Derbi na TV B92: Partizan – Zvezda 200. put

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraju od 20 časova polufinale Kupa Srbije, uz direktan prenos na TV B92.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

08:00

Derbi na TV B92: Partizan – Zvezda 200. put
Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto ©

Crno i crveno-beli će se sastati jubilarni 200. put u domaćim takmičenjima. Ovo im je 38. susret u Kupu, a imali su i 162 duela u prvenstvima.

"Nema očekivanja u derbiju, moraš da budes pravi, kao da je poslednja utakmica. Nadam se da ćemo prirediti iznenađenje, ona su u derbiju moguća. Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo ih prirediti. Idemo hrabri i spremni", rekao je trener Zvezde Dejan Stanković.

Pročitajte još Zvezdinih 11 – Stankovićeva iznenađenja su napad i rokada štopera?

Ovaj meč bi se mogao nazvati utakmicom sezone, jer se crno-beli bore za utešni trofej, a crveno-beli žele prvu duplu krunu posle 12 godina.

"Pričati o značaju utakmice je zaista izlišno. Moja prva želja je da svi igrači budu spremni za meč, imali smo tri-četiri problemčića posle utakmice sa Spartakom. Danas imamo još jedan trening i nadam se da će svi biti dobro. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će odlučivati detalji, nadam se da će više tih detalja biti u našu korist i da će oni doneti prevagu",
rekao je trener Partizana Savo Milošević uoči derbija.

Večeras (20.00) je večiti derbi – Partizan želi Kup kao utehu, Zvezda duplu krunu posle 12 godina. Kec je 2,70, dvojka 2,75, a iks 3,10! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Zvezda. Biće ovo treći međusobni duel "večitih" ove sezone, a u prethodna dva Partizan ima pobedu u Humskoj (2:0) i remi bez golova sa "Rajka Mitića".

Zvezda je bez pobede u derbijima u poslednja tri susreta, jer je Partizan slavio i u finalu prošlosezonskog Kupa, na sred "Mitića" golom Bojana Ostojića.

"U prethodnom derbiju u Humskoj su nam rezervisti doneli pobedu. Slažem se da je Zvezda bolje počela prošli derbi, bila agresivnija, ali neću vam otkriti kako ćemo mi početi", rekao je Milošević.

Pročitajte još Partizanovih 11 – Povrede izmenile tim, ali ne i napadački stil

Što se tiče okršaja u Humskoj 1, Partizan je neporažen u derbijima od februara 2016, tačnije na poslednjih pet utakmica u kojima je ostvario tri pobede uz gol razliku 6:2.

Nastavak sezone je protekao bez navijača zbog pandemije koronavirusa, pa se u sredu u Humskoj očekuje oko 25.000 navijača.

Često se derbiji završavaju remijem, a ako tako bude i večeras, odmah se pucaju penali. Kvota da Partizan prolazi posle penala je 6,00, a da Zvezda ide dalje posle penala 6,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na večitom derbiju.
Potencijalni sastavi
"Utakmica zaslužuje takav ambijent, bez obzira na oprečna razmišljanja ali to jeste utakmica koja treba da predstavlja srpski fudbal u Evropi i svetu. Ako bude sutra bude pun stadion to je razlog više da bude prezentacija srpskog fudbala", istakao je trener Milošević.

Međutim, dok Zvezda u derbi ulazi sa serijom od 24 utakmice bez poraza u domaćim takmičenjima (od prvog derbija sezone) i pet uzastopnih pobeda, Partizan je proteklog vikenda neočekivano poražen posle preokreta u Subotici.

Dejan Stanković je sjajno nastavio posao koji je preuzeo od Vladana Milojevića i osvojio prvi trenerski trofej, i to šampionski.

Međutim, Stanković još čeka na prvu pobedu u derbijima kao trener Zvezde.

"Ja sam realista u životu. Biti efikasan u utakmici Partizana, ne znam ko bi ti odgovorio na to pitanje. Ovo je utakmica 'napolje ili unutra', cilj je proći dalje. Kako ćemo proći? Pa ne znam, ali cilj da je da prođemo, da li kroz penale, fizičku igru, lepu igru...", istakao je Stanković.

Predigra na Brdu

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Pre derbija na programu je prvi meč polufinala Kupa Srbije, na Banovom brdu se sastaju Čukarički i Vojvodina od 17 časova.

Dve ekipe igraju u promenljivoj formi, a u međusobnim susretima nismo videli pobednika u prethodna četiri meča na kojima su postignuta samo četiri gola.

"Ovo je utakmica sezome, bez dileme. Mirne glave ulazimo u polufinale, idemo od utakmice do utakmice, ali je činjenica da je važnost meča ogromna. Kroz prvenstvo ne možemo da izborimo mesto u Evropi, sve nam zavisi od Kupa. Spremni smo, pokazali smo i na „Karađorđu“ da možemo da igramo protiv Vojvodine. Opet, biće teško, što je i normalno za meč polufinala. Očekujem dobru utakmicu, imamo kvalitet da prođemo dalje"
, rekao je defanzivac Čukaričkog Miladin Stevanović.

Nešto veći motiv na ovom susretu imaće svakako Brđani, s obzirom da im je Kup jedina šansa da na leto igraju u Evropi.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Međutim, Novosađani žele prvi trofej posle više od 2014, a serija od sedam utakmica bez poraza u kojima su primili samo četiri gola ima daje za pravo da se tome s razlogom nadaju.

"Meč koji nas očekuje će svakako biti najteži, ali i najbitniji za nas u dosadašnjem toku sezone. Imamo ogromnu želju da izborimo plasman u finale Kupa Srbije, u kojem Vojvodina nije učestvovala još od 2014, te mislim da bi to bio jedan veliki uspeh za ovu generaciju. Naravno, još uvek imamo i ambicije u prvenstvu, gde ćemo pokušati da osvojimo drugo mesto, a svakako nam je primarni cilj da kroz bilo koje takmičenje izborimo plasman u Evropu. Ako eliminišemo Čukarički iz Kupa, definitivno ćemo obezbediti nastup na evropskoj sceni, a ja verujem da ćemo u tome uspeti i pokazati da je Vojvodina klub velikog renomea i tradicije", kaže štoper Vojvodine Đorđe Đurić.

Ulaz na istočnu tribinu stadiona Čukaričkog će biti besplatan, dok karta za "zapad" košta 300 dinara. Blagajne će biti otvorene od 12 časova.

I Vojvodina je obezbedila organizovan prevoz i ulaznice za svoje navijače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: