. Na sreću, obojica će biti s timom u Italiji.
Foto: Starsport
Uoči treninga u ponedeljak, poslednji pred polazak jutrošnji polazak do Napulja, mogli smo da vidimo Ričmonda Boaćija, Stojkovića i Gorana Čaušića kako su se zadihani priključili svojim saigračima u svlačionici.

Stojković neće igrati, a u Napul nisu otputovali ni Gaušić, ni Boaći. Ono što je dobro, Krstičić je dobio zeleno svetlo od klupskog doktora Dejana Purića kome je prethodnih dana bio potreban čarobni štapić da bi zajedno sa trenerom ekipe sastavio tim.

Nenad je protiv Radničkog zbog udarca u koleno napustio igru, ali je izašao više preventivno što je Milojević više puta radio štedeći svoje igrače u Superligi.

Pozadi umesto Stojkovića može da "uskoči“ Marko Gobeljić koji je svaki meč do sada igrao srcem, ali se nije preporučio kiksom protiv TSC u Kupu pre nekoliko dana, kada je sudija greškom svirao ofsajd iako je Marko poklonio loptu rivalu.

Dobro je i što će sredinom, za razliku od meča u Liverpulu pre mesec dana komandovati Marko Marin. Jasno je da u nogama ima iskustvo i znanje za igranje na ovom nivou, makar u timu crveno-belih.
Foto: Starsport
Ako bi Jovičić bio uz Krstičića pozadi u liniji zadnjih veznih, a Marin bi dejstvovao više orjentisan napred, to bi moglo da malo rastereti Zvezdinu odbranu.

Ovo je značajno posebno ako se setimo koliko je ona bila pod pritiskom i u Beogradu. Malo sreća, malo prisebnost i poprilično Milan Borjan tada su prelomili da Zvezda već u prvom meču u Ligi šampiona osvoji jedan bod.

Tokom kasnijih poraza od PSŽ i Liverpula bilo je kadrovskih problema, ali je malo ko očekivao da će ih biti ovoliko pred peto kolo u kom se verovatno odlučuje o plasmanu dalje.

Milan Pavkov je još uvek mogućnost za igru, ali ni u napadu ne "cvetaju“ ruže. Pavkov je bio na terapijama zbog zadnje lože, pa je pitanja hoće li biti starter ili "džoker“.

Pored Pavkova ne treba zaboraviti ni Stojiljkovića u špicu, a Srnića na krilu. Srnić se više puta pokazao kao koristan igrač u većim utakmicama i onaj na koga protivnik možda ne računa. Takođe, pojavile su se spekulacije da bi talentovani Dejan Joveljić mogao da startuje i ovom trenutku sve opcije su moguće.

Zbog svega navedenog će i Milojeviću i Zvezdi ovog puta zaista biti potrebno mnogo sreće da bi izvukli pozitivan rezultat u Napulju. Olakšavajuća okolnost je što su, kako je Simić rekao, porasli apetiti, a ekipa ima samopouzdanja pred meč koji je može pogurati dalje nego što je iko mogao i da zamisli pre četiri, pet meseci početkom leta. Miloš Ljubisavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: