B92 u Monte Karlu – Formula 1 u svom najsjajnijem izdanju

Ako se neka trka u šampionatu Formule 1 izdvaja od drugih, to je sigurno Velika nagrada Monaka. Posebna je za sve, od vozača, gledalaca pored staze i onih kraj malih ekrana. Otkako znam za sebe, moja velika želja je da se jednog dana nađem tamo, a ove godine konačno se sve poklopilo da budem u Kneževini tokom tih pet dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

00:31

Default images

Specijalno za B92 iz Monte Karla, Jelena Trajković.

Za razliku od ostalih trka, ovde ‘trkački vikend’ traje pet dana i već od srede Monte Karlo počinje da se budi. Nijedno drugo dešavanje u Kneževini ne može da se poredi sa dolaskom Formule 1, a tada bukvalno nema gde igla da padne. Sreda je još i miran dan, ali s obzirom da ono što sam videla može da se poredi sa dešavanjima na ostalim stazama u nedelju, kada je najveća gužva, mogu samo da zamislim kako će biti tokom vikenda, ali se tome iskreno radujem.

Sreda je u Monte Karlu dan rezervisan za medije, ali je zanimljivo da pojedini timovi ne omogućavaju intervjue ‘jedan na jedan’ sa svojim vozačima pred Veliku nagradu Monaka. Do nekih drugih je zaista teško doći, ali sam ja uspela da odradim pet intervjua za samo tri sata. Nije zanimljivo da odmah dam listu sa kim sam sve razgovarala, ali ću otkriti da je jedan od njih Roman Grožan. Sve intervjue možete da očekujete sledeće nedelje na našem sajtu.
Pored obaveza prema medijima, pojedini vozači za Monte Karlo spremaju uvek nešto posebno. Tako je vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj obelodanio novi izgled kacige u čast Fransoaa Ševera. Zanimljivo je da je Vernj isto uradio i u svojoj debitantskoj sezoni, samo što mu je inspiracija tada bio Alan Prost. Vrlo je moguće da će još neki imati specijalne kacige, ali ih za sada nisu predstavili.

Takođe, Red Bul je upriličio druženje Sebastijana Fetela i Sebastijana Ožijea, dvojice sportista koji su već godinama pod patronatom austrijske kompanije, a koji sasvim slučajno trenutno vode u svojim šampionatima. Imala sam tu čast da malo porazgovaram sa Ožijeom, koji mi je otkrio da je uzbuđen što prisustvuje Velikoj nagradi Monaka, a da bi voleo da uskoro ode i na neku Moto GP trku, kao i da se od “Trke šampiona” druži sa Horheom Lorencom.
Već od četvrtka kreće akcija u Monte Karlu, pošto se voze prvi treninzi. Biće još dosta zanimljivih dešavanja, među kojima je i žurka Red Bula, a mesto dešavanja Energy station u marini. Petak će biti poprilično miran dan, koji će pojedini vozači iskoristiti za učešće u humanitarnoj modnoj reviji, na kojoj će biti i B92. Toliko za prvo javljanje iz Monte Karla, naredna će biti opširnija, ali verujem da slike govore više od hiljadu reči, pa evo specijalno za vas nekih koje sam uslikala prvog dana u Kneževini.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: