B92 u Antaliji: Ćao Kanga, jedan poraz i CSKA na punoj Marakani

Fudbaleri Crvene zvezde - što ste se spremali, spremali ste se, sad da vas vidimo protiv CSKA.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

23:30

B92 u Antaliji: Ćao Kanga, jedan poraz i CSKA na punoj Marakani
B92/MLJ

Mnogo toga se izdešavalo za dve nedelje koliko je srpski vicešampion proveo u Antaliji na drugom delu priprema pred nastavak sezone. B92 je bio na licu mesta sve vreme i prenosimo vam neke od utisaka iz Turske.

Red treninga, red utakmica i između odmor. Ukupno šest provera su odigrali crveno-beli.

Fizički teže pripreme, Zvezda je tokom januara odradila na Kipru. U Antaliji se radilo na taktici i tehnici.

Je li igra bolja nego jesenas? Teško je reći jer se na pripremama ne igra sa 100% snage, a i partije kao s Arsenalom u Londonu je teško nadmašiti.

Ima i dobrih i loših stvari u Zvezdinoj igri. Da se prisetimo za početak rezultata.

Tim je posle pobeda nad Stumbrasom (3:1) i Dinamo Brestom (2:0), odigrao tri nerešene utakmice 1:1 (Amkar, Sileks i Ujpešt).

Poslednjeg dana drugog dela priprema u Turskoj, Zvezda je na stadionu Mardan palas doživela prvi poraz.

Najozbiljniji protivnik, Zenit iz Sankt Peterburga bio je za gol jači (1:0).

Rezultatski gledano, bilo je sasvim korektno. Međutim, igrački je Zvezda izgubila deo svoje igre na sredini terena.

Kako se bližio kraj prelaznog roka, oči svih novinara su gledale ka Ričmondu Boaćiju kome su svi od čelnika kluba, do medija i navijača tražili novi klub kako se bližio taj 31. januar.
B92/MLJ
I tek pošto je odjeknula informacija da Gelor Kanga ostaje u klubu, Kanga je otišao u Spartu, a Ričmond Boaći je ostao povređenog lista.

Boaći se povredio na tvrdim terenima na koje se žalilo još nekoliko igrača - Aleksandar Pešić, Branko Jovičić, Nemanja Radonjić.

Niko se međutim nije povredio teže, što je na kraju kao najvažnije istakao i trener Vladan Milojević.

Šef struke kaže da je zadovoljan svim utakmicama jer je u svakoj od šest video dobre stvari.

Odlaskom Kange sredina je ostala bez najboljeg kreativca, a Zvezdan Terzić je rekao da se sistem igre menja i da Kangu neće menjati niko.

To otvara prostor za neke druge igrače poput Krstičića, možda čak i Luke Ilića koji je na treninzima pokazao da driblingom ume da napravi višak.

Po bokovima je tu Luka Adžić koji se u Antaliji upisao i u strelce, ali je na mestu zadnjeg veznog izostala uloga Mičela Donalda koji nije kao da "glavom" nije bio na terenu.

Stefan Hajdin je dobro igrao na mestu oba beka, dok je Ben promenio nekoliko pozicija, a veliki plus mu je što se vraća u odbranu.

Zvezda ima i neke sjajne klince poput Strahinje Erakovića, Veljka Nikolića i Dejana Joveljića, koji će doduše sa tribina posmatrati meč 13. februara na "Rajku Mitiću".

Pun stadion može biti prednost srpske ekipe kojoj je tokom priprema falio "onaj" jedan, uglavnom završni pas.

UEFA je odlučila da više od 30.000 prodatih karata ne treba da propadne i to se mora maksimalno iskoristiti.

Evropska kuća fudbala je zbog transparenta podrške Ratku Mladiću u Belorusiji Zvezdi izrekla dvogodišnju uslovnu kaznu po kojoj će prvi naredni incident biti kažnjen praznim tribinama.

Zvezda se nada da taj prvi naredni meč neće biti i kvalifikacioni za evropska takmičenja u narednom ciklusu, jer se revanš sa CSKA 21. februara igra u Moskvi.
B92/MLJ
Fizički je Zvezda protiv Zenita delovala dobro i tokom priprema je ostvaren napredak. To ohrabruje uprkos porazu, pošto su crveno-beli bili bez ustaljenih napadača, sa Benom i Milićem kao isturenim igračima.

Fudbaler Zenita i reprezentativac Srbije Branislav Ivanović upozorio je da će CSKA biti veoma opasan u gostima, ali je na Zvezdi da tom izazovu odgovori.

Boaći nije ozbiljnije povređen i gotovo izvesno će biti spreman, na raspolaganju je Pešić i svi sem Kange će biti u opremi i spremni da se suprotstave "Armejcima".

Svi plus 50.000 ljudi, što nas dovodi do ključnog pitanja - da li Zvezda može da prođe CSKA?

Može. Ako se ne dogodi kiks na početku, rezultat će zavisiti verovatno od jednog ili dva poteza, a svi u crveno-belom se nadaju da će ti potezi njima ići na ruku kad sudija na "Marakani" poslednji put dune u pištaljku.

A u Moskvi, šta bude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: