NFL: Rejvensi, Najnersi, Falkonsi... ili možda Sihoksi?

Posle osam meseci agonije ljubitelji NFL-a konačno su dočekali septembar. Duelom branioca titule Baltimor Rejvensa i Denver Bronkosa u noći između četvrtka i petka (02:30) počinje nova sezona.

Kao i svaka prethodna, obećava neizvesnu borbu za plasman u plej-of i kasnije Superboul koji će se ove godine igrati u Nju Džersiju na stadionu Džajantsa i Džetsa.

Među glavnim favoritima su, pored aktuelnog šampiona Baltimora kojeg očekuje era bez Reja Luisa i Eda Rida, te prošlosezonskog finaliste San Francisko 49ersa, još Hjuston Teksansi, Atlanta Falkons, Denver Bronkosi, Grin Bej Pekersi i Sijetl Sihoksi.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 05.09.2013.

14:30

Default images

Biće interesantno videti šta mogu da ponude Njujork Džajantsi, Dalas Kaubojsi, Vašington Redskinsi, Sinsinati Bengalsi, Nju Ingland Petriotsi, koliko mogu veterani Pejton Mening, Dru Bris, Tom Brejdi, šta imaju da ponude nove zvezde Robert Grifin III, Endrju Lak, Kem Njuton, Trent Ričardson, i da li Andrijan Piterson ima u nogama snage da još jednom napadne možda i nedostižni rekord po broju istrčanih jardi.

Pored ovih momaka, treba obratiti pažnju i na Džeja Katlera, Vesa Velkera, Džej Džej Vata, Si Džej Spilera, Ričarda Šermana, Kolina Kepernika, Derela Revisa, LiŠona MeKoja, Elvisa Dumervila...

Američka fudbalska konferencija (AFC)

Beta/AP Photo
Istok

Nju Ingland Petriots – Petriotsi imaju verovatno najslabiji tim u poslednjih nekoliko godina. Tom Brejdi ostao je bez dve važne mete, Vesa Velkera i Arona Ernandesa (optužen za ubistvo). Zadatak da ih zamene imaće Dani Amendola, koji je sklon povredama, te Džulijan Edelman. Pitanje je koliko će biti spreman Rob Gronkovski koji se i dalje oporavlja od operacije leđa. Za napade trčanjem biće zadužen LeGaret Blant. Odbranu će na nosi Džerod Mejo, ali Petsi i dalje imaju loš sekundari, pa će ponovo biti ranjivi protiv igre pasom. Ipak, i pored toga, nemaju konkurenciju u diviziji koju su osvajali devet puta u poslednjih deset godina, pa se očekuje lagan plasman u plej-of. Prognoza 10-6.

Majami Dolfins – Solidna prošla sezona stvorila je od predstojeće godinu očekivanja u Majamiju. Dobrim razvojem Rajan Tenenhil, Brajan Hartlajn i Kameron Vejk pokazali su da ovaj tim može da konkuriše za plej-of, ali je odlazak Redžija Buša pokrenuo je novu izgradnju ekipe. Stigli su Majk Valas i Dastin Keler koji će svakako popraviti pas igru, pa će veza između njih i Tenenhila biti ključ uspeha ovog tima. Prognoza 8-8.

Bafalo Bils – Od Bilsa se ove godine ne očekuje napredak u odnosu na prethodnu. Stigao je novi trener Dag Marone kojem je najvažnija odluka bila ko će biti startni kvorterbek. Između rukija I Džej Manuela i iskusnog Kevina Kolba odlučio se za budućnost na startu sezone. Bilsi svakako mogu da računaju na igru trčanjem Si Džej Spilera, dok će prva opcija pasom biti Stivi Džonson. Međutim, Bilsi su tokom leta doživeli promene na svim nivoima, na i van terena, od dna do vrha. Stigao je agresivni defanzivni koordinator Majk Petin koji će imati najteži zadatak. Ako uspe da izvuče potencijal koji imaju Mario Vilijamsa i Marsel Dareusa Bilsi bi mogli da konkurišu za plej-of. Prognoza 6-10.

Njujork Džets – Kao i kod Bilsa i kod Džetsa se do poslednjeg dana nije znalo ko će biti prvi kvorterbek. Ipak, dve očajne sezone učinile su svoje, Mark Sančes moraće da sačeka da vidi koliko može ruki Džino Smit, pa da onda pokuša da se iskupi. Naravno, QB nije najveći problem za Reksa Rajana, problem je kome će oni da bacaju loptu. Jedino konkretno ime je veteran Santonio Holms koji ima problema sa zdravljem. Oslabljena je i igra trčanje, otišao je Šon Grin. Iako su trejdovali Derela Revis, Džetsi će očigledno morati da se oslone na odbranu s obzirom da je teško očekivati konstantnost napada. Od defanzivne linije zavisi da li će ići preko 50%. Prognoza 6-10.

Trivija Devet raninbekova koje imaju Džetsi i Dolfinsi su prošle sezone zajedno skupili 1.637 jardi, 460 manje od Adrijana Pitersona!

Sever

Baltimor Rejvens – Kako bez Reja Luisa i Eda Rida? Aktuelni šampion počinje novu eru bez sjajnog defanzivnog tandema. Trejdovan je i Ankvan Boldin, pa možemo da pričamo o novom timu Rejvensa. Odlazak Boldina i povreda Denisa Pite je umnogome oslabilo pas opcije Džoa Flaka (SB MVP). Zbog toga će superstar Rej Rajs biti vredniji nego ikad. Tori Smit i Džejkobi Džons su to da pomognu koliko mogu u igri pasom. Ali, sa druge strane, pitanje je koliko će se odlazak Luisa i Rida osetiti u odbrani. Vratili su se Elvis Dumervil i Lardarijus Veb, pa će uz Majkla Hafa verovatno preživeti tranziciju u post Luis-Ridovoj eri. U svakom slučaju, Rejvensi ne bi trebalo da imaju konkurenciju u diviziji, a ni novi Superboul ne bi trebalo da bude nedostižan. Prognoza 11-5.

Sinsinati Bengals – Ovo je tim koji raste i od koga je može mnogo očekivati. Jedna od najboljih odbrana sa Dženom Etkinsom, Karlosom Danlapom i Majklom Džonsonom (skoro 30 sekova), a stigao i defanzivni igrač 2008. godine Džejms Herison. Iskusniji Endi Dalton uz Ej Džej Grina predstavljaće opasan napad pasom, a dolazak BenDžarvusa Grin-Elisa uz Đovanija Bernarda i Reksa Barkheda trebalo bi da pokrene i trčanje. Bengalsi su možda biti i jedini konkurenti Rejvensima za osvajanje divizije. Prognoza 11-5.

Pitsburg Stilers – Stilersi će svakako biti konkurenti, ali su ipak slabiji rival. U redove velikog rivala otišla je duša tima Džejms Herison, a zamenio ga je ruki Džarvis Džons. Povrede i godine nastavljaju da krnje ovaj tim, ali ako to prevladaju, Big Ben Rotlisberger ima dovoljno talenta da odvede tim do plej-ofa. Očekuje se da dominira sa risiverima Antoniom Braunom i Emanuelom Sandersom, dok bi igru trčanjem trebalo da oživi rukij Le'Veon Bel. Prognoza 9-7.

Klivlend Brauns – Korak po korak. Tako se može opisati plan ovog tima od koga se nešto konkretnije može očekivati sledeće sezone. U Trentu Ričardsonu (11 tačdauna kao ruki) pronašli su superstara, a sada je potrebno izgraditi tim oko njega. Novi glavni trener, bivši ofanzivni koordinator Karolina Pantera Rob Čadzinski ima zadatak da izvuče nešto više iz kvorterbeka Brendona Videna. Odbrana bi mogla da bude dobra, ali teško dovoljno da bi se nosili sa konkurencijom. Barkevius Mingo mora da skine deo tereta sa leđa Džoa Hedena i sekundarija. Ovo je tim za koji su prošle sezone igrali gotovo samo rukiji, što je sigurno veliko ulaganje u budućnost, ali ne i sadašnjost. Prognoza 6-10.
Beta/AP Photo
Jug

Hjuston Teksans – Juriš na Superboul, sve osim toga je neuspeh. Andre Džonson je konačno dobio podršku na poziciji risivera, stigao je ruki DeAndre Hopkins, pa će sjajni Met Šaub (22TD) imati mnogo veći izbor, jer ne treba zaboraviti ni sjajnog Arijana Fostera (15 TD) koji zna i da hvata lopte. Odbrana će svakako biti još bolja, sa defanzivcem godine Džej Džej Vatom (20,5 sekova), uz povratak Brajana Kušinga i Džonatana Džozefa, a stigao je i sjajni veteran Ed Rid. Prognoza 12-4.

Indijanapolis Kolts – Endrju Lak je sa 23 tačdauna pokazao da u Indijani imaju pravo da se nadaju da imaju novog Pejtona Meninga. Više nije početnik, okrenuo je u svojoj ruki sezoni 2-14 na 11-5, a sada ima i Darijusa Hejvard-Beja da mu baca loptu, uz glavnog mentora Redžija Vejna. Igru trčanjem deliće Vik Balard i Ahmad Bredšo, ali je problem što su Koltsi izgubili dva od tri najbolja pas-rašera (Dvajt Frini i Džeri Hjuz), što je umnogome oslabilo odbranu. Prošle sezone bili su motivisani borbom trenera Čaka Pagana sa teškom bolešću, pa su nadmašili očekivanja. Ako ponovo ne nađu tako jak motiv teško da mogu nešto vise od plasman u plej-of. Prognoza 11-5.

Džeksonvil Jaguars – Prošle godine dotakli su dno (dve pobede) i dobili 2. pika na draftu. Novi trener Gas Bredli i ofanzivni koordinator Džer Fisč obećavaju brži napad, baš ono što je potrebno QB-u Blejnu Gabertu. Ipak ključ je Moris Džons-Dru, ako ostane zdrav Džegsi mogu čak i do plej-ofa. Imaju dovoljno talenta u odbrani da isprate promenu u napadu i prirede nekoliko iznenađenja. Ipak, rukiji Džonatan Ciprijen i Dvejn Grec moraju da mnogo više prete kvorterbekovima rivala (tim sa najmanje sekova prošle sezone). Prognoza 6-10.

Tenesi Tajtens – Džejk Loker, Kris Džonson i Šon Grin, postava koja obećava sjajnu zabavu u napadu. Uspeh ovog tima ipak će se svesti na Džejka Lokera koji sada mora da se dokaže. Stigla su dva sažna linijaša Endi Levitr i Čens Varmek (ruki) da ga čuvaju i usput otvore prostor Džonsonu i Grinu. Si Džej ima previše uspona i padova, vreme je da iskaže svoj raskošan talenat. Ipak u odbrani i dalje vlada nered, jedna je od lošijih u ligi, što je veliko ograničenje za ovaj tim. Prognoza 5-11.

Zapad

Denver Bronkos – Mnogo talenta i Pejton Mening. Može li da fantastičnu karijeru okonča novim Superboulom? Bronkosi su ostali bez važnih pas-rašera Elvisa Dumervila i Vona Milera (6 mečeva suspenzije) što je oslabilo odbranu, ali napad će svakako biti bolji nego prošle godine. Pejton sada ima Vesa Velkera (najviše hvatanja u NFL u posednjih 5 sezona - 560), te rukija Montea Bola za trčanje. Pejtona će čuvati Rajan Kledi, a uz Velkera tu su Demarijus Tomas i Erik Deker (13 TD). Otišao je Vilis MekGejhi, ali Nošon Moreno, Roni Hilman i Bol imaju dovoljno talenta da iznesu trčanje. Dominik Rodžers-Kromarti pomoći će svakako slabom sekundariju. Prognoza 12-4.

San Dijego Čardžers – Prošle sezone dobijali su samo timove koji nisu išli u plej-of. Ako ne žele novi neuspeh moraju da pobede i nekog velikana i stignu bar do devet trijumfa. Problem za Čardžerse je bleda sezona napada (niko preko 1.000 jardi). Stigao je trener Majk Mekoj, bivši ofanzivni koordinator Bronkosa, čiji je zadatak da talenat Filipa Riversa pretvori u više pobeda. Ključ su svakako tajt-end Antonio Gejts i raninbek Rajan Metjuz. Ako napad bude na nivou očekivanja, uspeh zavisi od odbrane i oganzivnih linijaša. Osim Erika Vedla (97 sekova u karijeri) ovaj tim čine prosečna imena, pa je pitanje da li će Rivers imati zaštitu. Tu bi odgovor mogli da budu veteran Dvajt Frini i ruki Manti Tio koji je tokom predsezone pokazao da su problemi iza njega. Prognoza 8-8.

Kanzas Siti Čifs – Stigao je Superboul kvoterbek Aleks Smit, ali će biti pojačanje samo ako ogranični izgubljene lopte i odigra nekoliko velikih mečeva. Tada će Čifsi dočekati kraj noćne more (dve pobede prošle sezone). Ipak, najveće pojačanje za ovaj tim je dolazak trenera Endija Rida čiji "vest-koust" napad razbija rivale. Svi će gledati i u Erika Fišera, 1. pika koji mora da ojača ofanzivnu liniju. Raninbek Džamal Čarls i hvatač Dvejn Bouv su svakako prioriteti u napadu. Ako ofanzivna linija uspe da zaštiti Smita bolje nego u predsezoni, Čifsi mogu biti iznenađenje. Ako ne, sledi im nova propast. Prognoza 7-9.

Ouklend Rajders – Teško da Rajdersi mogu da prekinu niz od 11 godina bez sezona sa više od osam pobeda. I dalje je pitanje ko je prvi QB, Terel Prajor ili Met Flin (dva starta u karijeri), a tu je i ruki Tajler Vilson. Ako Denis Alen izabere Prajora, mora da izmisli novi napad kako bi ispratio njegovu pokretljivost, jer su risiveri Denarijus Mur i Džejkobi Ford lak posao za odbrane rivala. Ključ je ipak Daren MekFaden, ako ostane zdrav možda ima nade za tim iz Ouklenda. Problem je naravno odbrna, koja je prošle sezone prosečno primala skoro 28 poena, a ostala je bez prvog “obarača” Filipa Vilera (109 obaranja) koji je otišao u Majami. Malo talenta, a mnogo posla. Prognoza 3-13.

Nacionalna fudbalska liga (NFC)

Beta/AP Photo
Istok

Vašington Redskinsi – Hrabro najavljujemo nastavak revolucije u ovoj diviziji i novu pobedu "crvenokožaca". Prošle sezone su osvojili divziju posle 13 godina, pa više nisu autsajderi. Nema sumnje da će ovaj tim biti mnogo agresivniji nego prošle sezone, kada je ruki Robert Grifin III najavio velike stvari. Pitanje je samo koliko se dobro oporavilo njegovo koleno. Zajedno sa njim zasijao je još jedan ruki, raninbek Alfred Moris, pa bi ovaj tandem trebalo da predstavlja veliko iznenađenje lige u borbi za Superboul. Dolazak Brajan Orakpa je pojačao odbranu, ali je sekundari i dalje problem. Ako smanje broj dopuštenih jardi pasom (prošle sezone 1.700 jardi), glavni su favoriti za plej-of. Prognoza 9-7.

Njujork Džajants – Sa Ilajom Meningom su svakako konkurenti za plej-of, ali moraju da znatno napreduju u odnosu na prethodnu godinu, pre svega u odbrani. Dolazak Kulena Dženkinsa i Majka Patersona bi trebalo da pojača tu važnu liniju igre. Drugi problem je pas-rašing, ako bude bar na korak bliži Superboul izdanju ovog tima, sekundari će imati manje posla, a prošle sezone se nije proslavio (28. u ligi). Odbrana je ključ, ako napreduje i Džajantsi će biti moćniji. Ono što bi možda moglo da im da prednost nad Redskinsima je iskustvo i stabilnost Meninga u odnosu na rukija RGIII. Prognoza 9-7.

Dalas Kaubojsi – Da li će konačno Toni Romo biti pošteđen nepotrebnog pritiska? Teško je to očekivati nakon što je dobio ugovor od 108 miliona dolara. Kvorterbeku Kaubojsa je potrebna veća sigurnost od napada rivala, kako bi lakše sarađivao sa Džejsonom Vitenom i Dezom Brajantom. Ovaj put akcije neće zvati Geret, nego novi ofanzivni koordinator Bil Kalahan. Takođe, ključ je i zdravlje trkača, pre svih DeMarka Mareja. Promene u odbrani donosi Monte Kifin, koji je blistao u Tampa Beju, ali neće moći da kopira svoj prethodni rad. Sada ima kornerbekove da se posvete čuvanju čoveka, ali je pitanje da li trenutni sastav tima omogućava ono što je zamislio za teklove. Prognoza 8-8.

Filadelfija Igls – Ovaj put Iglsi ne čine trougao koji će se boriti za plej-of. Odlazak Endija Rida traži vreme da se tim konsoliduje. Čim Keli mora da krene od nule na svom prvom NFL zadatku. Svakako će svoj sistem sa koledža bazirati na Majklu Viku, ali je pitanje da li on može da ostane zdrav. Sa druge strane, predsezona nije pokazala da je odbrana uspela da se uspešno prebaci sa 4-3 na 3-4, pa će tu biti mnogo prilagođavanja. Prognoza 5-11.

Sever

Grin Bej Pekers – Bolja zaštita Arona Rodžersa, to je glavna mana koju ovaj tim mora da ispravi. Previse su ga 'tukli' prethodnihsezona. Međutim, poreda glavnog ofanzivnog tekla Brajana Bulage koji će verovatno propustiti celu sezonu ne obećava mnogo po tom pitanju. Nema sumnje da će Pekersi morati malo manje da bacaju loptu nego inače, znaju to i oni, pa su na draftu pokupili Endija Lejsija i Džonatana Frenklina kako bi donekle izbalansirali napad. Odbrana verovatno još nije zaboravila debakl protiv Najnersa u plej-ofu (45:31). Videćemo da li su u proteklih pola godine uspeli da reše taj ogromni problem. Prve dve nedelje će dati odgovor (Vašingtin i ponovo San Francisko). Prognoza 10-6.

Čikago Bers – Džej Katler će imati mnogo motiva ove sezone, bori se za novi ugovor, a samo on Berse može odvesti do titule u diviziji. Novi trener Mark Trestman će se potruditi da iz njega izvuče maksimum i naravno njegove glavne mete Brendona Maršala. To umnogome zavisi i od ofanzivne linije koja u međuvremenu mora i da otvori više prostora za trčanje. Iako se Brajan Urlaher penzionisao, odbrana ne bi trebalo da previše oscilira. Prognoza 9-7.

Minesota Vikings – Tim koji ima Adrijana Pitersona trebalo bi da se bori za titulu, ali ne i ovaj. Najboljem trkaču lige potrebna je velika podrška, pa su ove sezone sve oči uprte na Kristijana Pondera koji mora mnogo više od 18 tačdaun pasova. Ako zakaže, šansu će dobiti iskusniji Meta Kasel. Glavna meta biće im veteran Greg Dženings, što bi trebalo da olakša stvari. Sa druge strane, i odbrana mora da se pokrene i doprinese, a deset presečenih pasova prošle sezone je ono što ruki Ksevijer Rouds mora da popravi. Prognoza 8-8.

Detroit Lajons – Nema sumnje da ovaj tim može mnogo bolje od četiri pobede iz prošle razočaravajuće sezone. Lajonsi su tim sa najviše bačenih pasova u poslednje dve godine u NFL-u, ali se uglavnom sve svodilo na Kalvina Džonsona. Rivali su znali kako da se organizuju. To bi trebalo da reši dolazak Redžija Buša, koji otvara mnogo više opacija, što po zemlji što po vazduhu. Zigi Ansag je draftovan kako bi pomogao timu da smanji blic napade na Metjua Steforda i olakša mu saradnju sa Megatronom. Nik Ferli i Ndamukong Suh će pokrenuti odbranu, ali moželi Darijus Slej popraviti stanje u sekundariju?. Prognoza 8-8.
Beta/AP Photo
Jug

Atlanta Falkons – Od finaliste konferencije se očekuje najmanje isto i ove sezone, ali će morati da se dodatno potrudi ove godine ako želi da osvoji diviziju. Tim koji je već imao fantastičan napad (Met Rajan, Hulio Džons, Rodi Vajt i Toni Gonzales) sada će biti još opasniji po odbrane rivala jer je stigao sjajni raninbek Stiven Džekson. Poseban motiv imaće Gonzasel je će svakako želeti da se od NFL-a oprosti titulom. Ono što Falkonsi moraju da poprave je odbrana koja se mučila protiv trčanja prošle godine. Zbog toga je stigao Osu Umeniora. Tokom pred sezone je delovala mnogo ozbiljenije u odnosu na svoj rejting (24. u ligi), dopuštavši rivalima tek 145 jardi po meču. Prognoza 11-5.

Nju Orleans Sejnts – Sejnti najavljuju veliki povratak ove godine, sa Šonom Pejtonom ponovo na klupi (bio suspendovan zbog slučaja „lovci na glave“). Svi znaju šta mogu da očekuju od Drua Brisa, ali će ove sezone napad biti mnogo ujednačeniji, pa će igra trčanjem biti ključan faktor njihovog uspeha. Što se tiče odbrane koja je dozvoljavala više od 300 jardi pasom rivalima prošle godine, zadatak da to sredi dobio je Rob Rajan. On će da se pouzda u rukija Kenija Vakara i veterana Kinana Luisa, ali mora da se uzdržava od preteranog „blicanja“ . Prognoza 10-6.

Karolina Panters – Panteri su imali sjajnu završnicu prethodne sezone (četiri pobede), odlično su se nosili sa Falkonsima i Sejntsima (postigli 79 poena protiv njih), pa će biti dostojan rival u borbi za divizijsku krunu. Sa Kemom Njutnom, momkom koji jednako dobro baca i trči sa pozicije kvorterbeka (4.600 jardi i 27 tačdauna), ovaj tim se ne sme potceniti. DeAnđelo Vilijams i Džonatan Stjuart teško da mogu trčati lošije nego prošle godine. Ipak, tim iz Karoline mora da radi na defanzivi, posebno na sekundariju. Prognoza 7-9.

Tampa Bej Bakanirs – Ključ je Džoš Frimen, ako eliminiše brojne padove u igri, i bude dobro štićen, Baksi imaju kolike-tolike izglede da se nečemu nadaju. Friman ima kome da baca (Vinsent Džekson), ima ko i da trči (Dag Martin i Pejton Hilis), ali ekipa mora da pronađe pravi sklad. Odbrana je prošle sezone bila dobra protiv trčanja, ali loša protiv pasa, što bi trebalo da isprave veterani Derel Revis i Dašon Goldson. Ipak, pas-raš je veliki problem ovog tima. Prognoza 6-10.

Zapad

San Francisko 49ers – Najnersi žele osvetu, žele trijumf u Superboulu, ali prvo moraju da razmišljaju o diviziji. Napad nije upitan, toliko opcija sa Kolinom Kepernikom i Frenkom Gorom teško koji tim može da isprati, pa je ključ defanziva. Dok je linija moćna, sekundari je upitan. Tu se sada mnogo očekuje od ruki sejftija Erika Rida. Goru će u trčanju asistirati Kendal Hanter i LaMajkl Džejms, što će da sigurno umnogome rasteretiti i održati svežim za plej-of. Kepernik je pokazao da poseduje veliki kvalitet, ali će on biti testiran zbog izostanka Majkla Krebtrija. Sve u svemu, tim Džima Harboa je možda i najkompletniji u ligi, ali to mora da dokaže na terenu. Prognoza 12-4.

Sijetl Sihoks – Tim koji je možda najviše napredovao u poslednje dve sezone i koji neće biti iznenađenje ako osvoji diviziju i bude izazivač u borbi za Superboul. Sihoksi imaju sve, snažne bekove, visoke kornerbekove, brze risivere i sjajne pas-rašere. Očekuje se i još bolji Maršon Linč, a sve ih predvodi sjajni QB Rasel Vilson. Prošle sezone Sijetl je razbio direktnor girala Najnerse dozvolivši tek 26 poena u dva duela, a ove će Sihoksi biti još bolji. Možda i favorit iz senke za Superboul, ako prežive nešto teži raspored na gostovanjima. Prognoza 11-5.

Sent Luis Rems – Tim koji je prošle sezone bio nezasluženo potcenjen od rivala u diviziji, ove će da pokaže koliko zaista vredi. Retko ko ima u diviziji četiri pobede, a sezonu završi u minusu. Sem Bredford je imao solidnu sezonu (21 tačdaun), ali ove mora da dodatno napreduje. U tome mora da mu pomogne ruki risiver Tejvon Ostin. Dolazak Džejka Longa bi trebalo da pojača ofanzivnu liniju, a tajt end Džered Kuk proži više opcija Bredfordu. Odbrana je blistala prošle godine sa 52 seka, nema sumnje da će i ove terorisati protivničke kvorterbekove. Prognoza 8-8.

Arizona Kardinals – Sa novime trenerom Brusom Ariansom tim iz pustinje kreće u izgradnju, a kamen temeljac je iskusni QB Karson Palmer. Ekipa koja je prošlu sezonu počela sa 4-0 ima čemu da se nada. Čovek koji je sa Rajredsima bio osmi po broju bačenih jardi u ligi može samo da bude još opasniji uz Lerija Ficdžeralda na krilu. Čuveće ga dva solidna tekla Levi Braun i Erik Vinston, a odbrana zavisi od povratka Darnela Doketa u formu od pre nekoliko sezona. Prognoza 6-10.

Ko će biti šampioni divizija? Ko će izboriti vajld-kard? Ko će igrati Superboul? Ko će biti MVP sezone? Napišite nam svoja mišljenja i prognoze u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: