Dmitrović MVP, glupost SMS, Bleki diže cenu, Jović utihnuo

Među golmanima su opet blistale dve prve opcije Mladena Krstajića u reprezentaciji – Marko Dmitrović i Predrag Rajković.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 23.04.2019.

09:00

Dmitrović MVP, glupost SMS, Bleki diže cenu, Jović utihnuo
Foto: Getty Images

Međutim, iako Rajković opet nije primio gol u Makabiju, a Dmitrović je vadio loptu iz mreže, golman Eibara je ipak zasenio kolegu.

Dmitrović je držao svoj tim u igri protiv Atletiko Madrida do 85. minuta, kada su ga “jorgandžije” konačno matirale, ali nije imao šanse u toj situaciji da spreči Tomasa Lemara.

Prethodno je imao tri bitne intervencije, a nastup mu je doneo imenovanje u najbolji tim 33. kola LaLige.

Vladimir Stojković nije bio ispred gola Partizana u Nišu, dok su Aleksandar Jovanović i Mile Svilar i dalje rezervisti u Ueski i Benfiki.
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Kada su u pitanju defanzivci, istakao se samo jedan – Nikola Milenković.

Štoper Fiorentine je postigao treći gol u sezoni, i to velikom Juventusu u sred Torina, i to u meču u kojem je “Stara dama” zvanično osvojila titulu.

Osim što je zatreasao mrežu najboljeg tima u ligi i jednog od najboljih u Evropi, važnost Milenkovićevog pogotka se ogleda i u tome što se očekuje da na leto pređe upravo u Juventus.

Nikola Maksimović je zamenjen već na poluvremenu protiv Arsenala zbog povrede, nakon što je njegov Napoli primio gol kod kuće od “tobdžija” i oprostio se od Evrope. Nije nastupio u ligi.

U međuvremenu, kapiten Aleksandar Kolarov nije mogao da pomogne Romi da slavi protiv Intera, a u tome su mu odmogli saigrači.

Pre svega Edin Džeko koji je upropastio fantastičnu asistenciju Srbina već u uvodnim minutima meča.

Katarsrofalan vikend je imao Matija Nastasić čiji je Šalke primio čak pet golova kod kuće, a još gore je prošao Miloš Veljković koji je svojim isključenjem pomogao Bajernu da slavi protiv njegovog Verdera.

Interesantan duel imali su Branislav Ivanović i Uroš Spajić u Rusiji. Zenit bivšeg kapitena je slavio 3:2 u Krasnodaru i napravio ogroman korak ka tituli.

Mreže su se proteklog vikenda tresle ii za leđa Stefana Mitrovića (3 puta), Vujadina Savića (3), Miroslava Bogosavca (2)…
Foto: EPA/PETER POWELL
U prvom planu među vezistima su bili momci iz Ajntrahta. Ekipa iz Frankfurta je na balkanski pogon eliminisala Benfiku iz Lige Evrope.

Pobedu na Majni režirali su Filip Kostić i Mijat Gaćinović asistencijama za velikih 2:0 i plasman u polufinale.

Katastrofalan povratak na teren imao je Nemanja Matić, potpuno je izgubio bitku na sredini terena protiv Evertona, pa je Mančester junajted doživeo debakl.

“Ja sam glavni krivac za ovaj poraz”,
preuzeo je odgovornost Srbin nakon bolnih 0:4 na Gudisonu.

S druge strane, Matićevom timu je uteha pobeda Kristal Palasa nad Arsenalom, direktnim konkurentom u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Jedan od ključnih faktora velikog trijumfa “Orlova” na Emiratima bio je Luka Milivojević, koji je dominirao između dva kaznena prostora i asistirao kod prvog gola Palasa.

Vikend za zaborav je imao i jedan od najtraženijih igrača na kontinentu Sergej Milinković-Savić.

Sergej je napravio glupost i namerno šutnuo u zadnjicu protivničkog igrača isprovociran njegovim oštrijim startovima.

Čak je i trener Lacija Simone Inzagi kritikovao Milinković-Savića zbog reakcija koja je koštala rimski tim poraza kod kuće u trenutku kada se bori za plasman u Ligu šampiona i uopšte u Evropu.

Ostali igrači se nisu preterano istakli, na visokom nivou je opet bio Nemanja Maksimović u velikoj pobedi Hetafea nad Seviljom (3:0) kojom se tim iz predgrađa Madrida približio senzacionalnom plasmanu u LŠ.

Ljubomir Fejsa nije bio na svom prepoznatljivom nivou u porazu Benfike u Frankfurtu, a odmah posle elimminacije “Orlova” iz Evrope krenule su spekulacije da će on i Andrija Živković, koji retko dobija šansu, na leto napustiti Lisabon.
Foto: Getty images
Prvo ime kod napadača je posle dosta vremena bio Aleksandar Mitrović. Nakon asistencije u prošlom kolu, Srbin je u novom bio strelac.

To je Mitrovićev prvi gol još od 29. januara, ali u vrlo bitnom trenutku kada traži svoj opstanak u Premijer ligi s obzirom da je Fulam eliminisan u Čempionšip.

Luka Jović nije bio koban po Benfiku, zamenjen je u 75. minutu, a protekle nedelje ga je Ajntraht i zvanično otkupio.

Uroš Đurđević takođe nije bio strelac u Španiji, dok Aleksandar Prijović nije ni igrao za Al Itihad.

Ipak, on je slavio proteklog vikenda, pridružio se igračima PAOK-a u proslavi prve titule šampiona Grčke posle 34 godine.

Prijović je u njoj učestvovao sa 9 golova, pre nego što je zimus prešao u Saudijsku Arabiju. Iako nije igrao u drugom delu šampionata, on je ostao prvi strelac solunskog tima u istorijskoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: