Partizan na skeneru B92.net: Stanojević se ipak predao

Da li su crno-beli mogli bolje?

Izvor:

Četvrtak, 17.03.2022.

23:25

Partizan na skeneru B92.net: Stanojević se ipak predao
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana završili su učešće u Evropi porazom do Fejenorda u dvomeču osmine finala Lige konferencija, ukupnim rezultatom 8:3.

Partizan je izgubio 5:2 u Humskoj, a zatim i 3:1 u Roterdamu.

Imali su dobrih desetak minuta u revanšu, kada su pri rezultatu 2:0 smanjili zaostatak i imali dve dobre šanse da izjednače, ali osim toga, malo su pokazali u Roterdamu.

Kao i posle svake evropske utakmice, donosimo vam analizu igre.

Golman i odbrana

EPA-EFE/OLAF KRAAK
Nemanja Stevanović – Što je bilo do njega, odbranio je. Imao je jednu sjajnu odbranu pred kraj utakmice kada je gađao Linsen, ali njegovu bombu iz blizine u 90. minutu nije mogao da zaustavi. Nije kriv za golove, kod prvog ga je prevario protivnički igrač, drugi je stigao iz blizine.

Aleksandar Lutovac – Po svim sajtovima koji se bave ocenama igrača po statistici, Lutovac je bio ubedljivo najgori u timu Partizana. Nije dobijao duele u odbrani, mučio ga je Sinistera, ali možda i nije bio baš toliko loš koliko oni svi navode. Partizanu ništa ne valja na desnom beku, najvećem problemu ekipe.

Slobodan Urošević – Ni levo, ni desno. Ni dobar u odbrani ni dobar u napadu. U napadu ga nije bilo, u odbrani su ga razbili u drugom poluvremenu sa desne strane, odakle su pala oba gola u drugom poluvremenu. Večeras veoma slab.

Siniša Saničanin – Osim greške kada je visoko podigao nogu u prvom poluvremenu i poklonio slobodan udarac na 17 metara, nije previše kriv. Blokirao je sve udarce iz daljine, ali kada ste visoki štoper i kada igrate protiv petorice niskih i brzih ofanzivaca, nećete se dobro provesti.

Nemanja Miletić – On nije znao šta ga je snašlo u meču protiv Fejenorda, gde je sve što je dobro uradio, uradio na iskustvo. Saničanin pokrivao i njega.

Vezni red

EPA-EFE/OLAF KRAAK
Saša Zdjelar – Ne može se Zdjelaru ništa zameriti, koji svaki meč daje sve od sebe i radi svoj posao. Večeras je bio najbolji u svom timu i igrački odskakao od svojih partnera u veznom redu. Standardno dobar.

Marko Jevtović – U jednom trenutku unosi sigurnost, u jednom trenutku ne možete da verujete šta radi. Njegovi faulovi zaredom i oba puta prednost, pa igranje rukom i poklonjen slobodan udarac iz kog pada gol, još dobija žuti karton i mora da bude oprezan do kraja utakmice... Nije bilo njegovo veče.

Miloš Jojić – Ništa posebno. Malo sa loptom dobar u prvom poluvremenu, posle odsečen i bez ikakvog uticaja na igru. Svakako bolje nego u Beogradu, a nije bolje od prosečne partije nekog veziste.

Napad

EPA-EFE/OLAF KRAAK
Kvinsi Menig – Prvi deo prvog poluvremena dobar. Nudio se, pokušavao, protrčavao, posle toga, nije ga bilo nigde, sve do onog prodora u 65. minutu, kada je kasnio sa dodavanjem Markoviću i na kraju centrirao. Nedorečen.

Lazar Marković – Kapiten je odigrao solidan meč. Imao i nekoliko šansi. Dobio više od polovine duela, oduzeo tri lopte, čak je i blokirao jedan dobar šut gostujuće ekipe...

Rikardo Gomeš – Posle mlakog prvog poluvremena, gde smo opet pomislili, biće ovo ONA evropska utakmica Rikarda, on se probudio u drugom poluvremenu. Namestio je šut, pogodio je mrežu, kasnije imao i fantastičan dribling i loptu u prostor, odličan period za njega. Izveo ga je Stanojević kako bi ga odmorio za bitke u Superligi Srbije jer je ova bitka davno bila izgubljena.

Izmene

EPA-EFE/OLAF KRAAK
Nikola Terzić, Nemanja Jović, Filip Holender, Milan Smiljanić i Samed Baždar – Terzić 20 minuta na terenu, Jović i Holender 12, Smiljanić i Baždar šest.

Niko se nije istakao za vreme provedeno na terenu.

Trener Aleksandar Stanojević

Rekao je pre utakmice u izjavi novinarima da se nije predao. To je podebljao izjavom da će se to videti po sastavu koji će izvesti. Da li je to bio znak da će izvesti najbolju postavu, iako su svi mislili da će izvesti kombinovan sastav jer je dvomeč izgubljen?

Donekle je opravdano ako je to mislio, iako ni to nema smisla. Jer ako se niste predali, a imate tri gola zaostatka, onda izlazite u formaciji sa dva napadača, sa bržim krilnim napadačima, valjda je to logika u tome da se ne predajete, a ne ista formacija i isti sastav, samo sa promenjenim desnim bekom i rešenjima koja su iznuđena. Sastav je pokazao da se Stanojević ipak predao. Partizan u revanšu nije imao nikakve šanse, niti je pokušao da je ima – videlo se u prvih 10 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: