Sport u 2010. godini, sedmi deo

Iako su mnogi očekivali veće uspehe od vaterpolista ne može se reći da je 2010. godina bila neuspešna za Srbiju u tom sportu. Srpski vaterpolisti su u godini iza nas osvojili Svetsku ligu i bronzu na Evropskom prvenstvu, a Partizan se plasirao na 'fajnal for' Evrolige i nastavljen je niz medalja koji traje već godina, a koji će se, nadajmo se, nastaviti i u 2011. godini...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Četvrtak, 30.12.2010.

16:39

Default images

Predsednik Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije Vlaho Orlić podneo je ostavku na tu funkciju.

Škola vaterpola Crvene zvezde za decu uzrasta od šest do 12 godina počela je sa radom u januaru, s ciljem oživljavanja nekadašnjeg šampiona.

Aleksandar Šapić se našao u izboru za najboljeg igrača decenije, u kom je zauzeo treće mesto, iza Mađara Petera Biroša i Tamaša Kašaša.

Srpski vaterpolisti, igrači Pro Reka Vanja Udovičić, Slobodan Nikić i Filip Filipović igrali su za selekciju ostatka sveta u duelu sa Italijom u Soriju.

Vaterpolisti Partizana osvojili su 23. titulu šampiona države pobedom nad Vojvodinom u finalu, dok su manje od dve nedelje kasnije isto učinili i u Evrointer ligi.

Početkom maja Viktor Jelenić izabran je za predsednika Crvene zvezde, a promocija kluba održana je u oktobru.

Vaterpolisti Partizana poraženi su u polufinalu Evrolige od Pro Reka, koji se okitio titulom šampiona, dok su u borbi za treće mesto slavili protiv Juga. Još ranije, Vojvodina je svoje učešće u elitnom takmičenju završila u grupnoj fazi.
Beta
Velibor Sovrović prihvatio je novi četvorogodišnji mandat na mestu predsednika Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije.

Bivši golman reprezentacije Srbije Denis Šefik dobio je pasoš Crne Gore i bio je golman selekcije koja je branila titulu prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

U Beogradu je posle teške bolesti i 76. godini preminuo Vlaho Bata Orlić, istaknuti vaterpolo radnik, trener i stvaralac.

Kapiten srpske reprezentacije Vanja Udovičić napustio je u junu Pro Reko zbog ultimatuma koji mu je klub postavio. Posle višenedeljnih spekulacija oko toga gde će nastaviti karijeru Udovičić je posle Evropskog prvenstva potvrdio da će braniti boje zagrebačke Mladosti.

Vaterpolo reprezentativac Italije i prvotimac šampiona Evrope i Italije Pro Reka Andrea Manjante suspendovan je na dve godine zbog korišćenja doping sredstava.

Bivši vaterpolista Uroš Marović izabran je za novog predsednika Skupštine vaterpolo kluba Partizan.

Vaterpolisti Srbije osvojili su Svetsku ligu na finalnom turniru održanom u Nišu pobedom nad Crnom Gorom u finalu. Obe selekcije su tim rezultatom obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo 2011. godine, a Srbija je dve nedelje kasnije trijumfovala i na Svetskom FINA kupu.

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu koje je održano u Nemačkoj.

Reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu, a u borbi za bronzu savladala je Mađarsku, dok su se domaćini okitili prvom titulom šampiona 'starog kontinenta'. Titulu u konkurenciji vaterpolistkinja odnele su Ruskinje.

Upravni odbor vaterpolo kluba Partizan Rajfajzen doneo je odluku o razrešenju Darka Udovičića sa sa funkcije direktora kluba.

Nekadašnji selektor naših najboljih vaterpolista Nenad Manojlović imenovan je za novog šefa struke Beograda.

Vaterpolo klub Partizan podneo je kandidaturu za organizaciju 'fajnal fora' Evrolige 2011. godine, a punu podršku našem trofejnom klubu pružio je grad Beograd.

Bivši reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović podneo je ostavku na mesto generalnog direktora Vojvodine.

Vanja Udovičić je u prestižnoj anketi LEN magazina izabran za najboljeg igrača Evrope, a samim tim i sveta.

Bivši golman vaterpolo reprezentacije Jugoslavije Aleksandar Šoštar izabran je za novog člana Kuće slavnih.

Pobedom nad Vojvodinom vaterpolisti Partizana su osvojili Kup Srbije za sezonu 2010/11.

2010. godina u vaterpolu završena je pripremama reprezentacije u Šangaju pred nastavak takmičenja u Svetskoj ligi, dok će svoje takmičenje u Evropi naredne godine nastaviti Partizan i Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: