Era "poštenog" fudbala – 11 mm i 21 sekunda

Prošle sezone "iks-faktor" borbe za titulu između Liverpula i Mančester sitija je bilo 11 milimetara. Ove bi to mogla da bude 21 sekunda.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 11.11.2019.

14:50

Era
Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Liverpul posle nedeljne pobede od 3:1 ima devet bodova više od "građana" posle 12 kola Premijer lige.

Pročitajte još
Enfild čeka titulu – ovo je ta sezona

Ali sve je moglo da bude drugačije, prenosi BBC.

Pet minuta i pet sekundi nakon početka meča, Siti je tražio penal nakon što je lopta pogodila u ruku Trent Aleksander-Arnolda posle centaršuta Bernarda Silve ka Serhiju Agueru.

Sudija Majkl Oliver je odmahnuo rukom, a 21 sekundu kasnije "građani" su gubili 1:0 na Enfildu.

(Ne)prirodna pozicija

Fabinjo je dobio loptu na oko 25 metara od gola i razornim udarcem je zakucao u mrežu za oduševljenje navijače.

"Mislim da je lopta možda pogodila moju ruku, ali je prvo udarila u Silvinu. Morate nastaviti da igrate, oni su se žalili, ali je trebalo da igraju", rekao je posle utakmice Aleksander-Arnold.

S druge strane, bivši kapiten Sitija Vensan Kompani smatra da je meč trebalo da bude prekinut bez obzira na konačnu odluku sudije.

"Možemo da raspravljamo o Bernardovom igranju ruke pre toga, ne verujem da zna nešto o tome i bila je prirodna pozicija. Ali Trent je igrao rukom, to nije bila prirodna pozicija. Zaustavi igru i onda donesi odluku
", kaže Kompani.

11 mm

Prošle sezone u duelu dva tima se takođe dogodio jedan sporan momenat koji je na kraju možda i odlučio borbu za titulu.

Liverpul je stigao na Etihad sa namerom da poveća razliku u odnosu na drugoplasirani Siti na deset bodova.

Pri rezultatu 0:0, Sadio Mane je pogodio stativu, pokušaj Džona Stonsa da izbaci loptu je završio odbitkom od golmana Edersona, što je nateralo štopera na dramatičnu reakciju na gol-liniji.

Video tehnologija na golu je pokazala da je lopta bila samo 11,7 milimetara od prelaska gol-linije.

Siti je na kraju pobedio 2:1, što je bio jedini poraz Liverpula u sezoni koja je završena titulom "Građana" u maju za jedan bod razlike.

"Kakva gomila gluposti"

"Pitajte sudiju, ne mene. Pitajte Majka Rajlija i momke u VAR sobi", rekao je Gvardiola posle utakmice u Liverpulu nakon što se ironično "zahvaljivao" sudijama.

A sudije kažu da Sitiju nije dosuđen penal jer se kontakt Aleksander-Arnolda sa loptom ne smatra namernim.

"Kakva gomila gluposti!",
rekao je posle meča Kris Saton, "Da sam ja bio igrač Sitija bio bih besan. U utakmicama koje odlučuju detalji, ovo je bila sudijska greška. Ne razumem zašto nije sviran penal. Ruka mu je bila odvojena od tela, lopta ga je pogodila u ruku – to je penal".

"Kako do đavola ovo nije bilo igranje rukom? To je potpuna glupost. Idi pogledaj ekran pored terena, ovo je ogromna greška",
dodao je Robi Sevidž.

Nakon vodećeg gola Liverpul je u potpunosti razbio Siti. Mohamed Salah je duplirao vođstvo pre poluvremena, a Sadio Mane na startu drugog poluvremena "overio" trijumf.

Bernardo Silva je 12 minuta pre kraja samo ublažio poraz "građana" na Enfildu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: