Gvardiolino fudbalsko savršenstvo

Pep Gvardiola je blistao posle demoliranja Reala u revanšu polufinala Lige šampiona, najvredniji pehar nikad nije bio bliži "Građanima".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2023.

09:08

Gvardiolino fudbalsko savršenstvo
Foto: Profimedia

Svet je video u sredu uveče kako izgleda fudbalsko savršenstvo – to što mogu fudbaleri Sitija u ovom trenutku ne može nijedan drugi tim.

Tako brzo, tako precizno, efikasno, moćno, dominantno.

Zahvaljujući Pepu Gvardioli i njegovom perfektnom odabiru aduta da materijalizuje svoje zamisli, Građani su tu gde jesu, konačno na mestu do kojeg su godinama, bez uspeha, tražili put.

Do finala Lige šampiona stigli su neverovatno autoritaitvno, superiorno, upečatljivo, ne pamti se kada je jedan tim ovako baratao loptom, kontrolisao svaki pas, svaku akciju, ovako vladao situacijom u oba pravca, tako ubitačno napadao i kreirao.

Kao na igrici. Perfekcija od fudbala.

Čak je i najtrofejniji tim Lige šampiona, veliki Real Madrid, aktuelni šampion, bio kao džak za udaranje na "Etihadu". Kako su ga upropastili genijalni De Brujne, Silva i družina još dugo će se prepričavati. Presing, pasovi, kombinatorika – bilo je milina gledati tim koji je sada konačno došao da uzme ono što mu pripada.

Naplata Realu za prošlosezonsku muku došla je sa kamatom - na radost arhitekte najuspešnije ere u istoriji kluba.

"Kod kuće se osećamo zaista komotno uz naše ljude", rekao je posle meča Gvardiola.

Prošlosezonski horor poraz u završnici revanša polufinala sa Realom je dugo bio kao kamen u žuči za Građane.
Foto: Tanjug/Ap
"Imao sam osećaj da smo godinu dana imali mučninu u stomaku zbog onoga što nam se desilo prethodne sezone. Izašli smo na teren i dali sve. Toliko nam je bilo teško prethodne sezone. Za one što pričaju da nemamo karakter, pokazali smo im koliko smo posebna grupa".

Još u meču protiv Arsenala koji je rasturen u paramparčad na istom mestu, za proboj na vrh Premijer lige, bilo je jasno u kakvu se moćnu mašineriju pretvora Siti kakos ezone odmiče.

Gvardiola je stvorio jedan od najboljih timova koji se pojavio u fudbalu.

"Igrači su pokazali posvećenost, bili su izvanredni. U ovakvom tipu utakmice Bernardo Silva je bio svuda. On je jedan od najboljih igrača kojeg sam video u životu", hvalio je bez prestanka svoje momke Pep. "Rekao sam toliko puta da ne moramo da se vraćamo iz deficita od 3:0. Potrebno je samo da pobedimo i da budemo ono što jesmo. Imali smo osećaj da su svi spremni za to, da su mirni u glavi. Nisam osetio tenziju ni brigu. Osetio sam da je ovo bio trenutak da pružimo izuzetnu igru".

Siti je trenutno u zanimljivoj poziciji - na po pobedu je od osvajanja "triple" krune.

Ako pobedi Inter, uzima Ligu šampiona, ako savlada Junajted uzeće FA Kup i ukoliko u narednoj rundi Premijer lige savlada Čelsi - matematički će obezbediti novi trofej u Engleskoj.

Šampanajc je već stavljen u kiblu na "Etihadu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: