B92 u Antaliji: "Het-trik" i UEFA kao mlada pred udajom

Hoće li više od 30.000 ljudi pevati Zvezdi protiv CSKA? Možda hoće, možda i neće, ali oni neće pobediti CSKA.

Izvor: B92

Nedelja, 04.02.2018.

21:46

B92 u Antaliji:
B92/MLJ

Kao na ekranu video igrice FIFA koji nam kaže da sačekamo dok na ekranu piše "loading", tako svi u Zvezdi i oni koji su već kupili karte čekaju na ishod i odluku UEFA u vezi sa žalbom crveno-belih.

Evropska kuća fudbala nije u petak saopštila odluku da li će 13. februara otvoriti kapije stadiona "Rajko Mitić" za srpske navijače. Bilo je naznaka da će odluka biti doneta u podne, ali se to nije desilo. Posle nekoliko odlaganja u toku dana, ostalo je nepoznato šta će biti.

Srpski mediji su se u međuvremenu izleteli različitim scenarijima. Jedni su tvrdili da je žalba Zvezde usvojena, drugi su se pozivali na euforiju igrača, treći su ostali suzdržani što se na kraju ispostavilo kao najpametnije.

Zašto? UEFA je ostavila da se odluka "slegne" tokom vikenda i objaviće je u ponedeljak.

Čitava situacija je posle nekoliko odlaganja zaličila na onu "hoće-neće", pa je čekanje UEFA sada kao čekanje mlade pred udajom.
B92/MLJ
Optimizam je u ekipi ostao da će odluka biti pozitivna po klub iz Beograda, ali je Vujadin Savić podsetio da Zvezda bar zvanično i dalje igra pred praznim tribinama. Da li će tako i ostati, saznaćemo možda za petnaestak sati.

Da podsetimo, Zvezda je kažnjena novčano i jednom utakmicom pred praznim tribinama (protiv CSKA) zbog transparenta podrške srpskom generalu Ratku Mladiću na utakmici protiv BATE Borisova u Belorusiji prošlog novembra.

Zvezda je u prilog svojoj odbrani iznela činjenicu da je veliki broj ulaznica "otišao kao alva" u pretprodaji, a kasnije i to da transparent uopšte nisu razvili srpski nego ruski navijači.

Dok su klub i navijači čekali odluku, igrači su čekali meč sa Ujpeštom, peti na pripremama u Antaliji. Sve to su čekali i novinari koji prate pripreme srpskog vicešampiona.

I tako su, umesto lopte u FIFA, rešili da se prihvate one prave i odigraju jednu partiju fudbala. Kod jednih zbog cigareta, kod drugih zbog kondicije, za više od jedne nije bilo snage.
B92/Mlj
Znate onu priču o kornjači i zecu? Mi danas nismo bili ni zec ni kornjača jer smo na terenu verovatno delovali sporije od obe "živuljke".

Dve ekipe po četiri igrača i devet različitih redakcija se oprobalo na klizavoj travi hotelskog kompleksa u kom smo smešteni.

Tesno su sa 4:3 pobedile kolege iz Monda, Žurnala, Kurira i Sportskih, a B92, Mocart, Arena, Beta i Alo čekaju revanš.

Revanš za koji recimo igrači Zvezde neće igrati protiv Ujpešta, ali će priliku za popravku pred CSKA imati još protiv Zenita.

Protiv mađarskog tima u kom se uredno govori srpskim jezikom zbog više igrača s ovog govornog područja, Zvezda je upisala treći uzastopni remi od 1:1, pa je to sada "het-trik" remija u Antaliji. Vidno je da fali kreativnosti u sredini u kojoj se kao organizator najbolje snalazi Nenad Milijaš.

Milijaš može da pogodi saigrača "u trepavicu" ali mu fali brzina. Ekipi fali lucidnost Kange koju je protiv Ujpešta po boku doneo Luka Adžić u drugom poluvremenu, ali je jedini gol za Zvezdu postigao Ben iz penala u 71. minutu.

Ujpešt je igrao organizovano i čvrsto, Zvezda je pokazala da može i zna bolje od onoga što je prikazala i protiv Amkara, a naročito protiv Sileksa i sada Ujpešta.

Zenit je najozbiljniji protivnik od pobrojanih, a do utakmice sa drugom ruskom ekipom na ovim pripremama (7. februar) biće uveliko poznato hoće li na "Marakani" šest dana kasnije biti nekog osim redara ili ne.

Ipak, navijanje može pokrenuti ekipu ili ne, a fudbaleri su mislima možda već na "Marakani", ali CSKA neće "pasti" zbog navijača na tribinama. Pobeda je uvek najbolji pokretač pred svaki veći izazov.

Zato je prvotimcima Zvezde potrebno da prvo budu "glavom" u utakmici sa Zenitom, a protiv CSKA da stepenik podignu na maksimum koji mogu da izvuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: