Ko su Krstajićevi glavni aduti pred početak kvalifikacija?

Za razliku od prethodnih nedelja, najveća zvezda među srpskim fudbalerima u protekloj sedmici nije bio Dušan Tadić.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 18.03.2019.

10:45

Ko su Krstajićevi glavni aduti pred početak kvalifikacija?

Dušan Tadić je posle silovite serije ovaj put "zatajio", pa je u prvi plan iskočio Luka Jović, a sjajan je bio i njegov saigrač Filip Kostić.

Solidnu sedmicu imali su i Branislav Ivanović, Sergej Milinković-Savić, te Uroš Đurđević.

Krenimo redom.

Golmani

Prvi izbor selektora Mladena Krstajića Marko Dmitrović je primio gol u ekipi Eibara, te imao jednu odbranu.

U međuvremenu, Predrag Rajković nastavlja da blista u Izraelu, opet je sačuvao mrežu dominantnog Makabija.

Vikend za nama jedva čeka da zaboravi Vladimir Stojković, koji je kao retko kad morao čak tri puta da vadi loptu iz mreže i to na stadionu Partizana.

U međuvremenu, Aleksandar Jovanović i Mile Svilar su nastavili sa svojim standardnim ulogama rezervista.

Odbrana

Kapiten Aleksandar Kolarov je propustio drugi meč Rome u nizu, nije ga bilo zbog povrede mišića, što je sigurno umnogome uticalo na blamažu "vučice" kod SPAL.

Nikola Milenković je dva puta gledao kako se trese mreža Fiorentine, i to na neočekivanom gostovanju u Kaljariju, poput Nikole Maksimovića i Stefan Mitrović u svom Strazburu.

Matija Nastasić se vratio u tim Šalkea u minimalnom porazu od Lajpciga, nakon što je propustio katastrofu u Mančesteru u Ligi šampiona.

Ivan Obradović ulazi u ritam, opet je dobio svih 90 minuta u Anderlehtu i pomogao timu da sačuva mrežu na gostovanju, dok je novih 90 minuta ostvario Antonio Rukavina u Kazahstanu.

Uroš Spajić je standardan u odbrani Krasnodara, ali ne može da se pohvali visokim nivoom forme. Njegov tim prima gol na svakom meču, a usput je ispao iz Evrope.

Jagoš Vuković nije bio u sastavu Olimpijakosa tokom novog haosa u gradskom derbiju Atine, Vujadin Savić komanduje suverenom odbranom Zvezde, dok se povredio bek Partizana Nemanja Miletić.

Miroslav Bogosavac još uvek ne igra za Čukarički.

Sredina

Iako je bio jedan od najboljih igrača u svom timu, Dušan Tadić ovaj put nije uspeo da spasi Ajaks, koji je porazom u Alkmaru verovatno prepustio titulu u ruke velikom rivalu PSV.

Zbog toga ne samo da ga je zasenio Jović, već i kolega iz veznog reda Filip Kostić. Bivši igrač Radničkog iz Kragujevca je u tri meča zabeležio dve asistencije za Ajntraht.

Asistent u trijumfu svog tima je bio i Sergej Milinković-Savić u Italiji, gde se opet priča o njegovom potencijalnom transferu na leto.

Nemanja Matić, Luka Milivojević i Marko Grujić nisu uspeli da pomognu svojim odbranama, pa su Junajted, Palas i Herta svi izgubili.

Ipak, Milivojević je bio jedan od najbolje ocenjenih igrača svog tima u porazu od Votforda u FA Kupu.

Ljubomir Fejsa se vratio i pomogao Benfiki da "preživi" zagrebački Dinamo u Ligi Evrope, dok Andrija Živković i dalje ima status toplo-hladno u Lisabonu.

Adem Ljajić nije imao konkretan učinak, ali njegov Bešiktaš je počeo da reda pobede, dok Nemanj Radonjić za 13 minuta na terenu nije mogao da pomogne Olimpiku da izbegne poraz od najvećeg rivala PSŽ u Parizu.

Nemanja Maksimović je bio na svom nivou u remiju Hetafea na gostovanju njegovom bivšem klubu u Valensiji, dok je Saša Lukić izgubio mesto u startnih 11 u Torinu. Luka Jović je van golgeterskog ritma u Bundesligi, stigao ga je Marko Rojs, a prestigao Robert Levandovski na čelu liste strelaca.

Međutim, napadač Ajntrahta i dalje širi svoju magiju, protekle nedelje je zablistao u Milanu i sjajnim golom odveo svoj tim u četvrtfinale Lige Evrope.

Aleksandar Mitrović opet nije dao gol za Fulam, dva puta je uhvaćen u ofsand zamci odbrane Liverpula.

Gol nije dao ni Aleksandar Prijović, iako je imao zicer. Međutim, uspeo je da promaši penal.

Strelac nije bio ni Uroš Đurđević, ali je asistencijom pokrenuo Sporting do važne pobede na gostovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: