Srbi u Evropi: Peno čeka Jovića i Gagija, Vanja je maler

Bajern se izvukao iz neprilika, Unikaha je ostala bez "goriva" u plej-ofu, Stefan Peno se sprema za finale nemačke lige, a Jelovac na istoku igra kao MVP. Za to vreme, stručni štab "Orlova" se pita hoće li Vanja Marinković moći da igra u junu za Srbiju, pošto je izvesno da ga neće biti u drugom meču protiv Crvene zvezde.

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2018.

17:35

Srbi u Evropi: Peno čeka Jovića i Gagija, Vanja je maler
StarSport

Deo srpskih košarkaša već je na odmorima, drugi deo se u plej-ofovima liga bori za što bolji plasman svojih ekipa i ujedno dres nacionalnog tima.

Stefan Jović je sa Bajernom posle tesnog četvrtfinala i zaostatka protiv Frankfurta uspeo da se plasira u polufinale i odmeri snage sa promenljivim Bambergom.

Brose Basket je u prvoj utakmici pretprošle nedelje „pregažen“ sa 95:72, ali da se po jutru dan ne poznaje baš uvek tim Luke Mitrovića je pokazao već u narednom meču.

Bamberg je kod kuće slavio sa 78:65, a reprezentativni plej Stefan Jović je odigrao dvadesetak minuta i za to vreme upisao po tri poena i asistencije.

Bajern je na sličan način na koji je dobio prvi meč, dobio i treći i potrebna mu je još jedna pobeda u meču u utorak da bi prošao u finale sa Albom.

U pobedi 99:67 Jović je ubacio devet poena i imao pet skokova i šest asistencija. Kaningem i Buker su još jednom poenterski vodili glavnu reč dok je Dejan Musli na drugoj strani imao svega tri poena i dve izgubljene lopte.

Berlinska Alba je lagano rešila seriju 3-0 sa Ludvigsburgom, a solidan je bio Stefan Peno koji je protekle sedmice u drugom meču imao šest, a u trećem devet poena.
YTSS@VTBUnitedLeague
Baskonija je u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa u Španiji bila prejaka za Unikahu, čiji je Nemanja Nedović bio dvocifren sa 12 poena i pet asistencija.

Dragan Milosavljević je za tim iz Malage dodao devet poena za upola manje minuta od Nedovića, ali je Baskonija slavila 87:70 i pokazala zašto je bila među osam najboljih u Evroligi.

Na istoku se Nižnji Novgorod „raspao“ u prvom meču četvrtfinala VTB lige, ali je Stevan Jelovac, MVP za maj u ligi Uniksu dao 14 poena. Nižnji je poražen glatko 84:66, ali se visoki šuter tu nije zaustavio.

Bilo mu je potrebno duplo poena u odnosu na prvi meč da bi u drugom Nižnji obezbedio tesnu pobedu 77:74, a Jelovac je završio sa 29 poena u svojoj statistici.

Nešto slabije izdanje beleži Marko Simonović koji je Avtodoru na dva četvrtfinalna meča dao ukupno devet poena, ali njegov Zenit je u oba duela upisao pobede i lagano korača ka polufinalu.

Vasilije Micić je u Litvaniji zablistao u dresu Žalgirisa protiv Nevezisa. „Zelena šuma“ se posle F4 u Beogradu vratila obavezama u nacionalnom prvenstvu.

Dok im je u srpskoj prestonici meru uzeo Fenerbahče u polufinalu, u Litvaniji im je Nevezis teško može uzeti.

Micić je u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa odigrao dobro sa 14 poena i tri asistencije uz tri skoka, dok je u drugom bio nešto slabiji sa istim brojem skokova i asistencija, ali uz tri poena.

Žalgiris je oba meča dobio, prvi 96:75, a drugi 84:69.

Nikolu Milutinova je ove godine upravo Vasa Micić sa Žalgirisom sprečio da se pre odmora, tokom sezone vrati u Beograd na završnicu Evrolige, ali je Oly i dalje u igri za trofej u Grčkoj. I ide mu dobro. Posle prvog trijumfa u polufinalu grčkog prvenstva 108:71, Pirejci su se možda opustili pa su u drugom tesno dobili 89:88.

Srpski centar je u prvoj utakmici imao sedam poena, ali za svega devet minuta dok u drugoj nije imao učinak za šest provedenih na parketu.
StarSport
Od igrača iz domaćeg prvenstva ohrabruju igre Alekse Radanova i Ognjena Dobrića, a pouzdan je tokom prošle nedelje bio i Đorđe Gagić.

Crveno i crno-beli su se ukrstili u polufinalu plej-ofa Superlige u kom je Zvezda savladala Vršac, a Partizan Megu, Radanov, Dobrić i Marinković su uglavnom prebacivali ’kotu 10’ sve do polufinala.

Zvezda je pobedila 87:62, Vanja Marinković je doživeo maler pa dobru formu iz prethodnih mečeva nije mogao da prenese i na Zvezdu.

Pet minuta, povreda zgloba i morao je napolje i za to vreme je od dva šuta pogodio jedan, dovoljno za dva poena. Gagić je ubacio 10 protiv Zvezde, ali su i kod jednih i kod drugih u prvom planu bili stranci.

U Partizanu Kvami Von, u Zvezdi Tejlor Ročesti. Prvi je dao 16, drugi 22. Dok kod crno-belih nije bilo dvocifrenih Srba u Zvezdi je osim Dobrića sa 10, to bio i Dejan Davidovac sa 10 poena.

Borac je ove sezone uspeo da nadomesti izostanak Ilije Đokovića zbog povrede, a plej Čačana koji je pre povrede često postizao po 10, 15, 20 poena, sada je malo posustao.

Nije posustao i čačanski tim koji će u polufinalu plej-ofa u utorak od 18 časova igrati protiv prošlogodišnjih finalista FMP Železnika.

Đoković je u seriji sa Dinamikom prosečno ubacivao 6.3 poena po meču, a njegov tim je pobedio 2-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: