Svi pričaju o Bolu, a "Mrav" dominira kao Lebron

Skoro cela NBA sezona protiče u znaku Lamela Bola, kada su u pitanju rukiji. Međutim, nećemo pogrešiti ako kažemo da je to potpuno nepošteno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

14:00

Svi pričaju o Bolu, a
Foto: Profimedia

Jasno je zašto je toliko oduševljenje NBA javnosti igrama beka Šarlot Hornetsa, ali jedan početnik je bolji od njega i nepravedno je zapostavljen.

U pitanju je bek Minesota Timbervulvsa Entoni Edvards, koji se našao u senci Bola nakon nešto slabijeg početka sezone, ali ga je u nastavku u potpunosti zasenio.

Bar kada je u pitanju statistički momenat, koji je, budimo realni, i najvažniji kada je u pitanju NBA liga, ali i generalno košarka.

Iako je izabran kao prvi pik na draftu, Edvadrs je sve vreme u senci Bola, što mu je verovatno i pomoglo da izbegne veliki pritisak i opravda očekivanja u Mineapolisu.

Momak iz Atlante iako ima samo 19 godina već u prvoj sezone dominira NBA parketima.
"Antmen" (Ant Man, čovek mrav, eng) je izazivao sumnju u svoj kvalitete lošim šutem u prva dva meseca, uz dosta oscilacija i prosek od samo 13,3 poena u januaru .

Međutim, već u februaru postaje konstantniji, dobija veću minutažu i podiže prosek na 16,1 poena, te pokazuje neustrašivost impresivnim zakucavanjem preko Jute Vatanabea.

"Briga me da li me drugi poštuju. Ne želim niko da me poštuje. Želim da misle ono što su mislili i pre nego što sam draftovan i kada sam draftovan. Briga me za to. Samo želim da izađem na teren i pobedom, da se zabavim i igram košarku", rekao je Edvards.

Prolećna eksplozija

Edvards je postao praktično nezaustavljiv tokom marta sa 24,2 poena uz 5,5 skokova i 2,5 asistencija po utakmici i 42,3% iz igre.

Vrhunac je dostigao 19. marta protiv Finiks Sansa protiv kojih je odigrao prvu utakmicu u karijeri sa više od 40 poena (42).

Bek Vulvsa je zadržao ovaj nivo igre i u aprilu tokom koga je unapredio druge segmente igre (21,6 poena, 5,1 skokova, 3,3 asistencija, 1,6 ukradenih).

Posebno je podigao procente šuta za tri poena sa 30,1 na 34,4%, i na tome je nastavio da gradi svoje igre u maju. U četiri utakmice ovog meseca beleži 28 poena uz 7,7 skokova i 5,2 asistencija.

Protiv Memfisa je ponovio veče iz Finiksa sa 42 poena i tako postao jedini tinejdžer uz Lebrona Džejmsa koji je imao više od jedne utakmice sa najmanje 40 poena.

Osim toga, protiv Grizlisa je oborio i rekord lige po broju trojki jednog tinejdžera na utakmici sa osam (iz devet šuteva).

Edvards je takođe postao i najmlađi igrač u istoriji NBA koji je postigao 150 trojki. "Rekao sam prvog dana – napravili smo pravi izbor. Nema sumnje. Ne želim da to neko propusti. Postoji razlog zašto ga udvajaju. Moraju da ga udvajaju. Nijednog rukija u ligi ne udvajaju. Nijednog rukija ne poštuju toliko u ligi. Nijedan ruki nema brojeve kao "Mrav". Nijedan ruki ne izaziva haos pred utakmicu sa skauting izveštajima kao Entoni. Ne želim da slušam o drugim rukijima, briga me za "hajp", zanima me samo statistika", pričao je u transu o svom saigraču Karl-Entoni Tauns.

Trebalo je da Timbervulvsi budu tim Endrua Viginsa. Nisu.

Sada bi trebalo da su tim Karl-Entonija Taunsa. Ali to ne znači ništa posebno.

Vreme je da Vulvsi postanu tim Entonija Edvardsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: